>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Newsy i dyskusje dotyczące snookera

Status
Zamknięty.
assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Ten sport jest bardzo ciekawy. Ja jako wielki fan snookera chce patrzeć jak zawodnik wygina się, mierzy i nie trafia. Przesadzasz podając tutaj czas 15 minut. Nikt nigdy tyle nie &quot;tworzył&quot; zagrania.

Działoby się dużo więcej mówisz? A tak konkretnie to poza idiotycznym podwajaniem punktów i zdobyczami za darmo co by sie takiego więcej działo?

snajp 904,5K

snajp

Użytkownik
Nie,nie,nie ten pomysł na pewno nie wypali,daję sobie łeb uciąć.To by było zniszczenie prawdziwego Snookera.Dwie czerwone przy rozbiciu muszą dotknąć bandy tak? Będzie to wyglądało tak jak w &quot;9&quot;-tce ,rozbicie na siłę trapezu z czerwonymi i gnanie po najwięcej punktów a co z odstawnymi,co z snookerami co z taktyką gry, jaki będzie MAX.
Niech sobie wymyślają jakieś tam gierki tylko niech to nie ma nic wspólnego ze SNOOKEREM.

S 0

speedywwy

Użytkownik
Ten sport jest bardzo ciekawy. Ja jako wielki fan snookera chce patrzeć jak zawodnik wygina się, mierzy i nie trafia. Przesadzasz podając tutaj czas 15 minut. Nikt nigdy tyle nie &quot;tworzył&quot; zagrania.

Działoby się dużo więcej mówisz? A tak konkretnie to poza idiotycznym podwajaniem punktów i zdobyczami za darmo co by sie takiego więcej działo?
Gra toczyłaby się dużo szybciej i nieprzewidywalnie a do tego pomysł mikrofonów dzieki ktorym mozna by bylo podsluchac rekacje takich zawodników jak O&#39;sa mogłyby być zabawne.
Ostatnie mistrzostwa poza remake&#39;m meczu finałowego z zapomnialem ktorego roku ???? były jak szachy (swoja droga jaki idiota uznal szachy za sport?) Wiekszość zwyklych ludzi woli ogladac szybkie partie, z efektownymi wbiciami i wysokimi break&#39;ami.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Gra toczyłaby się dużo szybciej i nieprzewidywalnie a do tego pomysł mikrofonów dzieki ktorym mozna by bylo podsluchac rekacje takich zawodników jak O&#39;sa mogłyby być zabawne.
Ostatnie mistrzostwa poza remake&#39;m meczu finałowego z zapomnialem ktorego roku ???? były jak szachy (swoja droga jaki idiota uznal szachy za sport?) Wiekszość zwyklych ludzi woli ogladac szybkie partie, z efektownymi wbiciami i wysokimi break&#39;ami.
Dużo szybciej to znaczy lepiej? Nie powiedziałbym, wręcz przeciwnie. Mikrofony? No dobra, niech sobie będą, choć to zacznie przypominać tani show. Równie dobrze w każdym innym sporcie takie coś mogłoby powstać i co byłoby ciekawiej?

Ostatnie mistrzostwa były jak szachy? Dobra, a moje pytanie, ile meczów tych mistrzostw oglądałeś w całości?

S 0

speedywwy

Użytkownik
Dużo szybciej to znaczy lepiej? Nie powiedziałbym, wręcz przeciwnie. Mikrofony? No dobra, niech sobie będą, choć to zacznie przypominać tani show. Równie dobrze w każdym innym sporcie takie coś mogłoby powstać i co byłoby ciekawiej?

Ostatnie mistrzostwa były jak szachy? Dobra, a moje pytanie, ile meczów tych mistrzostw oglądałeś w całości?
Z tego co pamietam to z 10 na pewno. Skróty z chyba prawie wszystkich.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
I które to tak bardzo Cię nudziły? :p
Ja jakoś nie potrafię sobie przypomnieć dwóch czy trzech, które mnie nie interesowały, a co dopiero większej ilości, nie mówiąc już o całych mistrzostwach.

vdv 66

vdv

Użytkownik
KLIK
Jeśli nudzą go MŚ to niech w nich nie gra. Ja płakać nie będe.
Co o tym sądzicie?
Głupota. Wtedy to już by nie był snooker - gra polegająca na świetnej taktyce, myśleniu kilka ruchów do przodu itd. Moim zdaniem ten pomysł nie ma szans zyskania sobie wielu zwolenników, bo gra była by wtedy zbyt tandetna.

Mi się ten pomysł bardzo podoba. Jeśli ten sport ma być bardziej popularny i ciekawszy dla przecietnego zjadacza chleba to musi byc bardziej widowiskowy. Nikt nie chce patrzec jak zawodnik wygina sie 15min nad stolem, mierzy, mierzy a potem nietrafia ???? Działoby sie duzo, duzo wiecej, byłoby ciekawiej i pewnie zabawniej.
Oj mylisz się i to bardzo. Jeden może godzinami patrzeć jak Ci tam się wyginają na stole i im się to podoba. Inni mogą patrzeć jak żużlowcy jeżdżą w kółko cały czas. Itd. Każdy sport ma swoich fanów i po co zmieniać jego zasady, skoro multum ludzi uwielbia go za to jaki jest w obecnej chwili.

Ten pomysł stosowany jest już w meczach tenisowych, ale tylko pokazowych (i to nie wszystkich).
Napisałem, że pomysł głupota, ale gdyby taka odmiana snookera miała być rozgrywana przy meczach pokazowych i przede wszystkim charytatywnych nie mam nic przeciwko. W takim przypadku taki snooker byłby idealny. Więcej widzów, sponsorów itd. Wtedy bym sobie z miłą chęcią obejrzał taki mecz. Ale jakoś sobie nie wyobrażam żeby w MŚ działy się takie jaja jakie on proponuje.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Głupota. Wtedy to już by nie był snooker - gra polegająca na świetnej taktyce, myśleniu kilka ruchów do przodu itd. Moim zdaniem ten pomysł nie ma szans zyskania sobie wielu zwolenników, bo gra była by wtedy zbyt tandetna.
Dokładnie, masz rację. Jedyna moja obawa wiąże się z tym, że promuje go człowiek, którego nazwisko = snooker. Mam nadzieję, że mimo to nic z tego nie będzie.

Oj mylisz się i to bardzo. Jeden może godzinami patrzeć jak Ci tam się wyginają na stole i im się to podoba. Inni mogą patrzeć jak żużlowcy jeżdżą w kółko cały czas. Itd. Każdy sport ma swoich fanów i po co zmieniać jego zasady, skoro multum ludzi uwielbia go za to jaki jest w obecnej chwili.[/quote]

Kolejny raz 100% racji.

Ten pomysł stosowany jest już w meczach tenisowych, ale tylko pokazowych (i to nie wszystkich).
Napisałem, że pomysł głupota, ale gdyby taka odmiana snookera miała być rozgrywana przy meczach pokazowych i przede wszystkim charytatywnych nie mam nic przeciwko. W takim przypadku taki snooker byłby idealny. Więcej widzów, sponsorów itd. Wtedy bym sobie z miłą chęcią obejrzał taki mecz. Ale jakoś sobie nie wyobrażam żeby w MŚ działy się takie jaja jakie on proponuje.[/quote]

No i po raz kolejny się zgadzam. Towarzysko, czy w chińskich prowincjach niech się bawią, ale nie w MŚ, Mastersie czy UK Championship. Tyle.

Dodatkowo z Belfastu nadeszła bardzo smutna wiadomość:

Dwukrotny mistrz świata, Alex Higgins, zmarł dzisiaj w rodzinnym Belfaście. Miał 61 lat.

Pierwszy tytuł mistrza świata zdobył w roku 1972. Na drugi i ostatni musiał czekać dokładnie 10 lat - w finale w Crucible Theatre w 1982 roku pokonał 18-15 Raya Reardona. W pamięci kibiców bardziej zapisał się jednak jego mecz półfinałowy z Jimmym Whitem. Higgins, przegrywając w spotkaniu do 16 wygranych 14-15 i 0-59, zbudował 69-punktowego brejka popisując się po drodze wieloma spektakularnymi zagraniami wiele razy tracąc i odzyskując pozycję. Przez wielu to podejście uważane jest za najlepszy brejk w historii snookera.
KLIK

Dla tych, którzy nie widzieli film z opisanym brejkiem (niesamowite zagrania):

http://www.youtube.com/watch?v=dViH2UERKBs

Oraz ostatni wywiad z &quot;Hurricane&quot;:

http://www.youtube.com/watch?v=R6wLagsmuaM&amp;amp;feature=fvw

Bardzo smutna, przejmująca rozmowa.
Cień człowieka. Ale nadal wielki i nieugięty mistrz ????
Kibice snookera zapamiętają go na zawsze.

S 0

speedywwy

Użytkownik
I które to tak bardzo Cię nudziły? :p
Ja jakoś nie potrafię sobie przypomnieć dwóch czy trzech, które mnie nie interesowały, a co dopiero większej ilości, nie mówiąc już o całych mistrzostwach.
Wszytskie poza meczami Osy (ale to dlatego ze jestem jego fanem). W szczegolnosci finał mi sie nie podobał, no ale tam sie gra o wynik a nie o styl.
Co do pomysłu aby ta nowa formuła była na meczach pokazowych i charytatywnych - jak najbardziej za! I jesli taka formula by sie przyjela to chetnie zobaczylbym jakies zawody;)

pitekk 69

pitekk

Forum VIP
Ja również jestem przeciwny temu pomysłowi. Cóż, cały Rakieta, musi zrobić coś w inną stronę, niż wszyscy.
Ja również jak Ass uwielbiam godzinami patrzeć na snookera. Nawet na grę na odstawne, taktyczną. To już trzeba po prostu lubić. Jak chce to niech sobie wprowadza, ale w postaci dodatku, a nie pozbycia się aktualnego snookera! O zgrozo, Mistrzostwa były nudne... Trzeba je było wygrał panie O&#39;Sullivanie...

porky 104

porky

Użytkownik
Wracam po przerwie do forum i widzę że dzieje się tu sporo. Oczywiście głównym sprawcą tego jest Rakieta. O ile darzę go sympatią i lubię widzieć go w akcji to słowami że MŚ były nudne wiele stracił w moich oczach.. Jeżeli chodzi o samą idę &quot;Power Snookera&quot; to popieram poprzedników, którzy pisali o tym że możnaby zorganizować taki turniej pokazowy jeden, czy dwa do roku i byłaby to miła odskocznia od snookera klasycznego. Nie wyobrażam sobie żeby został on nagle wyparty przez nową wersję tylko dlatego, że Roniek dostał trochę kasy za promowanie go.. Tak swoją drogą to możnaby wprowadzić drobne zmiany w klasycznym, typu 30 sekund na udarzenie ale nie jakieś romby i przede wszystkim ten system licznia.. Przecież to już jest całkowitą porażką! Na temat mikrofonów to już nawet nie będę się wypowiadał bo tak jak pisał Ass, chcą zrobić show i nic więcej, może od razu niech zrezygnują z marynarek i muszek i niech grają w japonkach i spodenkach? Jeżeliby Ronnie to poparł to pewnie Barry Hear również by się skłonił ku temu..

Sorry za język jakim pisałem ale jestem zmęczony. :razz:

krol-julian 6,2K

krol-julian

Użytkownik
Pomysł ogólnie w miarę ok ale jak napisał porky- raczej dla 2-3 imprez w ciągu roku o charakterze pokazowym . Każdy sport wyróżnia się swoimi prawami i charakterysyką. Nie można wszędzie na siłę szukać szybkiego tempa , niesamowitych zdarzeń co chwilę. Snooker jest specyficzną grą ale tą specyfiką przyciągnał miliony fanów na całym świecie. Dla kogoś kolarstwo może być nudne bo 5-6 godz jadą w kupie i co teraz zróbmy wyścigi 30 minutowe bo będą super emocje ?
Co do ograniczenia czasowego w uderzeniach to powinni to wprowadzić do snookera chociaż , całe piękno snookera polega na tym iż zawodnik wymyśla niesamowite snookery czy taktykę gry. Snooker nie miał być grą widowiskową dla wszystkich tylko , pięknem dla tych którzy w nim się zakochali.
Mikrofony to głupota. Poprostu to robienie show i kabaretu. W meczu pokazowym ok, ale nie w zawodach o poważną stawkę. W meczu tenisa są wprowadzane ale w meczach charytatywnych przed rozpoczęciem Wielkiego Szlema i są to zawsze wielkie kabarety a mecze w stylu Nadal-Agassi z mikrofonami świadczą iż nie traktuje się tego wogóle poważnie.
Myślę, że tutaj chodzi głównie o zbicie kasy. Nowy pomysł na przyciągnięcie fanów popularnych sportów jak piłka , tenis czy koszykówka gdzie gra jest szybka. W tych zasadach gra byłaby zdecydowanie szybsza ale całe piękno snookera by umarło. Dla takich widzów proponuje bilard , bo wyglądało by to bardzo podobnie.

S 0

sekobb

Użytkownik
W najbliższym meczu Premier League kurs na Ronniego aż 1.55? Nie od dziś wiadomo, że w mniej prestiżowych meczach Ronniemu czasem brak koncentracji, ale forma już powinna być na dosyć dobrym poziomie, skoro niedługo rusza Shanghai Masters. Co sądzicie o tym typie?

vdv 66

vdv

Użytkownik
Hot Shots Masters: wielcy wystąpią w Polsce, takich gwiazd u nas jeszcze nie było!
W sobotę, 6 listopada w pokazowym turnieju &quot;Hot Shots Masters&quot;, który odbędzie się w Centrum Rekreacyjno-Sportowym znajdującym się w Zielonej Górze przy ul. Sulechowskiej 41 wystąpi dwukrotny triumfator Mastersa, Mark Selby oraz mistrz świata z roku 2005, Shaun Murphy (początkowo nad Wisłę miał przyjechać Ding Junhui, ale z powodu wezwania przez China Snooker &amp; Billiards Association do stawienia się w Chinach 5.11.2010 Azjata musiał zrezygnować z przyjazdu do Polski).
Link.

robbn 23

robbn

Użytkownik
Pytanie bo nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat.
Widzę, że w nadchodzącym PTCH występować już będzie John Higgins - jak sprawa wygląda z tą aferą, w której brał udział? Został ukarany, rozgrzeszony? Może grać już normalnie?

N 0

narcyza

Użytkownik
Jeśli tak to czy bierzecie udział w jakichś turniejach. Ja ostatnio grałam w opolskim amatorów, wszak 1-miejsce w woj. ale przeciwnicy byli słabi więc nie ma czym się szczycić. Jak trochę sobie dorobię w eurogrand to wezmę prywatne lekcje u Radka Babicy. Jak narazie mnie na niego nie stać :p

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom