Dyscyplina: Koszykówka - NBA Play-off's
Spotkanie: Cleveland @ Toronto
Godzina: 02:30
Typ: Channing Frye powyżej 7.5 punktów Mega easy, w 5 minut na parkiecie rzucił 8 punktów!
Kurs: 1.75
Bukmacher: Betano
Analiza:
Długo szukałem typu na dzisiejsze spotkanie w Toronto, aż w końcu natrafiłem na taką oto perełkę. Nie idę dzisiaj w stronę handi ani overów meczowych, gdyż sam mecz może okazać się dosyć 'śliski' w typowaniu, ale zakład na zdobycz punktową koszykarza Cleveland pobieram z pocałowaniem w pierścień.
Linia wystawiona przez bukmacherów (taka sama jest na bet365) jest w moim odczuciu dosyć niska. Żeby przybliżyć skalę możliwości Frye'a, przedstawię jego wyniki z ostatnich 6 spotkań w fazie play-off. Rzucał on kolejno: 8, 12, 27 (!!!), 8, 8, 10 punktów. Jak widać w każdym z tych 6 ostatnich pojedynków, czy to grając przed własną publicznością, czy na wyjeździe, za każdym razem pokrywał tę linię. Trzy razy co prawda na styk, natomiast potencjał na uzbieranie dwupunktowych wyników jak najbardziej w tym zawodniku drzemie. Zdarzyły się już także słabsze mecze, w serii z Detroit, gdzie nie zdobył ani punktu, grał wtedy jednak mniej niż 10 minut. Było to już jednak jakiś czas temu, a od tego momentu regularnie punktuje.
To jest jedyna moja obawa odnośnie tego typu - minuty jakie złapie Frye. Poza tą wątpliwością uważam, że linia jest dla niego absolutnie do pokrycia i to bez większych problemów, zwłaszcza z jego skutecznością rzutów z dystansu. Jeżeli obrońcy z Toronto skupią się bardziej na liderujących w punktacji w pierwszych dwóch meczach Jamesie oraz Irvingu, to Frye może dzięki temu zyskać więcej swobody i skarcić ekipę Raptors.
Trudno jest powiedzieć, czego możemy spodziewać się po dzisiejszym meczu. Będzie to tak naprawdę odpowiedź na pytanie: czy Toronto jest w stanie nawiązać rywalizację z Cavs? Jeśli zobaczymy overowe spotkanie, to jestem pewien, że swoją cegiełkę dorzuci do tego Channing Frye. Powodzenia