>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Styczeń 2014

Status
Zamknięty.
B 23

blasphem

Użytkownik
Sacramento - Cleveland
Cavs ML @ 2.45

Mysle ze fajny kurs na gosci - warty pogrania. Od kiedy do drużyny Kings dolaczyl po wymianie z Raptors- Rudy Gay, niby królowie zaczeli grac nieco lepiej, ale imo to jest nadal bardzo chimeryczna drużyna. Z reszta nie ma sie co dziwic bo trzon jest młody i opiera się na trójce Gay (27l) - Cousins (24l) - Thomas (25l). Potrafia przegrac u siebie ze słabiakami typu Bobcats czy 76ers by za chwile kulnąć Trailblazers. Kings notują 2 zwycięstwa z rzędu, własnie nad Portland i nad Orlando (co nie dziwi bo Afflalo jest w dołku, a bez niego ta drużyna już wogóle nic nie gra, wiec na ten moment są najsłabszą drużyna).
Potencjał niewątpliwie jest, ale jest tez duzo nerwow i rozbisurmanienia.
Dzisiaj do Sacramento wpadają Cavaliers, którzy chwile temu wzmocnili się Loulem Dengiem z Chicago Bulls. W mojej opini to duże wzmocnienie dla ekipy z Cleveland. Deng grał już w poprzednim spotkaniu - szału nie było ale &#39;pierwsze śliwki robaczywki&#39;, wiadomo.
Cavs takze notuja 2 zwyciestwa z rzędu - z Jazz i z 76ers.
Pierwsza 5tka na tą chwilę wygląda imo bardzo dobrze: Irving, Miles, Varejao, Deng, Thompson. W mojej opinii jakości jest tu więcej niż w s5 Sacramento.
Kurs 2.45 jest warty zagrania. Jeśli Irving, i Miles rzucą swoje, a Deng utrzyma obrone w ryzach to Cavs powinni powalczyc o zwyciestwo.
ps. do kolegi wyżej. Cousins zasadniczo gra świetnie tyłem do kosza i ciezko go zatrzymac, ale nie uwazam zeby Varejao był jakims pionkiem, ktorego DeMarcus miałby przestawiać jak taboret.

dunker 94

dunker

Użytkownik
Sacramento Kings - Cleveland Cavaliers 124 : 80 szok Irving 3/14 i 1/4 FT i do tego Waiters 1/7, Jack 1/6, Bennett 1/5. Tragedia. Ale w dalszym ciągu będę w nich wierzył.
Cavs -3 @ 3.1
Bet365

Ja popieram typ kolegi powyżej, lecz ide po pełną pule. Cavs na chwile obecną wygladają naprawdę dobrze,nie wątpliwie powrót Irvinga który jest w moim skromnym rankingu PG w Top3 (zaraz za CP3 i Curry&#39;m), zdecydowanie podnosi notowania Cavaliersów, Miles u siebie z 76ers trafił 10 na 14 prób za 3!, co pokazuje że potrafi rzucać, dolączył Deng co również wpływa na korzyść, Thompson ostatnio również zaliczył b.dobry występ wyjazdowy przeciwko Utah, 9/12 z gry i dołożył do tego 15 reb. Nie mogę też zapomnieć o świetnym zmienniku jakim jest Weiters. Cleveland zajmują aktualnie 11 miejsce w dywizji Wschodniej, jeśli myślą o grze w PO to nie mogą odpuszczać spotkań, a dziś przeciwnik nie jest jakiś strasnie wymagający i w mojej opinij na pewno jest w zasięgu Cavs, mowa o Sacramento i jak dla mnie troche przereklamowanym Gay&#39;u. Nie wróże im nic dobrego a na pewno udziału w PO. Zajmują przed ostatnią lokate w konferencji zachodniej i to że przecisną się jakimś cudem do ósemki jest wręcz nieprawdopodobne, czy obiorą strategie tankowanie? Nie wiem, ale za to wiem że najgorsze miejsca na zakończenie sezonu to te od 9 do 11. Może za bardzo wybiegam w przód, zamiast skupić się na dzisiejszym spotkaniu ale na pewno ekipy mają już jakieś plany co do sezonu. Wiem że bardziej na zwycięstwach zależy ekipie Cavs, która nie za darmo się wzmocniła. Jak dla mnie to lepsza ekipa z większym potencjałem i dziś celuje w ich zwycięstwo a handi 3 pkt powinni pokryć.
Z przyjemnością obejrze to spotkanie ????

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Z całym szacunkiem dla Cavs ale nie wierzę że przyjście Denga w mig odmieniło tą drużynę. Przez cały sezon grają straszną padakę na wyjazdach i takie wygrane raz na ruski rok jak z Jazz mnie nie przekonają. Dodać też należy że Jazzmani wystąpili bez Haywarda, który w mojej ocenie jest liderem tej ekipy. Jasne, transfer Denga powinien wzmocnić defensywę, która jest cały czas bolączką Cavs, ale w drugi win z rzędu na wyjeździe za bardzo nie wierzę. Tym bardziej że Sacramento to teren niezwykle gorący. Kursy nie są przypadkowe i myślę że jeżeli grać coś z tego spotkania to win gospodarzy. Lub over bo obie ekipy są dziurawe w obronie. ;)

dejvo91 169

dejvo91

Użytkownik
Kings - Cavs
Cavs +6.5 | 1.52
Również zgadzam się z postami powyżej. W zasadzie powiedziane zostało co powinno, ja jednakże zagram bardziej asekuracyjnie bo taka jest moja natura. 6.5 punktu zapasu po kursie 1.52 wygląda dla mnie b. dobrze. Kingsi to drużyna chimeryczna z nikłymi szansami na PO, podczas gdy Cavsi się wzmacniają i wciąż mają spore szanse na przedłużenie sezonu. Od siebie dorzucę może tylko statystykę H2H, w której mamy 3:2 dla Kingsów, ale warta zanotowania jest informacja, że każda z porażek pokryła mój dzisiejszy handicap. Także liczę na to, że nawet jeśli Cavsi dzisiaj nie dadzą rady to zdołają pokryć handi. Brak kontuzji u gości tylko bardziej skłania ku temu typowi.
Powodzenia ;)

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Z całym szacunkiem dla Cavs ale nie wierzę że przyjście Denga w mig odmieniło tą drużynę. Przez cały sezon grają straszną padakę na wyjazdach i takie wygrane raz na ruski rok jak z Jazz mnie nie przekonają. Dodać też należy że Jazzmani wystąpili bez Haywarda, który w mojej ocenie jest liderem tej ekipy. Jasne, transfer Denga powinien wzmocnić defensywę, która jest cały czas bolączką Cavs, ale w drugi win z rzędu na wyjeździe za bardzo nie wierzę. Tym bardziej że Sacramento to teren niezwykle gorący. Kursy nie są przypadkowe i myślę że jeżeli grać coś z tego spotkania to win gospodarzy. Lub over bo obie ekipy są dziurawe w obronie. ;)
Cavs z Dengiem na obwodzie, Varejao pod koszem i Brownem na ławce to potencjał na czołową defensywę ligi. Serio ;)

B 23

blasphem

Użytkownik
Ja juz pisalem kilkukrotnie , jeszcze przed wymiana Bynum-Deng (która imo wzmocniła cavs), że cavaliers to jest druzyna, ktora na papierze wyglada bardzo solidnie i moze bez wiekszych problemow odpalic, wiec bede łapac i lapie kazdy kurs powyzej 2 na cavs. Tym bardziej kiedy graja z Kings - lubie ta druzyne, ale tyle co sie naogladalem cyrków Cousinsa, to jednak podziekuje. A Gay to tez nie jest żaden magik - co pokazuje coraz lepsza gra Raptors od czasu kiedy pozbyli sie Rudy&#39;ego.

maximus88 1K

maximus88

Użytkownik

Pistons - Suns
Frye over 12.5 pts 1.9@ ✅
Marathon

Frye pod nieobecność Bledsoe lepsze mecze przeplata słabszymi lecz 30 minut na parkiecie, ok 15 rzutów z gry w czym znajdzie się sporo trójek to argumenty do zaatakowania tak niskiej linii. Frye samymi rzutami z dystansu jest w stanie przekroczyć tą linię. W spotkaniach gdzie zapunktował mniej: 14; 11; 10 za przeciwników mieli 2x Miśki oraz Chicago, a więc ekipy dość defensywne. Przeciw Bucks i Wilkom rzucił po 22 oczka i dziś w nocy w overowo zapowiadającym się spotkaniu liczę właśnie na taką zdobycz ze strony atakującego Słońc.

Ponawiam typ, bo linia praktycznie nie drgnęła, a Frye wraca na stare śmieci, bo przecież to właśnie w NYK zaczynał karierę na parkietach NBA. Znów linia ustawiona na takim poziomie, że jakby dali mi zakład, czy Channing przekroczy ją samymi rzutami z dystansu to może bym spróbował ;) Dołoży jakiś półdystans albo z pomalowanego, coś z osobistych i powinno być easy. Polecam ;)

Frye over 12.5 1.85@ Betcity ⛔
Frye over 13.5 2.07@ Marathon

3/12 z gry...

edit: odnośnie typu na Dallas warto w WH pobrać lekko 6@ z handi -22.5. Przy kursach 3.5-4 na spread ~20 pkt w innych bukach to naprawdę fajna propozycja ;)

Otrzymane punkty reputacji: +1
kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Dallas Mavericks -6,5 pierwsza polowa @1,96 unibet✅
Dallas -11,5 @ 1,80 bet365✅
Orlando bez Nelsona, Vucevicia i Afflalo za wiele nie pograją. Ten pierwszy jest questionable, drugi doubtful a ostatni na pewno nie zagra. Z Nelsonem i Afflalo nie ma co ryzykować zdrowia , tym bardziej że Orlando walczy tylko o pick. Dodatkowo młody Harkless ma jakieś problemy, więc nie wiem kto będzie rzucał przeciwko Mavs. Orlando gra słabo w ofensywie, a przy takiej drużynie jak Dallas nie będą mieli większych szans. A w defensywie też nie jest kolorowo. Oladipo i Davis będą zapewne pierwszymi opcjami ofensywnymi. Rookie jednak rzuca nie najlepiej, Big Baby sobie poskaczę i na tym się skończy. Podobnie jak w spotkaniu z Denver spodziewam się lania, Magic są drużyną zmagającą się nie tylko z problemami kadrowymi ale także ze skutecznością i ewidentnie widać że rzut im nie siedzi. Nie mówię, że Dallas są wybuchową drużyną we własnej hali, lecz spokojnie powinni poradzić sobie z Orlando. Na ten moment to najgorsza drużyna ligi i nie zapowiada się na jakiekolwiek zmiany. Pierwsza połowa będzie pod dyktando gospodarzy dopóki pograją starterzy, potem zagrają pewnie rezerwy ale wierzę, że dotrzymają ponad 10 punktów przewagi nad rywalem.

Otrzymane punkty reputacji: +22
majsti 240

majsti

Użytkownik
Chicago Bulls - Washington Wizards
John Wall under 28 (pkt+asysty) @1.85
Betsson ✅ ✅
Jeszcze niedawno grałem over samych punktów Walla, przy okazji noworocznego meczu z Dallas, wtedy linię pokrył, lecz dzisiaj myślę, że będzie inaczej. Dzisiejszej nocy na przeciw nich stanie Chicago, które stawia przede wszystkim na defensywę i to widać po wynikach jak i po tabelce najmniejszej ilości straconych punktów, w której zajmują drugie miejsce. Zresztą jeśli Byki będą nadal pod wodzą Thibodeau to na zmiane stylu nie ma co liczyć. W ostatnich pięciu spotkaniach z wyjątkiem meczu z Bobami, Byki nie pozwalały drużynie przeciwnej wyjść z 90 punktów, a sam team z Chicago zdobywał niewiele ponad ten próg. Natomiast Czarodzieje rzucali ostatnio 107 punktów z Houston, 66 ???? z Indianą, 102 z Pelikanami, 97 z Charlotte i 96 z GSW, a John przekroczył dzisiejsza linię tylko raz, w spotkaniu z Goldenami. Jak widać Czarodzieje ostatnio w ofensywnie działają średnio i liczę, że Chicago dzisiaj nie odpuści w defensywie tak jak w spotkaniu z Bobkami i przyciśnie team ze stolicy, przez co Wall nie przekroczy linii.

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Wczoraj postanowiłem odpuścić noc z NBA i nic nie grałem. Dzisiaj prawdę mówiąc za dużo w oczy również się nie rzuca, ale to w mojej opinii tak:

New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs
Spurs (-6,5pkt) ⛔⛔ 95-101... 0,5 zabrakło
bet365
1,95​

Wydaję mi się, że typ godny sporej uwagi z racji tego, jak wygląda ostatnio forma obu drużyn oraz co się wokół nich dzieje. Może zacznę od gospodarzy tego meczu czyli drużyny Pelikanów. Niestety, ale ich sen o PO w tym sezonie staję się coraz mniej realny, a ma na to wpływ kilka czynników. Przede wszystkim znaczna dysproporcja między ich mocną jak na moje oko s5, a ławką. Naprawdę obiecująco przed sezonem wyglądały nazwiska Davisa, Holidaya, Aminu czy Andersona i wielu podzielało opinię, że New Orleans ma szanse sporo namieszać w silnej konferencji zachodniej. Rozgrywki nieco weryfikują plany Pelikanów bo na ten moment wygląda to bardzo mizernie. Jednym z elementów tego stanu rzeczy są na pewno kontuzję czołowych zawodników drużyny. Już jakiś czas temu wypadł ich najlepszy strzelec Anderson, a do tej pory nie potrafią załatać dziury po tym zawodniku. Ostatnio kość piszczelową złamał Holiday i choć jego adaptacja w zespole przebiegała jak przebiegała bo na pewno nie prezentował tego do czego przyzwyczaił Nas grając w 76-ers to był ważnym zawodnikiem zespołu umożliwiającym niejako większą rotację. Na dodatek w ostatnim meczu nie zagrał Tyreke Evans, a dziś jego występ jest również niepewny. Zostało dwóch zawodników gwarantujących solidne zdobycze punktowe, a są to Davis i Gordon tyle tylko, że ciężko trzymać wynik przez cały mecz bazując na postawie dwóch zawodników, a tym bardziej jeśli na przeciw stoją Spurs. Ławka Pelikanów na ten moment nijak ma się do tej, którą posiadają Ostrogi. W ataku gospodarze obniżyli znacznie loty przegrywając 5 ostatnich spotkań i tylko raz przekraczając w nich 100 pkt. Nic, kompletnie nic nie wskazuje na to by dziś przerwali tą złą passę. Wczoraj oglądałem Spursów z Wilkami. Goście słynący z dobrej ofensywy po kilkunastu minutach gry błąkali się, jak dzieci we mgle. Love rzucał na fatalnej skuteczności ale nie dlatego, że miał słaby dzień tylko dlatego, że był potrajany! Obrona San Antonio na najwyższym poziomie. Jeśli dzisiaj choć w części zademonstrują to co widziałem wczoraj to wynik może być tylko jeden, a będzie to pewne zwycięstwo gości. 6 ofensywa ligi jeśli chodzi o ilość zdobywanych punktów na mecz, 3 defensywa pod względem ilości traconych punktów. To są cyferki Spurs. Dzisiaj to powinno być zauważalne na parkiecie. Nawet jeśli liderzy (weterani) dostaną mniej minut bo są b2b ławka zrobi swoje bo jest po prosto mocna. Polecam.

Powodzenia!

P.S Linia w trakcie pisania wzrosła o 0,5pkt dlatego podaje aktualną ;)

Otrzymane punkty reputacji: +4
nicolaus 140

nicolaus

Użytkownik
Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder : Ilość punktów + asyst
Ty Lawson powyżej 28.5 @ 1,75 Betsson✅ 30(16+14)
W tym sezonie Denver mierzyło się już z OKC dwukrotnie. W obydwu tych meczach Lawson był wiodąca postacią Nuggetsów pokrywają wystawioną przez Betsson linie. W listopadowym pojedynku przegranym przez Denver 2 punktami Ty zdołał zdobyć 29 pkt, a także zanotował 8 asyst. W drugim pojedynku obu ekip, również zakończony porażka Denver , Lawson rzucił 17pkt i zaliczył 13 asyst.
W ostatnich 5 meczach Ty Lawson pokrył linie czterokrotnie zdobywając odpowiednio 32(19+13),32(20+12),30(18+12)26(15+11)33(26+7)
Bet365 wystawił też linie na same asysty, myślę że też warte to rozważenia
Lawson over 9,5 asyst @2,00 Bet 365✅ (14asyst)
forum zmuliło i analiza przepadła to krótko streszcze:
ponawiam swój typ na sume punktów i asyst Lawsona. Tym razem Betsson ustawił linie na 29. Z OKC spisał się wzorowo 16pkt i 14 asyst ładnie pokryło linie. W ostatnim meczu Orlando nie podjęło walki, co skutkowało tylko 30 minutowym występem Lawsona i underową zdobyczą 16+8. Czekam jeszcze na oferte Bet365, jeżeli linia na asysty Ty bedzie 10 lub niższa, to równiez bedzie to warte pogrania

Ty Lawson powyżej 29 @ 1,85 Betsson ✅
troche cegieł poleciało, ale nadrobił osobistymi

Otrzymane punkty reputacji: +3
A 709

arkadiuszch

Użytkownik
NYK - Phoenix [email protected] Bet365 ✅
Taki kursik to ja przytule.
NYK zaczynają grać bardzo dobrze. Jest Carmelo, JR Smith, forme złapał Stoudemire, do tego Felton i Bargnani, ktory cos punktow w ofenywie dolozy. NYK maja serie 5 zwyciestw pod rzad i mysle, ze dzisiaj beda ja kontynuowac.
Suns zaczynają grać tak jak powinni, czyli porazki z Bulls, Memphis i Detroit. W miedzy czasie spawili niespodzianke z Wolves, ale mysle, ze ich forma juz przeszla i zaczna grac coraz gorzej. Tym bardziej, ze od poczatku roku grają bez waznej postaci jaką był Bledsoe.
W NYK praktycznie najwazniejsze postacie wrocily do gry, zostal jeszcze Chandler, ktory jest day-to-day.
NYK musi zaczac wygrywac jezeli marza o PO, a w obecnej formie, wiedząc o co grają powinni ograć Suns bez problemu, ktorzy poki co grali ponad swoje mozliwosci. Dzis wszystko wraca do normlanosci i NYK powinni wygrac bez problemu :cool:

Otrzymane punkty reputacji: +11
alanex 432

alanex

Użytkownik

Chris Kaman over 6,5 [1.90]
Marathonbet ⛔6pkt​

Krotko bo mam mało czasu. Kaman w tym sezonie w 20 rozegranych spotkaniach 8.0 punktów na mecz w ciągu średnio 17,5 minut. Pau Gasol jest game time decision z kontuzja naderwania dużego palca, jeśli nie zagra to Chris powinien dostać więcej minut z ławki, a może nawet zacznie mecz w s5. Linia bardzo niska, Lakers Kamana zmierza się u siebie z Cavaliers których obrona podkoszowa najmocniejsza bronią nie jest. Nawet jeżeli Gasol wystąpi to przy takiej linii warto spróbować.
Osobiście gram tez zwycięstwo Cavaliers. Lakers w tragicznej formie, w ostatnich 11 spotkaniach wygrali tylko raz, dodatkowo mnóstwo kontuzji, w dzisiejszym treningu uczestniczyło tylko 8 zawodników. Cleveland jest po prostu lepsza drużyna, z kilkukrotnie większym potencjałem i takie mecze powinni wygrywać. Cleveland Cavaliers(-2,5) [1.96] Marathonbet⛔ wygrana dwoma punktami ;]
Wszystkie informacje stad: https://twitter.com/mcten

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Okres przed zbliżającym się ASW to nienajfortunniejszy czas do typowania NBA, bo często niektóre drużyny spuszczają z tonu, by ruszyć po ASW, ale wpadło w oko coś chyba wartego uwagi:

Kings@Pacers under 195 @ 1,85 Marathonbet⛔ ???? jednak Pacers postanowili sobie postrzelać z Kings

Spotkanie można opisać w skrócie jako pojedynek najlepszej defensywy ligi z jedną z najsłabszych. Kings grają szalony, szybki basket, ale przynosi to różne efekty. Potrafią właściwie wygrać i przegrać z każdym (w zasadzie to można powiedzieć to o każdej ekipie NBA, ale w przypadku Sacto szczególnie jest to widoczne). Jak spojrzymy na ich mecze to padają bardzo overowe wyniki, grubo powyżej 200 pkt. Dlaczego więc under? Ano dlatego, że nie codziennie gra się z Indianą Pacers, która u siebie broni na naprawdę najwyższym poziomie. 66, 79, 82, 76, 91 to tracone pkt w ost. 5 meczach na parkiecie w Indianapolis. Robi wrażenie. Przytaczać dokładnych cyferek Kings mi się nie chce, bo nie ma sensu wg mnie - nie ma znaczenia ile oni rzucają Hawks czy Rockets. Bobcats narzucili im u siebie swój styl i już mecz skończył się mocno underowo. Jeżeli zrobiła to słaba ekipa z Charlotte to dlaczego ma nie Indiana? Grają u siebie i powinni grać swój wolny, defensywny basket. Kings w szybkiej, wariackiej grze są groźni, bo strzelców tam naprawdę nie brakuje - podstawowym więc zadaniem takiej ekipy jak Pacers powinno być odebranie im tej przewagi. Właściwie oznacza to już wg mnie wygrany mecz.
Kings mogą zacząć mocno, póki Pacers nie złapią rytmą, ale w 2 połowie już powinna być miazga. Rudy Gay będzie męczył i cęglił. Mam nadzieję tylko, że Pacers sami za bardzo nie wykorzystają tragicznej defensywy Królów i nie zaaplikują im sporo ponad setki.

e: Czy ja o czymś nie wiem? Czy jesteś dziś po prostu aż tak przeciw wszystkim? Można już łapać under 198 @ 1,83..

Otrzymane punkty reputacji: +6
E 11

emil233

Użytkownik
Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder
Typ: Memphis @ 2 bet at home✅✅✅ z Durantem czy bez typ do przodu:smile:
Oklahoma po utracie swojego motoru napędowego gra powiedzmy sobie średnio, od kiedy Westbrooka z nimi nie ma notują serię 5 zwyciestw i 4 porażek. Przegrane z taki zespołami jak Utah czy Brooklyn prawdopodobnie by się nie pojawiły gdyby to Russel rozgrywał a nie Jackson. Na szczęście mają Duranta który ciągnie zespół i po dobrym okresie z początku sezonu gdzie notowali imponującą passę wygranych ciągle są w czołówce konferencji. Ale występ ich najlepszego strzelca stoi dziś pod dużym znakiem zapytania!!! a pozbawiona dwóch największych filarów ekipa z Oklahomy powinna się dziś rozsypać w proch i w pył. Nie ma na ławkach NBA takiego zmiennika który by był w stanie zastąpić kogoś takiego jak Durant. Patrząc na ostatnie mecze u siebie Niedźwiadki wygrały 2 razy i przegrały po dogrywce z San Antonio. Oklahoma na wyjeździe porażki z Denver i ...Utah. Jeżeli się potwierdzi absencja Duranta to może się okazać że passa przegranych na wyjeździe wzrośnie do trzech.

Otrzymane punkty reputacji: +2
kieran 2,8K

kieran

Użytkownik

Mike Conley over 27 punktów + asyst @ 1,85 betsson
Sprawa jest prosta - z Durantem czy bez KD w znacznie lepszej dyspozycji jest Memphis i spodziewam się zwycięstwa Miśków. Thunder polegają w głównej mierze na Durancie, Ibace i Jacksonie w ataku. Bez Westbrooka bardzo ograniczyli się w ofensywie, poza tym Reggie nie jest w dobrej formie rzutowej a przy formie Conleya może mieć to kolosalne skutki. Durant nie jest w stanie sam wygrać spotkania, nawet jeżeli rzuci 50 punktów to i tak jego partnerzy nie nadążą i nie zagrają na podobnym poziomie. Pod koszem jest Z-Bo i Koufos którzy powinni wystarczy na Ibakę. Oczywiście nie licząc Perkinsa, ale on sam potrafi się wykończyć. Memphis posiada kilka plastrów z zespole i nie będzie żadnego problemu z obroną Ibaki czy Jacksona. Dlatego też występ Duranta jest bardzo możliwy, bo inaczej to może się skończyć blowoutem. Z drugiej strony Miśki rozkręcają się z meczu na mecz, w momencie kiedy Gasol wróci wszystko powinno wrócić do normy i spokojnie mogą powalczyć o jakieś większe cele jak rok temu. W poprzednich spotkaniach zaprezentowali dobry basket, Conley rozgrywa świetne zawody , Randolph zawsze solidnie pod koszem, z ławki jest kilka opcja szczególnie Miller. Przewaga parkietu też będzie odczuwalna, krótko mówiąc Memphis wydaje się o wiele ciekawszą opcją do gry i tak też stawiam. Tak jak wspomniałem Jackson nie będzie wielkim zagrożeniem dla Conley&#39;a, w poprzednim bezpośrednim spotkaniu z OKC rzucił 20 punktów i miał 9 asyst przeciwko Westbrookowi. Tym razem gra jeszcze lepiej, a sam nie ma odpowiedniego zmiennika na ławce więc powinien spędzić ponad 30 minut na parkiecie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
tak mnie wzięło jakoś i jeszcze jeden typ wydaje się być dobrą opcją:

Cavaliers@Lakers over 202 @ 1,90 Marathonbet✅

Lakersi co tu dużo mówić - grają bardzo szybko, ale zarówno defensywa, co zrozumiałe jeszcze, ale również ofensywa jest na bardzo niskim poziomie - poniżej średnich ligowych. To oddaje pewien obraz tej drużyny, która napędza tempo, ale jedynym efektem tego jest tracenie przez nich co mecz po 120 pkt ostatnio. Dzisiaj po 3 wyjazdowych porażkach wracają do Staples i myślę, że przynajmniej w ataku powinni w domu zagrać lepiej. Drużynę dotknęła plaga kontuzji, ale dalej jest kilku shooterów, którzy przy szybkiej grze powinni trochę powrzucać. Game-time decision jest Gasol i oczywiście dobrze, żeby on zagrał.
Cavs ostatnio tragiczny mecz w Kings. Z Dengiem jednak powinni z meczu na mecz być coraz lepsi. Boli przede wszystkim ich ofensywa, kompletny brak systemu, ale to cały Mike Brown - spec od defensywy. Z takimi ludźmi jak Irving, Deng, Waiters czasem można jednak i punktować bez systemu. Szczególnie, że po drugiej strony tacy pozoranci w obronie jak Marshall, który musi grać grube minuty z powodu kontuzji innych pg. Kyrie powinien więc dziś sobie odbić tragiczną postawę w Sacramento.
Na co liczę w tym meczu? Liczę, że Lakers mimo poważnych osłabień, u siebie przekroczą setkę, co szczerze mówiąc nie jest jakimś bardzo trudnym zadaniem przy takim tempie gry. Z Mavs i Rox byli minimalnie pod (99 i 97), ale rzucali na słabych skutecznościach 40 i 42%. W Staples MUSI być lepiej. Od Cavs oczekuję minimum tego samego. Są słabi w ofensywie, ale głównie przez trenera, który nigdy nie ogarniał tego tematu. Przy takiej obronie jednak jaką prezentują Lakersi nawet bez żadnego game-planu Irving czy Deng powinni zanotować dobre występy.

Otrzymane punkty reputacji: +12
brick 208

brick

Użytkownik
New York Knicks @ Charlotte Bobcats @ 1.95 Bet365
Co uważacie o typie na Nowojorskich Knicks?
Ja uważam, że Knicks w końcu się ogarnęli. Dobrą pracę według mnie musiał zrobić Mike Woodson, bo fakt, że dopiero w połowie sezonu jakoś to wszystko poukładał. J.R. Smith w końcu gra jak na zawodowca przystało, Stoudemire złapał formę, Melo gra znakomicie i w większości meczy powyżej 20 pkt, do składu wrócił Felton, który jest wielkim wzmocnieniem i o wiele lepszym rozgrywającym niż Udrih. Do tego Knicks notują serię 5 wygranych pod rząd i to wcale nie z najsłabszymi, ponieważ udało im się wygrać z Mavericks, Heat czy Phoenix. Do tego w 5 ostatnich meczach wyjazdowych aż 3 razy udało im się wygrać, a z Houston przegrali nie znacznie, po bardzo głupim zachowaniu Smitha, który przy stanie 100:100 na 17 sekund do końca po ofensywnej zbiórce Knicks rzucił za 3 i nie trafił a później bezsensownie sfaulował. Dwa ostatnie mecze na wyjeździe Knicks wygrali, było to z 76ers i Mavericks, ich gra zaczyna wyglądać poważnie, wiedzą co chcą grać i co osiągnąć. Nadal są w stanie walczyć o PO i takie mecze jak dzisiejszy muszą wygrywać. Z drugiej strony Bobcats, którzy nie są mocną drużyną, a na pewno słabszą niż Knicks na dzień dzisiejszy. Bobcats słabo spisują się w ofensywie. Do tego w ostatnich 5 meczach we własnej hali aż 3 krotnie przegrywali. Przegrali z Wizards, OKC i Jazz i odnieśli jednopunktową wygraną nad Bucks. 3 z 4 wymienionych ekip na pewno nie są mocnymi drużynami NBA. Na ten moment Knicks są o klasę lepsi od wyżej wymienionych ekip. Dodatkowo dzisiaj do drużyny może wrócić Chandler, a przynajmniej ma takie nadzieje (Tyson Chandler (bronchitis) hopes to be available when the Knicks face the Bobcats on Tuesday) Według mnie dzisiaj wszystko przemawia za Knicks, nie wierzę aby Bobcats byli dla nich dzisiaj jakimkolwiek zagrożeniem o ile oczywiście Knicks zagrają tak jak w 2-3 poprzednich spotkaniach i nie zlekceważą drużyny z Charlotte.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom