spróbujemy sobie czegoś z ligi letniej, a konkretnie turnieju w Vegas. Stawka oczywiście rekreacyjna, aczkolwiek typ wydaje mi się naprawdę dobry.
Miami Heat @
Phoenix Suns (-3) @ 1,85 Betsafe
Półfinał turnieju. Suns jak do tej pory w SL pokonują wszystkich, nie przegrali żadnego z dotychczasowych 5 meczów. Przypadek to nie jest, ponieważ o ich sile decydują głównie gracze, którzy już posmakowali NBA i to całkiem porządnie. Bracia Morris już od 2 lat biegają po parkietach najlepszej ligi świata i dostają całkiem sporo minut. Ciągle jak przychodzi sezon to Markieff (Marcus dołączył w trakcie sezonu) trochę rozczarowuje, ale na poziomie SL to naprawdę są all-starzy
Obok PJ Tucker, który jest już w pełni ukształtowanym graczem, grał na początku w Europie i rok temu zawitał do Suns, gdzie wywalczył sobie mocną pozycję w rotacji, szczególnie dzięki defensywie i tzw "hustle". Bardzo przydatny gracz ogółem. Prawdziwy fighter. Na rozegraniu Kendall Marshall, czyli kreator jakiego w NCAA dawno nie było, ale w NBA niestety nie może się odnaleźć. Nawet tu nie spisuje się najlepiej, aczkolwiek zawsze to była gwiazda ligi akademickiej po sezonie w NBA, a nie jakiś ogór. Debiutantem w s5 jest tylko Archie Goodwin, młodziak, 18-latek, który zapowiada się na wielki steal tego draftu. Wybrany został z nr 29 w 1 rundzie, a potencjał ma naprawdę ogromny, co juz udowadnia. Nie jest jeszcze regularny co oczywiste, ale wczoraj z braćmi Morris zagrał doskonale z Raptors.
Ławki analizować nie zamierzam, bo to głównie anonimy, prócz może Christamasa - fajnie się pokazuje, w poprzednim sezonie w CSKA pokazywał dobrą rękę i tu to udowadnia i Garretta - też kilkanaście razy zagrał w zeszłym sezonie w lidze, potrenował sezon z Suns i jak Marshallowi nie idzie to zmienia go i zazwyczaj przynosi to bardzo korzystne efekty.
Heat? Skład totalnych nonejmów, chyba tylko Varnado w poprzednim sezonie coś popykał w NBA. Zdecydowanej większości powiem szczerze nie znam. Kogo oni mają testować jak nie mają wysokich wyborów w drafcie ani innych młodych prospektów. Bilans dotychczasowy to 3-2.
Suns s5 w tej lidze letniej mają naprawdę mocną, chyba najmocniejszą w całej SL, doświadczoną, ograną w NBA i ich wyniki to po prostu nie przypadek. Dzisiaj myślę, że spokojnie powinni uporać się z tą zbieraniną z Miami.