doktor-g
Użytkownik
Witam. Przed nami już ostatnie roztrzygnięcia przed zbliżającymi się playoffami. Sytuacja w konferencji wschodniej staje się coraz bardziej klarowna i wydaje się, że jedyne miejsce wolne w walce o najlepszą ósemkę to miejsce nr 8 gdzie znajduje się ATLANTA HAWKS
Washington i Charlotte są już praktycznie bezpieczni. Obie drużyny powalczą ze sobą, a może i z Brooklynem o miejsce nr 6 i 1 rundę z Toronto lub Chicago. Żadna z ekip: Wizards, Bobcats, Nets nie chciałaby zająć 7 miejsca bo w 1 rundzie od razu wpadają na Pacers lub Heat, dlatego i w tej części tabeli będziemy obserwować pasjonującą walkę do końca sezonu.
Ja przyjrzę się dziś sytuacji drużyny z Atlanty.
Jest to solidna drużyna, która gdyby nie kontuzja jej lidera Horforda już by mogła mieć pewne miejsce w playoffach. Niestety muszą bić się do końca o czołową ósemkę.
Drużyna, ta od początku lutego notuje kiepski bilans: 1W 8L 1W 6L 5W 5L ( 7W-19L)
Ostatnie przegrane to kolejno z : NOP @TOR PHX @MIN i POR
Były to ciężkie mecze, a jedynie porażka z Pelicans w kontekście playoffów zdecydowanie nie powinna mieć miejsca.
Ich najbliższy terminarz i moja subiektywna ocena szans.
Atlanta Hawks (31:40)
@WASH - WIN
PHI - WIN
CHI - LOSE
CLE - WIN
@IND -LOSE
DET -WIN
BOS -WIN
@BKN -LOSE
MIA -LOSE
CHA -WIN
@MIL -WIN
Oceniam, że wygraja ok 7 meczy przy 4 porażkach. Ważne będą spotkania z bezpośrednimi rywalami : Cleveland i Detroit
Ich bilans na koniec sezonu: 38-44
Terminarz bezpośrednich rywali:
New York Knicks (30-43)
@GSW -LOSE
@UTA -WIN
BKN -WIN
WASH -LOSE
@MIA -LOSE
@TOR -LOSE
CHI -WIN
@BKN -LOSE
TOR -WIN
Trudne wyzwanie przed NYK: zagrają 2 razy z Brooklynem, 2 razy z Toronto i Chicago, Golden State. Poza Utah każda z drużyn ma o co grać.
Mogą wygrać ok 4 meczy przy 5 porażkach
Ich bilans na koniec sezonu: 34-48
Kolejną drużyną jest
Detroit Pistons (26-46)
@PHI -WIN
MIL -WIN
@IND -LOSE
@BKN -LOSE
BOS -WIN
@ATL -LOSE
@CLE -WIN
@CHI -LOSE
TOR -WIN
@OKC -LOSE
Optymistycznie patrząc szanse są na ok 5 zwycięstw przy 5 porażkach.
Bilans na koniec sezonu: 31-51
Cleveland Cavaliers (29-45)
IND -LOSE
@ORL -WIN
@ATL -LOSE
CHA WIN
DET LOSE
@MIL WIN
BOS WIN
BKN LOSE
4 ewentualne wygrane i 4 porażki. Mój subiektywny bilans na koniec sezonu drużyny Cavaliers 33-49
Zdecydowanie widać, że najłatwiejszy terminarz mają Hawks. Fani Knicks i Pistons, a także Cavaliers może mi wybaczą, ale w mojej opinii nie zasłużyli oni w tym sezonie na grę w playoffach.
Także drużyny te na koniec sezonu powinny zająć miejsca:
8. Atlanta Hawks (38-44)
9. New York Knicks (34-48)
10. Cleveland Cavaliers (33-49)
11. Detroit Pistons (31-51)
Jak to się ma do bukmacherki? A no tak, że będę mniej więcej trzymał się tego schematu i dziś wychodzi mi z niego, że Atlanta powinna powalczyć z Wizards.
1. Pora, aby kiepska passa Atlanty się skończyła. Mieli ostatnio ciężkie mecze z dobrymi drużynami. Dziś rywal będzie ciut mniej wymagający, zmęczony po wczorajszej prestiżowej wygranej z Indianą. Czarodzieje zagrali świetnie w obronie i pozwolili przyjezdnym z Indianapolis na fatalną skuteczność z gry - 35.4%.
Kalendarz ma tu na pewno znaczenie i liczę na pewien trójkąt zależności:
Indiana wygrywa prestiżowy mecz z Miami
jedzie do Waszyngtonu gdzie przegrywa.
Wizards grają świetny mecz z pretendentami do mistrzostwa, a dziś przegrywają z ledwie łapiącymi się do awansu Hawks.
Ostatnie trzy pojedynki między Atlantą a Washingtonem 2 razy wygrywali Wizards.
Brakuje napewno w drużynie Atlanty Korvera (skurcze mięśni pleców) Dziś też nie zagra. Liczę jednak dziś na close game i świetny występ Millsapa, któremu dobrze się gra z Wizards.
Ostatnie porażki z Denver czy Sacramento chluby raczej nie przynoszą drużynie ze stolicy i jasno pokazują, że są dość chimeryczną i nieobliczalną ekipą.
Przyjezdni mieli jeden dzień odpoczynku, zdecydowanie bardziej potrzebują zwycięstwa w dzisiejszym meczu. Wizards nie powinni powtórzyć tak dobrego występu jak z Indianą. Mają nie najgorszy terminarz, jeszcze powalczą o dobre miejsce, choć wiadomo, że przed dzisiejszymi rywalami się nie położą i jak to w NBA nerwy będą do samego końca meczu.
Mój typ na dziś:
Washington i Charlotte są już praktycznie bezpieczni. Obie drużyny powalczą ze sobą, a może i z Brooklynem o miejsce nr 6 i 1 rundę z Toronto lub Chicago. Żadna z ekip: Wizards, Bobcats, Nets nie chciałaby zająć 7 miejsca bo w 1 rundzie od razu wpadają na Pacers lub Heat, dlatego i w tej części tabeli będziemy obserwować pasjonującą walkę do końca sezonu.
Ja przyjrzę się dziś sytuacji drużyny z Atlanty.
Jest to solidna drużyna, która gdyby nie kontuzja jej lidera Horforda już by mogła mieć pewne miejsce w playoffach. Niestety muszą bić się do końca o czołową ósemkę.
Drużyna, ta od początku lutego notuje kiepski bilans: 1W 8L 1W 6L 5W 5L ( 7W-19L)
Ostatnie przegrane to kolejno z : NOP @TOR PHX @MIN i POR
Były to ciężkie mecze, a jedynie porażka z Pelicans w kontekście playoffów zdecydowanie nie powinna mieć miejsca.
Ich najbliższy terminarz i moja subiektywna ocena szans.
Atlanta Hawks (31:40)
@WASH - WIN
PHI - WIN
CHI - LOSE
CLE - WIN
@IND -LOSE
DET -WIN
BOS -WIN
@BKN -LOSE
MIA -LOSE
CHA -WIN
@MIL -WIN
Oceniam, że wygraja ok 7 meczy przy 4 porażkach. Ważne będą spotkania z bezpośrednimi rywalami : Cleveland i Detroit
Ich bilans na koniec sezonu: 38-44
Terminarz bezpośrednich rywali:
New York Knicks (30-43)
@GSW -LOSE
@UTA -WIN
BKN -WIN
WASH -LOSE
@MIA -LOSE
@TOR -LOSE
CHI -WIN
@BKN -LOSE
TOR -WIN
Trudne wyzwanie przed NYK: zagrają 2 razy z Brooklynem, 2 razy z Toronto i Chicago, Golden State. Poza Utah każda z drużyn ma o co grać.
Mogą wygrać ok 4 meczy przy 5 porażkach
Ich bilans na koniec sezonu: 34-48
Kolejną drużyną jest
Detroit Pistons (26-46)
@PHI -WIN
MIL -WIN
@IND -LOSE
@BKN -LOSE
BOS -WIN
@ATL -LOSE
@CLE -WIN
@CHI -LOSE
TOR -WIN
@OKC -LOSE
Optymistycznie patrząc szanse są na ok 5 zwycięstw przy 5 porażkach.
Bilans na koniec sezonu: 31-51
Cleveland Cavaliers (29-45)
IND -LOSE
@ORL -WIN
@ATL -LOSE
CHA WIN
DET LOSE
@MIL WIN
BOS WIN
BKN LOSE
4 ewentualne wygrane i 4 porażki. Mój subiektywny bilans na koniec sezonu drużyny Cavaliers 33-49
Zdecydowanie widać, że najłatwiejszy terminarz mają Hawks. Fani Knicks i Pistons, a także Cavaliers może mi wybaczą, ale w mojej opinii nie zasłużyli oni w tym sezonie na grę w playoffach.
Także drużyny te na koniec sezonu powinny zająć miejsca:
8. Atlanta Hawks (38-44)
9. New York Knicks (34-48)
10. Cleveland Cavaliers (33-49)
11. Detroit Pistons (31-51)
Jak to się ma do bukmacherki? A no tak, że będę mniej więcej trzymał się tego schematu i dziś wychodzi mi z niego, że Atlanta powinna powalczyć z Wizards.
1. Pora, aby kiepska passa Atlanty się skończyła. Mieli ostatnio ciężkie mecze z dobrymi drużynami. Dziś rywal będzie ciut mniej wymagający, zmęczony po wczorajszej prestiżowej wygranej z Indianą. Czarodzieje zagrali świetnie w obronie i pozwolili przyjezdnym z Indianapolis na fatalną skuteczność z gry - 35.4%.
Kalendarz ma tu na pewno znaczenie i liczę na pewien trójkąt zależności:
Indiana wygrywa prestiżowy mecz z Miami
jedzie do Waszyngtonu gdzie przegrywa.
Wizards grają świetny mecz z pretendentami do mistrzostwa, a dziś przegrywają z ledwie łapiącymi się do awansu Hawks.
Ostatnie trzy pojedynki między Atlantą a Washingtonem 2 razy wygrywali Wizards.
Brakuje napewno w drużynie Atlanty Korvera (skurcze mięśni pleców) Dziś też nie zagra. Liczę jednak dziś na close game i świetny występ Millsapa, któremu dobrze się gra z Wizards.
Ostatnie porażki z Denver czy Sacramento chluby raczej nie przynoszą drużynie ze stolicy i jasno pokazują, że są dość chimeryczną i nieobliczalną ekipą.
Przyjezdni mieli jeden dzień odpoczynku, zdecydowanie bardziej potrzebują zwycięstwa w dzisiejszym meczu. Wizards nie powinni powtórzyć tak dobrego występu jak z Indianą. Mają nie najgorszy terminarz, jeszcze powalczą o dobre miejsce, choć wiadomo, że przed dzisiejszymi rywalami się nie położą i jak to w NBA nerwy będą do samego końca meczu.
Mój typ na dziś:
Atlanta Hawks-Washington Wizards
Hawks +4.5 pkt @1.96 marathonbet 9/10 97:101
Hawks ML @2.7 marathonbet 3/10
+5.64j.
Dopisałem do symulacji Cavs ( gdzieś mi umknęli ???? )
Linia niestety trochę wzrosła i obecnie jest +6 Hawks.
Wszystko dlatego, że Carroll jest game time decision, a Pero Antic zagra na 95%. Jednak ja nadal brnę w kierunku Jastrzębi ????
Hawks +4.5 pkt @1.96 marathonbet 9/10 97:101
Hawks ML @2.7 marathonbet 3/10
+5.64j.
Dopisałem do symulacji Cavs ( gdzieś mi umknęli ???? )
Linia niestety trochę wzrosła i obecnie jest +6 Hawks.
Wszystko dlatego, że Carroll jest game time decision, a Pero Antic zagra na 95%. Jednak ja nadal brnę w kierunku Jastrzębi ????