Buffalo Bills
@
New England Patriots
11/11/2012 19:00
Buffalo przegrało i nie pokryło handicapu w 4 z ostatnich 5 meczach wliczając porażkę tydzień temu z Houston Texans 21-9. Bills już po raz 13 z rzędu nie wystąpią w Playoffs. New
England Patriots przewodzi w AFC East tylko jedną wygraną nad Miami Dolphins w dywizji. Dzisiejsze spotkanie będzie przy możliwym zwycięstwie Miami będzie więc bardzo dla nich ważne. Patriots pokonali sowich przeciwników łącznie 92 punktami w całym sezonie. Bills nie utrzymali prowadzenia z Patriots 21-7 w week 4 przegrywając póżniej 28-52. QB Bills Ryan Fitzpatrick rzucił wtedy 22 z 39 podań na 350y, 4 TD, ale także 3 INT. W sezonie Patriots są 4 w lidze jeśli chodzi o grę biegową (149.6y na mecz), kiedy pozwalają tylko na 88y na mecz. Co ważne Patriots odpoczęli po International Series i wypoczęci podchodzą do meczu z Bills. Inny wynik niż wysoka wygrana gospodarzy będzie niespodzianką. Sam Tom Brady stwierdził, że są jedynym zespołem, który ma dwa tygodnie przerwy, bo mecz z Bills uważa za niedzielny spacerek w parku.
Typ: NE Patriots (-13) 1.90; NE Patriots (-16) 2.20 @ Bet365
Tennessee Titans
@
Miami Dolphins
Titans przyjeżdżają do Miami po pogromie z Bears w Chicago. W tym momencie Titans są 6 punktowym dogiem i co ciekawe w tym sezonie nie przegrali mniej niż 6 punktami. Myślę, że i dzisiaj się to nie zmieni.
Titans nie są dobrą drużyną, ale nie należy ich oceniać przez pryzmat ostatniej porażki. Wcześniej wygrali 2 razy z Bills i pokonali Colts po dogrywce. Defensywa Titans w tym sezonie oddała 308 punktów (w całym ostatnim sezonie oddali 317! punktów). Tennessee oddaje 141 rushing yards na spotkanie, a podaniami oddają 274y na mecz. Z drugiej strony Miami, które swoją grę opiera na grze dołem (111y na mecz) i to będzie klucz do zwycięstwa w tym meczu. Dolphins wygrywając dzisiejsze spotkanie będą mieli szansę na grę w Plaoffach. W ostatnich spotkaniach z Titans wygrali oni 8 z 11 spotkań. Trzeba też zwrócić uwagę, że QB Miami Tannehill u siebie nie zawodzi. W ostatnich 5 meczach sam zdobył 3 TD.
Na pewno Titans lepiej zagrają niż z Bears, ale czy będą w stanie pokonać Miami na wyjeździe? Ich defensywa nie robi wrażenia na przeciwnikach, a w ataku liczą najbardziej na grę Chrisa Johnsona. Miami musi grać to co ostatnio. Zagrać dobrze dołem i nie popełniać głupich błędów.
Typ: MIA Dolphins (-6) 1.90 @ Bet365
Detroit Lions
@
Minnesota Vikings
Dzisiaj to spotkanie zapowiada się bardzo ciekawie, ponieważ oba zespoły grają w NFC North i oba muszą gonić Packers. Zwycięzca będzie miał większe szanse na ich dogonienie i szansę na Wild Card Round. Zagrają tutaj dwie drużyny, które ostatnio radzą sobie różnie. Lions 2 ostatnie mecze wygrało, zaś Vikings 2 razy poległo. QB Lions Strafford rzucił w ostatnim meczu z Jaguars (31-14) 286y trafiając 22 z 33 rzutów, a ich WR Calvin Johnson otrzymał 7 podań na 129, RB Leshure wybiegał 3 TD. Vikings z drugiej strony przegrali z Seahawks 20-30. Adrian Peterson wybiegał 182y zdobywając 2TD. Prowadzi on w
NFL ze zdobytymi 957 rushing yards w sezonie.
Nie ma co się oszukiwać, Vikings po świetnym starcie rozgrywek ostatnio grają coraz słabiej. Ponder zaczął popełniać błędy, a samym Petersonem i Harvinem (o ile dzisiaj zagra) nie da się wygrywać seriami meczy w lidze. Lions teraz są na fali więc i dzisiaj powinni dać radę Vikings.
Typ: Detroit Lions 1.71 @ Bet365
TRAGEDIA! Wybrałem chyba najgorsze typy z możliwych dzisiaj... Pierw Miami, gdzie w analizie napisałem, że jak nie będą popełniać głupich błędów to wygrają. No i wykrakałem... 3 INT Tannehilla, głupie Fumbles, fatalna gra defensywna i mamy blowout.
Spotkanie Patriots się jeszcze nie skończyło, ale na handi nie ma już szans. Tutaj znowu w ofensywie wyglądało to dobrze, tak Bills zagrali świetnie w ofensywie. Nie dali się stłamsić New
England i za to dla nich brawa.
Lions meczu nie widziałem nawet przez chwilę, więc najmniej mogę o nim powiedzieć. Szkoda tylko głupiej kary przy bodajże 10-16. Szkoda tylko przegranych pieniędzy.