>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA offseason & preseason 2013 - dyskusja i typy

Status
Zamknięty.
maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
bobbcats nie pakowali by sie w jego kontrakt gdyby chcieli tankowac
To nie zależy od tego czy oni chcą ;) Chcieć mogą sobie ale jak są słabi to nic nie poradza ???? Fakt że na papierze wyglądają lepiej ale mimo wszystko to dalej Bobki .

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Czepiam się Jacksona, bo jest słaby..chyba tylko dlatego. Czasami los daje Ci szansę na odegranie znaczącej roli i pokazanie się. Jackson z tej roli nie skorzystał, ba był beznadziejny, ale faktycznie skoro box score jest wyrocznią to nie ma o czym gadać. Patrick Beverley z Rockets o niebo lepiej wyglądał jak dostał szansę gry - intensywność gry, nakręcanie akcji. Jaki z tego morał? Wolę Beverleya, który pcha drużynę do przodu i stwarza jej możliwości niż Jacksona, przy którym OKC tankuje, gdy ten jest na boisku a gra stoi.

Otrzymane punkty reputacji: +11
pampus 81

pampus

Użytkownik
Clark w Cavs? Troche szkoda mi Lakers, bo lubie ich, jestem ich fanem, no ale to co robia na ten sezon to jest jedna wielka katastrofa... Clark byl dobrym rezerwowym, jak nie zawodnikiem pierwszej piatki. Cavs sie broja na kolejny sezon i kto wie, moze nawet do PO awansuja...
Belinelli w SA. Wg mnie dla Chicago to zły ruch. Oddają Belinell&#39;iego, Robinson free-agent, co oni w tym sezonie mają zamiar robić? Sam Rose mówił, że celuje w mistrzostwo na ten sezon, no ale bez ławki nie ma co nawet o tym marzyć, tym bardziej, że w/w gracze nie raz ratowali dupę Bulls w decydujących momentach.
Swoją drogą, ciekawi mnie naprawdę co zrobi Howard... Wiadomo juz w ogole co z Gasol&#39;em? On zostaje w LAL czy maja zamiar z Nim cos zrobic?
Fatalnie zapowiada sie ten sezon dla Jeziorowcow...

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Clark w Cavs? Troche szkoda mi Lakers, bo lubie ich, jestem ich fanem, no ale to co robia na ten sezon to jest jedna wielka katastrofa... Clark byl dobrym rezerwowym, jak nie zawodnikiem pierwszej piatki. Cavs sie broja na kolejny sezon i kto wie, moze nawet do PO awansuja...
Belinelli w SA. Wg mnie dla Chicago to zły ruch. Oddają Belinell&#39;iego, Robinson free-agent, co oni w tym sezonie mają zamiar robić? Sam Rose mówił, że celuje w mistrzostwo na ten sezon, no ale bez ławki nie ma co nawet o tym marzyć, tym bardziej, że w/w gracze nie raz ratowali dupę Bulls w decydujących momentach.
Swoją drogą, ciekawi mnie naprawdę co zrobi Howard... Wiadomo juz w ogole co z Gasol&#39;em? On zostaje w LAL czy maja zamiar z Nim cos zrobic?
Fatalnie zapowiada sie ten sezon dla Jeziorowcow...
Wszystko zależy co zrobi Howard , wiele drużyn czeka z ruchami kadrowymi na jego decyzje . Jeszcze teraz plota że GSW licza na jakiś sing&amp;trade Howarda , pakiet Barnes+Bogut ze spadającym kontraktem + pick to nie najgorsza opcja dla Lakers jako pocieszenie .
Jakby nie patrzeć to hipotetycznie , bo nie wierze w ten s&amp;t to Howard w GSW dałoby najlepszą z możliwych drużyn obecnie z Howardem . Curry - Thompson - Rush - Lee - Howard

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Howard się bawi w Lebrona i The Decision...nic tylko kupic popcorn, cos do picia i czekamy na piaskownicę, łopatki i The Decision Dwighta ???? . Ale faktem jest, ze w GSW najlepiej by wygladał, bo trochę by przypominali Magic z najlepszych czasów z dobrymi strzelbami i Howardem pod koszem. Howard jako Jądro ofensywy się nie nadaje, ale gdy gra jest porozciągana i pod koszem jest miejsce to nieco inna bajka. Szkoda by było tylko Harrisona, bo go lubię i w PO pokazywał jajka w rywalizacji ze Spurs.

Otrzymane punkty reputacji: +2
maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Howard się bawi w Lebrona i The Decision...nic tylko kupic popcorn, cos do picia i czekamy na piaskownicę, łopatki i The Decision Dwighta ???? . Ale faktem jest, ze w GSW najlepiej by wygladał, bo trochę by przypominali Magic z najlepszych czasów z dobrymi strzelbami i Howardem pod koszem. Howard jako Jądro ofensywy się nie nadaje, ale gdy gra jest porozciągana i pod koszem jest miejsce to nieco inna bajka. Szkoda by było tylko Harrisona, bo go lubię i w PO pokazywał jajka w rywalizacji ze Spurs.
Dokładnie Orlando v1.2 jednak bez porównania lepsi mogliby być gdyby Howard wrócił do formy : Curry zamiast Nelsona , do tego Thompson , Rush ???? Zajebiście podający Lee który by często szukał Howarda a sam Lee co jak co ale w ataku potrafi wiele , Howard by zapewnił rim protection i zbiórkę , to czego najbardziej potrzeba było GSW , Bogut to jednak ma sił na 12 minut w meczu ;) . Spacing na najwyższym poziomie tylko tak jak mówisz , szkoda że by było Barnesa . Szkoda że odszedłby z GSW bo wiadomo że Lakers to on by nie zginął . Jeden , dwa sezony i znowu Lakers by wyszli na prostą bo wiadomo jak przyciągają zawodników .
Tylko że jeszcze bym zaczął hejtować Warriors przez tego rozpuszczonego dzieciaka a tego bym nie chciał ???? dla Howarda przydałaby się szkoła przetrwania w jednej szatni z Garnettem , może by trochę wydoroślał a jak nie to dostałby liścia porządkowego ;)

Otrzymane punkty reputacji: +3
harvey 967

harvey

Użytkownik
Wg mnie najważniejszy aspekt dla kariery DH12 jest trener co jak co, ale obojętnie czy trafi do Rockets czy do GSW nauczy się o wiele więcej, niż teraz z Pringelsem. Howard to dzieciak, tak jak piszecie i szczerzy zęby jak pajac nawet jak robi kolejnego airball&#39;a. Kiedyś już pisałem, że potencjał zbliżony do Shaq&#39;a jednak, nigdy mu nie dorówna pod względem mentalności i ambicji. Shaq wiedział kiedy turlać się jak debil po parkiecie, a kiedy krzyknąć na kolegów z drużyny. Dwight robi dookoła siebie szopkę jakby miał już dwa pierścienie i wybierał ekipę, z która zdobędzie trzecie mistrzostwo. W Orlando chłop grał, jak siedział cicho i słuchał Van Gundego to były wyniki. Stan jako trener jest jaki jest, ale jak Howard nie pajacował za bardzo to przecież Orlando było w TOPie całej ligi. Zarówno trener Rockets oraz Warriors nie ma zbyt dużego doświadczenia w trenerce i wątpię by to właśnie coach przekonał go do wyboru drużyny. Jeżeli będzie się chciał rozwijać powinien iść do Houston gdzie będzie współpracował z Olajuwonem, jednak jeżeli chodzi o samą drużynę to tak jak piszecie s5 Curry - Thomson - Rush - Lee - Howard wygląda ciekawie.

Jednak najbardziej chciałbym, żeby przeszedł do Mavs i tam Dirk wg mnie by go trochę ustawił do pionu, z drugiej jednak strony czuję, że w Dallas byłby bardziej celebrytą.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Warto dodać, że GSW nie tylko pozyskali Igoudalę ale też zrobili mistrzostwo świata i oddali Richarda Jeffersona, Andrisa Biedrinsa oraz Brandona Rusha do Utah Jazz. źródło
Wciąż mogą pozyskać Howarda na zasadzie sign n trade oddając Boguta + Thompsona/Barnesa. Jako że coraz głośniej się mówi że Lakers już myślą o wymianie Howarda to coś może być na rzeczy. Zresztą nawet jeśli to nieprawda to GSW zwolnili trochę miejsca w salary i mogą trejdować po kogoś innego.
Curry+Iggy+Howard to byłoby coś spektakularnego ...
EDIT
@easy
Ja czytałem, że GSW wolą oddać Klaya niż Barnesa po tym co zobaczyli w PO. Nie zapominajmy, że GSW to może nie taka marka jak LAL ale finansowo to oni też są potęgą wszak pochodzą z najbogatszego regionu. Fanów mają najlepszych w NBA + miejsce do życia też napewno przyjemniejsze niż Teksas ...

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Wojnar napisal, ze GSW wycofali sie z walki o Howarda a teraz zmienil zdanie. No no kto wie, Dwight przyjdzie jedynie w sign and trade wiec Bogut i Barness out, ale za pierwszego jest DH12 za drugiego Iggi. Trzeba przyznac, ze zdecydowanie lepsza opcja od Houston i kto wie czy dzieciak sie nie pokusi. Ponoc przelozyl swoje &#39;decision&#39; z dzisiaj na niedziele, wiec moze jeszcze sie dziac w &#39;howard drama&#39; ????

toudi 715

toudi

Użytkownik
Już zacieram ręce :cool:

Jak zobaczyłem, że Iggy zagra w moich Warriors to byłem zadowolony bo to to bardzo dobry gracz, nie gwiazdorek, wyżej ceniący koszykarski parkiet od nocnych klubów. Właśnie atletyzmu i obrony trochę brakowało GS, do tego 12 baniek za rok to nie aż tak dużo, nawet Brandon &quot;mastermind&quot; Jennings chce więcej. Kings dawali Iguoadli 52 bańki ale to obok Bobcats chyba najbardziej amatorska organizacja w lidze więc nie dziwię się, że nie chciał tam grać. Jednak prawdziwa ekstaza mnie ogarnęła jak zobaczyłem, że jakimś cudem udało się opchnąć ławkowych szołmenów czyli Biedrinsa i Jeffersona. Kontrakty tych graczy blokowały Warriors możliwość stania się contenderem. Liczyłem na to, że Warriors mogą być contederem za parę lat ale teraz wygląda na to, że mogą nim być już w najbliższym sezonie. Dwighta osobiście nie cierpię ale gdyby grał w Warriors to bym go oczywiście tolerował.

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Howard w Rockets! Dam sobie rękę uciąć,że Josh zrobi to samo.

Bardzo żal mi Nowitzkiego. Duncan cały czas ma dobry team i walczy w PO,a Dirk drugi sezon jest w d***e,czemu Cuban nie sypnął kasą gdy była jeszcze szansa podpisac Howarda.

bizon91 3,3K

bizon91

Użytkownik
Bardzo mi się te trade&#39;y podobają. Iggy to jeden z moich ulubionych graczy i uważam, że GSW to idealny klub dla niego - z jednej strony jego doświadczenie i defensywa w &quot;gorącej&quot; ekipie Warriors będzie na wagę złota, z drugiej, jego szybkość i atletyczność powinny być dobrze wyeksponowane w koszykówce jaką grają Wojownicy.
Z drugiej strony Howard. Zostawiając na boku jego charakter i wciąż mimo wszystko spore braki w koszykarskim warsztacie, to Houston zapowiada się na bardzo ciekawy zespół do oglądania. Ktoś wyżej tu wspominał Orlando z nim, słusznie podkreślając, że ze średnich grajków były finały NBA. A tutaj połączenie Howard w pomalowanym Harden na obwodzie wygląda szalenie groźnie, a jest jeszcze kilku solidnych graczy na innych pozycjach. Lin jest chimeryczny ale ja bym go nie skreślał, chłopak grać potrafi, żeby tylko to robił częściej.
Tak czy inaczej z punktu czysto kibicowskiego są to obiecujące transfery. Teraz jeszcze Lakers niech Gortata podpiszą i gitara ????

Otrzymane punkty reputacji: +8
easy 3,1K

easy

Forum VIP
Aminu 3,7mln/rok Pelicans
https://twitter.com/WojYahooNBA/status/353312682910294016
Swietna wiadomosc dla Pelicans, w ofensywie moze za wiele nie ma do zaoferowania [aktualnie ma tam kto punkty zdobywac] a taki plaster za taka cene zawsze sie przyda w druzynie. Martwi tylko tak krotka umowa.
O.J. Mayo 24mln/3lata w Bucks
https://twitter.com/WojYahooNBA/status/353324513036996608
Reddick&gt;Mayo. Ellis ponoc rozmawia z Nuggets a ma takze inne oferty. Cienka ta przyszlosc Bucks.
Calderon 29mln/4lata w Mavericsk
https://twitter.com/WojYahooNBA/status/353326767299248133
No tak Cuban zaczyna sciagac szrot. Nie twierdze, ze Calderon jest zlym rozgrywajacym bo back upem w walczacej o cos druzynie bylby wysmienity ale nie jako pierwszy pg.. Dirk chyba nie doczeka sie tego swojego ostatniego runu.
Howard w Rockets
https://twitter.com/DwightHoward/status/353346990156939264
Dwight Howard zagra w nastepnym sezonie w barwach Houston Rockets 2.70 betsafe
Milsap 19mln/2lata w Hawks
https://twitter.com/ESPNSteinLine/status/353346401113088001
Rozstanie z Joshem Smithem chyba pewne.

Otrzymane punkty reputacji: +3
hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
A więc jednak Rakiety ???? Choć trzeba przyznać, że skład GSW wyglądałby by wtedy zbyt zajebiście, a w gadaniu Kupchaka o ściągnięciu w przyszłym roku LeBrona i/lub Melo brakowało tylko podpisania kontraktu z jednorożcami i cyklopami. Wszak w opinii większości Howard to dziecko, a takowe w nie wierzą ;)
Podobać się może fakt, że nie zrobił z tego szopki w telewizji czy na innej konferencji prasowej tylko przyleciał z wakacji do LA i osobiście dzwonił do każdego zainteresowanego teamu. A Rakiety fajnie się prezentują. Teraz oddać tylko Asika, którego agent powiedział, że Kebab nie chce być rezerwowym za DH12. W jego miejsce pewnie Smith, który ten sezon ceglił niemiłosiernie z każdej pozycji i nie widzę tego jako wzmocnienia. Z drugiej strony nie mają nikogo lepszego na tej pozycji, więc zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.

Evans w Pelicans jak i teraz Aminu? Tyreke póki co może być szczęśliwy, bo raczej mała szansa na granie jako SF, pozycji której nie cierpi a w Sac grać mu kazano. Z drugiej strony to raczej on, a nie Gordon będzie wchodzić z ławki. No chyba, że Jrue jednak nie dołączy do Pelikanów. Jednak w obliczu biedy Lakers/Mavs/Jazz mogą się włączyć w walkę o PO.

Z mniejszych informacji: Copeland w Pacers - na pewno in plus dla nich, bo jest lepszy niż Psycho T; Royce &#39;boję się samolotów&#39; White w 76&#39;ers

Otrzymane punkty reputacji: +11
xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Nie no nie rozumiem Cubana. Calderon? On się nadaje na rezerwowego a będzie zgarniał ponad 7mln/sezon. To już wolałbym dać ten hajs na Mayo,jak grał dobrze to Dallas wyglądało nieźle,Calderon kiepsko punktuje i mało prawdopodobne że będzie w stanie grac przeciwko najlepszym rozgrywającym ligi.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Pytanie czy Howard podpisał w Houston jako wolny agent czy przejdzie do Rockets na zasadzie sign n trade. Wtedy więcej zarobi ale też Lakers otrzymają bardzo wysoki trade exception, który pozwoliłby im przygarnąć jakąś niechcianą gwiazdę za free. Ale chyba Lakers na tym nie zależy. Przekiblują ten sezon i za rok jak spadną im kontrakty Bryanta, Gasola i Artesta, może przehandlują Nasha to kto wie czy nie będziemy mieli powtórki z The Decison, Melodramy, The Decision II itd.. Wtedy na rynku wolnych agentów może być dostępny LeBron, Wade, Bosh, Melo i kilku innych też by się znalazło ...
Rockets teraz pewnie pozyskają JSmitha i przetrejdują Asika. Howard w środku, Parsons i Smith na skrzydłach + Harden na obwodzie = MIAZGA. Realny contender.
Teraz tylko pytanie, skoro najważniejszy zawodnik podpisał o resztę wolnych agentów. Jest jeszcze parę zespołów które mają duża miejsca w salary a stosunkowo mało gwiazd. Tacy gracze jak Peković, Ellis, Jennings czy nawet Hickson, Teague lub Kirilienko będą sowicie przepłaceni. A ja się dziwiłem AK47 że zrezygnował z takich pieniędzy ... Jefferson się pospieszył z tym podpisaniem w Bobkach ???? Podobnie Kev Martin, ale on chyba chciał grać dla swojego ulubionego kołcza.
Póki co na największego przegranego wyglądają Mavs. Cuban rozwalił mistrzowską ekipę licząc właśnie na ten offseason i przegrał go z kretesem. Calderon to fajny transfer ale jakby w składzie byłby już Howard i Smith ... Znając życie to teraz Cuban wyłoży na stół mega kasę dla Bynuma lub Pekovica + może namówi do powrotu Correy Brewera tudzież powalczy o Hendersona ew. Ellisa ale to wszystko i tak chyba nie będzie warte poświęcenia mistrzowskiej ekipy. Kto wie czy Dirk zaraz nie zmieni planów i nie poprosi o transfer ...

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Pytanie czy Howard podpisał w Houston jako wolny agent czy przejdzie do Rockets na zasadzie sign n trade.
Jako free agent .
nie wiem jak ludzie mogą narzekać że Smith i Howard w ofensywie nie pasują do siebie , wielu ekspertów i kibiców już szuka dziury w całym .
Josh Smith w Houston na bank zepnie się bardziej bo w Hawks widać było że już tak sobie mu zależy grając ciągle do 1 rundy PO .
Wszystko rozbija się o to żeby Howard wrócił do dobrej formy , ze zdrowiem podobno ok , przepracuje okres przygotowawczy i powinno być ok . Zresztą najważniejsze jest że pewnie odpocznie psychicznie i ucieknie z tego piekła jakie sam sobie zgotował w LA , musi znowu nabrać pewności siebie , zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce .
Rim protection Rockets najlepsze jakie można wyobrazić , dwie takie bestie defensywne pod koszem to może wybić z głowy rywalom atakowanie tablicy .
Nie zapominajmy że trenerem Houston jest Kevin McHale , dawniej bardzo dobry center Celtics a nie Wąsaty przygłup który tłumił wszystkie atuty Howarda i kompletnie nie potrafił go wykorzystać .
Na koniec kwestia podatków które w Teksasie są korzystniejsze niż w stanie California .

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom