>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NFL/NCAAF 2011/2012

Status
Zamknięty.
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
No ładnie się walneli , ale flaga była.
Crosby na uznanie zasługuje , bo mało który kicker ma na tyle siły/jest na tyle szybki aby returnerowi cokoliwek zrobić.

bzyku 33

bzyku

Użytkownik
Jacksonville Jaguars vs New Orleans Saints
Myślę, że tu jest spokojnie różnica klasy między tymi zespołami. W Saints Brees w formie, w Jaguars mało rzucający Gibbert. JAX mają często problemy z zaliczeniem pierwszej próby i myślę, że tak też będzie dzisiaj przeciwko solidnej obronie biegowej NO.
Wolę zagrać tego overa niż handicapa bo jednak o ile Saints dużo punktów zdobywają to też dużo lubią tracić. A linia całkiem niska.
Typ: NO over 26
Kurs: 1.81
Stawka: 5j

San Diego Chargers vs Miami Dolphins
Typ &quot;na przeczucie&quot;. San Diego w roli faworyta wypada w tym sezonie mało przekonująco. Mimo, że wygrywali ze słabymi Kansas czy Minnesotą, to wynik był na styku.
Miami z kolei gra całkiem nieźle, lepiej niż się spodziewano. Mimo trzech porażek daje w miarę wyrównane mecze (nawet z Patriots powalczyli choć musieli ulec ich ofensywie). Myślę, że tutaj też San Diego będzie się męczyło z gośćmi, zwłaszcza, że mają trochę problemów w składzie.

Typ: Miami +7

Kurs: 1.89
Stawka: 2j

Arizona Cardinals vs New York Giants
Arizona nie może się odnaleźć w tym sezonie. Sporo zmian, przebudowany zespół, zmieniony system obrony. Na razie to wciąż nie wypala, zespół popełnia sporo błędów, a obrona pozostawia wciąż wiele do życzenia. W ofensywie wygląda to lepiej - Kolb to solidny zawodnik, nie popełnia wielu strat. Na dzisiejszy mecz ma też wrócić podstawowy RB tego zespołu - Beanie Wells (choć pewnie ilość jego biegów będzie ograniczona).
O Giants można powiedzieć, że są w gazie. Po wpadce z pierwszej kolejki pewnie pokonali na wyjeździe niewygodnych Rams i swoich rywali z dywizji - Eagles. Wiadomo, temat nr 1 w ich przypadku to zdziesiątkowana obrona. Jednak ta radzi sobie coraz lepiej o czym może poświadczyć strasznie poniewierany w ostatnim meczu Michael Vick.
W stosunku do pierwszych meczów ma wrócić Osi Umenyiora - co powinno być wzmocnieniem obrony.
Manning póki co nie rozwija skrzydeł bardziej koncentrując się chyba na tym by nie podawać w ręce rywali, ale gdy trzeba gonić wynik potrafi dobrze porzucać. WR i RB Giants mają moim zdaniem lepszych i bogactwo rozwiązań w ataku jest po ich stronie.
Spodziewam się dobrego meczu w którym dominować będą aspekty ofensywne. W obu zespołach są one na wyższym poziomie niż ich defensywy. Dodatkowo myślę, że Giants ten mecz w miarę spokojnie wygrają.
Typ: over 44,5
Kurs: 1.95
Stawka: 6j
Typ: NYG -7,5
Kurs: 3.46
Stawka: 2j

St.Louis Rams vs Washington Redskins
To mi wygląda na bardzo wyrównany mecz, sporo field goali, niewiele długich drive&#39;ów. Oba zespoły prezentują podobny poziom.
Bilans 0-3 u Rams to moim zdaniem na pewno poniżej ich realnej wartości. Spowodowany głównie ciężkim terminarzem na początku sezonu. Tu nadarza się dobra okazja by ten bilans poprawić.
Myślę, że losy meczu będą się ważyć do ostatnich sekund, a jeśli tak będzie to trzeba zagrać doga. Doga, któremu powinien pomóc wracający do gry S-Jax.
Typ: STL +3
Kurs: 1.93
Stawka: 4j

Baltimore Ravens vs New York Jets
Jeden z kandydatów do tytułu vs drużyna cokolwiek by nie powiedzieć - średnia. Ani tam nie mają porządnego QB (Sanchez, który dodatkowo ma problemy ze zdrowiem - efekt spotkania w Oakland), ani gra biegowa u nich nie funkcjonuje jak w poprzednim sezonie (25 miejsce w lidze pod względem zdobytych jardów), ani też receiverów wybitnych nie mają.
Czym mają więc postraszyć Ravens? Ja szczerze mówiąc nie wiem.
Baltimore na własnym boisku zmiażdżyło Steelers, na wyjeździe zmiażdżyli Rams - tylko jeden mecz im zupełnie nie wyszedł przeciwko Titans. Jednak Baltimore pokazuje duże możliwości. Ray Rice szaleje na boisku, Flacco rzuca jak nie on. I tak jadą do przodu.
Dla mnie linia na gospodarzy jest trochę za niska. Spodziewam się zdecydowanego zwycięstwa Ravens, których obrona może po raz kolejny zdominować mecz. Jets są odpowiednim rywalem do tego.
A kursy na Ravens spadają. W czasie gdy pisałem tego posta z 1.94 spadł na 1.91. Ehh...
Typ: Ravens -4,5
Kurs: 1.91
Stawka: 8j

Tyle, co gram dziś. Pora odrabiać straty z poprzedniego tygodnia ????

shen 408

shen

Użytkownik
He to co dziś Tony Romo i jego wesoła gromadka w drugiej połowie zrobiła to jakaś parodia,prowadząc 27-3 i przegrać 30-34 to trzeba być zdolnym.Lions 4-0 po raz pierwszy od 1980,Calvin Johnson tylko za same 2 TD catche w tym meczu powinien zostać MVP week 5

bzyku 33

bzyku

Użytkownik
NO over 26 ... ⛔ ... -5j
Miami +7 ... ⛔ ... -2j
ARI vs NYG over 44,5 ... ✅ ... +5,7j
NYG -7,5 ... ⛔ ... -2j
STL +3 ... ⛔ ... -4j
Ravens -4,5 ... ✅ ... +7,28j

Znowu słabo :;/:
Na szczęście siadły najmocniej grane typy dzięki czemu jednak obeszło się właściwie bez strat dzisiaj. A zapowiadało się na kolejny fatalny week w NFL.
Wkurzyli mnie dzisiaj Saints. Drive w końcówce meczu, pierwsza próba na 20 jardzie JAX, a ja potrzebuję chociaż FG do zwrotu. Proste, prawda?
Nie dla nich. Barany tak to rozegrały, że ostatecznie kopali z... 50 jardów. Trzeba mieć talent.
Oczywiście spudłowali, tak jak kopnięcie z podobnej odległości wcześniej.
Mi nieudanymi kopniakami zawalili handicapa, za to Philadelphia przez nieudane kicki przegrała mecz.
O Dallas Shen już wspomniał. Grali tak jakbym na nich postawił.
Minnesota w tym tygodniu nie przerżnęła drugiej połowy. Oni najzwyczajniej w świecie ją przegrali. A to już wyraźny postęp.
Rams grali tylko w 4 kwarcie, przez pierwsze trzy byli nieobecni. Mimo to mieli szansę na remis - skończyło się jak zwykle.
Kierunek z NY Giants też był dobry, tylko handicap za duży. Trzeba było grać normalny... ehh.
A propos Ravens.
Przyśniło mi się właśnie, że Flacco wykręcił dzisiaj 1088y (!) i 4td.
Siostro... tlenuuuu ????

NFL Week4:
2W-4L-0Z ... -0,02j

NFL:
8W-9L-2Z ... -3,83j

Otrzymane punkty reputacji: +3
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
U mnie też cienko w dodatku dużo pecha:
Ravans, NO Saints wszystko w handi na plus, jednakze:

Chicago -6.5 --&gt; Bears mieli po TD w okolicach 2 min przed koncem meczu 11 pkt przewagi, więc jako, że mieli mecz w kieszeni pozwolili Newtonowi dobić statystyki i dołożyć TD na 8sek przed koncem

Atlanta -4.5 --&gt; po przerwie jak kładełem się spać Falcons prowadzili 20 punktami i handi w mojej ocenie powinni pokryć gładko, jednak później zaczęli pusiakować i wygrali tylko dwoma punktami.

michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
LeGarrette Blount powyżej 78.5 Rushing Yards 127 yds
@1,85✅
Betsson

Niska linia moim zdaniem, szukałem jakiegoś haczyka ale nic nie znalazłem, tak więc trzeba grać ???? .
IND słaba przeciwko grze biegowej, pozwalając na ok. 115 yds i ponad 30 prób. Blount ma całkiem solidne 4 yds na próbę ( aż 5 w zeszłym seoznie ) pomimo słabego pierwszego meczu z DET.

Otrzymane punkty reputacji: +6
michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
Moim zdaniem szykuje się ciekawy zakład na rushing yards Chris&#39;a Johnsona (TEN). Wiem, że ma bardzo kiepski początek sezonu, ale jeśli jest coś bardziej kiepskiego od niego, to jest to defense vs. run Steelers...
Bukmacherzy biorąc pod uwagę słaby początek sezonu, wystawią linię na CJ2k w granicach 60 - 75 yds. Brać w ciemno, uważam...
PIT to obecnie 22 obrona vs run w lidze. Biorąc pod uwagę kontuzję Harrisona, która na pewno wprowadzi zamieszanie w szykach obronnych, Johnson powinien swoje przebiec w tym spotkaniu.

Kolejny RB, na którego trzeba zwrócić uwagę w ten weekend, to Fred Jackson (BUF). PHI broni okropnie vs. run. Wypada dodać, że najsłabszy wynik vs Eagles miał do tej pory A.Bradshaw i było to 86 yds. Jackson dostaje średnio 15-16 prób, ale ma świetny wynik 5,8 yds na próbę. Tutaj powinien pobiec ok. 20 razy. Myślę, że szykuje się mecz +100 Jacksona a linia u buka będzie pewnie ustawiona na poziomie 85 - 92 yds.

Jeśli chodzi o WR, warto zwrócić uwagę na Julio Jones&#39;a (ATL). Bardzo ładne dwa ostatnie spotkania ( 115 i 127 yds ) plus R.White z lekką kontuzją ( nie trenował w środę ) i na koniec GB, które pozwala na 335 yds w grze podaniem. Julio powinien coś z tego &quot;ugryźć&quot;. Myślę, że M.Ryan powinien posłac ok. 8-10 piłek do Jonesa. Może kolejny mecz +100 yds ? Linia u buka powinna być w granicach 75 - 85 yds.

shen 408

shen

Użytkownik
Podpisuję się pod tymi typami rękami i nogami ale znając bukmacherów to linia na rushing jardy Chrisa Johnsona będzie wynosić około 90 jardów bo buki też widzą ze Steelers już nie są tak dobrzy przeciwko grze po ziemi jak choćby rok temu plus brak Harrisona i masa kontuzji w ofensywie(połowa Offensive Line jest połamana,Big Bena noga boli,Mendenhall chyba będzie limited więc nie będzie haraszo dla Steelers w tym meczu.Co do Freda Jacksona każda linia poniżej 90 jardów jest do grania w ciemno.W Eagles koordynatorem obrony jest Juan Castillo człowiek który rok temu był coachem Offensive Line Eagles i jak dotąd jeszcze nie wpadł na pomysł jak bronić przeciwko grze biegowej w tym roku.Do tego mecz Bills-Eagles zapowiada się na prawdziwy shootout bo obie defensywy są fatalne.Co do Julio Jonesa to niema pytań bo jak na razie cel numer 1 Matta Ryana w tym roku plus Falcons kontra Packers to będzie strzelanina i rewanż za poprzedni postseason gdzie redhot Falcons zostali rozbici chyba z 20 punktami na swoim terenie i ponoć odgrażają się ze w niedziele pokaża klasę plus Charles Woodson będzie pilnował raczej Roddy White&#39;a w tym meczu.

shen 408

shen

Użytkownik
3 propozycje ode mnie na niedziele,ja pościłem to na 1 kuponie za cała stawkę bonusa od jednego z buków,stawka jest spora a możliwa wygrana jeszcze sporsza wiec niema innej opcji bo argumenty na nie są słabe,ale to NFL wiec nic mnie nie zdziwi.
Bills-Eagles 2 -6,5 2,45
Zapowiada się mecz kolejki,naprzeciwko siebie 2 beznadziejne defensywy które nie przeszkadzają w grze przeciwnikom.Jak dla mnie Eagles 1-4 trochę niemożliwe,aż tacy kiepscy to oni nie są,skoro Raiders potrafili zdobyć 35 punktów z Bills w week 2 to Michael Vick i Orły z Philadelphii też nie będą mieć problemu z Bills.Jak dla mnie mecz z typu Eagles wysoko prowadzą do przerwy,Bills grają po przerwie ale nie uda im się odrobić strat.Nnamdi,Rogers-Cromartie i Samuel w końcu się Eagles na coś przydadzą.

Jaguars-Bengals 2 +5,5 1,50

Bengals jak na razie najlepsza defensywa ligi.Andy Dalton jak na razie tez niema możliwosci by przegrać mecz w stylu Tony Romo.Coach Marvin Lewis i koordynator defensywy Mike Zimmer ustawią jakto każdy zespół grający przeciwko Jaguars całą defensywe na Maurice&#39;a Jonesa-Drew jedynego dobrego grajka Jags.Generalnie zapowiada się pojedynek z typu słaby zespół kontra słaby zespół i nikt w tym meczu nie będzie chciał podjąć ryzyka i zobaczymy dużo FG,zapowiada się close game do ostatniej sekundy.
Giants-Seahawks 1(-6,5)1,52
Eli Manning ostatnio jest coś red hot i nie rzuca interceptions,Giants są 3-1 i jak wygrają to zostaną samotnym liderem NFC East.Seahawks co by o nich nie mówić na wyjazdach zawszę grają fatalnie i przegrywają wysoko obojętnie z kim grają i kto u nich gra.Tarvaris Jackson-no bez przesady ktoś taki nie wygrywa z Giants w NY a co najwyżej przegrywa 14 punktami.

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Purdue -14 2/10 ✅
Ciekawy typ z jednego względu.
To co pokazuje ostatnio ekipa Minnesoty jest nie do przyjęcia.
0-57 z Michiagn [można by jeszce to zdzierżyć] ,ale porażka z ekipa FCS ?
Noth Dakota State , bo o nich mowa pokonała Minnesote 37-24 i zdominowała grę praktycznie w kazdym elemencie.
Purdue - przecietna ekipa , ktora ostatnio przgrała z Notre Dame , które powoli sie odbudowuje po poczatku sezonu.
Mozna dac za mala stawke

Texas A&amp;M -6.5 [1st half] 4/10 ✅
Texas A&amp;M gra bardzo dobrze w pierwszych polowkach , pokazali to w ostatnich spotkaniach z Arkansas i Oklahomą State. Drugie polowki im nie wychodza , bo tu i tu przegrali prawie wygrane mecze.

Michign -7 5/10
✅
Ekipa #11 i silny faworyt do utrzymania tej pozycji przez spory czas
Michigan is 5-0 for the second year in a row and looks to move to 6-0 for the first time since 2006.
Na pewno lepiej zdecydowane w ekipie Wolverines spisuje się defensywa , która za Richa Rodrigueza grała dno.
Oczywiście ofensywa nadal jest w [rękach] nogach jednego z lepiej utaentowanych zawodników Denarda Robinsona , ale ten ma problemy z rzucaniem prawde mówiąc
The unit is tied for the Big Ten lead in scoring defense (10.2 ppg), which ranks second nationally. The Wolverines also are first in the nation in red-zone defense and plus-seven in turnover margin after posting a minus-32 the past three seasons.
Notrhwestern utraciło RB Mike&#39;a Trumpy&#39;ego do konca sezonu
Georgia Tech -14 3/10 ⛔

Temple zabiegało Maryland dwa weeki temu , gra Georgii Tech opiera się na biegu.
400 jardów biegiem na mecz to spora liczba.
Powiini pokonac Maryland gdzies 17-24 punktami , zawsze mozna zagrać over.

Otrzymane punkty reputacji: +4
lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
NFL 13-0-4 ✅7.41

Minnesota Vikings -3 over Arizona Cardinals @ 1.971✅✅

Gdyby mecze kończyły się po 3 kw, Vikings mieliby prawdopodobnie bilans 4-0 i walczyli o zwycięstwo w dywizji. Gdyby...Vikings nie wygrali jeszcze meczu, a to dlatego, że mając topowego rushera ligi w postaci Petersona, jakimś dziwnym trafem nie dawali mu piłki w drugich połówkach, w efekcie czego Vikings w drugich połowach w sumie dostali 13-44. Cardinals podobnie jak Vikings mają problemy w drugich połowach, a do tego nie potrafią grać na wyjazdach. Do tego historycznie są beznadziejni w MetroDome. W liniach Vikings mają przewagę, więc Peterson powinien nabiegać sporo yardów..just give him the fuckin ball !!!!! Biorąc pod uwagę kontuzje i urazy w Cardinals, myślę że Vikingowie wreszcie odniosą pierwszą wygraną.

Green Bay Packers -5.5 over Falcons @ 1.909 Pinnacle✅✅
Zacznijmy od tego, że sama linia wystawiona na ten mecz wiele nam mówi. +5.5 on home team?! Come on...Przecież Atlanta to jedna z najlepszych drużyn domowych, co oznacza, że nikt przy zdrowych zmysłach nie wystawiłby takiej linii, gdyby nie miał ku temu mocnych powodów. W zeszłym roku w obu spotkanich w Atlancie vs. Green Bay, Falcons byli faworytami bukmacherów na poziomie -2 i później w playoffach na poziomie -1 ptk. Dzisiaj mamy +5.5 ptk. A więc pozostaje zapytać - czy Packers są lepszą drużyną niż w zeszłym sezonie? Bez wątpienia. Czy Falcons są lepszą drużyną niż w zeszły sezonie? Nie są. Packers mają głęboki skład, masę playmakerów, których nie mieli w poprzednim meczu w Atlancie, który wygrali 48-21. Nie było przede wszystkim Finleya. Nie było też Randalla Cobba. Co więcej Packers ustabilizowali grę biegową, która w zeszłym sezonie nie była zbyt imponująca. W tym stanowi dość istotny element gry ofensywnej. Co Falcons musieliby zrobić, żeby powalczyć z Packers? Musieliby eksplodować ofensywnie. Ofensywnie Atlanta nie jest w stanie równać się z Packers. Co prawda Falcons dorwali Julio Jonesa właśnie po to, by nadążyć ofensywnie za Packers, ale cenę zapłacili zbyt dużą, a tej eksplozji nie widać na tą chwilę.
Sumując to wszystko, wg mnie Falcons nie mają żadnych szans z Packers, a linia wyraźnie na to wskazuje. Dlatego spodziewam się, że powtórzy się wynik z poprzedniego sezonu i Packers wygrają przynajmniej dwoma TD, wprowadzając nieco słońca do mojego zachmurzonego bukmachersko weekendu.

NFL 15-0-4 ✅9.29

ted 12,8K

ted

Forum VIP
W tym tygodniu typ na Bills +3,5 sie mi podoba. Eagles słabiutka def przeciw rush a u rywala ma kto biegać dzieki temu powinni pilnowac wyniku, do tego lepiej sie sprawuje dotychczas QB Bills ????
Colts w koncu powinni wygrac, znowu zagra Painter który jest lepszy od Collinsa, mimo ze jeszcze ma problemy z celnoscia jego dalekie passy robia wrazenie. Gorzej z secondary ale DL powinni robic swoje.
Titans+3 przeciw słabym Steelers, strasznie cieniują do tego przeciw obecnie najlepszej def w lidze , Titans dzieki Hassowi wiecej rzucaja a wiadomo ze w biegu tez potencjał mają duzy.

bzyku 33

bzyku

Użytkownik
Buffalo Bills vs Philadelphia Eagles
Philadelphia faworytem. Nie przekonuje mnie ta drużyna w tym sezonie. Bilans 1-3, nierówna forma Vicka okraszona drobnymi kontuzjami (często poniewierany w meczach).
Buffalo gra nadspodziewanie dobrze, choć ich obrona kuleje. Nadrabiają jednak w ofensywie, co często powoduje wysokie wyniki w ich meczach.
Spodziewam się wyrównanego spotkania. Oba zespoły pewnie sporo pobiegają, a stawiam głównie ze względu na kurs, który wydaje mi się jednak trochę zawyżony. Zwłaszcza, że zaskakujące in plus w tym sezonie Buffalo gra u siebie.
Typ: Buffalo
Kurs: 2.36
* * *
Carolina Panthers vs New Orleans Saints
Święci to zespół o klasę lepszy. Wyglądają mocniej właściwie w każdym elemencie gry.
W zespole Panter prym wiedzie Cam Newton, który dużo rzuca. Ale średnio to się przekłada na wyniki zespołu gdyż ten wygrał jak na razie tylko jedno spotkanie. Duży wpływ ma zapewne na to gra biegowa, która w ekipie dzisiejszych gospodarzy nie wygląda najlepiej. Sam Newton przecież wybiegał najwięcej jardów z całej drużyny.
Z kolei bronią przed biegami rywali bardzo słabo. Wygląda więc na to, że mający większe możliwości wśród RB gracze z Nowego Orleanu trochę dziś pobiegają. Dołoży do tego swoje Brees i powinno być spokojne zwycięstwo. Coś w stylu ostatniej wizyty w Jacksonville.
Typ: Saints -6,5
Kurs: 1.98
Stawka: 7j
* * *
New York Giants vs Seattle Seahawks
Seattle które ma jedną z najsłabszych statystykę podań górą i najsłabszą statystykę biegów nie ma czego w Nowym Jorku szukać. Tym bardziej, że gdy grają na wyjazdach to rywale zwykle ich leją i patrzą czy równo puchnie.
Kim oni mają zatrzymać Giants? Tarvarisem Jacksonem? No way...
Ich jedyna szansa to... Eli Manning. Tylko, że ten już się poprawił w tym sezonie i przynajmniej na razie nie rzuca co chwilę w ręce rywali (8TD, 2INT).
Więc chyba i ta szansa im przepadnie.
Stawka bez szaleństw ze względu na wysoki handicap.
Typ: Giants -11,5
Kurs: 2.15
* * *
New England Patriots vs New York Jets
Patriots nie schodzą poniżej pułapu 30 pkt na mecz w tym sezonie. Brady, Welker i spółka są w stanie rozmontować każdą defensywę. Nawet tak dobrą pod tym względem jaką mają Jets (średnio pozwalają na rzucenie 180 jardów na mecz rywalom w tym sezonie).
Jetsi jak na przeciętny zespół z przeciętnym QB przystało nie powinien być w stanie zdobyć dziś dużo punktów.
Ten mecz to będzie walka o zatrzymanie podań Brady&#39;ego i &quot;zrobienie&quot; underowego meczu - czy się uda, wątpię. Stawiam na ofensywę Patriots.
Typ: Patriots -7,5
Kurs: 2.05
Stawka: 3j
* * *
Houston Texans vs Oakland Raiders
Dwie mocne ofensywy i dwie słabsze defensywy. Linia jest niższa niż się spodziewałem, może ze względu na absencję Andre Johnsona, ale mimo to spróbuję.
Będzie bardzo ciekawy pojedynek McFadden vs Foster, obaj pewnie sporo piłek dostaną i będą ciągnąć akcje ofensywne swoich zespołów.
Typ: over 48
Kurs: 1.99

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Co to Giants wczoraj odwaliło to nie mam pojęcia.
Przegrać ze Seattle , u siebie ??
Dallas ma kłopoty , Eagles z pewniaka do SB nagle ma bilans 1-4 !!!!! , a Redskins jak to Redskins.
Zamiast pewnego 3-1 jest 2-2.
Na dzisiaj Lions -6.5 wydaje sie być rozsądnym typem [po wczoraj nic nie wygląda na rozsądne] , bo w takiej formie w jakiej jest Stafford i Megatron to mam wrażenie ze z najbliższymi rywalami , tj 49ers , Broncos i Falcons perfect przed bye weekiem jest możłiwy.
Zeby nie byc gołosłownym , w obu ekipach brak powazniejszych strat , Calvin ma probable ale z tego co widze on tak ma przynajmniej z 2-3 tygodnie przed kazdym meczem , a pozniej cacy 2 TD łapie i wszyscy w Motown są happy.
Safety moze kulec w Lions , bo tam sporo kontuzji na tyłach , Delmas , Spievey , Coleman maja P/Q/O odpoiednio.
Co ciekawe Nick Fairley - bestia z Auburn - jest gotowa na NFL debut

Otrzymane punkty reputacji: +1
lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
NFL 15-0-4 ✅9.29
Ravens -7 over Texans @ 1.83 Bet365
Ravens w moim power rankingu są lepsi od Texans o 12ptk. Lekko obniżona linia dostępna wciąż na Bet365 to tylko 1 posiadanie. Na poziomie -9 też bym pewnie zagrał, ale potrzeba 2 posiadań już lekko komplikuje sprawę. Texans defense jest wg mnie overrated. Zabraknie Mario Willamsa, który wypadł do końca sezonu i Andre Johnona, który nie zagra jeszcze w tym tygodniu z powodu kontuzji, której nabawił się 2 tyg temu. W ostatnim tygodniu widzieliśmy co gra biegowa Raiders zrobiła z Texans. W tym tygodniu Ray Rice ze swoim FB Vontea Leachem powinni zrobić to samo. Defensywa Ravens gra naprawdę twardo i znakomicie. Do tego Ravens są świetnie po bye week - od 2003 roku mają bilans 47-9 jako home fav i 7-2 po bye weeku. Texans jak zwykle są wyhypowani jak co roku i jak zwykle nic z tego nie wyjdzie, nawet gdy Colts stracili Manninga :grin:. Texans najlepszy football grają w ostatnim tygodniu sezonu regularnego, gdy już o nic nie grają i presja jest off. Do tego w następnym tygodniu grają arcyważny mecz w ramach dywizji z Titans, więc mamy tutaj klasyczny look ahead. Ravens 30-13

Otrzymane punkty reputacji: +3
michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
W ten weekend graczem, o którym warto sobie przypomniec to Michael Turner ATL. Po udanym początku sezonu, trochę spuścił z tonu i ostatnie trzy spotkania nie może zaliczyć do udanych. Przez ostatnie 2-3 lata Turner nie miał słabej serii trwającej dłużej niż trzy mecze. Do tego dochodzi spotkanie z CAR, która pozwala na 132 yds po ziemi. Forte zaaplikował im 220 yds a MJD 122. Turner jak zwykle z bardzo dobrym wynikiem 4,3 yds na próbe, powinien dostać ok 20 - 24 szans w spotkaniu z Panthers. Linia u buka powinna być w okolicach 80 yds. Ja liczę na występ +100.

Bezproblemowe 139 yds. Mam nadzieję, że ktoś skorzystał.

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Georgia @ Vanderbilit ⛔ 33-28
Georgia -11.5 @ 1.95

Bardzo dobry zawodnik w postaci Isaiaha Crowella , który szykuje sie na kolejna gwiazdę konferencji SEC - ostatnio ta dywizja ma szczęscie do RB - kolejny zawodnik po Richardosnie , Lattimorze i Dyerze.
W ostatnim tygoniu nieco kontuzjowany i miał tylko 60 jardów w 19 carries oraz 2 TD.
W tym tyogodniu spodziewany jest na 25-30 carries
Comodores nie radzą sobie z gra biegową rywali przeciwko Bamie jak i South Carolinie oddali łacznie 284 jardy.
Jak nie będzie dało rady biegac to ma kto rzucac w postaci Aarona Murraya =&gt; 1327 jardów oraz 13 TD i 6 INT
Oby dwie ekipy to co wygrywaja to wygryają z handi , to co przgrywają to także pozwalaja rywalom pokryć linie , więc dzisiaj faworytem jest Bulldogs to sądze ze powinnie wygrac i pokryć handicap.

#5 Stanford @ WSU ✅ 44-14
Stanford -21 @ 2.oo

Cardinals wyglądają bardzo solidnie w tym sezonie , wszytskie 5 postkań wygrali pokrywając handicapy [9.5 w Arizonie i 20.5 z Duke na East Coast]. Mecz rogzrywany na wyjeżdzie , gdzie Cards maja bilans 2-0.
Obydwie ekipy grają praktycznie co rok , ponieważ należą do PAC-12 , rok temu w domu Cards wygrało 38-28 , lecz nie pokryli bardzo wygórowanej linii 37 punktów.
Luck rzucił mniej jardów niż QB WSU , ale rzuca celniej [75 % do 64 QB WSU] i ma bilans 14-2 oraz 9.5 jarda na rzut.
Gdy Luck odpoczywa to do akcji wkracza RB Taylor , który gra bardzo przyzwoicie w tym sezonie.

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Clemson @ Maryland ✅ 56-45
Clemson -7.5

Rewelacja tegorocznych rozgrywek , przyrównywana do zeszłorocznych zwycięzców BCS Auburn jedzie do Maryland , do ekipy nie grającej rewelacyjnego footballu w tym roku.
Clemson pokryło 5 linii na 6 meczów
Bardzo dobrze gra ich rozgrywający mający bilans 1742 jardów oraz 15 TD i 3 INT. Problemem dla Clemson może być kontuzja tego QB [ma DTD]
Ze strony Maryland cała masa kontuzji i gdy tylko grają z silniejszym rywalem to bardzo cięzko im ta gra wychodzi.
Linia niska , więc mozna zagrać grubiej.

Otrzymane punkty reputacji: +11
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom