Typ : Kyrie Irving over 22,5 pts
On mnie nie zawodzi
Kurs : 1,82
Buk :
Fortuna
Dziś o 03:00 odbędzie się spotkanie pomiędzy Cleveland a Phoenix. Skupmy się na Kyrie Irvingu MVP tegorocznego All Star Game. Większość z nas zna dokładnie tego zawodnika, znamy jego mocne i słabe strony. Kyrie ostatnimi czasy jest w niezłej formie. W marcu osiąga średnią na poziomie 21,7 pkt przy skuteczności gry z pola na poziomie 45%. Ostatnie 10 gier to średnia 23,8 pkt przy skuteczności 45%. Kyrie oddaje średnio na mecz 18 rzutów co oczywiście dokładnie opisuje tego gracza. Nie jest to typowa 1. Jest to typowy gracz : first shoot, a nie first pass. Na te 18 rzutów składa się średnio 5 rzutów za trzy. Skuteczność rzutów za trzy opisywanego przeze mnie gracza to 36%. Staje średnio na linii rzutów osobistych 5 razy, jego skuteczność to 86%. Kyrie uwielbia wjazdy pod
kosz, z tego jest znany i właśnie najczęściej w takich sytuacjach zostaje faulowany. Najczęściej zdobywa punkty z tzw : Pull up shots, czyli rzutów z przynajmniej 10 stóp od kosza,gdy wykonuje się conajmniej 1 crossover. W ostatnich 5 spotkaniach Kyrie pokrył to 20 punktów 4x. W spotkaniu z Phoenix które rozgrywano w hali w Ohio w 37 minut rzucił 24 punkty. Warto zwrócić uwagę, że w marcu Kyrie średnio na parkiecie spędza blisko 40 minut co sprawia, że będzie wiele szans do pokrycia proponowanego przeze mnie zakładu. Shot Chart Kyriego
Typ : Al Jefferson under 24,5 pts
u innych buków było u 26,5 więc pewnie komuś weszło ????
Kurs : 1,82
Buk :
Fortuna
Na początek pozwolę sobie zacytować kawałek artykułu ze strony gwiazdybasketu.pl o Al'u Jeffersonie "
Chłop ma pracę nóg, której można pozazdrościć. Doskonale czyta
obronę rywali i ustawienie gracza kryjącego go jeden na jeden. Gdy tylko dostanie dobre podanie w środek, to zamienia je na punkty. Haczek, drop step, pompka, podwójny
piwot – full opcja."
Spotkanie Washington Wizards z Charlotte Bobcats zapowiada się bardzo ciekawie. Oba zespoł na tą chwilę znajdują sie w PO i raczej ten stan nie powinien się zmienić. Jednak ja nie o tym. Zazwyczaj stawiam overy zawodników, ale dziś przyszkowałem sobie underek. Big Al Jefferson bo to o nim mowa. Świetny zawodnik, ponad 130 kilo wagi, niesamowita lekkość rzutu, świetna gra w postupie. Mogę tak długo i długo pisaćo tym zawodniku, ponieważ jest jednym z lepszych centrów. W marcu osiąga średnie 28pkt na spotkanie na skuteczności 61%. Pamiętam jak dziś pojedynki między Phoenix a Utah kiedy jeszcze w słońcach grał Marcin. Big Al szkolił naszego rodzynka w postupie tak, że Polish Hammer nie wiedział o co chodzi. Teraz skupmy się czemu akurat under? Po pierwsze w spotkaniu Big Al zdobył tylko 17 punktów, gdzie był kryty przez świetnego w obronie Gasola. Po 2 mowa tu o wcześniej lekko skrytykowanym przeze mnie Marcinie Gortacie. Poprzedni pojedynek między tymi dwoma zawodnikami to tylko 6 punktów centra Bobcats. Mało?Mało! Czemu? Kto oglądał ten wie, jak Marcin krył Ala. Odcinał go zupełnie od piłek,świetnie opierał się jednym łokciem o plecy przeciwnika a drugą ręke mocno wyciągał przed twarz Jeffersona. To sprawiało, że po 1 Big Al praktycznie nie otrzymywał podań, a jeśli już je dostawał to miał Marcina "na sobie". Wiemy co robi Marcin po tym jak nie ma Nene. To dzięki niemu w ciągu całego sezonu Wiz stali się 12 obroną w NBA. Często czytam wiele artykułów o Marcinie i wczoraj kolejny wpadł w moje ręce gdzie opisano to jak Gortat broni przeciwko innym centrom. Gortat zatrzymał 5 różnych centrów na 10 lub mniej punktów. Np : Favors(5 pkt 5 zb), czy Gasol(10 pkt(4/10 z gry) i 7 zb). Dlatego myślę, że dziś pora na kolejny świetny występ jedynego Polaka w NBA przeciwko Alowi.
Warto wspomniec, że dziś do Lineupu Bobków wraca Henderson więc Al powinien dostać kilka piłek mniej