Spotkanie: Boston - Lakers
Typ: Boston -5.5
Kurs: 1.91
Buk: Bwin
Analiza:
Po tym co zobaczyłem wczoraj w nocy, nie mam obaw przed handikiem na C's. Lakers stracili sporo sił, gdyż będąc myślami już przy meczy z Bostonem dali Dinozaurom odskoczyć i przez niemal całe spotkanie musieli nadrabiać, a nie tak jak to sobie zakładali - kontrolować grę. Widać, że bez Bynuma pod tablicami ciekawie nie jest. Sam Odom, mimo tego że trochę zapunktował, jak dla mnie wypadł słabo. Dodatkowo po upadku w 4 kwarcie musiał mieć zszywany podbródek, co dodatkowo sprawia, że w jakimś małym stopniu może mieć dziś problemy. Sam Gasol z Bryantem meczu nie wygra i o tym się przekonali. Ciągła eksploatacja sprawiła, że zaczęli popełniać więcej missów. Dziś mecz b2b wyjazdowy w Bostonie. Nie widzę najmniejszych szans na zmieszczenie się w handiku przez LA. Do ekipy C's prawie napewno wróci KG więc przystąpią do spotkania w pełnym składzie. Allen w formie, zresztą mieli czasu na odpoczynek więcej niż LA. Powinien narobić Bryantowi nie lada problemów. Napewno już tak łatwo Kobe nie będzie punktował z dystansu. Pod koszem KG będzie niszczył Gasola. Jak widziałem go wostatniej kwarcie wczorajszego meczu widać było wyraźnie, że zmęczenie daje się we znaki. KG odpoczął sobie w łóżeczku z grypą, dziś w pełni sił powinien przystąpić do spotkania. Zresztą pod koszem wielki Perkins, który swoją siłę pokazał ostatnio w faulu na Maxiell'u ???? ale to taki mały offtop. Napewno Gasol, zmęczony nie będzie miał tak łatwo jak w przypadku starć z Onealem we wczorajszym meczu. Odom jak dla mnie gra słabo. Po kontuzji Bynuma nie jest już tak kolorowo. Gdy widziałem zwijającego się pod koszem Anderew'a i miny Bryanta czy Gasola wiedziałem że jest źle i oni o tym dobrze wiedzieli. To duże osłabienie. Do wszystkiego dziś dochodzi zmęczenie, do tego za C's
przemawia hala. Nie widzę innego rozwiązania jak wygrana Bostonu i pokrycie handika -5.5
???? ???? ????
Spotkanie: Utah - Dallas
Typ: Over 208
Analiza:
Zacznę może od tego, że Williams wraca do gry. PG mormonów to naprawde ostoja drużyny i na własnej hali prezentuje się znakomicie. Idealnie rozgrywa piłkę między kolegów, szybko prowadzi akcje i sam ostro punktuje. Jazzmani mają chyba coś do udowodnienia drużynie Dallas. To właśnie z mormonami ekipa Dallas przerwała pasmo przegranych. Dziś są naprawde na gazie. Poskładali Magików na hali w Orlando, wczoraj nie dali szans drużynie Roya. Nowitzki można by rzec trochę odpoczął, bo punkty rozłożyły się na drużynę. To co robił Terry w meczu z PTB było godne podziwu. Bass znakomicie blokował pod koszem. Josh Howard także bardzo dobre spotkanie. Dali odpocząć Nowitzkiemu, szczegolnie za sprawą dobrej postawy Bassa. Dziś Dirk będzie Mavs'om bardzo potrzebny. Reasumując uważam, że będziemy dziś świadkami zaciętego odwetu w wykonaniu Jazz. Mecz nie powinien zakończyć się jakąś dużą przewagą czy to Mavs czy Jazz. Jedyne co mi wpadło w oko to over 208. Linia napewno do przeskoczenia, zwłaszcze, że Utah jak już ma się "odgryzać" oznacza to tyle co power basket przez całe spotkanie. A wszyscy dobrze wiemy jak Mormoni czują się na swojej hali i ile oczek potrafią rzucać w jakiej formie by nie byli.
???? ???? ????
Spotkanie: 76sixers - Pacers
Typ: Indiana + 5.5
Analiza:
Jeśli chodzi o ten mecz to wybrałem Indianę z handi dodatnim. Dlaczego? Zacznę może od Sixers. Po ostatnim meczu z Bostonem czują napewno niedosyt. Jednak czy same chęci wystaczą by ograć młody, szybki zespół Indiany, który przystąpi do meczu w pełnym składzie? Granger rozegrał się juz na dobre po kontuzji. Indiana zawsze podobała mi się jako team. Ich gra jest żywa i pełna finezji. Często grają close game na wyjazdach i potrafią dotrzymać kroku najlepszym teamom. W skladzie Sixers problemy z ramieniem ma Elron Brand ich Power Forward. Nie jest powiedziane, że nie zagra, ale uraz który mu dolega, jak to powiedział sam Brand "nie pozwala mu wykonać choćby zwykłego hook shota". Mecz z Bostonem napewno da im się dziś we znaki, a efekty zmęczenia będą widoczne. Indiana po zaciętym meczu z Minesotą przegranym w samej końcówce napewno wyciągnęła wnioski i dziś powinni utrzymać się za plecami sixers nie dalej jak na 5.5 oczka.