Mnie ciekawi zachowanie Howarda, chciał odejść z Orlando żeby zdobyć mistrzostwo, ok, ten sezon LAL nie wyszedł ale paczkę mają przecież na papierze lepszą niż Heat. Chce odejść i iść do Houston, Dallas czy Atlanty? W Houston jest Harden, w Dallas jest Nowitzki i co więcej mają te zespoły do zaoferowania? Mistrzowskiej ekipy to w obu tych klubach nie ma. Atlanta? Tu to już w ogóle. Pojawiły się też ploty o jego odejściu do GSW, fajna ekipa, z potencjałem ale przecież maja Boguta, czy będą chcieli się go pozbyć żeby zatrudnić rozkapryszoną gwiazdę która nie wie czego chcę i tak naprawdę za rok może znowu chcieć transferu...?
Raczysz chyba żartować ...
Lakers bez Howarda nie będą nie tylko contenderami ale nie będzie ich nawet w PO. Mają zapchane salary bez szans na duże ruchy kadrowe, trenera który chce grać run n gun "domem starców" i zawodników po swoim primie. Nash to już resztki gracza z Suns. Piszę to z bólem serca, ale przecież już oficjalnie wiadomo że ten zawodnik będzie musiał grać na "time limits" do końca kariery. Kobe po takiej kontuzji może też być już innym graczem. A nawet jak wróci do tegorocznej formy, to przcież jak dobitnie pokazał to ten sezon nie jest w stanie wywindować LAL na czoło konferencji. Gasol młodszy nie będzie. A system gry zupełnie nie pasujący do jego gry ... W Lakers może zostać tylko dla magi Lakers czyt. $$$. Wszak być najlepszym zawodnikiem Lakers, to jak wygrać miliony na loterii. Ale z drugiej strony co by nie zrobił, to i tak ciężko mu będzie zapisać się w historii tego klubu jako jeden z najlepszych ...
Ja bym bardzo chciał zobaczyć Howarda w Dallas. W Mavs jest wszystko by zdobyć ponownie tytuł. Nowitzki i trener Carlise którzy pokazali że wiedzą jak pokonać Heat, rozsądny właściciel i miejsce w salary na podpisanie dowolnych wolnych agentów wskazanych przez Dwighta. A chętnych do gry z tym duetem znalazłoby się wielu. I to za minimum. Myślę, że Dirk nie miałby pretensji jakby zrobili z niego 2 może nawet 3 opcję w ataku. Ba, byłby zadowolony jakby Dwight wziął za niego ciężar liderowania drużynie, a Niemiec byłby "tylko" liderem w crunch time ???? Już abstrahuję że ten duet to byłoby chyba najlepsze możliwe zestawienie centra z wysokim skrzydłowym i zobaczyć jak ze sobą współpracują to byłoby coś wielkiego ...
Inną opcją jest napewno młody team w Houston. Tutaj sytuacja podobna. Zespół na krzywej wznoszącej, lubiany trener + system gry który Howardowi może pasować. Obydwa zespoły z Howardem w składzie z miejsca stałyby się contenderami.
Atlanta to zwykłe plotki. Chyba nikt nie wierzy, że mógłby tam pójść. Zwłaszcza jakby miał odejść Josh Smith a konkurencja na Wschodzie (Heat, Bulls, Pacers, Knicks, Nets) może być nawet silniejsza niż na zachodzie ...
Knicks otrzymuja : Bargnani
Raptors otrzymuja : Novak, Camby, pick z pierwszej rundy draftu 2016
Tego dealu nie potrafię zrozumieć za grosz ... Włocha nawet cenie i uważam, że w sprzyjającym otoczeniu mógłby być solidnym graczem. Napewno znacznie lepszym niż pokazał to sezon 2012/13 ale gdzie oni chcą go upchnąć? Bo przecież chyba nie kosztem Tysona na centrze obok Melo czy Amare? Na rezerwowego to mimo wszystko szkoda tego gracza. Zwłaszcza, że sporo minut zabierać mu będzie Amare. No chyba że ktoś Amarego chce od nich wyciągnąć. Ale z takim zdrowiem + kontraktem ciężko będzie o chętnego ...
Ale będzie ostro. Offseason już jest mega ciekawy, a to tylko początek.