Minnesota Vikings vs Detroit Lions
Stafford na razie poprowadził Detroit do dwóch zwycięstw. Z przeciętną Tampą na wyjeździe sobie poradzili, słabe Kansas rozbili w pył. Teraz kolejny zespół z dolnej półki rywalem Lions - Vikings.
W Detroit osłabień w ofensywie nie ma, Stafford powinien znów trochę porzucać. Zwłaszcza, że Vikings to nie jest zespół zdolny zatrzymywać ekipy nastawione na grę górą.
Z Tampą długi czas prowadzili dopóki... Freeman nie zaczął więcej rzucać gdy gonił wynik. Wtedy sielanka się skończyła. Zresztą w obu dotychczasowych meczach Vikings dużo słabiej wypadali w drugich połowach spotkań. Może teraz też nawiążą walkę, ale w końcu Lions im odjadą. Goście są zespołem lepszym i liczę na to, że udowodnią to na boisku.
Typ: Detroit -4,5
Kurs: 2.34
Stawka: 5j
---
San Diego Chargers vs Kansas City Chiefs
Patrząc na statystyki i wyniki pierwszych dwóch kolejek, wydaje się że Kansas to najsłabszy obecnie zespół w lidze. Dwa razy zebrali prawdziwy łomot - bynajmniej nie od ekip, które są w top ligi.
Gra górą wygląda marnie, lepiej idzie im gra biegowa. Ale teraz muszą sobie radzić już bez Jamaala Charlesa, podstawy tej gry. Rywalom do tej pory pozwalali na dużo - Fitzpatrick i Stafford rzucali dużo passing td przeciwko Chiefs.
Liczę też na jeszcze jeden element, którym Chiefs chwalić się nie mogą. 9 strat w dwóch meczach.
A w San Diego też ma kto rzucać. Rivers to jeden z lepszych QB w lidze. I nie powinno być decydującą przeszkodą to, że wypadają mu dzisiaj Gates i Floyd. San Diego w przeciwieństwie do dzisiejszych rywali mają jeszcze parę innych niezłych opcji. Na czele z Vincentem Jacksonem i bardzo dobrymi RB.
Typ: San Diego over 30
Kurs: 1.91
Stawka: 6j
---
Tennessee Titans vs Denver Broncos
Na zasadzie przeczucia. Nie ufam jakoś Titans, nierówna drużyna. Po porażce z JAX i zatrzymaniu Ravens czuję, że znów trafi im się słabszy mecz. A Broncos dali na razie dwa wyrównane mecze, zaś Orton czasami potrafi "odpalić". Myślę, że będzie to mecz na styku, a wynik będzie się ważył do ostatnich sekund.
Typ: Denver +5.5
Kurs: 2.20
Stawka: 2j
---
Tom Brady vs Bills QB (most passing yards)
Brady szaleje, a zespół NE to dużo wyższa półka od rywali, z którymi w tym sezonie mierzyło się Buffalo. Buffalo, w którym Fitzpatrick rzuca na razie dużo TD, ale ilość jardów u niego nie powala na kolana. Spodziewam się, że dzisiaj obrona Patriots pozwoli mu na jeszcze mniej niż wcześniejsi rywale (Chiefs i Raiders).
A czy obrona Bills jest w stanie powstrzymać Brady'ego? Jakoś w to wątpię. Może nie wykręci znowu jakichś kosmicznych statystyk, ale ze 300 jardów powinien spokojnie zdobyć. Myślę, że na to co zagrałem w zupełności wystarczy.
Typ: Tom Brady -32,5 yards
Kurs: 1.93
Stawka: 6j
---
Carolina Panthers vs Jacksonville Jaguars
Cam Newton zaskakuje - dwa świetne mecze w jego wykonaniu, ale na zwycięstwa nie wystarczyło. Wzmocniona Arizona i Green Bay ostatecznie okazywały się zbyt silne. Dziś ze słabszymi Jaguars powinno być łatwiej. Liczę na dalszą dobrą grę Newtona - w końcu wydaje się on jedyną opcją, która może zapewnić zwycięstwo w tym meczu.
Typ: Carolina over 23,5
Kurs: 1.96
Stawka: 4j
* Wszystkie picki grane w Pinnacle.