Dyscyplina:
Koszykówka,
USA, NBA,
Spotkanie: New Orleans Hornets at Golden State Warriors
Typ : New Orleans Hornets
Kurs: 1.826
Bukmacher: pinnaclesports
Analiza
Mecz 27.01-2011 g. 04.35
New Orleans 30-16 (Road: 11-11) Last 10: 9-1
Golden State 19-25 (Home: 13-8) Last 10: 6-4
NOH mają dziś ciężkiego przeciwnika. Ale w obecnej formie, gdzie w ostatnich 10 spotkaniach mają doskonały wynik 9-1 (porażka z LAL) nie powinni tego spotkania przegrać. Owszem GSTW to mocny przeciwnik u siebie, mający wartościowych graczy na każdej pozycji. Z tym, że na NOH może to być za mało. Pod koszem w Hornets jest Okafor, który w ostatnich spotkaniach jest w wyśmienitej formie, do tego West oraz Ariza oraz lider zespołu Chris Paul. NOH mają passę 4 wygranych na wyjazdach, w tym ostatnie wyjazdowe wygrane spotkanie z Hawks 100-59 (jak oni to zrobili?). GSTW ostanio też mają dobry bilans u siebie, ale przegrywali z klasowymi zespołami (SAS, LAL i groźne Houston), wygrywając z zespołami ze swojej półki (LAC, Phila, Portland) . A w tym momencie do klasowych zaliczać należy zespół NOH. Pozatym 2 ostatnie spotkania wygrali GSTW, więc już czas na wygraną NOH.
Można też pokusić się o zagranie handi -2 na NOH
Co do Utah. Dziś z SAS będzie ciężka przeprawa. SAS obecnie nawet z Duncanem bez jednej nogi (kolana) to zespół lepszy. Całkiem możliwe iż Utah nawet handi nie pokryje. A jestem skłonny do typy SAS - 7 pkt. Po stronie Utah nie widze zawodnika, który zatrzyma, a jakże Manu. Parker i Williams będą nawzajem sobie robić dobrze, ale to Manu będzie robił kuku Jazzmanom.
EDIT: , a co do typu na -7 - dokładnie tyloma SAS wygrali!
Jeszcze jedno dość ciekawe spotkanie. Memphis - NJ. Faworyt wg mnie to Memphis. NJ zalicza dość dobre spotkania przeplatane słabszymi. Ostatnio męczyli się z Cavs, a dzis mają o wiele lepszego przeciwnika. Ciekawie będzie pod koszem - Lopez vs Gasol. Jestem skłonny postawić na Memphis, mimo iż grają na wyjeździe, gdzie nie spisują sie rewalacyjnie (9-16).
Ciekawy mecz to też OKC z Wilkami. Po jednej stronie Durant i Westbrook, a po drugiej świetni podkoszowi - Love i Beasley. Gdyby grali w jednej drużynie byłaby to jedna z najfroźniejszych drużyn w całej lidze. Póki co to w tym momencie wyżej cenię OKC, ale muszą jakoś zatrzymać ten wilczy duet. Krstic i Green mają dziś sporo pracy. Stawiam na OKC @1,47
Aha, no i jeszcze Orlando. No dziś wg mnie zdecydowanie powinni wygrać z Indianą. Inne opcji nie ma, po tym co pokazali z Detroit.
(a kurs był bardzo wysoko jak na Orlando)
EDIT:
Co do Philadeplhi i Toronto. Obydwie drużyny będą się starały przełamać serie porażek. Coś mi dziś mówi, że to Toronto dziś wygra. Phila kiepski bilans na wyjazdach 5-18. W ostatnich 3 meczach niewiele zabrakło -3,-1, -3. Ale Raptors również byli blisko: -2, -6,-3. Tak więc jak dla mnie typowy mecz do oglądania i zapisania wniosków.