>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NFL/NCAAF 2011/2012

Status
Zamknięty.
michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
Week 9 zbliża się dużymi krokami ale niestety równie duże stały się linie u buka wraz z postępem sezonu.
Nazwiska, które powinny znaczyć coś podczas week 9, to Foster (HOU), Manningham ( NYG ), Jackson ( BUF) oraz Turner (ATL ).

Szczerze mówiąc głównym wygranym tego weekendu powinien byc M.Manningham. Po pierwsze nie gra Nicks, po drugie nie gra Bradshaw, który jako RB łapał także sporo piłek, po trzecie NE pozwala na ok. 218 yds dla WRs. A to wszystko do podziału pomiędzy Cruza i Manningham&#39;a. To musi być występ +100 yds. Linia u buka myśle, że na poziomie 80 yds, może mniej... Mario miał co prawda nie trenował w środę ale już w czwartek był fully participated. To chyba była grypa żołądkowa...

Matchup Jackson&#39;a ( BUF ) wyglada świetnie, ale... Jest to spotkanie wewnątrz dywizji a Jets mają o co walczyć. Wygrana daje 5-3 obu drużyną. Fred wygląda świetnie. Tylko 2 razy w tym sezonie nie przekroczył 100 yds a NYJ pozwalają na 119 yds na mecz. Ale moim zdaniem, to spotkanie moze byc podobne do ostatniego wystepu Petersona, czyli wszytkiego po trochu. Linia Jackson&#39;a bedzie ustawiona na poziomie 92 - 100 yds. Jesli bym grał, zagrałbym under.

Foster ( HOU ). Tutaj też linia na poziomie 100 yds. Ale tak jak powyżej, wydaje mi się, że Foster dostanie więcej piłek góra niż po ziemi... Johnson nie zagra, Walter był limited w tym tygodniu... Foster znowu będzie kluczowym graczem w ofensywie ale moim zdaniem nie pobiegnie pow. 100 yds...

Turner (ATL) przeciwko IND, wszyscy biegają jak szaleni... Grałbym każdą linię poniżej 90 yds. Wraca J.Jones, więc Ryan będzie miał komu podawać, tak więc Turner powinien dostać spokojbnie pow. 20 prób. W tej chwili ma 4,5 yds na próbę. Powinno wystarczyć.

Otrzymane punkty reputacji: +5
ted 12,8K

ted

Forum VIP
Dziś warto pograć w strone Arizony,w ostatnim meczu w koncu pech sie od nich odwrocil, zagrali dobrze a mogli przegrac ale na szczescie zblokowali FG. Eagles graja slabo w obronie, nie wychodza im specjalne zagrywki dzieki ktorych powinni sie przemieszczac jak ostatnio fake punt, do tego Jackson zawieszony, a z difens nie zagraja Allen,Mathis oraz Samuel co dosc znacznie oslabi juz i tak slaba OL, oj zle sie tam dzieje
handi juz leci w dół
✅✅

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
ja dzisiaj próbuje Chicago Bears. Gra biegowa zdecydowanie po stronie Miśków, Cutler ostatnio w formie, do tego dość wietrznie, więc passing game Lions może nie być tak skuteczny. Do tego under w Cincy, gdzie wieje jak na pustyni Kalahari w nocy :p + sporo biegania i Steelers po meczu z Ravens. Kolejny typ to Cowboys - muszą wreszcie mieć jakiś mecz punktowy + Bills ostatnio nie najlepiej, więc może jakiś dołek..kto wie. Na koniec Eagles - mimo wszystko Arizona to jednak nie jest ta klasa - Eagles powinni pokonać bez problemów Cardinals, którzy w defensie beznadziejnie, do tego bez Kolba + podróż na wschód. Z kim wygrywać jak nie z Arizoną? Powodzenia

michal99652 64

michal99652

Użytkownik
Co myślicie o Handi -13.0 na Green Bay Packers przeciwko Minnesota Vikings? Nie siedzę jakoś specjalnie w NFL ale z tego co widzę w statystykach to o innym wyniku niż wygrana Packers nie ma mowy, ale z drużynami pokroju mniej więcej właśnie Minnesoty u siebie wygrywali wysoko i pewnie (Denver i St. Louis). Co na ten temat znawcy? ????

michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
Imponuje mi GB w tym sezonie, jednak odpuściłbym sobie dzisiaj granie takiego handi... po pierwsze jest to pojedynek wewnątrz dyzwizji a takiemu zawsze towarzyszą dodatkowe emocje. Po drugie pogoda, zima zaczyna już mocno zaglądac na Lambeau... Po trzecie, Packers bardzo słabo bronią, a po drugiej stronie jest nie kto inny jak Peterson, potrafiący sam wygrywać mecze. I na koniec, na przestrzeni 10 lat, tylko raz, grając na Lambeau, Packers pokryli dzisiejsze handi. Było to w 2007, gdzie wygrali 34-0. Reasumując, GB wygra, jednka moim zdaniem w przedziale 1-10 pts...

Otrzymane punkty reputacji: +1
michal99652 64

michal99652

Użytkownik
Na dzisiaj typ nie mój, a zaczerpnięty z jednej amerykańskiej strony, jednak postaram się naskrobać coś na ten temat. Mianowicie chodzi o mecz New England Patriots - Kansas City Chiefs i typ na Patriots z handi (-14.5). Nie można powiedzieć, że Patriots są w jakiejś wyśmienitej formie i po prostu przejeżdzają po każdym, grają można powiedzieć, przeciętnie, lecz jak na razie wystarcza to, żeby zajmować pierwsze miejsce w swojej dywizji z bilansem 6-3-0. Za to Chiefs wręcz odwrotnie, ostatnie miejsce w dywizji i bilans 4-5-0. Mimo ostatniej wygranej ekipy z Kansas można się jednak spodziewać tym razem wysokiej przewagi ze strony patriotów. Chyba najdobitniej całą sytuację mozna zobrazować przedostatnim meczem Chiefs ze słabiutkimi Miami Dolphins (2-7-0) przegranym 3:31. Moim zdaniem spokojnie można się pokusić na taki handicap, tym bardziej, że kurs zachęcający (w Expekt 1.90).

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Panie , tylko mecz jest z poniedziałku na wtorek w ramach MNF , a nie dzisiaj.
Nigdy NFL nie gra w piątki [jedynie może się zdarzyć w okolicach 24-25 grudnia].
W piątki grają high schoole , w soboty college , w niedziele NFL

michal99652 64

michal99652

Użytkownik
Panie , tylko mecz jest z poniedziałku na wtorek w ramach MNF , a nie dzisiaj.
Nigdy NFL nie gra w piątki [jedynie może się zdarzyć w okolicach 24-25 grudnia].
W piątki grają high schoole , w soboty college , w niedziele NFL
Ok ok ;) wybacz, dopiero się zaczynam trochę bardziej w NFL zagłębiać ;) Ale mimo wszystko analiza jest.

michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
Ok ok ;) wybacz, dopiero się zaczynam trochę bardziej w NFL zagłębiać ;) Ale mimo wszystko analiza jest.
Wszystko jest ok ???? Witamy w gronie fanów NFL ????
Grzesio chiał Ci dać tylko do zrozumienia, że do meczu zostały jeszcze conajmniej dwa treningi a tym samym dwie okazje, by najlepsi zawodnicy ulegli kontuzji ????
Poza tym nalezy pamietać o tym, że w NFL nie liczy się różnica a tylko samo zwycięstwo. Tak więc jeśli NE w 4Q bedzie prowadzić różnicą 8pkt. nie będą dążyć do tego, by wygrać więcej ale aby po prostu to utrzymać. Uda się więcej, to ok, nie uda - i tak wygrywają...
Wiem, że ten matchup na papierze wygląda super, ale forecast na to spotkanie przewiduje wynik 32- 20 a aktualne statystki są następujące:

The Chiefs are 3-1 ATS away.
The Chiefs are 5-1 ATS as the underdog.
The Chiefs are 3-1 ATS as an away underdog.
The Patriots are 5-4 ATS.
The Patriots are 2-2 ATS at home.
The Patriots are 4-4 ATS as the favorite.
The Patriots are 2-2 ATS as a home favorite.

Wiem, że były to statsy z Mattem a teraz nie wiem, czy jako QB zagra Stanzi czy Palko. Wiem jedno - poszukaj innych spotkań do zagrania, bo tutaj niepotrzebnie zbyt wiele niewiadomych... ???? Sam rozumiesz, jeśli Pats będą prowadzić, mogą wejść zmiennicy i albo wygrają rożnicą 30 pts albo 8 pts... Żeby daleko nie szukac, spotkanie o które ostatnio pytałeś MIN - GB... Wiele wskazywało na niewielkie zwycięstwo GB a jak się skończyło, wszyscy widzieliśmy.

michal99652 64

michal99652

Użytkownik
Wszystko jest ok ???? Witamy w gronie fanów NFL ????
Grzesio chiał Ci dać tylko do zrozumienia, że do meczu zostały jeszcze conajmniej dwa treningi a tym samym dwie okazje, by najlepsi zawodnicy ulegli kontuzji ????
Poza tym nalezy pamietać o tym, że w NFL nie liczy się różnica a tylko samo zwycięstwo. Tak więc jeśli NE w 4Q bedzie prowadzić różnicą 8pkt. nie będą dążyć do tego, by wygrać więcej ale aby po prostu to utrzymać. Uda się więcej, to ok, nie uda - i tak wygrywają...
Wiem, że ten matchup na papierze wygląda super, ale forecast na to spotkanie przewiduje wynik 32- 20 a aktualne statystki są następujące:

The Chiefs are 3-1 ATS away.
The Chiefs are 5-1 ATS as the underdog.
The Chiefs are 3-1 ATS as an away underdog.
The Patriots are 5-4 ATS.
The Patriots are 2-2 ATS at home.
The Patriots are 4-4 ATS as the favorite.
The Patriots are 2-2 ATS as a home favorite.

Wiem, że były to statsy z Mattem a teraz nie wiem, czy jako QB zagra Stanzi czy Palko. Wiem jedno - poszukaj innych spotkań do zagrania, bo tutaj niepotrzebnie zbyt wiele niewiadomych... ???? Sam rozumiesz, jeśli Pats będą prowadzić, mogą wejść zmiennicy i albo wygrają rożnicą 30 pts albo 8 pts... Żeby daleko nie szukac, spotkanie o które ostatnio pytałeś MIN - GB... Wiele wskazywało na niewielkie zwycięstwo GB a jak się skończyło, wszyscy widzieliśmy.
No wtedy weszło handi na GB ;) Wygrali przeciez 45-7. Ale w sumie co do tego spotkania, to po głębszym przemyśleniu się zgodzę. Po prostu widzę dużą przewagę ze strony New England a po kursie 1.09 nie byłoby sensu grać, więc chciałem coś pokombinować z handi ;)

michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
Kevin Smith poniżej 69.5 Rushing Yards @1,85✅
Betsson
Moim zdaniem Smith to nie Murray (DAL) i nie w każdym meczu będzie biegał jak szalony. Dzisiaj częściej może być używany jako blokujący w obronie a także Stafford moze częściej do niego podawać.

kontuzja

M. Stafford Total Passing Yards powyżej 295,5 yds @1,82⛔
I jeszcze na szybciutko coś takiego zagrałem. Stafford w dobrej formie. Po kontuzji nie ma śladu. Trenował full cały tydzień i wszystkie bronie są już w jego arsenale ????

276 yds, ale fatalne spotkanie Stafford&#39;a. Nie chodzi o te przechwyty, ale z tego co widziałem, to nie miał żadnego podania +20-30 yds...

EDIT: swoją drogą kurs na handi+ DET spada w oczach... już tylko +4

S 18

skiper

Użytkownik
Miał jedno, ale wyczytałem to z play-by-play&#39;a :p mecz 1 okiem oglądałem, niemniej, kluczowy był chyba ten moment gdy po 2 INT Stafforda, Rodgersowi wystarczyło 1 zagranie na zrobienie td. Lions się chyba wtedy solidnie załamali, i w sumie się im nie dziwię. A że Suh to idiota to inna sprawa.
O game planie GB by ograniczyć długie piłki Detroit:
Coordinator Dom Capers dramatically shifted his game plan after two weeks of heavy blitzing. Instead, according to ESPN Stats &amp; Information, he sent four or fewer pass-rushers on a season-high 77.6 percent of quarterback Matthew Stafford&#39;s drop backs. Capers maximized the players he devoted to coverage and left Stafford checking down to running backs and tight ends for most of the game.

michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
NYJ win
CHI +3,5

@2,05
Betsson

Rozumiem, że brak Cutlera, to osłabienie, ale nie na tyle spore aby nie nawiązać walki z Raiders. Zresztą Oakland nadal bez McFaddena i Forda a teraz bez Moore&#39;a. Oba zespoły z szansą na playoff. OAK (6-4)narazie liderują dywizji ale ciężkie spotkania przed nimi. Bears (7-3), jako że mają GB w swojej dywizji walczą o Wild Card. Jeszcze jedna ważna informacja:
The Raiders are 1-3 ATS at home.
The Raiders are 0-2 ATS as the favorite.
The Raiders are 0-2 ATS as a home favorite
W drugim spotkaniu, mimo że pojedynek drużyn 5-5 wewnątrz dywizji, żadnych atutów po stronie Buffalo...

Ostrzejsza wersja tego zakładu ale równie prawdopodona:
CHI win
NYJ -8
@4,34

A 694

addicted

Użytkownik
NYJ win
CHI +3,5

@2,05
Betsson

Rozumiem, że brak Cutlera, to osłabienie, ale nie na tyle spore aby nie nawiązać walki z Raiders. Zresztą Oakland nadal bez McFaddena i Forda a teraz bez Moore&#39;a. Oba zespoły z szansą na playoff. OAK (6-4)narazie liderują dywizji ale ciężkie spotkania przed nimi. Bears (7-3), jako że mają GB w swojej dywizji walczą o Wild Card. Jeszcze jedna ważna informacja:
The Raiders are 1-3 ATS at home.
The Raiders are 0-2 ATS as the favorite.
The Raiders are 0-2 ATS as a home favorite
W drugim spotkaniu, mimo że pojedynek drużyn 5-5 wewnątrz dywizji, żadnych atutów po stronie Buffalo...

Ostrzejsza wersja tego zakładu ale równie prawdopodona:
CHI win
NYJ -8
@4,34

Raiders are 3-14 ATS in their last 17 games as a home favorite - moim zdaniem duzo istotniejszy treand niz 0-2 ATS in last 2.. jedyne co mnie zastanawia to dlaczego jest taka masowka na Chicago bez J. Cutlera. Dla mnie raczej no-bet.

michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
Raiders are 3-14 ATS in their last 17 games as a home favorite - moim zdaniem duzo istotniejszy treand niz 0-2 ATS in last 2.. jedyne co mnie zastanawia to dlaczego jest taka masowka na Chicago bez J. Cutlera. Dla mnie raczej no-bet.
Tu bym się spierał, czy 3-14 jest istotniejsze niż 0-2...
3-14 jest na tyle szerokie, że może swoim zasięgiem obejmować np 2-3 ostatnie lata, gdzie był inny skład, oczekiwania, itp...
0-2 pokazuje najbardziej aktulaną formę, chociaż i tu się zgodzę, może również pokazywać stan np. z początku sezonu ????
Co do CHI, liczę po prostu na close game, bo jak wspomniałem nie wygrają oni dywizji i muszą walczyć o jak najkorzystniejszy bilans. Jest wszechstronny Forte, który podejrzewam dostanie dzisiaj dużo podań 1-10 yds bo Raiders bardzo się nastawią na blitz, silny Barber a OAK broni przeciętnie vs. rush. No i liczę na def CHI, które co prawda bez CB Moore&#39;a ale osłabienia po stronie OAK są i tak dużo większe. Zdrowy jest praktycznie tylko M.Bush i moe yagra Heyward-Bey ale był limited podczas trerningów w tym tygodniu...

michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
Ben Roethlisberger poniżej 270.5 Passing Yards @1,85⛔
Betsson

Uważam, że w dzisiejszym spotkaniu Ben nadal się będzie oszczędzał i kurował z kontuzji prawego kciuka. Dwa ostatnie spotkania poniżej 200 yds a teraz staje na przeciwko najlepszej obronie vs. pass w lidze. CLE pozwalają tylko na 173 yds na mecz i tylko 29 podań pow 20 yds.
Idąc tym tropem, można spróbować zagrać:

Mike Wallace poniżej 72.5 Receiving Yards @1,85✅

Przyciszony Ben, to i wyciszony Mike. Ostanio 70 yds złapał w week 7. Po szalonym początku sezonu znacznie spadła mu wartość yds na mecz. Jedyne niebezpieczeństwo, to że jako wideout, Wallace złapie długie podanie i po sprawie... Tutaj Browns pozwolili na podania ok 80 yds. Co Ciekawe obrona CLE nie ma zbyt dużo przechywtów. To raczej QB drużyn przeciwnych mało próbują rzucać przeciwko Browns, średnio 28 prób na mecz przy skuteczności ok 55%...

CLE(+14,5) @1,84✅
under 38,5 @1,91✅

PIT zdecydowanym faworytem tego spotkania, ale wydaje mi się, że będą chcieli wygrać jak najmniejszym kosztem. Aż 13 zawodników ze statusem Propable i myślę, że po ostatnim świetnym meczu z CIN, małe rozprężenie wda się w szeregi Steelers.
Cięzko liczyć na offence CLE, bo ten jest delikatnie mówiąc żałosny, nawet jeśli zagra P.Hillis ( a wszystko na to wskazuje ). Spotkanie raczej roztrzygnie się w defensywie. Wynik 24-10 bardzo prawdopodobny.

EDIT: Jedno podanie Bena załatwiło sprawę... ???? swoją drogą myślałem, że już nie wróci.
i jeszcze dwa słowa. Nie bardzo rozumiem dlaczego Ogbonnaya nie jest 1st RB... Kiedy Hardesty i Hillis byli kontuzjowani, zgrał 2-3 super spotkania i także teraz jest lepszy niż oni obaj razem wzięci. A druga rzecz, McCoy to naprawdę fajny QB, tylo kompletnie nie ma z kim grać obecnie. Little bedzie przyzwoitym WR ale może w przeciągu 2 lat... Defence mi zaimponował, jak powstrzymał 4 razy Mendenhall&#39;a na 2 yds...

michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
Calvin Johnson DET powyżej 102,5 receiving yards @1,85⛔

Najwyższy czas, żeby Megatron przypomniał sobie jak wygląda spotkanie +100 yds. Warunki do tego idealne. Spore problemy secondary MIN. A.Allen zagra z kontuzją, A.Wienfiled na IR a dodatkowo zawieszony jest C.Cook. W pierwszym spotkaniu pomiędzy tymi zespołami C.Johnson miał 2TD i 108 yds.

Michael Turner ATL powyżej 83,5 rushing yards @1,85⛔
Spore oczekiwania wobec Turnera w tym spotkaniu ale także spore możliwości na dobry wynik. CAR przez cały sezon broniła fatalnie vs. run a teraz doszły do tego kontuzje dwóch podstawowych DL: McClain i Fua. Myślę, że ATL nie będzie chciała wdawać się w wymianę punktową z szaloną pod tym względem druzyną Panthers i raczej będzie starała się kontrolować grę. Turner często powinien być używany w tym spotkaniu. W poprzednim starciu tych drużyn 139 yds i 2TD.

Morris Jones-Drew JAX powyżej 100,5 rushing yard @1,85⛔
Myślę, że trzeba kontynuowac granie na MJD w sytuacji, kiedy praktycznie cała ofensywa na nim spoczywa. TB broni bardzo przeciętnie vs. rush, pozwalając na ok. 140 yds na mecz. MJD był limited na treningu przez cały tydzień ale bardziej chodziło o odpoczynek niż było to związane z kontuzją.

Anquan Boldin BAL powyżej 60,5 receiving yards @1,85⛔

Kolejny zawodnik, który ma szansę na przełamanie małej stagnacji. Ostatnie dobre spotkanie to week 8 i 145 yds vs ARI. Taka gra Boldina, to na pewno efekt słabszej formy J. Flacco przez co więcej gry idzie po ziemi i korzysta na tym R.Rice. Liczę, że dzisiaj duet Flacco-Boldin będzie chciał pokazać, że potrafią współpracować. Moim zdaniem Boldin powinien sięspodziewać zdecydowanie więcej niż 2 podania, jak to miało miejsce ostatnio.

jurasicbart 167

jurasicbart

Użytkownik
Baltimor Ravens-San Diego Chargers
Ravens ML 1.83
bet365
Po dzisiejszej wpadce Texans pojawila sie wielka szansa dla Ravens na umocnienie sie na 2 pozycji w AFC a moze nawet wyzej czego bym im zyczyl. Jednak Patriots pokonali dzis bardzo wyraznie Broncos i maja raczej latwiejsze mecze przed soba. Jutro bedzie sznasa na odskoczenie od Pittsburga ktory jedzie do bardzo mocnego w tym roku San Fran. gdzie o punkty moze byc bardzo trudno. Moim zdaniem jest to @must win game @ dla Baltimore,San Diego z niklymi szansami na play off, druga sprawa ze dzis znowu zobaczymy Raya Lewisa!!!
Nie zdazylem z wczesniejszymi meczami a bylo bardzo ciekawie.

michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
Czas szybko leci i przed nami już ostatnia kolejka sezonu zasadniczego.
Tak naprawdę to przed nami jeszcze sporo niewiadomych a to gwarantuje super emocje w końcówce sezonu. I za to też kochamy football. Typy narazie luźne na ten czas w tygodniu.

NFC

Tutaj przed nami najlepszy mecz week 17. Giants - Cowboys ( poniedziałek 2.20 naszego czasu ). Winner takes it all !!!
Romo kontuzja prawej ręki podczas ostatniego spotkania ale na pewno zagra z NYG. Większy problem na pozycji RB. Jak wiadomo Murray out of season a ostatnio Jones zmaga się cały czas z kontuzją, chociaż powinien w pełni trenować we środę. Wszyscy receiverzy są ok.
W Nowym Jorku wszyscy mają nadzieję, że WR Mannigham bedzie gotowy na spotkanie z Dallas. Niepewny jest także występ TE Ballard&#39;a oraz DL Umenyiora.
Update: Jak się można było spodziewać, na takie spotkanie wszyscy zdrowi. Nie zagra tylko TE Ballard. OVER 46,5

GB - DET: Packers osiągnęli już wszystko co mogli i na pewno w większosci spotkania zobaczymy zmienników. DET w przypadku wygranej gra z kimś z pary NYG, DAL w przypadku przegranej trafiają na NO, SF. Dzisiaj HC Packers ma podjąć dezcyzję, czy Rodgers wogóle zagra. Mimo to uważam, że nawet rezerwy GB mogą spokojnie powalczyć z Lions GB +3,5

SF-STL: : &quot;Nie chcem ale muszem&quot;, tak po krótce można scharakteryzować ze strony 49&#39;s spotkanie z Rams. Wygrana daje rozstawienie z nr 2. Moim zdaniem SF będzie chciało to wygrać jak najmniejszym kosztem i jak to zwykle bywa w takich sytuacjach, mecz będzie zacięty. No dobra, przesadziłem z tą zaciętością, bo Rams są beznadziejni ale powalczą ???? STL +12,5

NO-CAR: Nie czytałem jeszcze zapowiedzi tego spotkania, ale na miejscu Saints całkowicie odpuściłbym sobie to spotkanie. Poniżej 3 pozycji spaść nie mogą, szanse że STL pokona SF marne. Brees ustanowił swój rekord... raczej w II połowie zagrają zmiennicy. To moje zdanie, poczytam, popatrzę, może je zmienię. Jak narazie ten zakład wygląda cudownie: CAR +8

AFC

Na najciekwasze spotkanie konferencji zapowiada się Benglas-Ravens ( niedziela g.22.15 )
Zwycięstwo CIN daje im grę w Wild Card, przegrana - to koniec sezonu. Porażka dla BAL, przy jednoczesnym zwycięstwie PIT, oznacza grę w Wild Card. Wygrana, przy porażkach PIT i NE, może dać nawet home field advantage. BAL nadal bez WR Baldwina i to tyle z poważniejszych kontuzji. W CIN wszystko narazie wygląda OK. Spotkanie ważne dla innych drużyn i szans na ich wystepy w playoff. CIN +3,5

NE-BUF: Tochę ciężkie spotkanie na koniec dla Pats. Co prawda Bills nigdy nie wygrali w Foxborough ale przypomnę, że w tym sezonie udało im się pokonać NE 34-31. Wygrana daje Pats home field advantage. QB Brady narazie nie trenuje i warto śledzić jego status w kontekście tego spotkania. BUF +10,5

PIT - CLE: Ciekawi mnie, jak rozegrają końcówkę sezonu Steelers. Miejsce w Wild Card już mają zapewnione, w przypadku swojego zwycięstwa i porażki BAL mają mistrzostwo dywizji a jeśli to tego przegra także NE, Steelers są nr 1 w AFC ???? . Ben dochodzi do siebie i prawdopodobnie zagra. Z poważniejszych braków, to na pewno nie zagra LB Woodley, wczoraj zaś nie trenowali LB Harrison ora SS Polamalu. Do treningów wrócili WR Sanders i C Pouncey. PIT są 8-0 od 2003 r. u siebie z CLE.

HOU-TEN: Texans wygrali dywizję i nie grają już o nic, co jest dobrą wiadomością dla TEN, którzy muszą wygrać ten pojedynek. Jednka żeby grać dalej, musi zostać spełnionych szereg innych, trudnych warunków, wsród nich porażka CIN ( godz. 22.15 ) jako najważniejszy. Spotkanie z Texans jest o 19 naszego czasu, więc możemy się spodziewać, że TEN zagra na full. Ale tu pojawiają się schody, bo rozkręcający się pod koniec sezonu CJ2K ma problem z kolanem i dopiero pod koniec tygodnia wróci do treningów. NIe wiadomo czy zagra, warto obserwować jego status. UNDER 41

DEN - KC: Mecz o wszystko dla Broncos i Tebow. A na przeciwko... niechciany K.Orton. W ostatnim spotkaniu BUF trochę sprowadziło na ziemię Tebow ale i tak DEN są faworytem, pomimo naprawdę solidnych ostatnich dwóch spotkań w wykonaniu KC. Porażka OAK w meczu z SD także daje tytuł Broncos. DEN -4,5

OAK - SD: Gdy Raiders wygrywają a DEN przegrywa, tytuł dla OAK. Aby grać w Wild Card muszą wygrać i głownie liczyć na porażkę CIN. Do tego TEN musi przegrać lub NYJ wygrać. Bardzo trudne spotkanie przed OAK, bo jak czytam komentarze, SD nie zamierza odpuszczać tego spotkania. Ostatnie 3 mecze dla Raiders ale wcześniejsze 13 z rzędu dla Chargers. McFadden oczywiście nie zagra ale do treningów wrócił WR Ford. OVER 49

NYJ-MIA: Aby grac w Wild Card, Jets muszą wygrać w Miami i... modlić się o cud, ponieważ jednocześnie musiałyby przegrać CIN, TEN DEN/OAK... Spotkanie jest o 19 tak więc przed wszystkimi wyżej wymienionymi a do tego MIA absolutnie nie zamierza odpuszczać - emocje gwarantowane. OVER 41

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom