>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Marzec 2012

Status
Zamknięty.
sewerynkg 18,3K

sewerynkg

Użytkownik
Czyżby? Był/jest jednym z najbardziej wartościowych zawodników na ławce Mavs. Sporo potrafił wnieść po obu stronach boiska - mówię o DW.
Czytaj to co ja do ciebie pisze. Nie napisałem, że West nic nie wnosi tylko, że jest kontuzjowany już prawie miesiąc (od 15 lutego) i wspominanie to w kazdej analizie jest bez sensu.

soom123 30

soom123

Użytkownik
Chicago Bulls - Orlando Magic - over 184 @ 1.91 Betsafe ✅
W ostatnich 6 meczach Bulls przekraczali ten line 5 razy, Orlando 3 razy. Licząc średnia punktów zdobywanych przez Chicago u siebie i Orlando na wyjeździe również statystycznie wychodzi powyżej 184 pkt. W jedynym spotkaniu tych drużyn w tym sezonie padł jednak under. Jak będzie dziś zaobaczymy. Myślę, że na dzisiaj ciężko wybrać coś bardziej rozsądnego. Powodzenia!

prorok89 21

prorok89

Użytkownik
Czytaj to co ja do ciebie pisze. Nie napisałem, że West nic nie wnosi tylko, że jest kontuzjowany już prawie miesiąc (od 15 lutego) i wspominanie to w kazdej analizie jest bez sensu.
Wspominanie ma chyba jednak sens bo od kiedy go nie ma Mavs są 4-6 ,a więc zdecydowanie poniżej obecnego procentu zwycięstw 57%.Kidd już ma swoje lata,Beaubois gra bardzo nierówno, Mavsom brakuje z zeszłorocznego JJ Barey lub tegorocznego zastępcy Westa.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Joakim Noah
powyżej 10,5 zbiórek
1,83
Bet365
Ostatnie rezultaty Noah.
MIL 10
IND 17
PHI 18
CLE 6 - tutaj grał mało i mecz byl dzien po dniu i graly rezerwy
SAS 13
NOH 16
MIL 13
ATL 16
...
Ostatnie mecze pokazuja w jakich granicach zawodnik sie miesci jesli chodzi o rebounds. Statystyczny typ, mecz bardzo wazny a wiec bedzie walka.

R 9

raq911

Użytkownik
ja osobiście dziś liczę na Suns, ale nie oszukujmy się, bo Dallas to zespół półkę wyżej i myśle że nawet forma Gortata i Hilla dziś nie pomogą a kurs na teksańczyków wcale nie taki zły.
Tak samo odnosnie Orlando.. myśle, że będzie to mecz na granicy 85-90 pkt max. I tak też obstawiłem. Już nie mogę się doczekać pojedynków Howarda z podkoszowymi Bulls.
Moje typy to
Dallas: 1,58
Bulls-Orlando poniżej 183,5: 1,80
2,84 kurs ogólny.

A 47

all_in

Użytkownik
Nelson -5,5 asysty ⛔ 7asyst
Orlando -89pkt ⛔ 99pkt
Wszystko wskazuje na mecz underowy. Obawiam się jednak tutaj o chęci i motywację Howarda. Z Bulls zawsze mu się dobrze grało, do tego wiadomo silny rywal powinien wyzwolic w nim chęc walki, ale nie wiadomo czy czeka już na przyszły tydzień. Z tego powodu zagrałem under Orlando. Czuje mecz walki, raczej nie będzie run&amp;run. Chicago u siebie niezły diffens, poza tym w Orlando wygrali 97:83. Nelson dzisiaj na przeciwko będzie miał Derricka, co nie wróży mu dobrze. Linia dosyc niska, ale w ostatnim meczu między drużynami 2 asysty i przede wszystkim jeżeli mecz underowy mało asyst się szykuje. Howard łatwo na deskach miec nie będzie poza tym nie będzie miejsca dla partnerów aby z czystych pozycji rzucac za 3. Ciekawie będzie wyglądało na pewno na deskach.
Co do overu na Joakima, z tego co pamiętam jemu zawsze ciężko grało się przeciw Howardowi. W zeszłym sezonie miał mecz z MAgicami gdzie podajże nie miał ani jednej zbiórki

rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Chicago Bulls - Orlando Magic Dwight Howard over 21,5 pkt -&gt; 1,90 -&gt; Bet365 ✅✅✅ 29 pkt Howarda poprowadziło Magic do zwycięstwa 99 - 94 brawo !

Aż 1,90 na Howarda over pkt ? Biorę to bez chwili zastanawiania się. Dlaczego ? Noah przy Howardzie to drewno, nie widzę opcji żeby wygrał mecz pod koszem z Dwightem. Howard pod koszem jest naprawdę skuteczny, nawet gdy jest faulowany( często ponieważ każdy wie, że piętą achillesową Mr Double Double są rzuty wolne, gdzie w całej swojej karierze nie miał więcej niż 60% bodajże) mimo to trafia do kosza i ma szansę na akcje and one. Howard z wielkimi radzi sobie bardzo dobrze, Orlando Magic przy okazji wielkich meczów m.in takich jak z Miami, Chicago, Lakers czy Oklahomą gra na DH12 rodem z Atlanty sporo piłek. W końcu na kogo ma spaść odpowiedzialność za zdobywanie pkt podczas tak szlagierowego spotkania? Oczywiście, że na lidera drużyny czyli Dwighta Howarda. Superman świetnie potrafi się zastawić, woli grę pod koszem niż na półdystansie, jednak pod kątem 45 stopni też potrafi świetnie rzucać. Liczę również na zbiórki ofensywne Howarda, nie sądzę żeby dzisiaj Joakim Noah go powstrzymał, po prostu Howard przy nim wygląda jak jego ojciec trochę ;] chodzi mi tutaj przede wszystkim o przewagę mięśniową jeśli tak to mogę nazwać. Pozdrawiam Rambo131.

A 47

all_in

Użytkownik
Gortat +16,5 pkt 1,70⛔ 16pkt
Gortat ostatnio w dobrej formie. Dobre pick&amp;rolle z Nashem, częściej biega do kontr i dostaje nie małą ilośc podań już nie tylko od Nasha. Dallas ma problemy z dobrymi środkowymi a do tego kontuzja Haywooda. Przeciwko Dallas 22,19,17 pkt. Co prawda Suns d2d ale widac że coś się ruszyło w drużynie, Marcin ustabilizował formę. W ciągu ostatnich ośmiu meczy tylko raz poniżej dzisiejszej linii- z Sacramento 14pkt ale grał mniej bo 30min. Na gospodarzy nie gram, ponieważ d2d, ostatnie 8 meczy z Dallas to porażki, Mavs spadają coraz niżej na Zachodzie, ostatnie zwycięstwo na wyjeździe 3tygognie temu, wkońcu musi przyjśc przełamanie a to taka drużyna że gra bo gra w zasadniczej ale jak trzeba się zebrac to nagle się wstrzeliwują

C 2

currose301

Użytkownik
Milwaukee – New York 2 kurs:1,85 Sts
Na początku ważnym wg mnie aspektem może być wynik 1 meczu tych drużyn gdzie wynik był 86-100 dla Bucks.Jednak wtedy NYK grał bez Lina który jednak może i ucichł ale gra solidnie. Na pewno Nowy Jork będzie rządny rewanżu.Milwaukee to drużyna przeciętna która niby jest drużyną swojego parkietu ale mają 9-9 u siebie czyli jak na drużynę własnej hali to kiepsko, ostatnio w Bradley Center ulegli Bykom z Chicago po pięknym buzzerze Rose jednak myślę że podrażnieni Knicks nie będą chcieli 4 porażki z rzędu.Zresztą te 3 poprzednie porażki to z drużynami nieco lepszymi od Kozłów(Boston,Dallas,San Antonio)

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Dziś w NBA 10 meczy. Przeanalizujmy je*:

1) Philadelphia - Utah
Wczoraj grały tylko cztery drużyny także zarówno 76tki jak i Jazzmeni mieli czas na odpoczynek. Philadelphia walczy o 4 miejsce na wschodzie, aktualnie jest szóstej pozycji razem z Indianą oraz Atlantą, jednak te dwie drużyny mają mniej porażek. Utah natomiast zajmuje 10 miejsce na zachodzie ze stratą 2 zwycięstw do 8 Minnesoty, jednak mają dwa mecze mniej do rozegrania. Ostatnie mecze to wysokie zwycięstwo Phily nad Bostonem (32 pkt), jednak Boston miał wtedy b2b z dogrywką więc był bardzo podmęczony. Utah zaś co prawda wygrał ostatnie 2 mecze jednak z Cavs i Charlotte więc zrobili to co do nich należało. Absencje w składach: Utah nie ma żadnych problemów kadrowych. Co innego w Philadelphi gdzie wątpliwy jest występ Younga (13.2 PPG, 5.2 RPG), nie będzie również Spencera Hawesa, który od dawna jest kontuzjowany. Moim faworytem w tym meczu jest Phila, Utah jest raczej drużyną własnego parkietu (5-13 bilans wyjazdów, 3 od końca na zachodzie).
Phila -5.5 | 1.84 @ Pinnacle

2) Charlotte - New Jersey
Charlotte chyba powoli zaczyna łapać wiatr w żagle. Oczywiście do pokonywania przeciwników daleka droga, jednak ambitniej podchodzą do meczów. Dziś przyjeżdża do nich ekipa New Jersey Nets. Brak podkoszowych - Okura oraz Lopeza sugeruje nam zagranie overa Biyombo. W Charlotte nie ma problemów z kontuzjami, więc czy dadzą radę Nets? Moim zdaniem nie, jednak tanio skóry nie oddają. Moje typy:
Nets | 1.84 @ Tobet
Charlotte +7.5 | 1.33 @ bet365
over Bismarck Biyombo**

3) Boston - Portland
Boston wypoczął, a tego brakowało ostatnio graczom Doca Riversa. W przeciągu bodaj 4 dni zagrali 3 mecze w tym dwa z dogrywką. Cele obydwu drużyn są te same - awans do PO. Boston zajmuje 7 miejsce na wschodzie i ma kilka zwycięstw przewagi nad NYK i Bucks. Portland zaś zajmuje 11 miejsce z bilansem 19-20. Jak wszyscy wiemy Portland stanowi ogromne zagrożenie przede wszystkim u siebie (14-7), na wyjazdach idzie im gorzej (5-13). Moim faworytem w tym meczu jest Boston. Dałbym też over Rajona Rondo, gdyż jego match-up Felton raczej go nie zatrzyma. Można też zaryzykować over LaMarcusa Aldridge&#39;a, ale to już dla bardzo odważnych. Moje typy:
Boston | 1.6 @ Tobet
Rajon Rondo over 13.5 pts | 1.87 @ Pinnacle
Rajon Rondo over 10.5 as | 1.83 @ Pinnacle

4) Detroit - Atlanta
Detroit ostatnio bardzo mnie zaskoczyło pokonując Lakers. Słyszałem głosy że mają mistrzowskie aspiracje i zamierzają powtórzyć wyczyn sprzed 10 lat ( ;) ). A tak na poważnie, to patrząc na te dwie drużyny przede wszystkim na myśl się rzuca over Josha Smitha. To jest absolutny lider tego zespołu. Najprawdopodobniej w meczu zagra Teague, który ostatnio skręcił kostkę. Nie zagra zaś Joe Johnson i Al Horford. Mimo że faworytem meczu są Jastrzębie to ja pozostane tylko przy overze Smitha. Moje typy:
Josh Smith over 19.5 pts | 1.75 @ Tobet

5) Oklahoma - Cleveland
Oczywiście Cavs są bez najmniejszych szans. Nie ma tu zbyt wiele do pisania. Over Westbrooka, Duranta, może też Hardena. Moje typy:
Russell Westbrook over 24 pts | 1.85 @ Tobet
Kevin Durant over 28.5 pts | 2.1 @ Pinnacle
James Harden over 16.5 pts | 1.75 @ bwin

6) Minnesota - Los Angeles Lakers
Tu z góry uprzedzam że analiza i typy nie będą obiektywne. Jestem pełen podziwu dla Leśnych Wilków i kibicuje im w każdym meczu. Dziś do Target Center przyjeżdża ekipa beznadziejnych na wyjazdach Jeziorowców (6-14, 4 porażki w ostatnich 5 meczach, w tym z takimi tuzami jak Wizards, Detroit, Suns). Minnesota zaś u siebie gra dobrze, ostatnio wręcz bardzo dobrze, wygrywając ostatnie 5 meczów. Liderem ekipy Adelmana jest oczywiście Kevin Love. Dziś pod tablicą wspomoże go powracający po kontuzji Nikola Peković. Nie zagra JJ Barea ale akurat na tej pozycji Minnesota ma Rubio i Ridnour&#39;a. W Lakers brak problemów kadrowych. Moje typy:
Minnesota | 1.93 @ betsafe
Kevin Love over 24 pts | 1.85 @ Tobet
Kevin Love over 13.5 reb | 2.1 @ bet365

7) Milwaukee - New York
Bezpośrednio sąsiadujące ze sobą drużyny na wschodzie. NYK są 8. więc zajmują ostatnie miejsce premiowane awansem do PO, zaś po piętach depczą im Kozły z Wisconsin. Oglądałem mecze NYK gdy była jeszcze Linmania i jak każdy zauważył wadą Lina jest duża ilość strat. Myślę że to może wykorzystać szybki Jennings dlatego warto rozważyć jego over. Jeśli chodzi o mecz to raczej no bet, jedynie można dać duży handi dla Milwaukee. Moje typy:
Milwaukee +7.5 | 1.4 @ bet365
Brandon Jennings over 19.5 pts | 1.85 @ Tobet

8) San Antonio - Los Angeles Clippers
Jak już wspomniałem mecze Clippers są dla mnie no betami. Jednak w tym przypadku warto zagrać San Antonio. Blake Griffin jest questionable, możliwe że zagra ale pewnie będzie odczuwał skutki upadku Humpriesa (tu taka mała uwaga ode mnie, dlaczego nazywa się go Kardashianem? Rozwiedli się, szkoda chłopaka bo wydał kupe forsy na pierścionek, wesele itd. a ta głupia suka go zostawiła) w meczu z Nets. W Spurs brak TJ Forda. Moje typy:
Spurs -4.5 | 1.85 @ Pinnacle
Blake Griffin under 21.5 pts | 1.85 @ bwin

9) Denver - New Orleans
Ogromnie mi szkoda Szerszeni. Nie dość że bardzo kiepsko opłaciła im się wymiana z Clippers to dodatkowo do Denver przyjechali osłabieni brakiem Okafora, Ayona, tradycyjnie Gordona. Możliwe że zagra Landry, ale po kontuzji może być z nim różnie.
Denver pomimo braku Fernandeza, Koufosa, możliwe że też Mozgova raczej nie powinni mieć żadnych problemów z pokonaniem Hornets. Moje typy:
Denver -7 | 1.52 @ bet365
over Nene **

10) Sacramento - Dallas
I ostatni dzisiejszy mecz to pojedynek Kings z Mavs. Mavs b2b po przegranej w Phoenix, ale dzisiejszy rywal jest zdecydowanie słabszy. Mecz powinno wygrać Dallas, siatke Phoenix trójkami fajnie dziurawił Kidd, jednak problemem Mavs jest brak centra. Byłoby miło to wykorzystać, jednak życie troche utrudnia zatrucie pokarmowe DaMarcusa Cousins&#39;a. Zagra jutro, ale nie wiadomo jak będzie się czuł po chorobie. Moje typy:
Dallas | 1.73 @ bwin
DaMarcus Cousins over 17.5 pts | 1.85 @ bwin
Dirk Nowitzki over 31 pts+reb | 1.85 @ Tobet

To by było na tyle. Będę wdzięczny jeśli ktoś wyłapał jakieś ewentualne błędy i ,w kulturalny oczywiście sposób, mnie poprawił ????
Pozdrawiam wszystkich

* niestety korzystam ze statystyk gdzie podane jest tylko 5 ostatnich meczy więc możliwe że passe zwycięstw czy porażek są większe niż 5.

** tych dwóch zakładów nie znalazłem w żadnym buku, jednak sądze że zarówno Biyombo jak i Nene zbiorą sporo piłek i zdobędą trochę punktów. Strzelam że Biyombo over 16 pts+reb oraz Nene over 19 pts+reb.

POMECZOWY EDIT:

Podsumowanie:
1) Początkowo Utah prowadziło, nawet spory czas, jednak dopadnięcie ich przez Philę było tylko kwestią czasu. Handi ładnie weszło.
2) Oglądałem pierwszą połowę tego meczu. Poziom bardzo słaby, wręcz momentami żałosny. Zgodnie z oczekiwaniami Nets wygrali, Biyombo double-double, zabrakło kilka punktów i wszedłby handi na Bobki.
3) No cóż moge powiedzieć. Stałem się ofiarą dobrej gry Bostonu Gdyby mecz był bardziej wyrównany to Rondo grałby pewnie dłużej i może przynajmniej punktowo zrobiłby over.
4) Krótko - &quot;ja wiedziałem że tak będzie&quot;
5) Największy zawód dzisiejszej nocy. Grzmot dostał grzmotem Kawalerzystów.
6) O absencji Love&#39;a dowiedziałem się w trakcie meczu. Mimo to Minnesota dzielnie się postawiła Lalkom. Dobrze że Love nie wyszedł na parkiet, przynajmniej mamy zwrot bo na pewno nie wykreciłby overów.
7) Elegancko powchodziło
8) Drugi zawód dzisiejszej nocy. Mo Williams z CP3 rozstrzelali Ostrogi. Blake zgodnie z przypuszczeniami underek.
9) Tu do overa Nene brakło kilku punktów. Denver rzecz jasna wygrało dużą różnicą puntków.
10) Zawód nr 3. Nic nie powchodziło - masakra.

Ogólnie na początek nie jest chyba tak źle. Weszło 9 typów o kursach od 1.4 do 1.85. Średnia trafionych to 1.72. Błędnie wytypowałem 12 typów o średnim kursie 1.82. Oczywiście nie powchodziło dużo overów na zawodników, stąd wysoka średnia.

Otrzymane punkty reputacji: +2
olo 2,4K

olo

Użytkownik
Detroit - Atlanta 2.20
Bwin
3/10

Na razie taką stawką, później zobaczę czy nie dodam.

W Atlancie słabo jest.

Horford out for season jak wiadomo już od jakiegoś czasu. Jason Collins week to week.

Joe Johnson znów problemy z kolanami, już przed ASG się zaczęły. Wątpliwy mocno jego występ.

PPG 17.6
RPG 3.50
APG 3.7

Teague w środę skręcił kostkę z Celtics. Póki co questionable.

PPG 12.4
RPG 2.10
APG 4.3

Willie Green już od jakiegoś czasu kontuzjowany. Też questionable.

PPG 7.7
RPG 1.60
APG 0.8

McGrady też problemy z kolanami, w środę nawet nie powąchał parkietu przez to.

PPG 5.9
RPG 3.00
APG 2.3

Tak więc szpital jest w Atlancie.

W dodatku pojawiła się dziś taka informacja:

Josh Smith poinformował Hawks, że chciałby zostać wytransferowany przed trade deadline. Smith nie jest zadowolony ze swojej drużyny i podobno już po zakończeniu poprzedniego sezonu chciał odejść z Atlanty. Według ludzi z jego otocznia, Smith uważa, że potrzebuje zmiany otoczenia i drużyny, w której lepiej będzie mógł wykorzystać swoje możliwości na boisku i poza nim. Według jednego ze źródeł, Smith między innymi nie jest zadowolony, że Hawks niewystarczająco promowali jego kandydaturę do All-Star Game. Poza tym, chciałby też grać w drużynie, która ma większe szansę na zdobycie mistrzostwa. W związku z tym niezadowoleniem Smitha, Hawks nie mają co liczyć, że po następnym sezonie uda im się podpisać z nim nowy kontrakt. Dlatego wymiana może być dla nich najlepszym rozwiązaniem, ale jak na razie nie wiadomo czy są skłonni go oddać. Wiadomo natomiast, że sporo drużyn zgłasza się do nich w sprawie Smitha, a jedną z nich są Warriors.
Czyli Smith nie ma ochoty już grać po prostu w Atlancie. Mimo braku ochoty notuje fajne statsy w tym sezonie:

PPG 17.1
RPG 9.80
APG 3.5

Ale frustracja musi być już spora, skoro nagle tak publicznie zaczął mówić o tym, że chce odejść. Ewidentnie ma dość. Nie wydaje mi się więc, że będzie jakoś mega się poświęcał. Bo i po co :?: Swojej wartości już nikomu udowadniać nie musi, wszyscy ją znają. W dodatku dziś Monroe będzie naprzeciw, a to nie jest łatwy rywal.

Parę statystycznych przesłanek:

DET are 10-2-1 ATS in their last 13 home games.
DET are 12-4 ATS in their last 16 games overall.
Head to Head: Home team is 9-4-1 ATS in the last 14 meetings.
Atlanta on road 11-10.
Detroit home 10-11.
Obie ekipy last 10 mają 5-5.
Atlanta 8-15-1 ATS po 1 dniu odpoczynku.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
San Antonio - Clippers 1.50
Panbet, 5dimes, Pinnacle
4/10

SAS -5 1.97
Panbet
3/10

San Antonio od dobrych kilku lat są skazywani na porażki przed sezonem. I od dobrych kilku lat udowadniają, że dobrze się starzeją. Duncana ostatnio kilka razy widziałem w Top 10 i trochę nie wierzyłem. Parker wgl szaleje strasznie. Manu to Manu, wbija pod kosz i zdobywa punkty jakimiś rzutami z dupy (najlepsze określenie jakie mi przychodzi do głowy, bo nie wiem jak inaczej czasem nazwać te jego cyrkowe ewolucje). Blair sobie dobrze poczyna, Splitter też, no ale w końcu mają świetnego mentora. Leonard daje solidne wsparcie na obwodzie. No drużyna naprawdę gra super. Bilans 26-12 i tylko za OKC są na Zachodzie. Byłem pewien przed sezonem, że PO to pewa, tak na 5 miejscu max, ale tego się nie spodziewałem. Ostatnio forma jest, ostatnie 10 spotkań to 7-3. U siebie 15-3. A Klipsy aż 10 porażek wyjazdowych w 20 spotkaniach. W dodatku Blake ostatnio się lekko popsuł. Ma grać dziś, ale kostka zepsuta to nie jest fajna sprawa nigdy.

Jeszcze statystycznie:

SA are 13-4-1 ATS in their last 18 games overall.
SA are 6-2 ATS in their last 8 home games.
Head to Head: LAC are 2-11 ATS in the last 13 meetings.
Favorite is 9-3 ATS in the last 12 meetings.

W tym sezonie 2 mecze H2H, 2 wygrane San Antonio - 115:90 w Texasie i 103:100 w Kaliforni.

soom123 30

soom123

Użytkownik
Minnesota Timberwolves (1) - Los Angeles Lakers (0) - 1 @ 1.91 Betsafe ⛔
Kolega wyżej napisał już troche o tym meczu. Co warto dodać, że wśród tych 5 ostatnich wygranych domowych meczy Minnesota podejmowała niezłe drużyny jak LAC i Philadelphie. Timberwolves wiele meczy wygrywają &#39;na styk&#39; różnicą 1-2 pkt (w ost 5 dom. zwycięstwach jedynie 2 razy były to różnice większe niż 2 pkt), także wiadomo, że w takich meczach wszystko się może wydarzyć. Jakiś buzzer beater i mogą przegrać np właśnie jednym pkt. Betsafe normalnie oferuje kurs na Wilki 1.93, przy takim handicapie (który liczony jest dwudrogowo) myślę, że nie ma co specjalnie szczypać się o 0.02 kursu i zabezpieczyć się na taką sytuację. LAL rzeczywiście strasznie kiepsko na wyjazdach i wydaje się, że mają mniejszą motywacje na takie mecze niż pukający do strefy PO gracze Wilków. Warto dodać, że bilans pojedynków między drużynami w tym sezonie to 2-0 na korzyść LAL. Mam nadzieje, że Minnesota nie dopuści sie trzeciej porażki.

edit: tak jak się spodziewałem, mecz na styku, niestety osobiste Bryanta przesądziły o losach meczu. Wilki nie poradziły sobie z końcówka.

San Antonio Spurs (0) - Los Angeles Clippers (5.5) - 1 @ 1.91 Betsafe ⛔
Blake raczej zagra ale myślę, że nawet jeśli to i tak SAS poradzą sobie spokojnie. Wreszcie wrócił Manu, jeden z moich ulubionych zawodników ligi i wydaje się, że jest w niezłej formie. Clippersi natomiast chyba zaczęli nie radzić sobie z presją, bo nie wiem jak to inaczej nazwać. Porażki z PHX, Nets, GSW pokazują, że w drużynie dzieje się niedobrze. Z SAS przegrywali już dwukrotnie w tym sezonie. Na wyjeździe różnica punktowa wynosiła 25 oczek. Co więcej Spurs jedynie raz w tym sezonie wygrali u siebie różnicą mniejszą niż 6... Też uważam, że granie meczy LAC to spore ryzyko ale bardziej w kontekście grania na ich wygraną. Tym razem więc uważam, że warto zainwestować w taką wygraną Spurs.

edit: niespodziewana nieobecność Parkera (wie ktoś dlaczego nie zagrał?) i niespodzianka gotowa...

toudi 715

toudi

Użytkownik
Detroit - Atlanta 2.20
Bwin
3/10

W dodatku pojawiła się dziś taka informacja:
Czyli Smith nie ma ochoty już grać po prostu w Atlancie. Mimo braku ochoty notuje fajne statsy w tym sezonie:
PPG 17.1
RPG 9.80
APG 3.5
Ale frustracja musi być już spora, skoro nagle tak publicznie zaczął mówić o tym, że chce odejść. Ewidentnie ma dość. Nie wydaje mi się więc, że będzie jakoś mega się poświęcał. Bo i po co :?: Swojej wartości już nikomu udowadniać nie musi, wszyscy ją znają. W dodatku dziś Monroe będzie naprzeciw, a to nie jest łatwy rywal.
Parę statystycznych przesłanek:
DET are 10-2-1 ATS in their last 13 home games.
DET are 12-4 ATS in their last 16 games overall.
Head to Head: Home team is 9-4-1 ATS in the last 14 meetings.
Atlanta on road 11-10.
Detroit home 10-11.
Obie ekipy last 10 mają 5-5.
Atlanta 8-15-1 ATS po 1 dniu odpoczynku.
Akurat to, że Smith chce odejść podnosi jego detrminacje w ostanim czasie. Chce odejść do jakiegoś contendera więc musi pokazać, że jest w stanie dużo dać takiej drużynie. Bez przesady, nie jest to LeBron James żeby cała liga się rzuciła jak mucha na g****, on wciąż jest w fazie budowania swojej reputacji. Dodatkowo bardzo podrażnił go fakt, że nie załapał się do All Star Game, szczególnie zwazywszy na to, ze wielu ekspertów sugerowało, że to on powinien zastąpić kontuzjowanego Joe Johnsona. Sporo ostatnio oglądałem meczów Atlanty i J-Smoove jest nakręcony i zdeterminowany jak nigdy wcześniej, gra ostatnio rewelacyjnie, w drugiej połowie meczu z Indianą stanęła w ofensywie cała Atlanta oprócz Josha. Bardzo poprawił półdystans i dodał do swojego arsenału rzut za 3. Do Warriors mu się nie śpieszy bo to krok w tył, on chce do lepszej ekipy. Chodzą plotki, ze Lakers mogą dac za niego Gasola a Nets Brooka Lopeza. Na jakimś forum ktoś pisał, że ponoć J-Smoove rozmawiał z Howardem o trejdzie do Nets i o potencjalym trio Deron-Smith-Howard ale bardzo możliwe, ze to plotka tylko.
Tak w ogóle z tego co ja wiem to on władzom klubu już dawno oznajmił, że chce odejśc, sporo przed All Star Weekend, ale dopiero teraz to zostało ujawnione.

Otrzymane punkty reputacji: +3
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Brendan Haywood możliwe, że dziś zagra.
A rzeczywiście. Więc tym bardziej warto dać na Dallas, co do overu Cousinsa też chyba warto zagrać nawet z Haywoodem, bo:
He&#39;s posted double-doubles in all four of his career games against the Mavericks, averaging 16.0 points and 12.0 rebounds but shooting only 39.3 percent.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Kurcze gdzie jest gwiazda działu? Wchodzę codziennie z nadzieją,że zobaczę jego analizę a tu cisza..

Dziś same wyrównane pojedynki praktycznie więc ciężko coś wybrać. Ja zdecydowałem się na to:

Philadelphia-Utah: Phila over 95,5 @1,83 Bet365✅✅104pkt

Kieruję się tu głównie faktem,że w ostatnich 11 meczach Utah tylko 3 razy straciło mniej niż 96 pkt,było to w meczach u siebie z Wizards i Rockets oraz ostatnio w Charlotte. Phila może nie jest tytanem ofensywy,bo w meczach u siebie rzuca średnio 94 punkty. Utah on road generalnie traci 97,5. Liczby nie grają,ale Phila w tym sezonie gra fajny basket,ładny dla oka no i w defense też skuteczni,choć moim zdaniem mają jeszcze spore rezerwy tutaj.Iguodala super gra(choć statsy miewał lepsze),dużo daje drużynie,taka trochę uboższa wersja LBJ;)

edit: Cleveland @10,00 też ustrzelone,ale byście mnie tu wyśmiali jakbym podał taki typ przed meczem;)

blum 70

blum

Użytkownik
Tobet
PHI-UTA
Al Jefferson
over 18.5
1.75 ⛔
Ten typ wydaje mi się bardzo prawdopodobnym. Big Al przeciw Miami, Cleveland i Bobkom rzucił odpowiednio 20, 25 i 31 pkt. Tylko z Dallas miał zniżkę (11 pkt). Można mieć do niego pretensje za grę w obronie, jednak w ofensywie to pewny punkt Jazz. Myślę, że w meczu z Phila spokojnie może sypnąć powyżej 20 pkt.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - USA, NBA
Spotkanie:
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers
Typ: 1
Kurs:
2,00
Bukmacher:
Bet365
Analiza:
Jutro o godzinie 2:00 polskiego czasu dojdzie do pojedynku między Minnesotą, a Lakers. Brak w tym meczu faworyta, choć w moim przekonaniu faworytem tego meczu jest Minnesota, a buki wystawiły mnie więcej porównywalne kursy chyba tylko dlatego że to Lakersi. Minnesota ostatnie 5 meczy u siebie wygrała, pokonali m.in. Portland, LAC czy 76ers. Lakers za to w ostatnich 5 meczach na wyjazdach wygrali tylko jeden mecz, z Dallas którego od jakiegoś czasu gra koszmarnie i przegrywa mnóstwo meczy. W ostatnich dwóch meczach na wyjazdach, Lakers potrafili przegrać z jednymi z najsłabszych drużyn w lidze czyli Pistons i Wizards, czyli drużynami słabszym od Minnesoty o jakieś dwie klasy. Lakers mają u siebie bilans 17-2, ale ten mecz odbędzie na wyjeździe, a tu bilans Lakers wygląda tragicznie bo tylko 6 wygranych na 20 meczy! W obu ekipach praktycznie bez kontuzji, dlatego myślę że to jest naprawdę dobry typ, a handicap +4.5 po kursie 1,50 wydaję mi się pewnym typem, bo Lakers na wyjazdach grają totalny piach i wczoraj ulegli takiej drużynie jak Wizards, a za to Minnesota wygrała u siebie z Portland.

A 47

all_in

Użytkownik
Ciężkie i ciekawe mecze dzisiaj mamy, zapowiada się wiele close game.
Cleveland -95pkt 1,83 ⛔ 96pkt
Thunder podejmuje u siebie Cleveland i ich zwycięstwo nie podlega dyskusji, ale do handi jakoś przekonać się nie mogę, bo może być moim zdaniem +7 jak i +25. Kawalerzyści w tym sezonie wysokimi wynikami nie grzeszą nie inaczej powinno być dziś. Gospodarze nie powinni popełnić błędy z meczu z Suns gdzie dali sobie rzucić w 1. połowie 64 pkt.
Charlotte- New Jersey 2 1,85 ✅ 83:74
W Bobkach coś się ruszyło, ale to chyba jeszcze za mało. Grali przed 4 dniami było +3 dla Netsów, choć bardziej wszyscy pamiętają wyczyn Derona, który rzucił 57pkt. Wyniki dziś zapewne nie powtórzy, nawet prędzej grałbym under ale mimo wszystko Netsi powinni dać radę. Charlotte musi trafić na dzień gdzie im będzie wszystko siedzieć bo defensywa nadal tragedia.
Rubio -9,5pkt ⛔ 15 pkt
Minnesota- Lakers szykuje się ciekawe widowisko. Ja pobieram under Rubio, który ostatnio trochę spuścił z tonu. Jego zdobycze punktowe to przeważnie wjazdy pod kosz. Ale z Lakers? Na pewno nie będzie to dobry pomysł bo tam będą czekać Gasol i Bynum. Dotychczasowe osiągnięcia z Lalkami 5 i 3 pkt.
Boston- Portland 1 1,70 ✅ 104:86

Boston. Hmm czuje że mogę żałować wyboru. U siebie ostatnie 4 mecze wygrane. Co mnie skłania do grania na Zielonych to wypoczęcie zawodników. Wczoraj wolne, przedwczoraj podstawowa 5 grała z Philą troszkę więcej niż po 20 minut. Taka porażka boli i liczę dziś na pozytywną sportową złość. Forma Portland też przemawia za gospodarzami, w tym sezonie już 2 przegrane z Celtics, bilans na wyjazdach 5-13

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers @ 2.00 w William Hill
Popieram jak najbardziej typ na Spurs. Nie ma się tutaj co rozpisywać, Spurs w formie, Clippers po stracie Billupsa nie przypominają już tego zespołu z początku sezonu. Ale ja typ główny opieram na Lakers. Wiadomo, Lakers na wyjazdach w tym sezonie grają tragicznie, ale akurat dzisiaj jestem gotów im zaufać. Dlaczego? Z jednej strony liczę na aspekt psychologiczny i chęć &quot;odkupienia win&quot; po kompromitujących porażkach w Detroit oraz w Waszyngtonie. Przede wszystkim jednak widzę tutaj przewagę w matchupach na korzyść Jeziorowców. TWolves nie mają nikogo kto byłby w stanie powstrzymać Kobego. W tym roku oba zespoły zagrały już z sobą dwa razy i za Kobe rzucił 31 i 35 punktów, a Lakers wygrali oba spotkania. Ba, nie pamiętam kiedy TWolves pokonali Lakersów. Bodajże 5 lat temu, czyli ponad 15 spotkań temu. Nie lubię opierać się na historii spotkań w NBA, ale widać tutaj kompleks wyższości Lakersów. Główne argumenty TWolves powinny być zneutralizowane przez Dwie Wieże z LAL, a jak szaleć będzie Rubio to przykryje go sam Kobe. Stawiam tutaj na pewne zwycięstwo gości.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom