>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NFL/NCAAF 2011/2012

Status
Zamknięty.
lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
New York Giants -3 over Bills @ 1.83▶

Tydzień temu mieliśmy bliźniaczą linię w meczu Titans @ Steelers. Titans byli dogiem +3 @ plus money i wszyscy się moczyli na ten widok, bo przecież Steelers grali beznadziejnie tydzień wcześniej. Jak się skończyło każdy może sprawdzić, a leniwych informuję, że Steelers zjedli Titans. Wracając do Bills @ Giants, tydzień tygodniowi nierówny. Giants mają długą historię dobrych meczów po meczach beznadziejnych, a Bills słabych meczów po meczach dobrych (patrz Bills @ Bengals po wygranej z Patriots u siebie - znowu niemal bliźniacza sytuacja, bo znowu wygrali close game jako dog i teraz jadą na wyjazd). Poza tym ciężko mi uwierzyć w to, że Bills będą 2-0 vs. NFC East na b2b. Mówią, że Giants są overrated..pewnie, że są. Ale Bills też są overrated. Może mam rację, może się mylę. Wybierałem między Giants a overem. Zdecydowałem się na Giants, bo moja historia u/o nie wygląda najlepiej.

Otrzymane punkty reputacji: +1
bzyku 33

bzyku

Użytkownik
BUF vs PHI ... ✅ ... +5.44j
CAR vs NO ... ⛔ ... -7j
NYG vs SEA ... ⛔ ... -4j
NE vs NYJ ... ✅ ... +3.15j
HOU vs OAK ... ⛔ ... -4j
Week 5: 2W - 3L ... - 6.41 :-(
NFL:
10W-12L-2Z ... -10.24
--
Zapomniałem podsumować ostatni - beznadziejny znowu - tydzień.

--
Baltimore vs Houston
Wszystko na temat tego meczu na poprzedniej stronie napisał Lukascash - ja się pod tym podpisuję. Lista zawodników w Houston którzy najwyraźniej nie są w pełni zdrowia jest imponująco długa. Nawet gdyby grał Johnson to Ravens byliby faworytem. A, że nie zagra to jeszcze lepiej.
Dziwne tylko, że kurs na Ravens rośnie.

Typ: Baltimore -7

Kurs: 2.01
Stawka: 7j

Detroit vs San Francisco
Detroit z bilansem 5-0 i szalejącym duetem Stafford + Johnson. 49ers na razie wyniki mają lepsze niż się spodziewano, a w ostatniej kolejce łomot jaki spuścili Tampie był imponujący. Może to sprawiło, że taka, a nie inna linia jest na ten mecz.
Ja spróbuję Detroit bo nie wierzę, że na dłuższą metę SF jest w stanie utrzymać taki stosunek zwycięstw do porażek. Zaczną przegrywać, a teraz czeka ich chyba najtrudniejszy mecz z dotychczasowych.
Typ: Detroit -4
Kurs: 1.93
Stawka: 6j

New York Giants vs Buffalo Bills
Giants po kompromitacji w zeszłym tygodniu będą próbowali się pozbierać. A Buffalo... Buffalo ciągle niedoceniane, a swoje robią.
Stawiam na gości bo jest na nich moim zdaniem troszkę za wysoki kurs. Giants mogą zagrać dobrze i wynik pewnie będzie się ważył do końca. Ale mogą znów sprezentować jakąś katastrofę. A jak nie drużyna, to Manning może coś &quot;wymyślić&quot;. Buffalo sporo biega, a obrona NYG pod tym względem wygląda beznadziejnie. Co pokazało dobitnie Seattle przed tygodniem.

Typ: Buffalo

Kurs: 2.13
Stawka: 3j

dejvo91 169

dejvo91

Użytkownik
Atlanta Falcons - Carolina Panthers
Typ - Typ: 1 1,50
Cincinnati Bengals - Indianapolis Colts
Typ - Typ: 1 1,35
Detroit Lions - San Francisco 49ers
Typ - Typ: 1 1,45
New England Patriots - Dallas Cowboys
Jakieś przeciwskazania co do tych typów panowie?

michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
Michael Turner powyżej 83.5 Rushing Yards @1,85✅ 139 yds
Steve Smith powyżej 85.5 Receiving Yards @1,85⛔ 66 yds
Betsson

O Turnerze już pisałem, a zakładając, że C.Newton będzie dziś rzucał jak szalony, Smith powinien swoje zgarnąć. Tym bardziej, że secondary ATL jest bardzo dizurawe...

michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
Atlanta Falcons - Carolina Panthers
Typ - Typ: 1 1,50

Cincinnati Bengals - Indianapolis Colts

Detroit Lions - San Francisco 49ers
Typ - Typ: 1 1,45

New England Patriots - Dallas Cowboys

Jakieś przeciwskazania co do tych typów panowie?
Odpuściłbym sobie wskazywanie zdecydowanych faworytów w meczach ATL-CAR oraz DET-SF...

dejvo91 169

dejvo91

Użytkownik
Odpuściłbym sobie wskazywanie zdecydowanych faworytów w meczach ATL-CAR oraz DET-SF...
Detroit usunięte, Atlante zostawiłem bo muszę mieć na kuponie 1 kurs chociaż ponad 1,50 ;/, dzięki za pomoc mimo wszystko, bo te Detroit rzeczywiście pewne nie jest.

michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
Bardzo ciekawie, pod kątem obstawiania dokonań zawodników wygląda ten weekend. Tak więc po kolei:

Ray Rice (BAL). Bardzo solidne 4,5 yds na mecz i średnio prawie 80 yds to dotychczasowe osiągnięcia Rice&#39;a. JAX na dużo pozwalają RB drużyny przeciwnej - 115 yds i aż 28 prób na mecz. Jeśli scenariusz ułoży się po myśli Ravens ( a tak też powinno być ), Rice dostanie nawet 22 - 25 prób, może nie będzie to kolejny mecz +100 ale wynik 90 -99 yds jest jak najbardziej realny. Linia u buka powinna być na poziomie 75 - 85 yds.

Darren McFadden (OAK). Wszystko wskazuje na to, że QB Palmer zagra w tym spotkaniu i to jest dobra wiadomość dla McFaddena. Palmer od środy trenuje z zespołem ale jak narazie sam w swojej ocenie jest bardzo ostrożny.Zdecydowanie brakuje mu pewności rzutu, po tak długiej przerwie. To stwarza sporo możliwości gry biegowej dla McFaddena. KC pozwala na prawie 120 yds na mecz przy 31 próbach i jest wielce prawdopodobne, że McFadden dostanie piłkę ok. 21-23 razy. Niestety linia na to spotkanie będzie równie wysoka, kto wie, czy nie będzie nawet oscylowała w granicach 100 yds. Jeśli ktoś znajdzie zakład pon. 90 yds - brać w ciemno. Jest jedno zagrożenie, że ten mecz będzie bardziej wyrównany niź się wydaje i Palmer będzie zmuszony do częstszego rzucania. Myslę, że na to liczy OC Chiefs. Jeśli uda im się zneutralizować McFaddena, mają szansę powalczyć. Zakład KC(+6) też wygląda ciekawie.

Chris Johnson (TEN). Dajemy mu jeszcze szansę. Dwa ostatnie spotkania przed bye już lepiej wyglądały, ze średnią odpowiednio 4,4 oraz 3,6 yds na próbę. HOU broni ani źle ani dobrze vs. run pozwalając na 107 yds ale też ponad 4 yds na próbę. W zeszłym roku CJ2k zaaplikował Texans u siebie 130 yds i myślę, że to dobry moment aby coś zrobić ze sobą w tym sezonie. Mecz +100 ? Może, ale i tak zapewne powyżej linni proponowanej przez buka, która będzie wynosiła ok. 80 yds.

Ryan Mathews (SD). Jets vs. run bronią paskudnie a Ryan wygląda jak narazie świetnie w tym sezonie. WR Vincent Jackson, który mniej trenował w środę, będzie pewnie zneutralizowany przez Revis&#39;a. Co prawda wraca ( prawdopodobnie ) TE Gates i RB Tolbert ale Mathews wciąż jest nr 1. Świetnym zakładem w tym przypadku były rushing + receiving i śmiało można brać każdą linię. Na rush yds, u buka pewnie będzie w granicach 80 - 90 yds ale mimo to typ wart zagrania moim zdaniem. Mathews powinien dostać ok. 20 prób a średnia jaką ma obecnie to 4,9 yds na próbę.

Dwayne Bowe (KC). To jedyny człowiek, któremu M.Cassel może ufać ???? Świetny początek sezonu i nic nie wskazuje na to, żeby Bowe miał zwolnić. Może trochę na wyrost, ale moim zdaniem szykuje się kolejne spotkanie +100. W zeszłym roku Bowe miał 63 yds w spotkaniu w OAK ale wtedy był Charles i świetna gra biegowa Chiefs. Głośno mówiło się o powrocie WR Baldwina, ale chyba to jeszcze nie ten week... Secondary OAK pozwala na ponad 280 yds opp. QB i lwią część z tego powinien zgarnąć Bowe. Cassel pośle moim zdaniem w kierunku Bowa 9-11 piłek, około 7 powinno dotrzeć do celu. Średnia Dwayna to 18 yds per catch. Wystarczy ???? , linia u buka w granicach 75 - 80 yds.

Miles Austin (DAL). Spotkanie z STL, to dla wszystkich zawodników DAL okazja na spore osiągnięcia punktowe. Romo może rzucić ponad 300 yds, nowi RB spokojnie moga osiągnąć pow. 100 yds a wychądzący z kontuzji Miles Austin, chyba ulubiony &quot;cel&quot; Romo, może śmiało zaliczyć super spotkanie. Jeśli linia będzie na poziomie 70 yds, będzie to moim zdaniem prezent od buka. 7-9 podań od QB, oto czego może się spodziewać Austin a to powinno zdecydowanie wystarczyć.

Otrzymane punkty reputacji: +6
lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Seahawks +3 over Browns @ 1.935
over 41 points Seahawks @ Browns @ 1.962

Na pewno nie będą to popularne typy. Przeglądając fora widzę ogromną miłość w kierunku Browns. Nie do końca wiem, czym jest ona uzasadniona, bowiem jedynym zmartwieniem jeśli chodzi o Seahawks jest dla mnie podróż west coast-east coast i mecz o wczesnej porze. Reszta rzeczy przemawia wg mnie za Seahawks. W mojej ocenie jest to must win game dla Seahawks. San Fran ma bilans 5-1. Po drugie - brak Joe Hadena w Browns, najlepszego cornera. Buster Skrine, nickelback, także na tygodniu narzekał na jakiś uraz. Brak Scotta Fujity w Browns to chyba największa strata - gość jest nieoceniony w defensywie. Odkąd Pete Carroll zainstalował no-huddle offense w Seahawks, Seattle wystrzeliło ofensywnie - druga połowa z Atlantą u siebie, wygrana w NY z Giants i 36 ptk. Wiadomo, że obawy może rodzić Charlie Whitehurst jako QB Seahawks, bowiem Tarvaris Jackson nie zagra. Ale trzeba też pamiętać, że Seattle jest po bye weeku. Do tego myślę, że Whitehurst nie jest najggorszym zawodnikiem - w zeszłym roku zastąpił Hassellbacka w meczu przeciwko St. Louis, zagrał przyzwoicie a Seahwks wygrali. Whitehurst ma do pomocy niezłą grupę receiverów - Rice, Baldwin, Williams, Tate i niezłych backów - Lyncha, Washingtona i Forsetta.
Browns mają dopiero 30 rushing attack ligi, zabraknie Peytona Hillisa, a Hardesty można powiedzieć, że wciąż jest debiutantem. Seahawks nie są najgorsi przeciwko biegom, więc zakładam, że zamkną biegi Browns i Cleveland będzie musiało rzucać. McCoy nie rzuca najlepiej jeśli chodzi o completed pass, ale z druggiej strony Seahawks też nie są świetni w obronie podaniowej, a do tego nie zagra Marcus Trufant.
Obie drużyny mają solidne special teams - w tym sezonie o ile pamiętam ani Cribbs ani Washington nie zaszaleli na returnach, więc liczę na jakieś przełamanie i szybkie punkty.
Mało osób też wie, że zarówno Seattle jak i Browns są w Top 10 ligi jeśli chodzi o procent red zone scoring.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Kansas City Chiefs +4 over Oakland Raiders @ 1.83 Bet365
Czasami trzeba pójść na przeczuciem. Tak jest w tym przypadku. Wokół Oakland w tym tygodniu narosła jakaś niezła szopka. Najpierw dorwali z Bengals Carsona Palmera przepłacając jak to Raiders. Potem szybko ogłosili, że Palmer będzie starterem. Na tygodniu okazało się jednak, że Palmer nie jest gotowy, więc ma grać Kyle Boller. Teraz z kolei znowu nie wiadomo, czy Palmer przypadkiem nie zagra. Chore. Tak czy siak, Oakland jak zwykle postawi na swój ground attack z McFaddenem. Nie wiem na ile gra podaniowa będzie factorem w tym meczu po stronie Raiders. Zakładam, że grać będzie Kyle Boller (na podstawie informacji Adama Scheftera, który jest bardzo wiarygodnym źródłem). Chiefs mają dwóch niezłych cornerów - Carr&#39;a i Flowersa. Chiefs mają do tego top 10 running defense w lidze, więc zobaczymy jak ten matchup będzie wyglądał w starciu z power running game RAiders. Derrick Johnson i Glen Dorsey będą mieć sporo roboty, a Tamba Hali powienien nękać QB Raiders. Po stronie Raiders sporo braków - DE Shaugnessy, LB McClain czy CB Chris Johnson. Do tego zabraknie Seby Janikowskiego - a jego noga odgrywa niebagatelną rolę w grze Raiders. Natomiast Kansas po bye weeku, po dwóch zwycięstwach w których QB Cassel grał jak wariat.
Napisałem wyżej, że Chiefs od 2006 roku nie wygrali po Bye weeku. Czas przerwać tą passę. A poza tym nikt nie wymaga wygranej tylko close game&#39;u. W zeszłym roku Raiders wygrali z Chiefs oba spotkania. Czas na rewanż.

shen 408

shen

Użytkownik
&lt;--------- :] :] :]
Nie żebym był wielkim wielkim fanem tego grajka ale znając głupich jankesów i widząc to co zdarzyło się dziś w Miami w 4 kwarcie meczu Dolphins-Broncos przypuszczam ze Tim Tebow naprawdę potrafi chodzić po wodzię i uleczyć chorych jednym dotknięciem ręki,przynajmniej niektórzy eksperci tak twierdzili(może nie do końca na serio ale zawszę) i po tym co widziałem dziś wierzę im.A od jutra Tebowmania opanuję USA :grin:

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Tebowmania panuje w Denver od dawna, po złych zagrywkach Ortona skandowali jego nazwisko ???? Dzis nie wiem jakim cudem to wygrali już miałem kupon targać ;)
Lions coś sie zacięli, mimo 2 INT Ryana nie potrafili przejść połowy boiska często.
Tam gdzie zmiana QB była tam planowe porażki (Redskins) teraz Raiders sie to samo zapowiada oraz chyba Vikings gdzie poki co Rodgers co podanie to trafia do adresata

madogre 1

madogre

Użytkownik
Ja tu o wszystkich meczach wspomnialem,nie tylko o jednym. Przynajmniej 5 mogli wygrac gdyby Peyton byl w skladzie a mecz z Saints byl &quot;wisienka na torcie&quot;. Tylko z Saints i Texans odstawali i to bardzo,cala reszta to mecze na styku i spokojnie do wygrania

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Ależ wczoraj mecz między Stanford a USC.
Szkoda że nie mam konta na TenYardTracker [miałem , ale nie pytajcie czemu nie mam].
Wczoraj kilka ekip z TOP 20 wtopiło , chociaż to że Kansas State ulegnie niżej notowanej Oklahomie było do przewidzenia.
Co do dzisiejszego NFL.
Linie jakoś strasznie dziwnie poukładane.
Rozumiem , że Colts ładnie wtopiło , ale w większości meczów dają radę i te 9 punktów z Titans coś śmierdzi.
Tylko moje wrażenie , czy ktoś mnie uświadomi ?
Jakbym coś miał wybierać na dzisiaj to
NE-2.5
Dallas +3

Brady to Brady i dziwini mnie tak niska linia , szczegołnie że Stalowi ostatnio nie mieli wybitnych rywali na swej drodze
Patriots are 6-1 ATS in their last 7 meetings in Pittsburgh.
Patriots are 8-2 ATS in their last 10 meetings.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Giants -3 @ 1.31
Texans ML @ 1.20
Colts +14.5 @ 1.31

ako 2.06 @ Bet365

Bengals @ Seahawks ML @ 2.020 Pinnacle

Dlaczego Seahawks? Bengals ze swoim bilansem to kolos na glinianych nogach. Tym razem Bengals jadą przez całe Stany do Seattle na mecz na Qwest Field, który traktowany jest jako 12 zawodnik Seahawks. Można grać na wyjazdach na różnych stadionach, ale mecz na Qwest Field w Seattle jest specyficzny. Seattle także gra tam inaczej. Rookie QB Andy Dalton na Qwest Field? Nie, dziękuję. Bez power backa Cedrica Bensona Bengalsom będzie niezwykle trudno. Jego zastępca Bernard Scott takim powerem nie jest, a trzeba pamiętać, że Seahawks mają bardzo dobrą obronę przeciwko biegom. Tarvaris Jackson ma grać w Seattle.

Co do ako...ani Giants ani Texans nie mają prawa przegrać swoich meczów - matchupy są na korzyść tych drużyn. Linia na Colts zachowuje się bardzo dziwnie. Chciałem grać na poziomie 9 punktów, ale myślałem, że może pojdzie jeszcze w górę..poszła w dół o 1.5ptk. Na poziomie 7.5 nie opłaca się grać. Więc zostaje taki teaser. Późniejsze mecze wstawię później. Pozdro

Houston Texans -10 over Jaguars @ 2.020 Pinnacle

Gabbert na wyjeździe w meczu w ramach dywizji. I linia wskazuje na spory wynik.

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Minnesota @ MSU # MSU - 28
2/10

The Gophers rank 107th in passing, while the Spartans are No. 1 in pass defense. Once MSU takes a lead, it’s only going to get worse.
Minnesota w tym sezonie ma fatalny sezon.
Ostatnio polwaczyli z Iowa , ale z ekipami z podobnej półki co MSU zdecydowanie przegrywali =&gt; Nebraską , Michigan czy Purdue. Warto wspomnieć o porażce z ekipą z North Dakota State

Texas A&amp;M @ Oklahoma # Oklahoma -13.5

Prócz porażki z Texas Tech - Sooners nie maja w zwyczaju dawac więcej jak 14 punktów.
Texas jest ekipą mocną , ale niestety psychika im ciągle siada. Dwa razy prowadzili do przerwy z ekipami jak Arkansas czy Oklahoma State i dwa razy przegrali.
W ostatnich latach gdy wygrywała Oklahoma to wyniki ponad 40 punktów dla Sooners były normą.
Texas o nic już nie walczy , Sooners maja jeszcze jakieś szansę na BCS Championship , o ile dzisiaj nie przegrają
Oklahoma averages 397 ypg through the air (No. 2), Texas A&amp;M allows 318 ypg through the air (No. 120).

KSU @ Oklahoma State
OSU - 21

KSU ostatnio grało z Sooners i znacznie poległo.
Cowboys to podobna siła w ofensywie , więc liczę na powtórke z rozrywki.
Szcególnie ze OSU jest 7-1 ATS w tym sezonie

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom