Czarny koń Zachodu: Golden State Warriors, mogą sporo namieszać.
Zgadzam sie w 100%, druzyna staje sie coraz bardziej kompletna z wyraznymi opcjami strzeleckimi tylko brakuje troche tej obrony, ktora jest niezbedna w PO. Jezeli poswiecic swoje pieniadze na zachod to tylko Houston i GSW jezeli chodzi o wieksze kursy ????
- New York Knicks - jak dla mnie jest to jedyna ekipa w tej konferencji, która może ograć Heat w playoff. W zeszłym sezonie grali ładnie w zasadniczym, jednak nie trafili z formą na playoffy. Ja widzę w nich spory potencjał i dla mnie jest to druga ekipa Wschodu zaraz po Heat.
Absolutnie sie nie zgadzam, dla mnie druzyna kompletnie bez szans przejscia drugiej rundy. Ekipa gdzie twoim drugim strzelcem jest JR Smith nigdy niczego nie osiagnie w PO. Pewnie tradycyjnie wystrzelaja sie w regularze, a gdy przyjdzie czas na powaznie skonczy sie to tak jak zazwyczaj konczy sie u Melo Anthonyego czyli pierwsza runda i raz na jakis czas second round.
A co do Brooklynu, to czuję, że kontuzje będą ich ostro męczyły w tym sezonie. Wielkiego potencjału w nich nie widzę:
- Garnett - ok, to jest wzmocnienie, ale w drugiej połowie sezonu grał naprawdę słabo, a młodszy już nie będzie...;
- Pierce - słabiutki miał sezon, widać wyraźny regres formy i pewnie teraz to będzie równia pochyła;
- Terry - tragiczny ostatni sezon, więcej szkodził Bostonowi niż pomagał.
Do tego regresujący Joe Johnson... Sam Deron Williams i Brook Lopez to za mało.
Zgodze sie tylko z jednym ale jakze waznym czynnikiem, zdrowie. Tak jezeli tego zabraknie bedzie po Nets, natomiast jak zdrowie dopisze..
Po pierwsze Pierce w tej druzynie bedzie trzecia albo czwarta opcja strzelecka z naciskiem na czwarta. Prosze znalezc mi w jakiejkolwiek druzynie TAKA czwarta opcje. Porownanie Wallaca z Piercem nie ma kompletnie sensu.
Po drugie KG dalej jest swietnym obronca, swietnie udziela pomocy a to bedzie jego glowne zadanie w tej druzynie. Bedzie robil to co kocha, czyli krecil sie z dala od kosza stawial zaslony i odpalal czasami te szalone fade waye. Nikt od niego nie bedzie potrzebowal over 15 punktow, gosc pozbirac troche pilek z tablicy i pomagac kolegom w D. NIeoceniony skarb nawet jak na swoje lata.
Terry zgadza sie, strasznie slaby ostatni sezon chociaz z drugiej strony gosc rzucal na prawie 38% za trzy, a gdy przyszedl czas na PO czyli tak gdzie Terry ma najwiekszy swagg punktowal o ponad 2 pkt wiecej niz w regularze i rzucal 44% za trzy. Na ponad 30 min gry notowal raptem 0,8 straty. Dla mnie jako gosc z lawki z mniejszymi oczekiwaniami ofensywnymi niz w Bostonie to bardzo fajna opcja. Wiadomo kontrakt nie jest przyjemny ale raczej nie ma co narzekac na Jeta.
Joe wiadomo, krazy za nim ten jego ponad 20 milionowy kontrakt ale co by nie napisac jeden z najlepszych clutch shooterow w lidze. Punkty w druzynie troche bardziej sie rozloza, zejdzie z niego presja duzego punktowania to bedzie mogl robic dobra robote w druzynie. Dodatkowo z jego warunkami mozna rzucic go na trojke i grac dodatkowo Terrym i Deronem na pozycjach 1-2. Post ma swietny, nie trafi duzo pilek jak na sg, bardzo dobra trojka, inteligentny gracz- czego wiecej chciec?. Gdyby mial w kontrakcie 13-14 mln bylby mocno propsowany.
Martwi troche solidnego plastra defensywnego z lawki na Lebrona, Melo i tego typu graczy, bo Pierce niestety takim graczom nie ustoi. Ale licze na jakis ostatni kontrakt GM Nets wlasnie w tym kierunku. Bo reszta pozycji raczej obsadzona, z lawki :
PG: Livingston - bardzo dobry klepacz jak za minimum, moze rzutu swietnego nie ma ale wiekszosc czasu bedzie spedzal z Terrym wiec nie bedzie widac tych dysproporcji, wysokie
basketball iq, widac ze gosc otrzasnal sie po kontuzji i slabszych czasach co pokazal w ostatnim sezonie w Cavs
SG: Terry
SF: Bogdanovic czy jak mu tam / ????
PF: Blatche- spoko grajek, w obronie czasami popelnia dziecinne bledy ale przy szkole KG powinien troche poprawic elementy obronne a w ataku solidny zawodnik z dobrym rzutem.
C: Evans gosc od zbiorek, na te kilka minut moze byc okej, ale nie tak jak to mialo miejsce w ostatnim sezonie gdzie grywal +25/30
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=fIS7-tN9O0g
Olynyk swietna robote robi w Orlando, zeby jeszcze on mial obrone to byloby pieknie ????