Po wczorajszych typach (9 traf/12 nietraf) dziś kolejna porcja meczów:
1) Washington - Portland
Tutaj istotny będzie wątek psychologiczny. Portland zostało zmiażdżone przez Boston dzisiejszej nocy. Czy się załamią czy wejdą na wyżyny swoich możliwości by zmazać plamy na honorze? Tego nie wiadomo. Dlatego też ja zdecyduje się na postawienie jedynie overa LaMarcusa Aldridge'a. To taki Josh Smith ekipy Portland, lider zespołu. Wierzę że jeśli Portland się podniesie to poprowadzi ich LMA, a jeśli się załamią to LMA będzie jedynym walczącym dla Portland. Moje typy:
LaMarcus Aldridge over 29 pts+reb | 1.85 @ Tobet
2) Miami - Indiana
Zapowiada się ciekawy mecz. Heat u siebie 17-2 i wydaje mi się że jutro będzie 18-2. W Miami wszyscy zdrowi, zaś w Indianie nie zagra Jeff Foster. Mimo że Indiana zajmuje 4 miejsce na wschodzie to jednak z Żarem nie wygrają. Miami wygrało 11 meczów u siebie z rzędu oraz 4 ostatnie bezpośrednie mecze z Pacers. Dla odważnych można dać over LeBrona, gdyż średnio przeciwko Indianie zdobywa 28pts 10 as i 8.5 reb. Ja jednak skusze się na under Danny Grangera. Z Miami ten dobry gracz jednak cieniuje, średnio 4.5 pts - wtf? Moje typy:
Danny Granger under 17.5 pts | 1.75 @ Tobet
Miami -6.5 | 1.61 @ bet365
Roy Hibbert over 11.5 pts | 1.83 @ bet365
3) Detroit - Toronto
Nie wiem co mam myśleć o tym meczu. Detroit złapało wiatr w żagle wygrywając drugi mecz i to z niebyle jakim przeciwnikiem bo po Lakersach wygrali z Atlantą. Dziś do Michigan przyjeżdża drużyna Toronto, drużyna dość nieprzewidywalna, dlatego ja daje tutaj no bet.
4) New Jersey - Houston
Oglądałem pierwszą połowę meczu Nets z Bobcats. Co prawda wygrali, ale ich gra nie rzucała na kolana. W tym meczu zabraknie Derona Williamsa czyli motoru napędowego Nets. Bez Derona ta drużyna nieistnieje. Wiem, że w Houston zabraknie najprawdopodobniej Lowry'ego, ale jednak strata Derona jest boleśniejsza. W dodatku Dalembert nie powinien mieć żadnych problemów z Petro pod koszem. Moje typy:
Houston | 1.42 @ Pinnacle
5) Chicago - Utah
Ulegając ostatnio Magikom, Bulls przerwali passę 8 zwycięstw i od 20 lutego byli niepokonani. Jak wspominałem w poprzedniej analizie - Utah to drużyna własnego parkietu, co potwierdzili kolejną wyjazdową porażką, tym razem w Philadelphi. Bilans wyjazdów 5-14. Myślę jednak ze warto dać over Ala Jeffersona lub Millsapa, bo pod koszem Chicago ma problem. Na dużo pozwolili Howardowi (co jednak niespodzianką żadną nie jest), również Ilyasovie. Wracając do typu na mecz to troche obawiam się postawić Chicago -10, chyba już Utah+18 jest pewniejsze, wątpie by Byki męczyły podstawowy skład w przypadku dużej wygranej. Zaryzykuje. Moje typy:
Utah +18 | 1.3 @ bet365
Al Jefferson over 26.5 pts+reb | 1.85 @ Tobet
6) Oklahoma - Charlotte
Cóż moge powiedzieć o tym meczu. Podobnie jak wczoraj Oklahoma jest zdecydowanym faworytem a mimo to przegrali z Cavs. Na 1.05 nie warto stawiać, dlatego rozważe jedynie over Jamesa Hardena. Moje typy:
James Harden over 17.5 pts | 2.0 @ bwin
7) Minnesota - New Orleans
W Minnesocie mają problem. Brak Rubio, brak Barei. Szczęściem Leśnych WIlków jest to że nie trafili na mocnego rywala. Niewiadomą pozostaje występ Love'a, dlatego trzeba czekać na oficjalne informacje. Myślę, że warto postawić na jego under, w przypadku niewystąpienia dostaniemy zwrot. Moje typy:
Kevin Love under 25.5 pts | 1.85 @ Tobet
Kevin Love under 13.5 reb | 2.02 @ Tobet
8) Phoenix - Memphis
Phoenix jest w niesamowitym gazie, chyba czują już zapach zbliżających się play-offów, czego z całego serca im życzę. Dziś do Arizony przyjedzie niespodziewanie 4 na zachodzie ekipa Miśków. Niespodziwanie bo któż by przypuszczał że bez kontuzjowanego Zacha Randolpha ten zespół stać na zwycięstwa? Wygrali 9 z ostatnich 10 meczów (ulegli na wyjezdzie Houston) i pewnie zmierzają po play-offy. Phoenix radzi sobie równie dobrze wygrywając 6 z ośmiu meczów. Odrazu uprzedzam że te typy są bardzo subiektywne i nie należy przesadnie im ufać. Stawiam też na over Marcina Gortata. Ten mecz nazywany jest Polską nocą - na trybunach zasiądzie sporo Polaków ubranych w narodowe barwy, myślę że Marcin będzie gwiazdą tego spotkania i zdobędzie sporo punktów i zbiórek. Moje typy:
Phoenix | 2.13 @ Pinnacle
Marcin Gortat over 17.5 pts | 2.0 @ bwin
9) Golden State - Dallas
Ostatni dzisiejszy mecz. Dallas bardzo mnie zawiodło, liczyłem że pokonają Sacramento. Dallas b2b2b, w ciągu tygodnia zagrali 6 meczów, dlatego dziś gram na Golden State. A jeśli gram na Golden State jest to równoznaczne z overem Monte Ellisa. Moje typy:
GSW | 1.65 @ bwin
Monta Ellis over 22.5 pts | 1.85 @ Tobet
Edit: ale byka walnąłem z tym Monte