>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Styczeń

Status
Zamknięty.
.kb 31

.kb

Użytkownik
Philadelphia 76ers @ New Orleans Hornets ⛔ 86:101
typ: 1
kurs:2.30
buk: bet365

Dla mnie to bedzie bardzo wazny i ogromnie ciekawy mecz, ale analiza musi byc przeciez obiektywna.. nie wiem czy dam rade ;p Sixers od dluzszego czasu graja naprawde swietnie, przynajmniej tak mi sie wydaje, a mam w pamieci jeszcze mecze z poczatku sezonu kiedy to wszystko wygladalo momentami fatalnie. Andre Iguodala jest bezsprzecznie w zyciowej formie, swietnie gra w ataku, lepiej rzuca z poldystansu, a nawet zza luku. Young imponuje rowna forma od poczatku sezonu, jako jedyny z calego teamu. Przeciwko Knicks swietny mecz rozegral Samuel Dalembert - 10 pkt 3 bloki i az 17 zbiorek. Trzeba pamietac rowniez o tym, ze Phila to przede wszystkim kolektyw, a ma to potwierdzenie zarowno w ataku (vsNYK 6 graczy przekorczylo 10 pkt, vsDAL 5-ciu) jak i w obronie. Trzeba jeszcze dodac ze ostanio powrocil do gry Elton Brand, zagral bodajze 13 min z Knicks. Nadal nie jest w pelni sil i mam nadzieje ze w dzisiejszym meczu nie bedzie tak waznym zawodnikiem jakim byl na poczatku sezonu, nie wiadomo jakby sie odnazl w nowym-starym systemie 76ers. A ponowne ukladnie gry &#39;po niego&#39; jest wykluczone, mam nadzieje ze DiLeo zdaje sobie z tego sprawe i nie popelni bledu Cheecksa w kolejnych spotkaniach.

Hornets graja ostatnio w kratke, na ostanie 5 meczow wygrali 3, przegrywajac z Cavs i Wolves. Jednak tak naprawde znaczenie maja tylko ostatnie 3 spotkania. Przeciwko Pacers Szerszenie doznali powaznych oslabien, wykluczeni z gry zostali przede wszystkim Tyson Chandler i Hilton Armstrong, a juz wczesniej na bole plecow narzekal David West. Bez TC i DW NOH udalo sie pozniej wygrac z Nets, ale nie dali rady przeciwko Wolves. To bardzo powazne oslabienia dla tej druzyny. W dzisiejszym meczu nie zagra Tyson Chandler, to niemal pewne. Niektore zrodla podaja, ze wykluczony z gry jest rowniez David West. To bylaby wspalniala wiadomosc i glownie od tej absencji uzalezniam powodzenie typu. Bez Westa Hornets nie maja dzisiaj szans, nie da sie wygrac meczu samym Chrisem Paulem i dobrym spacingiem, tym bardzeij ze 76ers niezle bronia na obwodzie. West to jeden z lepszych post-up players w lidze i drugi najwazniejszy czlowiek w Hornets i bez niego gra sie im o wiele ciezej, czego dowodem jest mecz z Minnesota Timberwolves.

No i Sixers maja zdecydowana przewage jesli chodzi o lawke ????

Brak Westa byl widoczny, szczegolnie w pierwszej polowie. Ponadto Sixers zagrali wtedy na swoim poziomie i na przerwe schodzili z 7-punktowym prowadzeniem. II polowa zaczela sie fatalnie, 2 trojki z rzedu z run 10-0 i Hornets wyszli na prowadzenie. Od tego momentu Sixers zaczeli grac jak na poczatku sezonu... za wszelka cene chcieli sie przedostac pod kosz, brak czystych pozycji rzutowych. Po drugiej stronie niesamowity Paul i jego akcje 2+1, a mecz zakonczyl sie po kolejnych trojkach Peji i bodajze Butlera pod koniec 3. kwarty. Dalej nie ogladalem, nie moglem na to patrzec ;] mozna bylo wygrac ten mecz, nastepnej takiej szasny juz nie bedzie

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
76ers @ Hornets

Spotkanie dwóch bardzo ciekawych zespołów, które mogą wiele namieszać w tym sezonie. Co do cech wspólnych to warto zwrocic uwagę na bilans miedzy obroną i atakiem w obu teamch. Trudno wskazac faworyta tego meczu. Gospodarze przystąpia do tego meczu osłabieni brakiem Tysona Chandlera. Prawdopodobnie nie wystąpi takze PF David West, choc będzie to tzw GAME TIME DECISION. Co do samego meczu nie moge oprzeć sie wrazeniu, że moze byc on podobny do tego, który Hornets rozegrali niedawno w Minnesocie. Przegrali zdecydowanie gre na tablicach( zbiórki 26-42, to dało Minnesocie 54 tzw. paint points) i to okazał się być gwóźdź do trumny Szerszeni. Philadelphia po zmianie trenera poprawiła znacznie swoją grę, do tego dochodzi powrót do gry Eltona Branda, który choć pewnie nie bedzie jeszcze w pełni sił, to jednak swoje do gry napewno wniesie, swietnie gra Andre Igoudala. Philadephia nalezy do liderów w zdobyczach punktowych spod tablicy i myśle, że to wlasnie na tablicach, gdzie Sixers beda mieli przewage, rozstrzygnie sie wynik tego meczu.

pozdrawiam Lukascash ????

M 0

matgym

Użytkownik
Postarajmy sie wspolnie przeanalizowac juz wczesniej wspomniany w ktoryms poscie mecz

Washington Wizards - Phoenix Suns

Jak wiekszosc obstawial bym przy tym meczu 2. Z perspektywy calego sezonu slonca prezentuja sie zdecydowanie lepiej, ale jak ostatnie mecze pokazuja roznie to bywa. Zespol gra zdecydowanie w kratke, a ostatnie mecze wyjazdowe nie napawaja hura optymizmem przed dzisiejszym meczem. Teoretycznie jest to duza lepsza druzyna w kazdym calu,a na dodatek nie nekana przez kontuzje, lecz skupmy sie teraz na grze czarodziejow, wlasciwie co tu duzo pisac, wyniki mowia same za siebie ???? Nawet mecze na wlasnym parkiecie nie pomagaja tej druzynie w zdobywaniu punktow, a do tego trzeba dodac ze nieobecni beda dalej B. Haywood, D. Stevenson oraz E. Thomas. Cos jeszcze wypadalo by dodac?:spokodfhgfh:

looker29 0

looker29

Użytkownik
Spotkanie: Miami Heat - Atlanta Hawks (-4,5/+4,5)✅
Typ: 1
Kurs: 2,00
Bukmacher: sportingbet
Analiza:
Dzisiaj o 1.30 naszego czasu w Miami miejscowi Heat podejmować będą zespół Atlanta Hawks. I szczerze mówiąc nie wierzę w inny wynik tego spotkania niż wygrana Miami. Heat chyba zaczynają sprint w góre tabeli na wschodzie. Ostatnia pewne wygranaz Orlando może być najlepszym tego dowodem. Jeśli spojrzec jedynie na suche liczby w tabeli to Atlanta legitymuje się lepszym bilansem, ale trzeba zauważyć że ogromną część zwycięstw stanowią wygrane na własnym parkiecie (17-5) natomiast wyajzdy nie są już ich mocną stroną (9-12). We wczorajszym meczu z Pheonix również nie pokazali nic nadzwyczajnego. Atlanta to dla mnie taka drużyna która jest tam gdzie być nie powinna - 4 miejsce na wschodzie to chyba trochę ponad stan i z pewnością nie odzwierciedla klasy zespołu, który silny jest przede wszystkim u siebie. Miami natomiast odwrotnie, to kalsowy zespół, poukłądany i posiadający prawdziwego lidera w osobie D. Wade&#39;a. Jeśli tylko nie zawodzi reszta drużyny to o wynik można być pewnym. Miami powinno celować w wyższe cele i to włąśnie oni powinni należeć do pierwszej 4 na wschodzie. W ekipie heat niepewny jest występ Shawna Mariona jednak nie wydaje się to być wielkim osłabieniem. Często gram na Miami i jeszcze nigdy się na nich nie przehechałem. Także zatem dziś swieższy, wypoczęty, grający u siebie ale przede wszystkim poprostu lepszy zespół Miami powinien poradzić sobie z Hawks różnicą wyższą niż 4,5 pkt.

gunner84 0

gunner84

Użytkownik
Spotkanie: Miami Heat - Atlanta Hawks (-4,5/+4,5)
Bukmacher: sportingbet
Analiza:
Dzisiaj o 1.30 naszego czasu w Miami miejscowi Heat podejmować będą zespół Atlanta Hawks. I szczerze mówiąc nie wierzę w inny wynik tego spotkania niż wygrana Miami. Heat chyba zaczynają sprint w góre tabeli na wschodzie. Ostatnia pewne wygranaz Orlando może być najlepszym tego dowodem. Jeśli spojrzec jedynie na suche liczby w tabeli to Atlanta legitymuje się lepszym bilansem, ale trzeba zauważyć że ogromną część zwycięstw stanowią wygrane na własnym parkiecie (17-5) natomiast wyajzdy nie są już ich mocną stroną (9-12). We wczorajszym meczu z Pheonix również nie pokazali nic nadzwyczajnego. Atlanta to dla mnie taka drużyna która jest tam gdzie być nie powinna - 4 miejsce na wschodzie to chyba trochę ponad stan i z pewnością nie odzwierciedla klasy zespołu, który silny jest przede wszystkim u siebie. Miami natomiast odwrotnie, to kalsowy zespół, poukłądany i posiadający prawdziwego lidera w osobie D. Wade&#39;a. Jeśli tylko nie zawodzi reszta drużyny to o wynik można być pewnym. Miami powinno celować w wyższe cele i to włąśnie oni powinni należeć do pierwszej 4 na wschodzie. W ekipie heat niepewny jest występ Shawna Mariona jednak nie wydaje się to być wielkim osłabieniem. Często gram na Miami i jeszcze nigdy się na nich nie przehechałem. Także zatem dziś swieższy, wypoczęty, grający u siebie ale przede wszystkim poprostu lepszy zespół Miami powinien poradzić sobie z Hawks różnicą wyższą niż 4,5 pkt.
Co do typu to jest to typ możliwy do wejścia, nie zgadzam się natomiast z argumentacją jakoby Atlanta była słabszym zespołem mającym bilans ponad stan a Miami zespołem klasowym. Miami to póki co świetny lider, i zgraja przeciętnych pomagierów. Z Beasleya i Chalmersa może coś być dobrego, ale potrzebują jeszcze trochę czasu. Brak Miami natomiast kompletnie siły ognia pod koszem. Joel Anthony czy Mark Blount pod koszem nie przestraszą nikogo, jest walczak Haslem, ale to trochę mało żeby powalczyć z najlepszymi. Uważam, że Wade i tak robi już nadto prowadząc Miami do dodatniego bilansu i wiele więcej bez zmian personalnych, Heat nie osiagną. Tu natomiast rysuje się szansa, bo Riley kombinuje żeby wymienić zawodzącego Mariona na jakiegoś porządnego grajka na centra czy pf. Jeśli taka wymiana dojdzie do skutku, to wtedy jest szansa, że Heat jeszcze pójdą w górę i będą walczyli o coś więcej, niż przejście pierwszej rundy playoff.

van_der_vaart 294

van_der_vaart

Użytkownik
Spotkanie: New Orleans Hornets - Philadelphia 76ers (-4/+4) ✅ 101:86
Buk: sportingbet

New Orleans Hornets po wyjazdowej porazce z Minnesota tego spotkania na pewno nie zlekcewaza, bo to nie w ich stylu aby przegrac 2 mecze z rzedu z dwoma teoretycznie duzo slabszymi zespołami. Dziś Hornets zagraja bez Chandler&#39;a i West&#39;a. W Philadelphi praktycznie bez osłabien, bo nie zagra jedynie Jason Smith i pod znakiem zapytania stoi występ Reggie Evans&#39;a, który jednak nie jest zawodnikiem wnoszącym wiele do gry 76ers. To wszystko przemawia za goścmi dzisiejszego spotkania, lecz ja myślę, że ekipa z New Orleans na własnym parkiecie pomimo osłabień poradzi sobie z nizej notowanym rywalem, który w koncu musi cos przegrac (na ostatnie 10 meczy 8 zwyciestw), bo taki zespól jakim jest Hornets nie pozwoli na porazke we wlasnej hali. W sumie nie mam zadnego mocnego argumentu, ktory by przechylal szale na Hornets, głownie opieram sie na zakonczeniu wysmienitej serii Philadelphi, bo gdzie ona ma sie skonczyc jak nie na terenie tak znakomitego rywala??? Dodatkowo ogladalem koncowke meczu Wolves - Hornets i o porazce Szerszeni przesadzily wlasciwie ostatnie 2-3 minuty, bo w nich Minnesota trafiała wszystko a oni nic. Mysle ze nauczeni doswiadczeniem z poprzedniego meczu nie dopuszcza do tego, aby dzis była nerwowa koncowka i zapewnia sobie zwyciestwo juz duzo wczesniej. Jeszcze troche historii...9 zwyciestw Hornets 11 zwyciestw 76ers, lecz ostatnie 2 spotkania wygrało Hornets i jestem prawie pewny ze ta passa bedzie kontynuowana. Stawiam zwycięstwo New Orleans Hornets!!!

.kb 31

.kb

Użytkownik
8 wygranych na ostatnich 10 spotkan to zadna szczesliwa passa, to wyniki w pelni odzwierciedlajace forme Sixers ;p te 2 spotkania przegrali w troche podobnym stylu, dosc duze prowadzenie przeciwnika, fantastyczny powrot do gry i przegrana po buzzer beaterze ???? 76ers sa teraz naprawde bardzo mocni i nie pisze tego tylko dlatego ze jestem ich fanem, takie sa fakty. a Hornets graja mimo wszystko slabiej niz w poprzednim sezonie, a dzisiejsze oslabienia sa naprawde duze. o ile brak Chandlera mozna jakos przezyc, o tyle bez Westa bedzie im bardzo ciezko wygrac. dla niego praktycznie nie ma zadnego zmiennika, a w taktyce Hornets jest bardzo duzo gry post up, wlasnie na Westa. z tego powodu przegrali takze z Wolves, a nie dlatego ze odpuscili , czy pozwolili aby spotkanie bylo zaciete do ostatnich minut. zabraklo argumentow, tak samo zabraknie im dzisiaj. juz nie bedzie 59% za trzy, Sixers na obwodzie bronia lepiej niz Wolves. nie bede zdziwiony pewna wygrana mojej druzyny ????

rondo 23

rondo

Użytkownik
Wracam do analiz w dziale NBA, wtedy jakoś trafiałem ????​

Spotkanie: Minesota - Bucks
Typ: Minesota +3.5 ✅
Kurs: 1.91
Buk: Bwin

Analiza:

Typ wydaje się być bardzo dobry, oczywisty, żeby nie powiedzieć pewny. Minesota gra od początku roku naprawdę dobrze. Widać chłopaki postanowienie noworoczne wypełniają znakomicie ale dość tych żartów. Redd wyleciał niedawno, problemy z kolanem i nie zapowiada się by zagral w meczu z Minesotą. Do tego dochodzi absencja Boguta pod tablicami co już wogóle wyklucza w moich oczach szanse Bucks. Jeśli chodzi o Wilki, to będzie to dla nich jeden wyjazdowy mecz przed kolejnymi dwoma na własnej hali kolejno z Det i LAL. Stąd pewnie ten handik dodatni na Wolves. Mimo wszystko myślę że w meczu z LaL nie będą mieli większych szans i sa tego świadomi, dlatego też będą za wszelką cenę chcieli zapunktować z osłabionymi Jelonkami. Szczególnie dobrze radzą sobie właśnie z niżej sytułowanymi drużynami a takimi są właśnie gracze z Milwaukee, dlatego też stawiam w tym meczu Minesotę z podpórką. Dla bardziej odważnych polecam też czystą Minesotę po kursie 2.45 ✅

...........................

Spotkanie: Wizzards - PHX
Typ: PHX -4 ✅
Kurs: 1.91

Analiza:

Co mogę powiedzieć o grze Czarodziejów? Właściwie tyle że calkiowicie stracili w tym sezonie swoją &quot;czarodziejską moc&quot;. Dla nich ten okres jest stracony i teraz kombinują jak by się tu dobrze ustawić na Draft. Ano najlepszym wyjściem jest poprostu topić. Grają kaszankę i wygrywają sporadycznie zazwyczaj z drużynami słabymi lub grającymi mecze back-to-back. Obawiam się tylko jednego, że Oneal, po tym jak zagral ostatnie trzy mecze po 30-35minut, może dziś trochę posiedzieć na ławce. Niemniej jednak PHX po 3przegranych i ostatniej wygranej powinno dziś bez większych trudów ograć Czarodziejów z Waszyngtonu. W ekipie PHX bez kontuzji, tylko ten ewentualny brak ONeala a właściwie ograniczenie czasowe.

van_der_vaart 294

van_der_vaart

Użytkownik
Spotkanie: Milwaukee Bucks - Minnesota Timberwolves ✅ 83:90
Typ: 2
Kurs: 2,40
A więc zacznę od informacji, która chyba obiegła cały bukmacherskie światek, a mianowicie niezdolny do gry jest najlepszy zawodnik zespołu Bucks, czyli Michael Redd legitymujący się średnia punktową na poziomie 21,6. Powszechnie wiadomo, że jego brak bedzie bardzo widoczny i jesli Luke Ridnour nie weźmie sprawy w swoje ręce to myśle, że możemy mieć do czynienia z pogromem, bowiem zespół Minnesoty prezentuje się ostatnio naprawde dobrze, a nawet jeśli dojdzie do nerwowej końcówki to Wolves pokazali w dwóch ostatnich meczach, że jest to ich mocna strona. W zespole gości nie zagra Corey Brewer, który jednak nie gra już od kil;ku spotkań, a Minnesota radzi sobie wyśmienicie, a nie do końca pewny jest występ Kevin&#39;a Ollie. Lecz myśle, że nawet jeśli nie zagrają obaj to nie bedzie to miało takiego znaczenia dla całego zespołu jak brak Redd&#39;a w zespole przeciwnym. Świetna forma Minnesoty ma potwierdzenie nie tylko w 2 ostatnich meczach, ale aż w 10, bo podobnie jak 76ers z 10 ostatnich spotkań przegrała zaledwie 2. Fakt, iż przychodzi im grać z Milwaukee dodatkowo zachęca do stawiania na Leśne Wilki tym bardziej, że w całej historii spotkań miedzy tymi zespołami Bucks wygrali zaledwie 5 razy a Timberwolves aż 10 i teraz nic nie stoi na przeszkodzie aby odnieść 11 zwycięstwo oraz przedłużyc swoja wyśmienitą seriię dzieki której zespół ten nieco oddalił się od hańbiących każdą drużynę ostatnich miejsc. Stawian na Minnesotę Timberwolves!!!

gunner84 0

gunner84

Użytkownik
Ja zagrałem coś takiego:

Washington Wizards - Phoenix Suns, typ: 2 , ako: 1,5
Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers, typ: Portland-6 ako: 1,4
AKO: 2,09✅✅
stawka:10
przewidywana wygrana: 21
buk: bet365

Jedyne czego się obawiam to kondycja Phoenix konkretnie Shaqa i Nasha, który cały czas ma problemy z plecami, ale mimo to zwycięstwo powinno być pewne, bo jak nie z Wizards to z kim mają wygrywać Suns. Drugi mecz podobnie, przegrana Trail Blazers z Clippersami to byłby po prostu wstyd.

Typ Na Phillę sensowny, wydają się być faworytem, ale nawet osłabione Szerszenie mogą być groźne, zwłaszcze Paul i Peja jak się wstrzeli. Także dla mnie jednak no bet. Podobnie Minnesota niby powinni wygrać z osłabionymi Bucks, ale to jednak nie jest klasowy zespół i nie wiadomo kiedy nastąpi jakaś poważna obniżka formy.

rondo 23

rondo

Użytkownik
Spotkanie: LAC - PTB
Typ: LAC +10.5 ⛔
Kurs:1.91

Analiza:

Nie skreślam Clippers. Może nie tyle nie skreślam co widzę realną szansę że nie przegrają wyżej niż 10 oczkami. Mają szpital na ławce, to fakt, ale grają już tak od dłuższego czasu. Można by rzec że zaczynają się docierać takim składem jakim przyszło im od niedawna grać. O ile na wyjazdach jest bardzo słabo a nawet można by rzec żałośnie, o tyle u siebie wykazują wolę walki i zawziętość. Już w meczu z Minesotą pokazali że potrafią do końca utrzymać się poniżej linii 10 oczek. W meczu derbowym z Lakers (weźmy pod uwagę to jak silną ekipą dysponują Lakersi) też nie było aż tak źle. Nawet udało im się ostatnio wygrac z Oclahomą. Jeśli chodzi o PTB to grają naprawdę dobrze, fakt, podoba mi się jak Roy przewodzi swoją armią z Portland, jednak mecze wyjazdowe grane są &quot;na styk&quot;. Nie będę tu przywoływał statystyk bo każdy może sobie je sprawdzić. Jedynie w meczu z Bulls ostatnio przekroczyli na wyjeździe 10 oczek przewagi z tym że trzeba wziąść pod uwagę fakt iż w owym meczy Hinrich i Deng czyli głowne postacie Byków zagarli słabo, bradzo słabo. Było to poniekąd spowodowane tym że był to ich pierwszy mecz po kontuzjach. Tak więc PTB na wyjazdach ostatnio przemóc się nie może i o ile uważam że wygra dziś z Clippers o tyle wątpię by aż 11 oczkami.

lewy18 15

lewy18

Użytkownik
Długo zastanawiałem się co wybrać z dzisiejszej oferty. Już wczoraj w oko wpadł mi mecz Magików, na których stawiam często. Jednak już dziś mój hurra optymizm zmalał. Indiana jest ostatnimi czasy w gazie, natomiast Orlando jest w małym dołku?. No właśnie zdaje mi się że dotknęło ich to samo co nie dawno Boston, jednak myślę że dziś powinni się przełamać. Ostatecznie w tym meczu nie zaryzykował bym hdp-9 na drużynę z Orlando, bo tu może zdarzyć się wszystko. Czyli typ moim zdaniem no bet. Następnie moją uwagę przykuło Denver, które gra na wyjeździe i już myślałem że będę grał na nich ujemny handicap, ale po dokładniejszej analizie postanowiłem odpuścić. Mimo że wszystko przemawia za Denver, to 8 meczów z rzędu przegranych przez Memphis nie daje mi spokoju i myślę że dziś w końcu mogą się przełamać. Gdy już myślałem że jednak dzisiejszy dzień odpuszczę do głowy wpadło mi aby zagrać under w meczu w Cleveland, a dokładniej na to, że drużyna LeBrona nie rzuci 109 punktów, a co najwyżej 108

Cleveland Cavaliers - Sacramento Kings Typ Cleveland Under 108,5(1,909) ⛔

Drużyna z Cleveland to jeden z głównych kandydatów do wygrania ligi. Gromią praktycznie każdych jak chcą i kiedy chcą. Na drugim biegunie jest drużyna z Sacramento, oni praktycznie każdy mecz przegrywają. W tym meczu moim zdaniem bardzo pewny jest Under 108,5. Moim pierwszym argumentem za tym typem jest fakt że w 40 meczach tylko 8 krotnie Kawalerzyści przekroczyli tą granicą. Może się zdawać że 108 pkt. to mało, bo teraz zawita u nich druga drużyna pod w względem ilości straconych pkt. w lidze(105,83 na mecz). Jednak kilka dni wcześniej drużyna z Cleveland gościła u lidera tej klasyfikacji w Oakland, gdzie padło tylko, albo aż 106 oczek ze strony przyjezdnych, a o wygranej w ostatniej chwili przesądził James. W ostatnich 10 meczach ta linia została przekroczona przez nich 1 raz w meczu z Chicago, w 20 meczach było to dwa razy do Chicago dołączyło Toronto. Natomiast trochę gorzej jest jeśli chodzi o statystyki domowe. Te rozkładają się w miarę równo, odpowiednio 8 overów i 10 underów. Odnośnie Sacramento to w ostatnich 10 meczach ich przeciwnicy zaliczyli 6 overów, natomiast w ostatnich 20 spotkaniach padło 20 overów. Mecze wyjazdowe to 11 overów w 23 spotkaniach. No i to chyba jedyna rzecz która przemawia przeciw temu typowi. Teraz s kupię się trochę na składach. Sacramento bez żadnych osłabień(nie gra tylko Williams), natomiast w drużynie Cleveland nie zobaczymy Snowa(nie gra od początku sezonu), Westa który wróci najwcześniej na mecz z Magikami, a nie ma co ukrywać że jego trójki w nosiły w ważnych momentach dużo do gry Cleveland oraz nie grającego długo już czas Litwina Ilgauskasa, co ciekawe to właśnie gdy mecze były rozgrywane z nim w składzie padło 6 z 8 overów. Skupię się teraz na dzisiejszym składzie. LeBrona, w ostatnich 3 meczach przekroczył granicę 30 pkt.(odp. 33,32,34) i moim zdaniem dzisiaj już tego nie powtórzy i rzuci coś kolo 28 pkt. W ostatnim meczu także z bardzo dobrej strony pokazał się Mo Williams, zdobywając 25 oczek i tu także możemy spodziewać się mniejszej liczby oczek. Co daje nam już według mnie koło 8-10 pkt. mniej ze strony tych zawodników. Myślę też że nie ma co liczyć na to że jakieś ekstra pkt. zdobędzie Serb Pavlicow(średnio 4,3pkt), ostatnio 13. Tylko raz w tym sezonie udało mu się ustanowić wynik dwucyfrowy pod w względem zdobytych pkt. dwa razy podrząd. Jedynie obawiam się o to że w meczu może namieszać Anderson, bo na za wiele punktów po stronie zmienników bym nie liczył. Ostatni argument to spotkania H2H
CLE 97 - SAC 93 U✅
SAC 91 - CLE 93 U✅
CLE 124 - SAC 100 O⛔
SAC 98 - CLE 108 U✅
CLE 90 - SAC 97 U✅
SAC 97 - CLE 102 U✅
CLE 109 - SAC 128 O⛔
SAC 123 - CLE 96 U✅
CLE 89 - SAC 95 U ✅
SAC 106 - CLE 92 U✅

No jednak nie weszło, ale chyba nikt się nie spodziewał takiego przebiegu meczu, a Williams zagrał chyba mecz sezonu

rondo 23

rondo

Użytkownik
Długo zastanawiałem się co wybrać z dzisiejszej oferty. Już wczoraj w oko wpadł mi mecz Magików, na których stawiam często. Jednak już dziś mój hurra optymizm zmalał. Indiana jest ostatnimi czasy w gazie, natomiast Orlando jest w małym dołku?. No właśnie zdaje mi się że dotknęło ich to samo co nie dawno Boston, jednak myślę że dziś powinni się przełamać.
Tak z ciekawości, na czym opierasz stwierdzenie że Indiana jest na gazie? Wygali co prawda 2 ostatnie mecze ale u siebie, na wyjeździe topią wszystko co sie da. Młody preżny zespół, dobrze rokuje na przyszłość ale jak narazie wyjazdy mają fatalne... pięć ostatnich wyjazdów, jedno wymęczone zwycięstwo z Phoenix w którym to meczu PHX grało bez Shacka... Magicy w dołku? Przegrali z Bostonem gdyż jeszcze nie są wstanie konkurować z takimi firmami, może w następnym sezonie, potem przegrali chyba jeszcze w szoku wyjazd z Miami. Dziś wracają na własne śmieci. Handiku może i nie pokryją ale wygrają. I nie można tu mówić o dołku. Mieli znakomity run, który kiedyś musiał się skończyć. Dziś znów wrócą na ściężkę zwycięstw.

Cleveland Cavaliers - Sacramento Kings Typ Cleveland Under 108,5(1,909)
Odnośnie tego typu przczepię się trochę. Po pierwsze staty nie grają tutaj roli. Podajesz ogólną statystykę, nie bierzesz pod uwagę tego że undery w meczach kings padały z druzynami które grają kombinacyny, defensywny basket, długie akcje i punktują powoli, wygrywając na styk. Cleveland, zwłaszcza u siebie to drużyna nastawiona na shooting. A Kings to typowe słabiaki, chłoapki do lania, które lubią sobie porzucać i nie bronią wogole. Cleveland to samo jeśli chodzi o staty, undery z druzynami które grają defensywnie. Zobacz jak Kings wypadlo w Denver w meczu z Orzeszkami który grają podobny power basket jak casv. Przywołam Ci tu wynik, 118oczek Orzeszków i to bez Carmelo... Cavsi bez Illgauskasa, ale co z tego? Lebron ładnie zbiera, zresztą Varejao także dobrze zastepuje Zydrunasa .Będzie to szybka wymiana ciosów z obu stron. Akcje po 8 sekund, szybkie kontrataki po zbiórce. I nie stawiał bym na obniżkę formy LeBrona, zwłaszcza w meczu z tak słabym przeciwnikiem powinnien lekko przekroczyć 30, a jeśli nawet nie, to MO Williams porzuca za niego :spokodfhgfh: Dla mnie over 108.5 ✅✅

rondo 23

rondo

Użytkownik
Spotkanie: Jazz - Spurs
Typ: Spurs under 96.5
Kurs: 1.85 ⛔
Stawka: 0

Analiza:

Gdy widzę Spurs odrazu przychodzi mi na myśl drużyna dziadków którym nie chce się biegać i grają nudny defence game. Szczególnie na wyjazdach nie przekraczają tej bariery punktowej a już opornie idzie im z zespołami własnej hali jak Jazz, nawet mimo ofensywnego nastawienia Mormonów. Hala w Utah jest trudnym terenem, klimat działa tam różnie na zawodników przyjezdnych, szczególnie wieżowców. Jestem ciekaw jak podziała na dziadków z San Antonio ???? No ale to taka ciekawostka ???? Statystyk nie przywołuję bo onę nie są tu ważne, choć pomocne w analizie. Dla suprs to drugi wyjazdowy mecz. Przed dwoma dniami Lakerski odwdzięczyli się za pechową przegraną. Dziś będą chcieli napewno coś ugrać a najlepszym sposobem na powstrzymanie Mormonów jest defence, który przecież tak lubią ludzie starej daty grający w spurs. Ich akcje powinny być grane &quot;z głową&quot;, długo a co za tym idzie, punktów nie powinno być zawiele. Dla mnie under

kkslec 459

kkslec

Użytkownik
Według mnie dzisiaj bardzo dobrym typem jest zagranie Indiana over 102.5 Orlando dostało chyba małą zadyszkę lub też przestało celnie rzucać za 3 punkty :p Obie ekipy skupiają się więcej na ataku niż na obronie. Szybko rozgrywają piłkę co przynosi korzyści punktowe. Indiana ostatnio prezentuje bardzo dobrą formę. Ktoś może powiedzieć 5/5 to co najmniej średnią jednak porażki odnosili bardzo małą różnicą a grali bardzo dobrze. W tych ostatnich 10 meczach nie przekroczyli tylko 3 razy tej granicy. Z Bobcats (93), Spurs (81) i Hornets (100). Te dwie pierwsze drużyny bardzo dobrze bronią a Hornets nie ma jakiejś żelaznej obrony jednak nie rzuca się na wymianę ciosów. Tak więc myślę że overek lekko siądzie.

rondo 23

rondo

Użytkownik
Według mnie dzisiaj bardzo dobrym typem jest zagranie Indiana over 102.5
Może być o tyle ciężko że Indiana ostatnio zrzuciła z tonu, jakby im się mniej chciało biegać. Wygrywają ale ich skuteczność na poziomie 40% nie napała mnie optymizmem. Orlando po 2 przegranych może dziś nie wyjść tak ofensywnie, a ich sportowa złość może zadziałać motywująco na obronę. Typ zwiększonego ryzyka.

...

Jednak weszło, gratuluję ????

van_der_vaart 294

van_der_vaart

Użytkownik
Spotkanie: Memphis Grizzlies - Denver Nuggets (+6/-6), under/over 201.5 ✅ 85:100, ⛔ 85:100 (185pkt)
Typ: 2, 2
Kurs: 1.91, 1.91
W spotkaniu tym faworyt wydaje się być tylko jeden i jest nim zespół gości, czyli Denver Nuggets, które w ostatnich spotkaniach pokazało, że potrafią sobie radzić bez Carmelo Anthony&#39;ego, który wciąż jest kontuzjowany. Jednak mecz z Utah zaprzeczył domysłom o słabszej formie Bryłek, bowiem w owym spotkaniu zagrali naprawde dobrze i pokonali Jazz bardzo gładko 117:97. Memphis w ostatnim czasie nie ma sie czym pochwalić, bo aktualnie mają serię 9 porażek z rzędu i nic nie wskazuje na to, aby dziś mieli jakiekolwiek szanse na zwycięstwo. Owszem ktoś może powiedzieć, że Nuggets gra znakomite spotkania głównie na własnym parkiecie, ale nie wyobrażam sobie porażki z tak nisko notowanym rywalem. Dodatkowo zważając na bilans spotkań między tymi zespołami faworyta nietrudno wskazać, bo na 20 spotkań Grizzlies wygrali ledwie 5 a Nuggets aż 15 z czego juz 5 z rzędu, tak więc dziś nadarza się okazja do kontynuowania swojego triumfalnego marszu bo Memphis obecnie znajduje sie w tragicznej formie. A co do typu na over 201.5pkt to uzasadnienie jest chyba proste, bo każdy kto choć trochę interesuje się NBA wie, że Denver nie zwykło schodzić zbyt często poniżej linii 100 punktów (na ostatnich 10 spotkań tylko 3 razy zdobyli mniej niz 100 pkt w tym raz 99), a dzisiaj trafiają na rywala, który im wyjątkowo leży i rownież stara się grać dość ofensywnie więc myślę, że typ na over 201.5pkt jest bezpiecznym typem. Stawiam na pewne zwycięstwo Denver Nuggets jak i na over 201.5pkt !!!

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Sacramento Kings @ Cleveland Cavaliers

Dzisiejszej nocy będziemy świadkami nie lada wyderzenia - Kawaleria wystąpi przeciwko Królom, dojdzie do pogromu, poleje się krew,a na tronie zasiądzie nowy król King James (Samozwaniec) !!

Tak oto w duzym skrócie bedzie wygladał scenariusz dzisiejszego spotkania w hali QuickenLoansArena. Nie doszukałem się żadnych czynników, które wskazywałyby na to, że bedziemy świadkiem ciekawego i wyrównanego meczu. Bedzie to jednostronne widowisko, które najprawdopodobniej zamieni się w teatr jednego aktora( w tej roli niezastąpiony LeBron James). Cleveland w 20 pierwszych meczach sezonu we wlasnej hali traciło srednio 88ptk/mecz, wygrywając średnio 16.4ptk te spotkania. Kawalerzyści mają także bilans 6-0 na swoim parkiecie z druzynami z Konferencji Zachodniej. Kings to jedna z najgorzej broniących druzyn NBA- 107.8ptk na mecz, a przeciwko druzynom ze Wschodu 112.6. Cavs nie maja wyjscia- musza podtrzymać passe zwyciestw na wlasnym parkieciem, więc spodziewajmy się okazałego zwyciestwa Kawalerii.

Polecam również następujące typy:
1. sacramento under 91 - do tej pory tylko Bulls (92) i Raptors(94) przekroczyli 91 ptk
2. Cavs ptk 104-113 - bedzie troche strzelania
3. oczywiscie handicap -13.5 na Cavs
4. pierwsza kwarta handicap Cavs -4
5. under 204.5 ptk w meczu

lewy18 15

lewy18

Użytkownik
Rondo może nie zajmuję się typowaniem tak długo NBA jak ty, tego nie wiem. Także pewnie nie oglądam aż tylu meczów, ale to tylko z barku czasu i nie jestem w stanie ocenić drużyny tylko na podstawie obejrzanych spotkań. Po prostu za dużo jest tego. Więc statystyki dla mnie są bardzo ważne przy doborze spotkań. Mówisz że Indiana wygrała ostatnio dwa spotkania i niby na wyjeździe im nie idzie. Ale zobacz z kim grała: Spurs, NOH, Utah, Lakers, Warrors i Denver. Moim zdaniem tylko porażka z Wojownikami może przynieść i ujmę. Bo przegrać z takimi markami to nie jest wstyd. A połowa tych meczy miała otwarty wynik do końca i mogło się skończyć inaczej. Nie stwierdzam także że Orlando jest w dołku, a zadaje pytanie retoryczne. Mogą oni odnieść wysokie zwycięstwo, ale także i przegrać, hdp. -9 mały nie jest, a Indiana udowodniła ze potrafi wygrywać koncówki. Co do meczu Cleveland może być różnie, każdy może mieć swoje zdanie. Ja osobiście uważam ze jednak padnie under opierając się na statystykach i meczach które obejrzałem(dziwne, ale chyba najczęściej oglądam właśnie Sacramento), no i jeśli Sacramento będzie wysoko przegrywać to Cleveland może im odpuścić końcówkę ????

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Denver Nuggets @ Memphis Grizzlies

Spotkanie dwóch drużyn z przeciwstawnych biegunów Konferencji Zachodniej. Faworytem meczu są Bryłki. Druzyna mimo nieobecności swojej gwiazdy Carmelo Anthonego spisuje się bardzo dobrze. Swietnie wprowadził się do drużyny Billups, wymienony za Iversona.. Denver wygrało 5 kolejnych meczów z Grizzlies. Mimo braku Carmelo , liczba srednio zdobywanych ptk. wynosi 116 a procent celnosci 51.7. Natomiast Niedzwiedzie przez 9 kolejnych meczów nie mogą dojść do bariery 100ptk.,a tylko raz zdobyły 90ptk., przegrywając te mecze srednio 12.5ptk.

Typy:
1. handicap Denver -6.5
2. over 205ptk. w meczu
3. Denver over 110ptk. w meczu
4. Memphis under 95ptk. w meczu

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom