>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA offseason & preseason 2013 - dyskusja i typy

Status
Zamknięty.
B 146

bart1110

Użytkownik
Moim zdaniem Cavs będą coś kombinować i doczekamy się czegoś niemożliwego w offseason 2014 czyli powrotu króla Jamesa. Jakieś tankowanie po kiepskim początku nie będzie niespodzianką ewentualna wyprzedaż i pozostawienie tylko herbatki również. Ale to taki longshot z mojej strony, chociaż informacje ostatnim czasem z miami zapowiadają gorętszy offseason niż sam sezon ????

backrus 48

backrus

Użytkownik
Ciężko rywalizować, kiedy pół teamu jest kontuzjowana. Zeller startował w 55 grach (w założeniu miał grać jakieś 10 minut), nic dziwnego że obijali go jak chcieli - prawie cały sezon mismatch, teraz jest jakieś 15 funtów cięższy i nie będzie taki łatwy do przesunięcia w post.
Przede wszystkim, ile oni mieli lat? Poniżej 22. Kto miał im pokazać kulturę wygrywania? Sezon Waitersa to była sinusoida, po all star breaku grał już solidnie. Clark może nie jest jakimś wybitnym graczem, ale to upgrade o 2 poziomy w stosunku do Gee. Gibsona już nie ma. TT to, tak jak Anderson, double-double machine. Varejao, zanim dowiedział się o zakrzepie w płucu, kręcił jakieś 14/14. Bynum to, obok Howarda i Hibberta, jeden z najlepszych centrów, mogący dominować mecze. Niby ma degenerative knees, ale za tak małą kasę warto zaryzykować, nawet jeżeli nie będzie grał po 40 minut. Bennett może być najlepiej ofensywnie ukształtowanym graczem tego draftu, Karasev ma jeden z lepszych rzutów z tegorocznego naboru + ograny w reprezentacji i mocnej lidze rosyjskiej. Jack i reszta opcji ofensywnych (w końcu są!) odciążą Irvinga, JJ będzie też weteranem w szatni. Kyrie z Dionem docierali się razem latem, ich współpraca będzie tylko lepsza.
Powodów do optymizmu jest dużo. Brown nawet z przeciętnych graczy robił przyzwoitych systemowych obrońców. A tych nie było widać przez ostatnie 3 lata. W wielu artykułach pisano o Cavs jako most improved team, w power rankingach też plasowani są wysoko. Jestem dobrej myśli, w tym roku playoffy wrócą do Cleveland. A tam? Chyba tylko Kobas jest bardziej clutch niż Kyrie ;)
Choć pamiętajmy: injuries can derail any season.
edit:
Teorii spiskowych na temat powrotu Bronka jest mnóstwo, salary niby się zgadza, ale... On tam jest królem, w Ohio dalej jest cała masa hejterów, może kiedyś... Do Heat przychodzą gracze, którzy chcą wygrać ringa, zgadzają się na niższe zarobki. W Cleveland trzeba mocno przepłacić, a i tak dostajesz wypalonych weteranów - patrz ostatnio rok Jamesa tam. Takie uroki nieatrakcyjnych/małych rynków.
Według mnie, on i Melo zostaną w swoich zespołach.

Otrzymane punkty reputacji: +12
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Wybaczcie zmianę tematu rozmowy ale chciałbym Was zapytać co sądzicie na temat tankowania w Bostonie? Napisałem mały artykuł na ten temat, gdybyście chcieli się z nim zapoznać wklejam LINK

Otrzymane punkty reputacji: +11
lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Mam zupełnie inne zdanie na temat Cavs - dla mnie Zeller lżejszy czy cięższy to wciaz drewno i on nie będzie żadnym factorem. Teza o tym, że Bynum obok Howard i Hibberta to jeden z najlepszych centrów, jest mocno naciagana - Bynum nigdy nie był liderem drużyny i zawsze grał ósme skrzypce za Bryantem czy Gasolem, a wtedy gra się łatwiej. Gasol z chorymi kolanami jest 200 razy bardziej wartościowym zawodnikiem niż Bynum z chorymi kolanami - technicznie, rzutowo i w innych aspektach. Gdyby Bynum miał cokolwiek w baku to Lakers nie oddaliby go tak łatwo. Poza tym pytanie czy Bynumowi się wciaz chce? Gra w Cavs to nie jest upgrade wobec Lakersów. Wręcz przeciwnie. Cavs na pierwszy rzut oka maja fajnych graczy, ale droga od fajnych graczy do fajnej druzyny jest długa i trudna.

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Bynum ma kontrakt na rok , jeśli chce dostać soczystą umowe to musi się nie połamać . Murzyni z NBA dziwnym trafem najbardziej zapierdzielają (niektórzy tylko wtedy) kiedy mają w perspektywie podpisanie nowej umowy .
Motywacja nie będzie problemem a zdrowie bo nie wierzę w jego kolana

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Wybaczcie zmianę tematu rozmowy ale chciałbym Was zapytać co sądzicie na temat tankowania w Bostonie? Napisałem mały artykuł na ten temat, gdybyście chcieli się z nim zapoznać wklejam LINK
W mojej opinii skład Bostonu wcale nie jest taki słaby. Jest tam kilku naprawdę ciekawych zawodników:
- Sullinger - byłem pod wrażeniem jego gry sprzed kontuzji, zresztą wystarczy spojrzeć na same statystyki jego ostatnich gier;
- Green - facet ma ogromny potencjał co pokazał m.in. w meczu z Miami. Gdyby tylko jego forma była trochę bardziej równa...;
- Bradley - świetny obrońca, tylko w ataku niezbyt dobrze to wygląda;
- gracze z Brooklynu- całkiem solidni zawodnicy;
- Rondo - trudno powiedzieć jak będzie grać po kontuzji no i kiedy go zobaczymy na parkiecie;
- Lee - jako zawodnik z ławki jak najbardziej;
- Olynyk czy jak mu tam ;) podobno ma potencjał z tego co niektórzy mówią.

Już w tamtym sezonie nie brakowało meczów, gdzie weterani zawodzili na całej linii, a młodzi grali dobrze. Jak dla mnie mają potencjał, by wejść do play-off i w dalszym ciągu wyżej ich cenię od Waszyngtonu i Cleveland, no ale to moje zdanie. Pytanie tylko czy będą w ogóle chcieli walczyć o play-off czy jednak tankowanie?

backrus 48

backrus

Użytkownik
Pamiętacie jak Rondo rzucił się na Humphriesa? ????

Tankować czy nie? Uważam, że lepiej będzie nurkować po top pick, szczególnie że nie wiemy, jak będzie grał Rondo, luźniejszy sezon na pewno pomógłby mu wrócić do pełnej formy. Tylko że to będzie ciężkie:
- Rondo to niesamowity walczak, wątpię by pasowało mu przegrywanie, a zmieniać przebieg meczu potrafi - wystarczy spojrzeć na jego występy w po
- Green, sky is the limit

Zwycięży celtycka duma czy zdrowy rozsądek? Mam nadzieję, że jednak rozsądek, bo nie chcę oglądać Bostonu tułającego się po miejscach 8-10.

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Boston w takim składzie to może nie mieć wyboru czy chcą tankować czy nie ???? po prostu będą zbierać baty ostre

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Zwycięży celtycka duma czy zdrowy rozsądek?
Piszesz, jakby Celtowie nigdy nie tankowali ???? Chociaż nie - to nie tankowanie tylko &quot;eksperymentowanie&quot; ???? 96/97 i 15W ????

M.L Carr:
Sprowadzałem takich zawodników jak Nate Diggers czy Brett Szabo. To było kiepski żart. Chodziło o to, żeby przypadkiem nie wykonać ruchy kadrowego, który pomógłby drużynie wygrywać mecze.
Pamiętam jedno spotkanie, w którym David Wesley zaczął nagle trafiać z każdego miejsca boiska. Musiałem go posadzić na ławce. Podszedł do mnie i powiedział ‚Trenerze, co robisz? Właśnie trafiłem cztery rzuty z rzędu’. Odpowiedziałem: ‚Wiem Davidzie, eksperymentuję’.
06/07 i Rivers:

W jednym z wymownych meczów pod koniec sezonu, Celtowie, grając u siebie, prowadzili pod koniec kwarty z beznadziejnymi Bobcats 69:51 i udało im się przegrać całe spotkanie ośmioma punktami.”

„Doc Rivers upierał się, że nie było nic niesportowego w posadzeniu swojego najlepszego strzelca, Paula Pierce’a, na ławce na całą czwartą kwartę i trzymanie się kwintetu składającego się z Sebastiana Talfaira, Ryana Gomesa, Geralda Greena, Allana Raya i Leona Powe przez cały ten czas gdy przewaga topniała.”

„W ostatnim tygodniu sezonu, Celtics i Bucks, obydwie drużyny walczące o jak najlepszą pozycję w drafcie, w meczu ze sobą nie wystawiły swoich najlepszych strzelców – Paula Pierce’a, Ala Jeffersona, Wally’ego Szczerbiaka, Michaela Redda i Mo Williamsa.
Więc całe to gadanie o &quot;Celtic&#39;s pride&quot;...

Otrzymane punkty reputacji: +12
backrus 48

backrus

Użytkownik
@Hardison Ale odgrzebałeś ???? Teraz niewielu przyznaje się do zamierzonego tankowania. Dobra, Cs są do tego zdolni, ale co powiesz o takich LAL? Kobas, jeżeli nie skończy kariery, raczej nie będzie grał za mniejszą kasę. Chociaż luxury tax wielkim niestraszne - wystarczy spojrzeć na Nets.
Druga sprawa, czy wierzymy w czystość draftu? Kyrie z picku Davisa za Bronka, Davis za Paula, wydaje się podejrzane, nie? ;)

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
NBA Europe Live Tour

No to pierwsze śliwki robaczywki, a za miesiąc ruszamy z porządnym zarobkiem ! :))))))

Turniej rozpocznie się w Istambule. Meczem inauguracyjnym, który zostanie rozegrany 5 października będzie konfrontacja Fenerbahce Ulkerspor z Oklahomą City Thunders . Następnego dnia, 6 października Philadelphia 76ers zmierzy się na hiszpańskim parkiecie z Uxue Bilbao Basket. Zakończenie europejskich wojaży rozstrzygnie spotkanie pomiędzy dwoma ekipami z NBA, które nastąpi 8 października w Manchester Arena.

Transmisja meczu OCT - Fenerbahe ( C+ Family 2 godz 15.00 - dzisiaj )

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
Fener może powalczyć o pokrycie handi ale Bilbao po wczorajszym meczu z Realem jest skazane na wyraźną porażke.Widzę że handi na Phile nawet niskie więc warto pobierać póki nie wzrośnie do 15-18pkt

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Jakby ktoś chciał obstawić Warriors to s5 jakim grają to:
Curry, Iguodala, Barnes, Lee, Bogut

Niestety roster Lakers jest dla mnie zagadką.

sewerynkg 18,3K

sewerynkg

Użytkownik
długo czekałem na ten dzień!

@2.75 na Bulls, opcja baaardzo kusząca. D. Rose już zdrowy, ale trzeba poczekać na s5 i wtedy coś się wykmini.

mkalvarez 120

mkalvarez

Użytkownik
kuszace to jest handi GSW-7.5 lakersi nie wiem kim beda grac, ale to bedzie cos w stylu blake/young/johnson/sacre?/kaman? bo nash, kobe i gasol napewno nie graja, mysle ze GSW ma lawke lepsza, a co dopiero s5 ktore wypisal marqs jak dla mnie o 2 klasy lepsze, wiadomo ze to presezon ale wydaje mi sie ze cudow nie ma i mecz skonczy sie blowoutem

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
co do Rose&#39;a
&quot;Bulls coach Tom Thibodeau said he plans to play Rose in two or three six to eight minute spurts.&quot;
“We’ll see where he is,” said Thibodeau of Rose. “A game is different. If he needs rest, we’re going to give him rest. If he’s OK, we’ll play him a little bit more.”

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Preseason, preseason - 3 mecze i 3 dogi wygrywają :)

GSW - LAKERS 95 - 104

W mojej ocenie duża niespodzianka, że Iggy zaczął na dwójce, kosztem Thompsona, który zaczął na ławce ( ale i tak dostał najwięcej minut ). Czy to tylko jakiś gest coacha, czy też zorganizowana akcja pożyjemy zobaczymy jednak trochę mnie to martwi. Patrząc na szeroki skład wojowników obawiam się, że nie będzie jakości z ławki bez Jacka i Landryego, a biorąc pod uwagę kontuzjogenność gwiazd, to może być sezon rozczarowań niestety.....
Lakers bez Big3 ( Nash, Koby, Gasol ), więc młodzi mieli okazję poszaleć i poszaleli :). Błysnął Xavier Hanry - 29 oczek z ławki, pozyskany z NOH SG może ewentualnie gdzieś być w rotacji z Bryantem jak wyzdrowieje. Dużo anonimowych graczy, którzy wierzą w swoją szansę w projekcie budujemy Lakers. I co najważniejsze - wygrali

Chicago - Indiana 82 -76

Bulls wiadomo, jeśli będą zdrowi mają chrapkę conajmniej na finał na Wschodzie. Defense, defense już od pierwszego meczy preseason. Wrócił na dobre Rose ( 13 pkt , 5/12 3 asysty ). Ogólnie trzeba powiedzieć, że pomimo sporej rotacji widać, że jest ciśnienie między tymi drużynami, gdyż poza Noah, widzieliśmy na parkiecie wszystkie armaty z obydwu stron ( nawet Granger dostał 29 minut z ławki - 6 pkt. ). Daleko jeszcze od optymalnej formy, mecz mocno underovy, ale zwycięstwo Bulls, to mimo wszystko niespodzianka.

Houston - New Orlenas PELICANS 115 - 116

Fajny wesoły mecz z debiutem Howarda. News wypływający z tego meczu, to kontuzja Tyreka Evansa, którego awaria stopy, wyglądała dość poważnie...Houston jak to Houston, dużo punktów wielu graczy, fajnie zaprezentował się Casspi ( 20 oczek na skuteczności 9/10 ! ), szkoda , ze Eurobasket miał w d.... Nie grał Asik. W Pelikanach nie grał Gordon a ciężar gry wzięli Davis i Morrow, który jak Gordon będzie dalej taki chorowity może tutaj sobie całkiem fajnie pograć. Houston będzie dalej mocno overover patrząc w stronę PO, co do NOP to pewnie drużyna na miejsca 10-12 w swojej konferencji

Fenerbahce - OKC 82 - 95

Co tu dużo pisać. Turcy zrobili fajną paczkę, ale na NBA to za mało. Fakt, że oni też muszą się zgrać, ale miałem wrażenie, że OKC jak chciało to wrzuciło drugi bieg i pojechało do przodu. Wróćmy do NBA i gości, którym jednak brak Westbrooka będzie się odbijał czkawką, dopóki nie przeorganizują gry pod sterowanie Jacksona. Pytanie czy ten coach bedzie potrafił to zrobic.. Ciekawi mnie Lamb, fajny grajek, powinien dostawać więcej minut, albo odejść gdzieś gdzie będzie grał.

PS. Dobrze, ze nie obstawiam preseason :).
Do usłyszenia !

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Bilbao - Philadelphia 104 - 106

Na gorąco po meczu.
Mocno telewizyjne i wesołe spotkanie :). Bilbao miało nawet + 6 , ale wszedł Turner i zrobiło się + 6 w drugą stronę. Potem nerwówka, waleczni hiszpanie doszli, ale ostatnie słowo należało do NBA. Ciekawym graczem w rotacji 76 może być ten Wroten, który przyszedł z Memphis.
Jeżeli miałbym coś polecać w meczu z OKC, to szedłbym w stronę overku przy linii 196.
Czekamy na noc i dalszą porcję preseason.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom