>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Styczeń

Status
Zamknięty.
M 0

matgym

Użytkownik
Witam wszystkich ????
Tak, wiec dzis zbytnio wyboru nie mamy, ale co powiecie na
Utah Jazz - Minnesota Timberwolves (+8.5) 2 1.85
Minnesota ostatnimi czasy widac ze zlapala wiatr w zagle i gdyby nie skromna porazka z Miami to miala by na koncie 8 zwyciestw z rzedu! Utah coprawda gra dosc przyzwoicie, ale bez szalu, co pozwala szczegolnie po ostatniej porazce z Dallas Mavericks(115:108 ) przypuszczac ze przy odrobinie szczescia Minnesota moze wyjsc zwyciesko z tego pojedynku ????
Co o tym sadzicie?

zynio20 0

zynio20

Użytkownik
Jazzmani na wyjazdach i u siebie to dwie kompletnie różne drużyny. Co do pojedynków z Dallas na ich terenie to &quot;mają kompleks&quot; Dallas.
Jazz u siebie to jednak top ligi moim zdaniem, zmiażdzyli Pistons, rozbili Hornets, a mięli trudności z ograniem drużyn mocno ofensywnych tj. Warriors i Pacers. Czy T-Wolves można scharakteryzować - wydaje mi się że raczej nie. Handicap wysoki na korzyść T-Wolves, jednak grając przeciwko Jazz na ich parkiecie nie jest łatwo, nawet jeśli jest się w formie. Dla mnie raczej mecz do odpuszczenia, jeśli już toten handicap na korzyść Jazz a nie Wolves.
W hali w Salt Lake City jest coś specyficznego, coś czego nie ma inna, może to za sprawą tych żywiołowych mormonów. W każdym bądź razie, to b. gorący i trudny teren. Jazz w formie, kontuzji brak (nie wspominam Boozera, bo godnie zastępuje go Millsap, ktory powinien już dojśc od siebie po stulczeniu kolana i poprzepychac troche AJ).

M 0

matgym

Użytkownik
Duzo racji jest w tym co mowisz. Faktycznie jednak sobie odpuszcze to spotkanie, bo nie ma co na sile grac na dzis wieczor. Ale jeszcze mozna by bylo sprobowac zagrac over&#39;a na ten mecz 204 jest calkiem realne biorac pod uwage czyste dane statystyczne to:
Utah srednio na mecz (ost. 10) -&gt; 106,4
Minnesota srednio na mecz (ost. 10) -&gt; 103
I dodajac do tego fakt ze Utah jest mocne u siebie a Minnesota ma jedna z najgorszych obron(? ;P ) w lidze tracac srednio 101.3 na mecz to wydaje sie byc naprawde prawdopodobne. No ale koniec gdybania, zobaczymy co z tego bedzie ????

michalch89 0

michalch89

Użytkownik
Jak najbardziej zgadzam się z argumentami zynio20, ale z typem na Jazz -9.0 (taką linię mam na expekcie) już nie ????
Utah u siebie niezwykle mocne to fakt, ale ostatnie 2 tygodnie to moim zdaniem tendencja spadkowa, czego nie można powiedzieć o Timberwolves, którzy wygrali ostatnie 4 mecze wyjazdowe, grając na prawdę przyzwoicie.
Jak dla mnie:
Utah Jazz - Minnesota Timberwolves (+9.0) 2 @ 1.91 ✅
edit: co do wypowiedzi Rondo ponizej - zwróć uwagę, że nigdzie nie napisałem, że Utah przegra, napisałem tylko, że powinno wejść handi - i to sie sprawdziło

rondo 23

rondo

Użytkownik
Jak najbardziej zgadzam się z argumentami zynio20, ale z typem na Jazz -9.0 (taką linię mam na expekcie) już nie ????
Utah u siebie niezwykle mocne to fakt, ale ostatnie 2 tygodnie to moim zdaniem tendencja spadkowa, czego nie można powiedzieć o Timberwolves, którzy wygrali ostatnie 4 mecze wyjazdowe, grając na prawdę przyzwoicie.
Jak dla mnie:
Utah Jazz - Minnesota Timberwolves (+9.0) 2 @ 1.91
Powiedz mi kto przed nowym rokiem postawił by choćby złotówkę na wolves? Od stycznia grają naprawdę dobrze, ale nie mogą ciągle wygrywać. Myślę, że handi na Jazzmanów nie jest nie do przeskoczenia. Utah u siebie gra naprawdę inny basket, a hala trudna dla przyjezdnych. Wielu &quot;wieżowców&quot; ma rownież problemy z kondycją czy też samopoczuciem co związanie jest z klimatem panującym na terenie mormonów. Nawet sam Gortat mówiło tym otwarcie,iż kondycyjnie czuje się zupełnie inaczej akurat tam, na hali Jazz

M 0

mirek186

Użytkownik
Denver vs. Sacramento
Typ:Under 219.5
Kurs:1.91
Opis:Zaczynimy Denver po bardzo ciężkim spotkaniu b2b z Houston, gdzie obie drużyny zaimponowały skutecznością i wynik był otwarty do końca, z moich spostrzeżeń wynika że przeważnie 2 spotkanie w b2b, jest słabsze pod względem skuteczności, jeżeli w pierwszym spotkaniu kluczowi zawodnicy byli zbyt długo eksploatowani, jednak 38-40min na parkiecie robi swoje. Do tego pod nieobecność Anthonego, w Denver teraz pkt, są rozkładane na większą liczbę zawodników, co daje nam większe prawdopodobieństwo ze któryś zagra poniżej normy, jak do tego dołożymy że kluczowymi zawodnikami w tym spotkaniu są centrzy, a ich &quot;transition&quot; z obrony do ataku jest wolniejszy jeżeli maja grać prawie pełen wymiar czasowy, możemy być pewni ze akcje będą dłużej przygotowane, za czym idzie że będzie tych okazji strzeleckich mniej. Co skłania mnie do tego że 220pkt poprzeczka jest tutaj o wiele za wysoka. Dodamy jeszcze statystycznie że gdy Kings grało przeciwko drużyną które używają dość często Centrów w pełnym wymiarze, wyniki były 4-1 under w ostatnich spotkaniach, nie wliczamy dogrywek, takie też spotkanie mamy dzisiaj. Denver pod tym względem prezentuje się nieznacznie lepiej co 2 spotkanie to over. Ale dalej to jest małą szansa na to żeby obie rzuciły over. I na koniec oba zespoły zaimponowały skutecznością a nie robią tego aż tak często, dodać można ze w spotkaniach b2b, Denver w tym sezonie w drugim spotkaniu nie skończyło over 220. I przeważnie skuteczność nieznacznie była mniejsza w drugim spotkaniu. Więc mamy tutaj wszystkie podstawy by spróbować UNDER 219.5

CO myślicie??

M 0

matgym

Użytkownik
Generalnie nocka bez niespodzianek. Minnesota weszła ze spreadem +8 na lajcie tak samo overek na lajcie ???? No ale na dzis to mamy mase meczow do wyboru, czas zacząć analizować ????
A na dziś:
Houston Rockets - Utah Jazz
Typ 1. Rakiety ostatnio sa w calkiem niezlej formie, szczegolnie u siebie gdzie wygrali ostatnie 4 z 5 spotkan i ulegli tylko fenomenalnym Lakers&#39;om. Patrzac na Jazzmanow to jak juz zynio20 pisal na wyjezdzie a u siebie Utah to dwie rozne druzyny co dokladnie potwierdzaja statystki gdzie na ostatnie 10 wyjazdow meczow zdolali wygrac jedynie 3 mecze z zespolami ktore nie dorownuja obecnej formie jaka prezentuja Rakiety. Tak wiec jak dla mnie pewna 1 :spokodfhgfh:

Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers (under 203.5)
Wydaje mi sie ze dzisiaj Clippersi nie pozwola na wiele Lakers&#39;om, oczywiscie przegraja, ale nie bedzie to miazdzacy wynik. Przez ostatnie 10 spotkan u siebie Clippersi srednio uzyskiwali 88pkt co jest dramatycznie malo jak na wlasna hale, coprawda Lakersi na wyjazdach pokazuja mocno ofensywna gre ze srednia 104pkt na mecz, ale jak historia pokazuje przez ostatnie lata na 12 meczy jedyni 3 razy padl wynik over 203.5, a nie rzadko wynik byl w granicach 175-185. Tak wiec dosc wysoki pulap na under po kursie 1.85 zacheca do grania ???? Ja napewno sprobuje!

angel1122 0

angel1122

Użytkownik
Portland Trail Blazers - Cleveland Cavaliers 1,86

Cavsi napewno rozczarowani porażką z Lakersami, w dodatku taką sporą, jednak nie sądzę żeby zadziałała na nich deprymująco, wręcz przeciwne. Myślę że LeBron, który zagrał w sumie średni mecz, dobrze kryty przez Kobe&#39;go, zaliczył też aż 6 strat będzie pozytywnie wkurzony i będzie chciał udowodnić że to tylko wypadek przy pracy i dzisiaj zagra świetne spotkanie prowadząc Kawalerzystów do zwycięstwa ????

michalch89 0

michalch89

Użytkownik
Ja na dziś upatrzyłem meczyk Pistons-Raptors.

Detroit Pistons - Toronto Raptors 1 @ 1.42

Przyzwoity kurs, a raczej wszystko przemawia mi w tym meczu za Detroit. Jedyne czego się obawiam to to, że Detroit nie przegrali z Raptors u siebie od 2003, a każda seria musi się kiedyś skończyć :p Oby nie dziś...
Pistons swój ostatni spadek formy mają już mam nadzieję za sobą, co pokazali przyzwoitym spotkaniem z Memphis. Iverson i Hamilton już w pełni zdrowia, w bardzo dobrej formie jest zmiennik Stuckey. Co do ekipy z Toronto, to nadal grają bez Calderona, którego niezbyt udanie zastępuje Graham. Kluczem do zwycięstwa będzie zatrzymanie O&#39;Neala i Bosha, ale o to się nie martwię, bo gdzie jak gdzie, ale w Detroit jest kilku defensorów, a grając u siebie nie ma mowy o odpuszczeniu. Go Pistons!

slander 10

slander

Użytkownik
Zgadzam się z typem na Detroit. Najważniejszym argumentem za Pistons jest zmiana w pierwszej piątce. Tłoki podwyższają skład i Hamilton usiądzie, a zacznie Amir Johnson. Dzięki temu Prince będzie grał na swojej naturalnej pozycji, a RIP będzie dostarczał sporo punktów z ławki. Jak to będzie wyglądać w praktyce? Detroit będzie grało lepiej niż w czasie kontuzji Sheeda i Hamiltona, czyli w obronie będą gnębić rywala, a ww dostarczą około 35pkt na mecz. Według mnie jest to optymalne ustawinie Pistons i dopiero teraz pokażą swoją prawdziwą siłe.
Inne typy warte uwagi to: Mavs(jeśli nie zagra Bogut), Warriors, Kings i wspomniani Rockets. Z dogów można się zastanowić nad Knicksami. Potem może napisze jakieś analizy.

kkslec 459

kkslec

Użytkownik
Portland Trail Blazers - Cleveland Cavaliers 1,86

Cavsi napewno rozczarowani porażką z Lakersami, w dodatku taką sporą, jednak nie sądzę żeby zadziałała na nich deprymująco, wręcz przeciwne. Myślę że LeBron, który zagrał w sumie średni mecz, dobrze kryty przez Kobe&#39;go, zaliczył też aż 6 strat będzie pozytywnie wkurzony i będzie chciał udowodnić że to tylko wypadek przy pracy i dzisiaj zagra świetne spotkanie prowadząc Kawalerzystów do zwycięstwa ????
Jasne, LeBron nie może cały czas prowadzić Cavaliers do zwycięstwa. Pominąłeś fakt iż w dalszym ciągu w obronie nie ujrzymy Ilgauskasa i Westa więc obrona znowu klapa. Ja daję na Blazers którzy u siebie grają bardzo dobrze. Cleveland już na wyjazdach nie gra tak dobrze, a kurs na Blazers to dla mnie promocja.

ms89 0

ms89

Użytkownik
Jasne, LeBron nie może cały czas prowadzić Cavaliers do zwycięstwa. Pominąłeś fakt iż w dalszym ciągu w obronie nie ujrzymy Ilgauskasa i Westa więc obrona znowu klapa. Ja daję na Blazers którzy u siebie grają bardzo dobrze. Cleveland już na wyjazdach nie gra tak dobrze, a kurs na Blazers to dla mnie promocja.
Popieram. w tym meczu jak miał bym typować typowałbym na Portland nawet z handi ujemnym tak do -3.5 można śmiało dać :]
Co do innych meczy to dobrym typem na dzisiaj jest również Charlotte moim zdaniem dzisiaj bez większych problemów wygrają.

gunner84 0

gunner84

Użytkownik
Również zgadzam się co do typu na Detroit, mimo, że nadal moim zdaniem grają słabo, czego wcale nie zmienia wygrana z Memphis, zresztą w słabym stylu. Na szczęście Curry poszedł po rozum do głowy i nie będzie już na siłę upychał RIPa i Iversona w jednym lineupie. W tym widzę szansę na poprawę gry Detroit. Poza tym co by nie mówić o Detroit to Toronto, gra jeszcze gorzej. Bosh jest sfrustrowany co raz bardziej i nie ma się czemu dziwić, bo Toronto jak dla mnie jest na razie największym zawodem sezonu.
Co do Portland-Cleveland to dla mnie no bet, każdy może wygrać, pewniejsze mecze to jak dla mnie jeszcze wygrana Bobcats, Warriors, może Mavs, choć jak już napisane wyżej dużo zależy od tego czy zagra Bogut.

pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
#1 Miami Heat - Boston Celtics 1 (3,00) ⛔ (83-98 )

Dziś pierwsze spotkanie po serii 7 meczów na wyjeździe rozegrają koszykarze Miami Heat. Pierwszym rywalem zespołu z Miami jest ekipa Boston Celtics. Rzuca się od razu dość wysoki kurs na gospodarzy. Dla mnie jednak są przesłanki, żeby spróbować zagrać ich zwycięstwo. Dużym atutem w ich grze jest własna hala. Polegali tam w tym sezonie m.in koszykarze LAL czy Cleveland. Obecnie Miami to 3 ekipa Southeast Division. Bilans meczów u siebie to 12-6. Nie zagrają na pewno Wright, Banks oraz Marion. Dużym atutem jest na pewno Dwyane Wade, który w tym sezonie notuje średnio 28.9 pkt na mecz. I pewnego normą jest, że jeżeli Wade gra i jest zdrowy to Miami jest bardzo mocno, na to właśnie dziś liczę. Natomiast ekipa gości ma obecnie serie 5 zwycięstw z rzędu. Jeżeli chodzi o ostatni mecz wyjazdowy to pokonali dość pewnie Netsów 105-85. Liderują Dywizji Atlantyckiej, ale ich atutem jest własna hala, gdzie mają bilans 21-2. Na wyjazdach wiedzie im się gorzej, bo bilans wynosi 13-7. Na 100% nie zagrają dziś Allen i Perkins. Mam nadzieję, że przy nutce szczęścia, głośnym dopingu i chęci pokazania się przed własną publiką po tylu meczach na wyjeździe Miami postara się o niespodziankę i pokona dziś faworyzowaną ekipę Bostonu.

Kurs z: Bwin

slander 10

slander

Użytkownik
#1 Miami Heat - Boston Celtics 1 (3,00)
Dziś pierwsze spotkanie po serii 7 meczów na wyjeździe rozegrają koszykarze Miami Heat. Pierwszym rywalem zespołu z Miami jest ekipa Boston Celtics. Rzuca się od razu dość wysoki kurs na gospodarzy. Dla mnie jednak są przesłanki, żeby spróbować zagrać ich zwycięstwo. Dużym atutem w ich grze jest własna hala. Polegali tam w tym sezonie m.in koszykarze LAL czy Cleveland. Obecnie Miami to 3 ekipa Southeast Division. Bilans meczów u siebie to 12-6. Nie zagrają na pewno Wright, Banks oraz Marion. Dużym atutem jest na pewno Dwyane Wade, który w tym sezonie notuje średnio 28.9 pkt na mecz. I pewnego normą jest, że jeżeli Wade gra i jest zdrowy to Miami jest bardzo mocno, na to właśnie dziś liczę. Natomiast ekipa gości ma obecnie serie 5 zwycięstw z rzędu. Jeżeli chodzi o ostatni mecz wyjazdowy to pokonali dość pewnie Netsów 105-85. Liderują Dywizji Atlantyckiej, ale ich atutem jest własna hala, gdzie mają bilans 21-2. Na wyjazdach wiedzie im się gorzej, bo bilans wynosi 13-7. Na 100% nie zagrają dziś Allen i Perkins. Mam nadzieję, że przy nutce szczęścia, głośnym dopingu i chęci pokazania się przed własną publiką po tylu meczach na wyjeździe Miami postara się o niespodziankę i pokona dziś faworyzowaną ekipę Bostonu.
Kurs z: Bwin
Jakbyś zajrzał do tematu: NBA - absencje, kontuzje, ważne informacje przy obstawianiu spotkań to byś wiedział, że Perkins dziś zagra. Poza tym Marion też.
Co do typu, to hm raczej skłaniałbym się ku Bostonowi. Pokonali Suns, którzy są jakąś tam siłą na zachodzie i wydaje się, że wracają na dawne tory. Miami to dosyć młoda ekipa i brak im doświadczenia. I raczej nie będzie tak, że wszystkie najlepsze teamy polegną w hali w Miami. Dobrym typem może być tutaj under albo under punktowy na Miami.

angel1122 0

angel1122

Użytkownik
Na 100% nie zagrają dziś Allen i Perkins.
Perkins zagrał.
LeBron 34 pkt, 14 asyst(!), 7 zbiórek. Nie żebym chciał się teraz wymądrzać ale poprostu miałem rację ;)
West i Ilgauskas nie grają już dłuższy czas i jak widać mimo to Cavsi radzą sobie bardzo dobrze ????

M 0

matgym

Użytkownik
Dzisiejsza noc bardzo udana uwazam. Wiekszosc z tego co przewidywalismy sprawdzilo sie ???? Oby tak dalej Panowie! A na dzis?

Orlando Magic - Boston Celtics (over 192.5)

Over nie zbyt wysoki jak na to co prezentuja ostatnio oba zespoly, a prezentuja one ostatnio napawde dobra i efektowna gre z wyniki siegajacymi grubo ponad 100pkt:
Magic na ostatnie 5 meczy srednio zdobywal 116 pkt a przy tym tracil 96pkt
Celtics na ostatnie meczy srednio zdobywali 108 pkt a tracili 90pkt
Oba zespoly maja za soba naprawde kilka dobrych spotkan w ktorych nie raz deklasowali rywali 20, a nawet 30 pkt! Niestety dzis, a wlasciwie jutro ta wspaniala seria dla jednego z tych zespolow sie skonczy, dlatego uwazam ze oba zespoly beda grac na maksimum swoich mozliwosci, a to bedzie sprzyjalo wynikowi, ktory spokojnie powinien przekroczyc bariere 200pkt ???? Polecam:spokodfhgfh:

pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
Jakbyś zajrzał do tematu: NBA - absencje, kontuzje, ważne informacje przy obstawianiu spotkań to byś wiedział, że Perkins dziś zagra. Poza tym Marion też.
Co do typu, to hm raczej skłaniałbym się ku Bostonowi. Pokonali Suns, którzy są jakąś tam siłą na zachodzie i wydaje się, że wracają na dawne tory. Miami to dosyć młoda ekipa i brak im doświadczenia. I raczej nie będzie tak, że wszystkie najlepsze teamy polegną w hali w Miami. Dobrym typem może być tutaj under albo under punktowy na Miami.
Niestety, ale nie zajrzałem, a zasugerowałem się informacjami z Yahoo. I wyszło jak wyszło czyli wysoka przegrana Miami.

slander 10

slander

Użytkownik
Dziś tylko 2 mecze. Orlando-Boston raczej tylko do oglądania. Moim faworytem są Celtics. Jakoś naparzanie za 3pkt w wykonaniu Magic mnie nie przekonuje i póki obrona słaba to fajnie, ale w tym sezonie przegrali już z C&#39;s prawie 20pkt. W tamtym meczu mieli poniżej 20% skuteczności zza łuku. Boston ma bardziej urozmaicony atak i to powinno zadecydować. Oczywiście to moje zdanie i przyznam, że pare razy już w tym sezonie Orlando mnie zaskoczyło. Może dziś znowu im się uda. NO BET

LA Lakers - Washington Wizards Typ: Washington Wizards+15,5 ⛔⛔⛔ (117-97)
Drugi mecz Lakers vs. Wizards jest dla mnie o tyle ciekawy, że handi na gości to 15,5pkt(STS). Oczywiście jakby Lakersi się spieli to by na luzie wygrali 25pkt, ale... Kobe gra z kontuzją. Niby nic, ale ostatnio w związku z tym dobrze podaje. Zaliczył po 12 asyst w ostatnich 2 meczach. Fajnie, ale skuteczność rzutów 33% z Clippersami(chyba najsłabsza obecnie drużyna ligi) to bardzo, bardzo słabo.
Oba teamy grały już ze sobą w stolicy. Czarodzieje polegli w tamtym meczu 106-104, czyli mieli trochę pecha/trochę zabrakło umiejętności. W porównaniu z tamtym spotkaniem w LAL zabraknie Farmara, a w Wizards Stevensona. Waszyngton nie powinien odczuć zbytnio tej straty, zwłaszcza że w między czasie Wizards wzmocnili się Mike&#39;iem Jamesem i Antonio Danielsem.
Myślę, że Phil Jackson jak zwykle w takich meczach, będzie tak rotował składem żeby nikt się za bardzo nie zmęczył i przy ewentualnym meczu na styku pierwsza piątka będzie wchodzić i odjeżdżać na około 10pkt. Clippersi przegrali zaledwie 11pkt, więc Wizards z pewnością nie zechcą być gorsi.

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
No i co z tego że Kobe gra z kontuzja jak znakomicie odciażają go Bynum Odom i jakże wszechstronny Gasol.Dodatkowo więcej minut dostaje Vujacic który pokazał sie ze świetnej strony w meczu z Cavs.Wizards grają najgorszą i najbardziej nudną koszykówkę w całej lidze.Mówi sie że mieli mały zryw a teraz znowu grają lipe..nie zgodze oni od początku graja beznadziejny basket a wygrane z Pistons czy Cavs to dzieło przypadku i gorszego dnia tych ekip.Kobe grał z kontuzja palucha całe spotkanie z CAvs i mimo to Phil tak świetnie rotował składem że Lakers rozbili ekipe Jamesa aż 17stoma punktami.Wydaje mi sie że grasz ten handi troche na siłe...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom