>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NFL/NCAAF 2012/2013

Status
Zamknięty.
michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
Jamaal Charles (KC) powyżej 80.5 @1,85
Betsson

W poprzednim tygodniu Charles świetnie broniącemu vs. rush PIT zaaplikował 100 yds w 23 próbach. A przypomnę, że w tym sezonie miał już spotkania z +30 prób biegowych. CIN vs. rush bronią przeciętnie, pozwalając na ok. 97 yds na mecz a właczając w to probelmy Chiefs na pozycji QB, uważam że JC zaliczy kolejne spotkanie +100 yds.

Steve Smith (CAR) powyżej 78.5 @1,85
Betsson

Generalnie Smith nie zachwyca w tym sezonie, ale matchup z najsłabszym zespołem vs pass, jest zawsze dobra okazją na dobry wynik. W pierwszym meczu tego sezonu własnie z Tampą, Smith miał 106 yds i złapał 7 na 11 podań. Jeśli wróci do tej skuteczności ( bo ostatnio było z tym słabo ) mocno wierzę w +100 yds dzisiaj.

Denarius Moore (OAK) powyżej 80.5 @1,85
Betsson

Secondary Saints pozwala na wiele opp WRs. Wystarczy dodać, że tylko raz w tym sezonie WR1 przeciwko NO nie pokryli obstawianego overka. QB Palmer regularnie posyła w kierunku Moore&#39;a 8-9 piłek na mecz. Drugi WR Raiders - Darrius Heyward-Bey jest dzisiaj ze statusem Questionable i w piątek jeszcze nie trenował. Mam sporo wątpliwości, czy w ogóle zagra.

Reggie Wayne (IND) powyżej 85.5 @1,85
Betsson

Jeden Talib wiosny nie czyni ???? i secondary Pats nadal jest przeciętna a Wayne jest regularny jak zegarek. Co najważniejsze, jest bardzo skuteczny, ostatnie dwa spotkania nawet ponad 70%. A w tym sezonie nie miał jeszcze występu pon. 70 yds. Zanosi się dzisiaj na naprawdę dobry wynik.

Aaron Rodgers (GB) powyżej 293.5 @1,85
Betsson

Secondary Lions praktycznie nie istnieje, ze względu na kontuzje i dzięki temu Rodgers będzie rzucał do wszystkiego co się rusza. Jak dobrze pójdzie, to te 290 yds będzie miał do przerwy ???? Po kontuzji wraca WR Nelson a przecież do tego są jeszcze Jones i Cobb.

J 1,3K

jasper

Użytkownik
Tampa Bay Buccaneers
@
Carolina Panthers
18/11/2012 19:00

Bucs już raz pokonali w tym sezonie Panthers w 1 tygodniu rozgrywek 16-10. Od tamtego spotkania Bucs grali tylko lepiej, a Panthers zanotowali sześć porażek w siedmiu meczach. Fani zespołu z Caroliny mają już dosć trenera Rona Rivery i koordynatora ofensywy Roda Chidzinskiego. Zamiast zrobić kolejny krok naprzód w jego drugim roku w NFL, Cam Newton gra bardzo słabo, co ma wpływ na całą ofensywę. To nie tak, że ofensywa Panthers nie ma umiejetności. Cam Newton ma możliwości, żeby stać się bardz dobrym QB, Steve Smith jest jednym z lepszych skrzydłowych, a Jonathan Stewart i DeAngelo Williams są na prawdę dobrymi obrońcami. Po prostu brakuje wykończenia. Carolina ma fatalny bilans na Bank of America Stadium 1-4. Nie jest dobrze, kiedy nie wygrywasz na własnym boisku.
Z drugiej strony, Bucs wygrali trzy spotkania z rzędu. Josh Freeman gra świetnie, Doug Martin szybko stał się jednym z najgroźniejszych RB w lidze, a Vincent Jackson i Mike Williams również grają świetnie w sezonie.
Jeśli złożymy to w całość, to Tampa Bay Buccaneers ma dzisiaj wielką szansę na kolejne zwycięstwo w sezonie z Carolina Panhers.
Typ: Tampa Bay Buccaneers ML 1.90 @ Bet365 27-21 OT
WOW! Co za spotkanie, a szczególnie końcówka ???? Na 4min przed końcem przegrywali 21-10, udało im się wyrównać dzięki 2-point convertion ???? OT to tylko formalność i TD w pierwszym drive

New York Jets
@
St.Louis Rams
18/11/2012 19:00

Oglądanie 30 ofensywy ligii może być strasznym przeżyciem. Konflikty w zespole i otwarte krytykowanie Tima Tebowa również nie pomaga. Wygląda na to, że Jets utknęli z będącym w fatalnej formie Sanchezem. Można było przypuszczać, że po tygodniu odpoczynku zespół z Nowego Yorku zagra lepiej niż w poprzednich tygodniach. Tak się jednak nie stało i kolejna porażka stała się faktem. Do tego Jets nie zdobyli żadnego ofensywnego przyłożenia w porażce w Seattle 7-28, a jedyne punkty zdobyli po fumble return. Do tego Jets tylko raz znaleźli się w redzone Seahawks. Sanchez w tamtym spotkaniu rzucił 9 z 22 podań na 124 yardy. Jedynym pozytywem w ofensywie Jets jest lepsza gra biegowa Shonna Greene po fatalnym starcie sezonu. Jets zdobywają średnio 19.4 punkta na spotkanie. Z drugiej strony Rams zdobywają punkty jeszcze gorze, bo tylko 17.9 na spotkanie. W ostatnim spotkaniu mieliśmy niezwykle rzadki wynik, bo remis 24-24 z San Francisco 49ers. Przed tym meczem Rams mieli Bye Week i widać, że pracowali nad swoją grą. Dwa razy w czwartej próbie udał im się fake punt, gdzie punter Johnny Hekker rzucił 2 podania na 40 yardów. Spotkanie bardzo słabych ofensyw w St. Louis więc myślę, że nie będziu tutaj zbyt wielu punktów.
Typ: Poniżej 39 1.90 @ Bet365 27-13 1punkt ????
I jeszcze typy bez analizy:
18/11/2012 22:25 NO Saints @ Oakland Raiders NO Saints -5 1.90 38-17
19/11/2012 02:20 BAL Ravens @ PIT Steelers BAL Ravens ML 1.62 13-10

Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +6
J 1,3K

jasper

Użytkownik
Dzisiaj Thanksgiving Thursday i 3 spotkania NFL. Trzeba podkreślić, że od tego tygodnia grają wszystkie 32 zespoły i nie ma BYE Week. Houston Texans zagra w Detroit z Lions, później Washington Redskins zagra w Dalllas z Cowboys i na koniec w nocy polskiego czasu New England Patriots zagra w Nowym Jorku z Jets. Dzisiaj wydaje mi się prosty i przyjemny dubel można wybrać z tych meczów. Chciałbym polecić wygrane Texans i Patriots.
W pierwszym meczu o 18:30 debiut zespołu z Houston w spotkaniu w Święto Dziękczynienia. Zmierzą się ze sobą 4 defensywa Texans z 2 ofensywą Detroit. Houston Texans przewodzi w AFC i przystąpi do tego meczu po dreszczowcu u siebie z Jaguars (43-37 po dogrywce). Nie ma co ukrywać, że zespół z Teksasu zagrał tamto spotkanie fatalnie w defensywie i dał zdobyć najgorszemu zespołowi ligi 37 punktów i byli bliscy przegrania tego spotkania (przegrywali 14 punktami w ostatniej kwarcie). Z drugiej jednak strony patrząc na dzisiejsze spotkanie, jestem pewien, że defensywa Texans nie zagra drugiego tak słabego spotkania. W ofensywie wyglądało to dobrze, nie mieli problemów ze zdobywaniem punktów. Dzisiaj zapewne Lions skupią się na grze podaniami, bo gra dołem dzisiaj będzie bardzo utrudniona. Ale patrząc na defensywę Texans widać, że i w tym aspekcie gry sobie dobrze radzą. Lions przystępują do tego spotkania po porażce z Green Bay Packers 24-20. Packers nie grali w tamtym spotkaniu dobrze, można powiedzieć, że grało im się ciężko, a mimo to, że Lions mieli na tacy zespół z Lambeu Field nie udało im się wygrać.
Drugi typ to spotkanie Patriots z Jets. Kurs może nie zachwyca, ale jest pewny. Jets grają fatalnie, problemy w zespole i nawet ostatnia wygrana w St.Louis z Rams tego nie zmieni. Patriots przeważają nad zespołem z Nowego Jorku każdym aspektem gry. Lepszy QB, lepsza linia ofensywna i defensywna. I nawet brak w dzisiejszym spotkaniu Gronkowskiego nie jest w stanie to zmienić (chociaż po 4 tygodniach wraca Hernandez, co chociaż trochę zapełni lukę po Gronkowskim). W tym sezonie oba zespoły spotkały się już ze sobą i Pats wygrali po dogrywce field goalem z Jets. To spotkanie było chyba zimnym prysznicem na głowę zespołu z okolic Bostonu. Ich ofensywa wygląda bardzo imponująco i w dzisiejszym spotkaniu powinna się przejechać walcem po Jets.
Houston Texans ML (34-31) &amp; New England Patriots ML (49-19) 2.00 @ Bet365

jurasicbart 167

jurasicbart

Użytkownik
Popieram Jasper ze Detroit powinno dzis, zreszta jak zwykle, zagrac duzo gora stad typ na najlepszego receivera Lions Calvina Johnsona na over 6,5 otrzymanych podan powinien wejsc jak w maslo.Polecam
over 6,5
1.9
bet365

shen 408

shen

Użytkownik
USC-Notre Dame 2(-5,5)1,98 pinnacle
USC przed sezonem nr 1 w NCAAF wg ekspertów i faworyt do gry w meczu BSC(USC-Bama!!!),Notre Dame daleko daleko poza top25,przed week 12 NCAAF ci sami Notre Dame mają bilans 11-0 i są nr 1 w USA wg coaches poll a USC mają bilans 7-4 i to będzie ich ostatni mecz w sezonie.Co sprawia ze warto grać ND?,krótko jak wygrają z USC grają w meczu BCS 7 stycznia w Miami o mistrzostwo collage football w USA,jak nie wygrają to są mega frajerami,co sprawia ze muszą to wygrać?Matt Barkley QB USC niestety ma sprainet right shoulder i nie zagra,jak ktoś niewie kto to M.Barkley to niech nie stawia NCAAF,w jego miejsce zagra freshman Max Wittek i będzie to jego 1szy start w NCAAF więc good luck.ND poprowadzi też freshman Evereth Golson,grajek który w ostatnim meczu przeciwko Wake Forest miał career high 346 jardy i 3 TD,w ostatnich 3 meczach miał też w każdym minimum 3 TD.ND nie ograli nikogo porządnego w tym roku ale jak są nr 1 w USA to muszą być dobrzy,USC już nie grają o nic,tydzień temu przegrali z UCLA i już na 100% nie będą championami PAC12 w tym roku.Jak ND nie przegrają najważniejszego meczu w swojej historii od 10 lat to typ wejdzie.:grin:

J 1,3K

jasper

Użytkownik
Zgadzam się z powyższym typem, to najważniejszy mecz sezonu dla Fighting Irish i muszą to wykorzystać, szczególnie przy absencji Barkleya.
West Virginia Mountaineers
@
Iowa State Cyclones
23/11/2012 21:30

West Virginia zawaliła drugą część sezonu. Po starcie 5-0 i zwycięstwach z Baylor i Texas byli sklasyfikowani w pierwszej 10 rankingu. Smith był typowany do Heisman Throphy i wszystko układało się po myśli Mountaineers. Jednak od tamtej serii West Virginia przegrała kolejnych spotkań. W ostatnim tygodniu byli bliscy przełamania tej złej passy, ale przegrali punktem u siebie z Oklahomą. Smith miał 320y i 4 TD podaniami(wszystkie złapane przez Stedmana Bailey), a Tavon Austin przebiegł 344y i zdobył 2 TD. Ale jak zwykle nie popisała się ich defensywa. Pozwolili rzucić Landryemu Jones 554yardy i 6 przyłożeń.
Mecze wewnątrz konferencji były bardzo ciężki dla Iowa State, ale udało im się wygrać ostatnie spotkanie z Kansas 51-23. QB Sam Richardson miał niesamowitą skuteczność 23 z 27 podań na 250y i 4 podania na przyłożenie. Do tego 4 innych zawodników dołożyło przynajmniej 40 rushing yards (w tym sam Richardson). Trener Iowa State ma dzisiaj ciężki orzech do zgryzienia, bo Richardson zagrał w ostatnim spotkaniu, tylko dlatego, że ich pierwszy QB Jantz nie radził sobie zbyt dobrze. Nie wydaje mi się, żeby dzisiaj powrócił do zespołu, bo jego kolega z drużyny zagrał w ostatnim tygodniu bardzo dobrze. Jestem strasznie ciekaw jakie oblicze pokaże dzisiaj Iowa State? To ze zwycięskich pojedynków z Baylor lub TCU czy to z porażek dwucyfrowych z Texas, Oklahoma State czy Texas Tech?
Ja dzisiaj zaufam zespołowi z West Virginia, wydaje mi się, że dzisiejsze spotkanie będzie idealne do przełamania złej passy i mimo problemów w defensywie dzisiaj wygrają na wyjeździe z Iowa State.
Typ: West Virginia Mountaineers ML 1.76 @ Bet365 (31-24)

Otrzymane punkty reputacji: +3
lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Ale Barkley jest overrated. To głównie przez jego słabą grę USC jest tam gdzie jest. Wyhypowany QB ponaad swoje umiejętności. Wittek jest z drużyną od ponad 1.5 roku i powinien podołac. Jesli chodzi o talent i potencjał USC miazdzy Notre Dame, choc wyniki tego nie potwierdzają. Całe Stany kibicują UsC, bo nikt nie chce NT w National Champ, zdajac sobie sprawę, że ta druzyna nie ma najmniejszych szans z Bamą lub inną topową drużyną SECu. Jedyną wyrazna przewae NT ma na pozycji head coacha. Linia spada.

shen 408

shen

Użytkownik
Ta,ja wiem ze Notre Dame mimo ze są 11-0 to mogą mieć co najwyżej bilans 0-10 z połową drużyn z SEC ale jakoś pod wodzą coacha Kelly&#39;ego który swoją drogą jak dostał propozycje z ND to zwiał z Cincy są nr 1 w US mimo ze nie są nawet w top 5 najlepszych zespołów.Mój typ-grają b.ważny mecz i pocisną a to ze są nr1 to wina Alabamy i reszty,USC mają wakacje i więcej przemawia przeciwko nim.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
ND a Cincy to trochę inny kaliber, więc trudno się dziwić, że zwiał z Cincy. ND wygrało, więc jako jedyna niepokonana drużyna na bank zagra w NC game. Drugim zespołem będzie zwycięzca meczu Georgia - Alabama. Jeśli Crimson Tide wygrają, to ND zostanie zdmuchnięte w liniach. Georgia to trochę inna bajka, bo choć potencjał mają i teoretycznie nie powinni mieć problemu z drużynami typu ND, to trener Mark Richt jest beznadziejny i różnie może być. Moim zdaniem źle się stało, że ND będzie w NC game.

J 1,3K

jasper

Użytkownik
Tennessee Titans (4-6)
@
(1-9) Jacksonville Jaguars
25/11/2012 19:00

Mimo, że Titans zagrają ten mecz po Bye Week zdziwiłem się widząc takie kursy na to spotkanie. Nawet mimo 3 wygranych więcej od Jaguars. Dwa tygodnie temu wygrali z Miami 37-3, co było niespodzianką biorąc pod uwagę, że spotkanie grali na wyjeździe. Mimo tak małej liczby straconych punktów z Miami mówimy tu o jednej z najgorszej defensyw w lidze. Z drugiej strony zespół z Jacksonville, który też gra źle. Chociaż ostatnie spotkanie w Houston Texans mogło zakończyć się wielką niespodzianką (porażka 37-43 mimo prowadzenia czternastoma punktami w 4 kwarcie). Wydaje mi się, że na taki wynik miał wpływ miała kontuzja Gabberta (nie zagra do końca sezonu) i gra Chada Henne. W końcu rozgrywający Jaguars potrafił kończyć podania, co na pewno zaskoczyło Texans. Jeśli Henne zagra podobnie jak tydzień temu to przeciwko tak słabej defensywy Titans będą w stanie zdobywać tutaj punkty i Jaguars mogą pokusić się tutaj o zwycięstwo.

Typ: Jacksonville Jaguars (ML) 2.50 @ Bet365 24-19

Na dzisiaj jeszcze:
19:00 DEN Broncos @ KC Chiefs DEN Broncos -9.5 1.83 17-9
Szkoda, słaba pierwsza połowa, tak handicap by wszedł spokojnie.

19:00 OAK Raiders @ CIN Bengals CIN Bengals -6.5 1.74 34-10

jurasicbart 167

jurasicbart

Użytkownik
Po fatalnym dla mnie weekendzie pora na poniedzialkowe spotkanie PHI-CAR.
Phila bez Vicka i McCoya czyli 2 pierwszoplanowych postaci w druzynie.Panowie prosze o rade bo chce zagrac troche grubiej a mianowicie zdarzenie
Brent Celek (PHI) over 4 receptions
kurs 2.00 ⛔⛔⛔
Pod nieobecnosc McCoya powinien dostawac wiecej pilek a i Foles preferuje raczej gre gora niz po ziemi.
Co myslicie?

J 1,3K

jasper

Użytkownik
Myślę, że typ ciekawy. Foles rzeczywiście rzuca dużo podań w spotkaniu (22/32 z Cowboys i 21/46 z Redskins), a Carolina w defensywie podań nie jest jakaś wybitna. Co do samego Celeka to w każdym meczu tego sezonu jego REC wahał się w okolicach 4(średnia 3.7 na spotkanie). W meczach, gdzie QB był Foles miał 3 z Cowboys i 5 z Redskins. Jeśli ten typ jest bez połówek, tylko 4.0 , to myślę, że typ warty zagrania.
edit. Typ na początku wyglądał dobrze, 1Q i 2 REC i potem bez podania do niego.

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Falcons - Saints
Pierwsze punkty przed 6 min i 59 sekundami - 1.50⛔
Zapowiada się rewanż za jedyną porażkę Falcons w tym sezonie . Myślę że znów pojedynek QB będzie odgrywał kluczową rolę . Brees i Ryan klasowi rozgrywający , obie drużyny , w szczególności Saints preferują pass offense . Falcons mają Turnera więc mają większe pole manewru . Myślę ze punkt , przynajmniej FG zostanie zdobyty w pierwszych dwóch drive .

Suma udanych kopów na bramkę over 3.5
- 2.10✅
Po 2 dla obu ekip , myślę ze kopy w końcówce przy wyrównym (a takiego się spodziewam )meczu mogą być roztrzygające . Wiadomo że przy tak dobrych rozgywających jest mniejsza szansa na pomyłki w red zone , 4 próby ale mimo wszystko uważam że warto grać po takim kursie za niewielką stawkę .

J 1,3K

jasper

Użytkownik
Alabama Crimson Tide #2
@
#3 Georgia Bulldogs
01/12/2012 22:00p

Lina na to spotkanie jest strasznie niestabilna, ale taką, jaka jest teraz chętnie przygarnę. Zwycięzca tego meczu zagra w krajowym finale przeciwko Notre Dame. Wielu zastanawia się, czy właśnie to spotkanie nie powinno być finałem. Tak czy inaczej czeka nas świetne spotkanie.
Pytaniem przed tym spotkaniem jest to jak Georgia utrzyma mecz na jedno przyłożenie? Jak będą zdobywać punkty i jak zatrzymają Alabamę?
Po pierwsze Gerogia ma dobrze zbalansowaną ofensywę. Mają dwóch świetnych RB, freshman Gurley i Marshall. I ta ofensywa jest szansą dla UGA. Sztab szkoleniowy Alabamy będzię dzisiaj musiał bardzo uważać na grę biegową przeciwników, bo może to być zabójcze dla Crimson Tide. Powodem dla którego przegrali z A&amp;M (nie licząc McCarrona, który grał fatalnie) był fakt, że Manziel był wielkim zagrożeniem. LB i boki musiały cały czas musiały mieć go na oku. Otworzyło to miejcce dla reiceiverów i Georgia musi dzisiaj zrobić to samo.
Słabością Alabamy (o ile można to tak nazwać) są ich secondary. Zmierzą się oni z jednym z najlepszych QB, przeciwko którego grali w tym sezonie. Murray jest według mnie w stanie zagrać dzisiaj wielkie spotkanie. To może być jego ostatni mecz w karierze, więc będzie chciał dać z siebie wszystko.
Powodem, że Alabama różni się od zeszłorocznej drużyny jest brak Trenta Richardsona. Yeldon i spółka są dobrymi RB, ale nie można ich porównać do Richardsona. Bama nie jest zespołem, który zdobywa punkty w 90 sekund jak Oregon. Jak mają 3rd down udaje im się zdobyć 48% tych prób.
Defensywa Georgi w końcu zaczyna jakoś wyglądać i wydaje mi się, że mogą powalczyć w tym spotkaniu. Ich defensywa jest nie mniej utalentowana niż defensywy Bamy, czy Floridy i w końcu zaczęli tak grać. Ich defensywa gra 3-4, tak samo jak Alabama. Koordynator defensywy Graham na pewno skupi się na tym by środkowi nie blokowali 1 na 1. Jeśli tak, to reszta OL będzie zajmowała LB otwierając wolne ostrzeżenie dla akcji biegowych.
Jeśli chodzi o to spotkanie, to zmierzą się dwie na prawdę utalentowane defensywy w kraju. Georgia wzięła błędy z poprzednich lat i poprawiła je. Murray gra lepiej, defensywa także i na pewno nie poddadzą się przed Alabamą. Spróbuje w tym meczu również under i lekko ML na Georgie.
Typy: Gerogia Bulldogs (ML) 3.70
Georgia Bulldogs +7.5 1.90
Poniżej 50.5 1.90
Bet365
32-28
Świetne spotkanie i tylko gorąca głowa QB Bulldogs zaważyła o takim wyniku. A była wielka szansa na zwycięstwo. Chociaż dodatni handicap wszedł.
Jak ktoś ma czas to warto zobaczyć ten mecz ????
Inne typy (brak analiz z powodu braku czasu):
Florida State vs Georgia Tech Georgia Tech +14 1.90
Oklahoma State vs Baylor Oklahoma State -5 1.90

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Pozwolę sobie nie zgodzić się z typem na Georgię. W ogóle nie wiem skąd ta miłość do Georgii ostatnio. Jak dla mnie to Bulldogs ten mecz przegrają i to wyraźnie. Dlaczego? Zacznijmy od Georgii. Z kim grała Georgia w tym sezonie? Dwie drużyny zasługują na wzmiankę, tylko dwie. South Carolina..7-35 i Florida 17-9. W pierwszym meczu Bulldogs nie istnieli, totalny gwałt. W drugim meczu, wynik jest nieco mylący. Było to wyrówane spotkanie, a Gators mieli aż 6 strat w tym meczu. 17ptk przy 6 stratach przeciwnika to bardzo marny wynik. Ten kalendarz nie jest aż tak istotny z punktu widzdenia meczu, bo wiadomo, że to nie NFL i różnica poziomów między drużynami w ramach różnych conferencji jest spora. Ale obie drużyny grały z kilka spotkań z tymi samymi drużynami - Ole Miss, Tennessee, Mizzou, Florida Atl i Auburn. Dwie ostatnie odrzucam, bo są to drużyny fasadowe, obie zostały zdmuchnięte, przy czym mimo tego Georgia straciła 20 ptk z Fl Atl. Ale wracaąc do tematu:
Alabama vs.
Ole Miss 33-14
Tenn 44-13
Mizzou 42-10

Georgia vs.
Ole Miss 37-10
Tenn 51-44
Mizzou 41-20
Ostatni mecz Georgii z G Tech też sporo pokazał mimo wyniku 42-10..306 yds on the ground dla GTech..można trochę zwalić na triplle option GTech, ale bez przesady..biegali po nich jak chcieli.
Porażka Bamy z TAMu to raczej wynik kalendarza - byli po ciężkim meczu @ LSU. Anyway..porównałeś Murraya do Manziela - Murray to pocket QB, Manziel jest running QB. W tamtym meczu miał 92 yd po ziemi. Murray nie ma na to szans.
Istotna rzecz to osoba coacha - Saban vs. Richt. Saban to mistrz wielkich meczów. Richt..eh Richt to mistrz straconych nadziei/ambicji. Jego drużyny są mało zdyscyplinowane, a jego game-plany są questionabale..nie ufam temu gościowi. Nie mam czasu by pisać o Bamie, ale jeśli miałbym grać to Bamę..jak linia spadnie do TD to chyba tak własnie zrobię.

Otrzymane punkty reputacji: +1
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Jeśli miałbym kogoś wyróżnić z ekipy Georgii to LB Jarvis Jones.
Przez chwilę nawet wymieniany do grona osób nominowanych do Heisman Trophy , ale dwa razy nie grał , a poziej ciśnienie zeszło i pod koniec sezonu nie grał już tak rewelacyjnie , ale chłopak utalentowany jak mało kto.
Pechowo oglądałem jego występ z Mizzou , gdzie rozegral fenomenalne zawody , a pozniej tylko z Florydą zaszalał.
Też preferowałbym Alabamę w finale [i Oregon , ale to nierealne].
McCarron obydwa INT wyłapał z Texasem AM.
Najlepsza O-line w lidze , którą wykorzystują RB.
Wcześniej Richardson czy Ingram. Teraz Lacy i Yeldon.
Nieco gorzej w defensywie , ponieważ przed sezonem kilku starterów tam odeszło.
Chociaż poza LSU i Texasem AM reszta ekip nie miała szans na zbliżenie się do wyniku.

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
NE -8 oraz Baltimore
2.86 @ Pinnacle

U niektórych buków linia na NE nieco niższa.
Patriots przyzwyczaiło do wygrywania swojej dywizji. W ciągu ostatnich 6 lat mają bilans 28-6. Wygrali 8 kolejnych spotkań od porażki z Buffalo w Week 3 2011.
Ostatnim czasy najbardziej niesamowita wygrana to mecz z NY Jets [rywal z dywizji] i wynik 49-19 w Święto Dziękczynienia. W ostatnich 4 spotkaniach ponad 190 punktów zdobyli.
Brady w tym sezonie 24 TD i 3 INT oraz 3299 rzuconych jardów. Ostatnie 5 spotkań Toma to 14 podań na przyłożenie. Był sackowny tylko raz przez te 5 spotkań.
W najbliższym czasie czekają ich ciężkie spotkania z Houston i SF. Póki są w formie to powinni to wykorzystywać
Miami ma tragiczny pass defense.
W tym sezonie narazie tylko jeden z mecz z jakimś wybitnym QB grali , ale przegrali go 20 punktami. Ponad 260 jardów na mecz oddają poprzez passing.
Drugi mecz to dywizyjne spotkania Baltimore i Pittsburgha.
Obie ekipy słynną z defensywy , ale dzisiaj po stronie Pittsburgha 3 kolejny mecz nie zagra Big Ben.
Co oznacza postawienie na rozegraniu Charliego Batcha.
Batch startował na rozegraniu z Cleveland.
Efekt ? 0 podań na przyłożenie , 3 TD.
Pittsburgh z 8 turnovers zrobiło z defensywy Browns elitę.
Rushing game nie istniał.
Mecz z Baltimore + brak podstawowego QB Steelers + dość przeciętna gra na wyjeździe powoduję , że Ravens powinno to wykorzystać.
Na dodatek wygrali tydzień temu mecz po zagraniu 4&amp;29 oraz pościgu San Diego w OT

Otrzymane punkty reputacji: +1
J 1,3K

jasper

Użytkownik
Przeglądając ostatnio ofertę spojrzałem na typy długoterminowe w NFL. Co przykuło moją uwagę to kurs na wygranie dywizji NFC East przez Washington Redskins. Trzeba przyznać, że jest to najbardziej wyrównana dywizja, gdzie 3 zespoły dalej walczą o pierwsze miejsce. Widząc taki kurs spojrzałem oczywiście w pozostałe mecze tych drużyn i jeszcze bardziej spodobał mi się ten typ (zdaje sobie sprawę, że pewnie przed sezonem można było złapać większy kurs ale nie narzekam).

Kursy:

Aktualna tabela NFC East:

Zasady w przypadku takiego samego procentu wygranych:
Two Clubs

*Head-to-head (best won-lost-tied percentage in games between the clubs).
*Best won-lost-tied percentage in games played within the division.
*Best won-lost-tied percentage in common games.
*Best won-lost-tied percentage in games played within the conference.
*Strength of victory.
*Strength of schedule.
*Best combined ranking among conference teams in points scored and points allowed.
*Best combined ranking among all teams in points scored and points allowed.
*Best net points in common games.
*Best net points in all games.
*Best net touchdowns in all games.
*Coin toss

Pozostałe mecze tych drużyn do końca sezonu:
New York Giants (7-5-0)
vs Saints (5-7)
@ Falcons (11-1)
@ Ravens (9-3)
vs Eagles (3-9)

Washington Redskins (6-6-0)
vs Ravens (9-3)
@ Browns (4-8)
@ Eagles (3-9)
vs Cowboys (6-6)

Dallas Cowboys (6-6-0)
@ Bengals (7-5)
vs Steelers (7-5)
vs Saints (5-7)
@ Redskins (5-6)

Patrząc na terminarze można od razu odrzucić w tej walcę Cowboys, bo mają bardzo ciężki terminarz.
Terminarz Giants również nie jest łatwy, ciężkie wyjazdy do Atlanty i Baltimore, a także mecze u siebie z Saints i Eagles.
Redskins będą mieli również dwa ciężkie mecze, ale oba u siebie (Ravens, Cowboys) i dwa wyjazdy do Cleveland i Philadelphi.

Redskins są tylko jedną wygraną za zespołem z Nowego Yorku, mają remis w meczach pomiędzy sobą (21/10/2012 Redskins @ Giants 23-27; 04/12/2012 Giants @ Redskins 16-17), co przenosi nas do drugiego punktu zasad w przypadku remisu, czyli procent meczy w dywizji. I tutaj mamy Giants z bilansem 2-3 i meczem z Eagles (przyjmuje, że na koniec sezonu będzie to 3-3), Redskins z bilansem 3-1 mają mecze z Eagles i Cowboys wewnątrz dywizji i nie wyobrażam sobie, że mogą oba te mecze przegrać przegrać. Patrząc w terminarz Redskins jestem w stanie uwierzyć, że mogą mieć tutaj bilans 10-6 na koniec sezonu. Patrząc znowu na Giants, ich formę i terminarz myślę, że mogą oni przynajmniej jedno spotkanie przegrać do końca sezonu. Kurs wydaje mi się dory, limit na Bet365 wynosi aktualnie 900zł na moim koncie (wczoraj było to 540zł), więc jeszcze zastanowię się do soboty/niedzieli, ktoś się może wypowie na ten temat i zadecyduje czy zagram ten typ.

Zwycięzca NFC East - Washington Redskins 3.50 @ Bet365

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Zwycięzca NFC East - Washington Redskins 3.50 @ Bet365
Moim zdaniem bardzo dobra inwestycja , Giants moga przegrać wszystko oprócz meczu z Eagles . RG3 bardzo teraz na topie i leci na fali , Redskins najłatwiejszy terminarz z 3 ekip , jeżeli wygrają mecz z Raven u siebie to dla mnie są faworytem .
Cowboys nie dość że bez formy to cholernie trudne mecze , teraz wyjazd do Cinncinati którzy są w gazie , później Steelers.
Można próbować moim zdaniem , sądzę podobnie jak lukascash że bardzo prawdopodobne że może decydować ostatnia kolejka ale... nie musi a kurs jest na pewno wyższy niż na ten mecz decydujący.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Na jednym z amerykańskich portali forumowych pisałem przed week 13 scenariusz na kolejne tygodnie NFL..wygrana Falcons z Saints, wygrana Redskins z Gianta, przegrana Giants z Saints..a potem to już wolna amerykanka..Giants mają beznadziejna kalendarz gier..zresztą wszytkie drużyny mają..Redskins mają o tyle dobrze, że mają Browns, którzy są beznadziejni. Tak czy siak uważam, że rozstrzygnie ostatni mecz Cowboys - Redskins o tym kto wygra dywizję, ale jeżeli nie wygrają z Ravens, nie mają szans.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom