>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Luty 2012

Status
Zamknięty.
toudi 715

toudi

Użytkownik
Bulls -10 1.91 Tobet✅✅

lekko Bulls -16,5 3.25 William Hill⛔

Atlanta ma pecha bo trafiła na podraznionych po najgorszym meczu w sezonie Bulls, jakby tego było mało to wraca jeszcze Derrick Rose. Hawks nie mają jaj zeby w takim meczu powalczyć, będzie to samo co ostatnio z równie podraznionymi Blazers. Hawks ostatnio grają beznadziejnie, bardzo brakuje Horforda. Do tego atmosfera w druzynie chyba nie jest zbyt dobra. Ławka mało energicznie reaguje(po tym sie poznaje atmosferę), T-Mac stękał po meczu z Portland, ze dostaje za mało minut. Przeciwko twardo grającym i mocno zmotywowanym druzynom Atlanta zazwyczaj dostaje ostre lanie. W tym sezonie 3-9 SU i 4-8 ATS jako underdog. Do tego revenge factor po stronie Bulls za ostatnią porazkę z Hawks. W Chicago nie zagra CJ Watson co jest w sumie całkiem sporym osłabieniem bo Mike James i John Lucas mnie nie przekonują a Rose moze zagrać dziś trochę mniej minut niz normalnie. Ofensywa Hawks to indywidualne popisy Joe Johnsona i Josha Smitha, moze starczyć na Suns ale Chicago ma zbyt dobrych obrońców.

Edit: Było ponad 20 pkt przewagi i Bulls się rozluznili, całkowicie przestali bronić obwód przez co rezerwowy Hawks Pargo trafił 5 trójek.

Otrzymane punkty reputacji: +5
N 149

nati1234

Użytkownik
ATL Hawks +18.0✅ + OKC Thunder -4.0✅ @1,66 12,5j
ATL Hawks +18.0✅ v CHI Bulls + HOU Rockets +4.0✅ v MEM Grizzlies + OKC Thunder -4.0✅ v NO Hornets @2,16 12,5j

Krótko. Atlanta przegrała już kilka meczy 19+ pkt, czy przegra w Chicago? Uważam, że tak ale nie tak wysoko. Ma wrócić Rose tylko nie sądzę, żeby trener go przeciążał jeśli Bulls będą prowadzili, tym bardziej, że czeka ich mecz w środę. OKC to OKC... vs jedna z najgorszych drużyn ligi. Hornets ostatnio w lepszej formie OKC zagra na pół gwizdka i wygra, ale nie wysoko max 7-8pkt. Houston i Grizzlis to dwie w miarę równe drużyny, dlatego gospodarze z podpórką +4. Obie drużyny to typowe zespoły domowe, lepiej grają w domu niż na wyjeździe temu pobieram tym na gospodarzy. Reszta meczy trudna, jakbym miała coś jeszcze dobierać to Dallas -12pkt✅, Wizzards +12⛔, tak to ciężko.

Otrzymane punkty reputacji: +4
mateo5555 1K

mateo5555

Użytkownik
Ja dzisiaj wybrałem spotkanie w Denver, gdzie gospodarze podejmują Wilki. Goście mają passę 3 zwycięstw z rzędu i pierwszy raz od bardzo dawna(to juz chyba kilka sezonów) nie mają ujemnego bilansu meczowego. Ponadto, duet białych wieżowców z Minesoty gra bardzo dobrze od kilku spotkań i dostarcza im wielu pkt i zbiórek. Jednak dzisiaj Denver, ktore jest po 3 porazkach z rzędu(w tym 2 pechowe) będzie chciało się zrehabilitować i uważam, że to uczyni. Mają odpowiednich &quot;drwali&quot; podkoszowych, którzy mogą spokojnie powstrzymać duet Wilków. Obwód i ławka, to zdecydoanie plus na korzyść Nuggets. Dlatego uważam, że gospodarze odniosą dzisiaj zwycięstwo.
Kurs 1,55 na bwin ✅✅jak najbardziej warty uwagi.

Oststnio trafiam wszystkie mecze, ktore konczą się na styku ???? Tym razem 103-101, ale ważne, że do przodu. Bez handi, ale ważne zwyciśtwo!

rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Denver Nuggets(-3,5) - Minnesota Timberwolves -&gt; 1,90 -&gt; Bet365

Zgadzam się z moim poprzednikiem powyżej. Dzisiaj do zespołu Georga Karla przyjeżdża ekipa Adelmana czyli Wilki z Minnesoty. Obie ekipy są B2B, po ciężkich meczach, z tym że Minnesota on road dzisiaj. Denver wczoraj zagrali naprawdę bardzo dobry mecz w Oklahomie, ale na trio Durant &lt;-&gt; Westbrook &lt;-&gt; Ibaka to nie wystarczyło. Dlaczego Ibaka? Przede wszystkim za 11 bloków &lt;szok&gt; Chłop zdobył triple - double zaliczył kapitalny występ, Durant zdobył 51 pkt, Russell 40 pkt. W Denver należy wyróżnić Afflalo oraz Andre Millera. Wilki natomiast dosłownie w ostatniej chwili wygrali po rzutach wolnych Love&#39;a 92 - 91 z ekipą z Philadelphii, nie pozwalając im nawet rozegrać akcji. Co do osłabień są one znaczne, brak Nene oraz Gallinariego po stronie gospodarzy mówie wiele. Ale czy bukmacherzy niezbyt pesymistycznie oceniają grę Denver ? Minnesota to nie są jakieś orły, ich mocną stroną jest gra podkoszowa, ale na dystansie i szybkich lay&#39;upach mają problem, a Love oraz Rubio raczej sami meczu nie wygrają, mimo iż rookie Timberwolves jest naprawdę świetny to on raczej nie będzie cały czas ciągnąć ekipy z Wolves. Geogre Karl naprawdę z wymiany z Knicks zrobił świetną paczkę młodych i zdolnych chłopaków, chcących gry i wielu sukcesów. Jakoś jestem dziwnie spokojny o ten mecz. Przeczucie? Zobaczymy. Minnesota na wyjeździe radzi sobie dużo słabiej niż na własnym parkiecie. Denver po serii porażek powinno dziś ich spokojnie ograć. Sądzę że minimum 8-10 pkt. Gram zdecydowanie na Denver -3,5. Jak dla mnie ten kurs to jakaś pomyłka, ale to się okaże po meczu. Mozgov i Koufos też potrafią zagrać w obronie, Afflalo z dystansu ma moc, Andre Miller z ławki wraz z Harringtonem ciężko Pekovicowi będzie ich powstrzymać. Życzę wszystkim powodzenia oraz po inne typy zapraszam do tematu i zachęcam do oglądania meczy najlepszej ligi koszykówki na świecie. Pozdrawiam Rambo131

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Indiana Pacers - New Orleans Hornets

Jutro o godzinie 1:00 w nocy dojdzie do pojedynku pomiędzy Indianą, a Szerszeniami. Dość ciekawe i warte moim zagrania są linie na over punktowy w meczu, bo są bardzo niskie, główna linia u większości bukmacherów wynosi ok. 180 punktów. Myślę że ta linia zostanie w tym meczu spokojnie przekroczona. Szerszenie w swojej konferencji mają najgorszy bilans, na 31 meczy tylko 7 wygranych, ale w ostatnich 5 meczach wygrali 3 razy, i przegrali 2 ale było to z OKC i Portland, więc progres formy na pewno jest. Co do ostatniego meczu z wspomnianą Oklahomą, jak pisałem Hornets przegrali ten mecz, ale rzucili jednej z najlepszych ekip 93 punkty i to na wyjeździe.
Jeśli chodzi o Indianę, to na ostanie 10 meczy linia 180 punktów była przekraczana aż 9 razy!
Myślę że ważne jest także to, że w ostatnich 10 meczach pomiędzy tymi drużynami, aż 9 razy przekraczana była linia 180 punktów, a ostatnim meczem w którym nie padł ten over, był mecz który odbył się w październiku 2008 roku, a i tak zabrakło w nim do linii 180 punktów jedynie 4 oczek. Średnia punktowa z 10 ostatnich meczy, między tymi drużynami wynosi aż 198,3 punktów!
Typ: Over 180.0 pkt @ Betsson 1,91 ✅ 117:108 ????​

Otrzymane punkty reputacji: +2
soom123 30

soom123

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Spotkanie: Portland - San Antonio
Typ: Over 188,5 pkt
Kurs: 1,88
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Nad ranem 22.02.2012, po godzinie 4:00 dojdzie do pojedynku pomiędzy Portland Trail Blazers a San Antonio Spurs w ramach rozgrywek ligi NBA. Kurs na gości jest zaskakująco duży co dziwi mnie ponieważ są oni w doskonałej formie i myśle, że &#39;12. win in row&#39; jest jak najbardziej w ich zasięgu. Portland są od dłuższego czasu w słabej formie i przeplatają wygrane mecze z porażkami (z przewagą tych drugich). Po 11 meczach wygranych z rzędu, w tym 7 ostatnich granych na wyjeździe graczom Ostróg przydarzyć może się jednak wpadka dlatego na ich wygraną nie poświęcę dużej stawki. W związku z tym postanowiłem wytypować w tym meczu over 188,5 pkt. Uważam że linia zaproponowana przez Unibet nie jest wygórowana.

A co do statystyk:
-San Antonio rzuca w tym sezonie średnio 98.9 pkt i traci 94.2 = 193.1
-na wyjeździe ta statystyka to odpowiednio 96.9 i 97.9 = 194.8
-w ostatnich 10 meczach: 101.2 i 93.1 = 194.3

-Portland, średnia sezonowa 97.4 i 92.6 = 190
-u siebie 102.9 i 91.8 = 194.7
-ostatnie 10: 97 i 96.3 = 193.3

Jak ww wszystkie te statystyki wskazują na over a ostatnie wyniki i uwzględnianie gry u siebie i na wyjeździe tylko to potęgują. Warto dodać że Spurs tylko raz w ostatnich 5 meczach nie dobijali do 100, a ich mecze były zacięte przez co przeciwnicy osiągali niewiele niższe wyniki. Licze, że tak będzie też teraz i over spokojnie siądzie. Powodzenia!

co sadzicie?

olo 2,4K

olo

Użytkownik
NOH +10.5 1.97
Panbet
3/10

NOH 6.70
Panbet
1/10

Parę faktów na początek:

NO are 7-3 ATS in their last 10 road games.
IND are 1-8 ATS in their last 9 games as a favorite.
IND are 1-8 ATS in their last 9 games overall.
IND are 1-7 ATS in their last 8 home games.

Widać Indiana w roli faworyta sobie nie radzi.

A NOHy ostatnio ładnie. Poprzedni mecz z OKC przegrali 8 punktami. Wcześniej 2 wygrane z Bucks, Knicks i Utah. Forma więc jest, to czego jeszcze chcieć.

bukszpanns 68

bukszpanns

Użytkownik
NOH +10.5 1.97
Panbet
3/10
NOH 6.70
Panbet
1/10
Parę faktów na początek:
NO are 7-3 ATS in their last 10 road games.
IND are 1-8 ATS in their last 9 games as a favorite.
IND are 1-8 ATS in their last 9 games overall.
IND are 1-7 ATS in their last 8 home games.
Widać Indiana w roli faworyta sobie nie radzi.
A NOHy ostatnio ładnie. Poprzedni mecz z OKC przegrali 8 punktami. Wcześniej 2 wygrane z Bucks, Knicks i Utah. Forma więc jest, to czego jeszcze chcieć.
Szczerze no może handicap pokryty będzie, ale co do zwycięstwa to obawiam się że aktualnie b2b2b może przezkodzić szerszeniom. Wczoraj ulegli Oklahomie 8 punktami, starali się bardzo, gonili całą 2 połowę lecz się nie udało. Dzisiaj kolejny mecz wlasnie z Indianą, a jutro pofatygują się do Cleveland. To może być przeszkoda, i łatwym kąskiem może być Indiana -10.5, na tą noc? Chociaż prawdę mówiąc na tą noc do myślenia mam strasznie ciężką głowę, po tym jak oglądałem wczoraj i widziałem skuteczność za 3 Netsów, wobec tego Knicks byli bezradni... 15/31 przypomnę. Było 16/26 w pewnym momencie czyli 61 % około.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Minnesota Timberwolves - Utah Jazz

Na jutro proponuję kolejny over punktowy, tym razem wybrałem mecz pomiędzy Minnesotą, a Utah. W ostatnim meczu Minnesoty padło 204 punktów, a w meczu Utah zaś 208 punktów, ale ogólnie patrząc linia 198 punktów, jaką wystawili bukmacherzy w meczach tych drużyn w ostatnich meczach nie padała, ale głównym powodem dlaczego ten typ wydaję mi się warty gry są bezpośrednie mecze pomiędzy tymi drużynami. Od dwunastu meczy Minnesoty i Utah padał over 200 punktowy, a średnia z ostaniach dwunastu meczy wynosi aż 215,4 punktów! Ten trzynasty mecz w którym nie padł over punktowy, odbył się w grudniu 2008 roku i padło w nim 195 punktów, czyli jedynie 3 oczka od dzisiejszej linii, ale było to ponad 3 lata temu! Ostatni mecz między tymi drużynami odbył się równo miesiąc temu i padło w nim 206 punktów.
Typ: Over 197.5 @ 1,95 Bet365 ✅

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Houston Rockets - Philadelphia 76ers

Jutro o godzinie 2:00 w nocy zmierzą się ze sobą dwie bardzo ofensywne drużyny, czyli Rockets i Philadelphia, faworytem meczu nieznacznie jest Houston, ale nie zamierzam grać na kto wygra mecz, bo wydaję mi się że jest to zbyt ryzykowne. Za to lepszym wyborem jest zagranie na over punktowy Sixers, bo linia na ten meczy wynosi tylko 91 punktów. Średnia punktowa tej drużyny w tym sezonie wynosi 94.24 punktów na mecz, z bezpośrednich meczy tych drużyn wynika że Phila ostatni raz nie rzuciła Rockets 91 punktów w marcu 2007 roku, później kolejno przez 8 meczy co najmniej tyle punktów rzucali, a w ostatnich 3 meczach z Houston rzucali ponad 100 punktów. Houston w ostatnich 5 meczach zbierało najmniej piłek w defensywie, a w ostatnich 10 meczach pod tym względem byli w tym elemencie lepsi tylko od najsłabszej ekipy NBA, czyli Bobcats i moim zdaniem Phila to wykorzysta, tak samo jak to zrobiła Minnesota w ostatnich dwóch meczach w ciągu 3 tygodni rzucając Rockets odpowiednio 120 i 111 punktów. W Sixers bez żadnych poważnych kontuzji, więc myślę że linia 91 punktów powinno zostać przez tą drużynę spokojnie przekroczona.
Typ: Philadelphia 76ers Over 91.0 @ 1,91 Betsson ⛔

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
New Jersey-Orlando: New Jersey +4,5@2,05 Bet365
⛔⛔-17,ehh ta pierwsza kwarta:;/:kolejne trzy już remisowe..
Orlando wygrało 8 ostatnich spotkań z dzisiejszymi rywalami.New Jersey przegrali 6 ostatnich meczy u siebie.Czyli mamy faworyta w postaci Magic i takie też są kursy. Ja tu jednak będę doszukiwał się niespodzianki. Magic,co wielu z nas zauważa,to jedna z najbardziej nieprzewidywalnych drużyn ligi. Ostatnio bardziej na plusie.Z tego co widziałem to Howard gra na swoim przyzwoitym poziomie,a dobre wyniki zespołu w ostatnich tygodniach to według mnie dobra dyspozycja rzutowa z dystansu.Poza Howardem w starting five mamy samych graczy którzy rzucają mnóstwo trójek,a że ostatnio grają na przyzwoitym poziomie w tym elemencie stąd tyle wygranych meczy.Ryan Anderson i Jason Richardson przechodzą samych siebie w rzutach za trzy. W ostatnich 7 meczach Orlando najniższą skuteczność w tym elemencie miało na poziomie 30%,ale w większości meczów było to ponad 40%.Reasumując-kilkanaście celnych trójek to norma dla Magic.Jak to nie wpada,robi się nieciekawie. Być może dziś z Nets będzie kolejny koncert w wykonaniu Magic. Nets nie bronią specjalnie dobrze,ale można liczyć na Williamsa który jest w mega gazie. Dziś wróci Lopez,który w Nowym Jorku odpoczywał. Pod koszem jest Kardashian,czyli Howardowi nie będzie lekko. A z dystansu wsparciem dla Derona będzie na pewno Brooks.Myślę,że to będzie wyrównany mecz do końcowej syreny,dlatego pobieram takie handi na Nets.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
New Jersey Nets - Orlando Magic

Orlando to jak wiadomo drużyna o wiele lepsza od Nets, nie widzę żadnych przesłanek na to żeby to gospodarze wygrali ten mecz i moim zdaniem po obecnych kursach opłaca się grać na wygraną Magic. Ostatni mecz Netsi niespodziewanie wygrali NYK na wyjeździe, ale była to zasługa wysokiej skuteczności za trzy punkty, a nie jakiejś fenomenalnej formy. Analizując 10 ostatnich meczy Netsów u siebie, wychodzi że potrafili jedynie wygrać z Detroit i Bobcats, a obecnie mają serie 6 przegranych u siebie. Magic za to ostatnio wraca do formy, po kompromitacjach z Bostonem i NOH. W ostatnich meczach wygrali dwa razy z Bucks, raz pokonali Indianę i przegrali z Miami i nieznacznie z Philą która u siebie jest mega mocna. Potrafili również w ostatnich meczach, ale już u siebie wygrać z Miami, Minnesotą i Philadelphią więc w formie na pewno są, o czym nie można powiedzieć o Netsach. Poważnym osłabieniem Netsów jest na pewno brak Farmara, nie zagrają również Williams oraz James, po znakiem zapytania jest też występ Okura. W Orlando nie wiadomo czy zagra Jason Richardson co jest jakimś osłabieniem, nie wiadomo także czy zagra Quentin Richardson co już osłabieniem na pewno nie jest. Reasumując, Netsi są drużyną o wiele słabszą, u siebie nic nie grają więc moim zdaniem Orlando ten mecz spokojnie wygra, zwłaszcza że w formie jest Howard który w ostatnim meczu rzucił 28 punktów i miał 16 zbiórek, a jeśli Howard jest w formie to Orlando też. Dodam jeszcze że na 15 ostatnich spotkań pomiędzy tymi zespołami, Orlando wygrywało aż 13 razy, obecnie mają 8 wygranych z rzędu nad Netsami, którzy ostatni swój mecz z Magic wygrali w 2009 roku.
Typ: Orlando Magic @ 1,40 Bet365 ✅

mateo5555 1K

mateo5555

Użytkownik
Na dzisiaj wybrałem spotkanie W Oklahomie. Miejscowi podejmują Celtic. Uważam, że bez zawieszonego Rondo, który stanowi połowe siły Boston i raczej na pewno bez Garnetta, będą mieli cięzkie zadanie przeciwstawić się rozbędzonym &quot;Grzmotom&quot;. Ponadto, dzisiaj w ekipe gospodarzy prawdopodobnie bedą mogli zagrać Harden i Collison, więc będą mięli jeszcze większe pole manewru z pogrążonymi ostatnio w dołku &quot;Celtami&quot;. Westbrook może spokojnie przekroczyć dzisiaj granice 30 a moze nawet i 40 punktów, ponieważ występujący naprzeciwko Bradley dopiero uczy sie poważnego grania, jak i obrony. Również obrona Thunder spisuje sie bardzo dobrze, a dwójka podkoszowych (Ibaka, Perkins) będą stanowili dodatkową zaporę dla penetrujacych graczy Bostonu, który za wiele i tak nie widze. Dlatego sugeruje zagrać dzisiaj Handi na gospodarzy.
Typ: Oklahoma - 9pkt✅✅
Buk: Bwin
Wynik: 119-104, więc Handi spokojnie pokryty, no i Westbrook +30, więc także trafione ????

Otrzymane punkty reputacji: +4
levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
W meczu Nets-Magic na pewno nie zobaczymy Humphries&#39;a ze strony gospodarzy(kontuzja,o której wcześniej nic nie mówiono) oraz Jasona Richardsona ze strony gości.Turkoglu jest &quot;questionable&quot; na dziś,nie wiadomo czy będzie mógł zagrać Q.Richardson oraz Earl Clark. Na pewno obie ekipy mocno osłabione. Jeśli Lopez będzie w stanie zastąpić Kardashiana przez ok 30 minut to podtrzymuję typ na Nets z handi o którym pisałem wcześniej.

bizon91 3,3K

bizon91

Użytkownik
Podpisuje siępod typem Mateo, i to pomimo że Garnett zagra.

Oklahoma City Thunder - Boston Celtics
Typ:
-Thunder -5,5@1,52
✅✅✅

Przede wszystkim trzeba wymienić osłabienia Bostonu. Brak Rondo nie wymaga większego komentarza - jest to jeden czołowych podających, który nie dość że sam może rozstrzygnąć losy meczu na korzyść Celtów, jak ostatnio, gdy zdobywał nawet powyżej 30 punktów, to przede wszystkim swoimi podaniami uruchamia partnerów i napędza grę Bostonu. O ile jeszcze Garnett czy Pierce mogą pograć w izolacjach i postraszyć obronę Oklahomy w pojedynkę, o tyle np Allen sam raczej sobie pozycji na dystansie nie wypracuje. Bradley zastępujący Rondo jest raczej miernotą i można zastanawiać się, czy rozda chociaż 5 asyst.
Ciekawe robi się jednak pod koszem Celtics. Garnett dziś zagra jednak jeśli przytrafią mu się problemy z faulami, to marny los Celtics - jego najlepszy zmiennik, Bass, jest poza grą, kolejny z podkoszowych, Wilcox, także nie zagra, a obraz nędzy i rozpaczy pod tablicami dopełnia brak Jermaine&#39;a O&#39;Neala, czyli środkowego Bostonu. Słabego O&#39;Neala zastąpi nie lepszy Stiemsma, który wyróżnia się tylko blokami, czyli właściwie jedynym obecnie atutem także Jermaine&#39;a.
Przeciw tak osłabionemu front courtowi Celtics Oklahoma wystawi najlepszego blokującego tego sezonu, zeszłorocznego uczestnika Slum Dunk Contest, atletycznego i rozkręcającego się Ibakę, do spółki z Kendrickiem Perkinsem, ex Celtem który choć najlepsze czasy ma za sobą to jednak wciąż jest skałą w pomalowanym i na pewno lepszym centrem od obu Celtów, czy zmiennika Nicka Collisona, którego występ jest zagrożony ,jednak jeśli zagra, a wg mnie tak się stanie, bo nie narzeka on na poważny uraz, to wiadomo że to defensor i walczak nie od parady.
Do tego ewidentna przewaga strzelecka, jaką zapewnia Durant kosztem Pierce&#39;a, czy w końcu wspomniana pozycja rozgrywającego, gdzie Westbrook połknie w każdym aspekcie Bradleya, co nie podlega żadnym wątpliwościom. Jeśli chodzi o ławki obu drużyn, to wielką przewagę mieliby Thunder, gdyby wystąpił Harden, rzucający średnio blisko 16 punktów na mecz, lecz jego występ jest zagrożony. Z tego co słyszymy jednak z obozu Thunder, to zarówno uraz Collisona jak i Hardena nie są zbyt poważne, więc jest spora szansa, że przynajmniej jeden z nich zagra. Co do ławki Celtics to bez Bassa, Wilcoxa i Stiemsmy, który zagra w pierwszej &quot;5&quot;, to jest to zbieranina przeciętniaków, wśród których warto wyróżnić tylko Pietrusa, który może pogrozić na dystansie.
Forma obu ekip nie wymaga komentarza - Thunder wygrali 3 kolejne, i 7 z 9 ostatnich meczów, a pokonali m.in. Portland czy Denver, więc żadnych kelnerów, choć tak naprawdę takich nie ma w NBA (no dobra, są Bobcats). Do tego w domu są 13-1, wygrywając 10 z rzędu meczów. Boston przegrał 4 ostatnie mecze, w tym dwa z Pistons (...), do tego nie jest tajemnicą, że wyjazdy nie są domeną podopiecznych Doca Riversa, a poza Pistons wygrali z nimi ostatnio u siebie nawet Raptors.
Podsumowując, wszystkie karty w ręku mają gospodarze. Za Celtics przemawia tylko Celtycka Duma , waleczność i lepszy trener. Jednak wydaje się że 11 zwycięstwo z rzędu powinno paść łupem Thunder.

Otrzymane punkty reputacji: +6
olo 2,4K

olo

Użytkownik
Kings 2.37
Unibet
4/10

Parę dni temu grałem też na Kings tyle, że w meczu z Cavs. Mecz był wg nie 50/50. Kings przegrali 1 punktem. Tutaj widzę kolejny mecz 50/50. I znów kursy powinny być wg mnie równe, no może 2.10 na Kings, ale nie 2.37. Przegięcie. Sacramento 6 porażek, czas na koniec serii.

SAC are 7-2 ATS in their last 9 road games.
SAC are 10-3 ATS in their last 13 games overall.
WAS are 2-9 ATS in their last 11 vs. NBA Pacific.
WAS are 2-8 ATS in their last 10 games overall.
Road team is 8-3 ATS in the last 11 meetings.

No to oczywiście ATS, ale wg mnie zamiast 3-punktowego handi lepiej pograć już ML. Powyższe dane pozytywne dla Kings jak widać.
Cousins vs McGee pod koszem się fajnie zapowiada. Evans vs Young też ciekawy pojedynek. No ale kluczowy będzie matchup Wall vs Izajasz. A Izajasz formę złapał ostatnio, ciężko będzie go zatrzymać.

Otrzymane punkty reputacji: +5
S 1

stanislavus

Użytkownik
GSW at PHX
Marcin Gortat over 15,5 points
1,7 bwin

Gortat od 3 ostatnich meczy ma średnio powyżej 20 pkt. Teraz gra u siebie, dotychczas przeciwko Golden State mial 13 lutego az 25 (away).

toudi 715

toudi

Użytkownik
New York Knicks -6,5 1.92 Expekt✅ Knicks się zabawili, było momentami w okolicach 30 przewagi
lekko Knicks -11,5 2.75 William Hill✅
Rano mozna było nawet -5 złapać ale wciąz to dobry bet moim zdaniem. Kontynuuje grę przeciwko Atlancie bo ta druzyna gra straszny piach w ostatnim czasie. 20 pkt w dupe w Portland, w Chicago niby &quot;tylko&quot; 11 ale Bulls gdyby grali na stówe do końca to spokojnie ponad 20 by wygrali. Było ponad 20 przewagi i w trzeciej kwarcie Bulls grali znacznie mniej agresywnie w obronie a obwodu to juz im się nie chciało bronić i Pargo porzucał sobie z czystych pozycji i trafił 5 trójek. Był to jednak kolejny bardzo słaby mecz Atlanty. Hawks są w tej chwili bardzo undersized, frontcourt jeden z najsłabszych w lidze bez Hordorda, backupa normalnego dla Josha Smitha i Pachulii nie ma, 10-dniówkę podpisał weteran Dampier ale chyba nie jest w formie bo bardzo mało gra. Pachulia w wielu ekipach nawet jako backup by się zresztą nie łapał, nawet w Europie w Galatasaray parę miesiecy temu grał bardzo przeciętnie. Do tego wypadł jeszcze Joe Johnson co jest wielkim osłabieniem dla ofensywy Hawks, która od dawna jest oparta na indywidualnej grze Horforda, Johnsona, Smitha. Wachlarz zagrywek Hawks mają bardzo bardzo ubogi więc kiepsko widzę ich ofensywę. Cienko widzę szansę Hawks bo Knicks z kolei mają bardzo mocny frontcourt - Chandler i Amare. Atmosfera w Madison Square Garden ostatnio niesamowita co będzie wielkim problemem dla tak miękkiej druzyny jak Atlanta. Ostatnio polegli tu będący w wysokiej formie mistrzowie z Dallas. Pierwsza piątka Knicks wygląda wręcz znakomicie bo sensacyjnym wybuchu formy Lina. Knicks cieszą się gra a Atlanta się po prostu męczy. Przypomina mi to końcówke zeszłorocznego regular season kiedy Hawks grali fatalnie, bez energii i czekali tylko na PO.

Otrzymane punkty reputacji: +2
J 13

jrq-

Użytkownik
Phoenix Suns - Golden State Warriors 1 1.55 ⛔
Słońca grają ostatnio bardzo dobrze, szczególnie u siebie. Ostatnie dwa spotkania wyglądały świetnie. 20 lutego w Phoenix wysoko przegrali Lakers, a przewaga Suns wynosiła w pewnym momencie aż 27 punktów! Następnego dnia Słońca ograli bardzo pewnie Washington Wizards 16 punktami. Teraz gościć będą graczy z Golden State. Warriors na wyjazdach prezentują się raczej mizernie, na ostatnich 6 spotkań przegrali 4, w tym m.in. z Sacramento Kings, New Jersey Nets, Memphis Grizzlies i Oklahomą. Dziś powinni przegrać także z Phoenix, którzy 6 ostatnich spotkań u siebie z Wojownikami wygrali, trzy ostatnie różnicą ponad 10 punktów.
Dallas Mavericks - Los Angeles Lakers -4 Dallas Mavericks 1.92 ⛔
Jeziorowcy w tym sezonie bardzo słabo spisują się na wyjazdach i zazwyczaj grają kiepsko. Drużynę na obcych parkietach ciągnie zazwyczaj jeden zawodnik - Kobe Bryant. Ławka Lakersów jest jedną z najsłabszych w lidze, nie ma co porównywać z ławką ekipy z Dallas. Ale przechodząc do spotkań wyjazdowych Lakers, to na 6 ostatnich zdołali wygrać jedynie dwa i to po mękach: z Toronto 92-94, gdzie zwycięstwo zapewnił Kobe Bryant rzutem 5 sekund przed końcem i z Bostonem, po dogrywce. Pozostałe 4 spotkania to bardzo wyraźne porażki, z Utah, Philadelhpią, Knicks i ostatnio blamaż z Suns. Warto w tym sezonie grać przeciw LAL na wyjazdach. Dallas ostatnio spisuje się bardzo dobrze i na 6 ostatnich spotkań wygrali 5, a jeśli chodzi o domowe mecze, to mają obecnie serię 4 zwycięstw i to nie z byle kim, bo z Portland, Clippers, Denver i Bostonem. We wszystkich tych spotkaniach pokrywali handicap. Z Lakersami ostatnio też wygrywali na własnym parkiecie, 4 z 5 spotkań. Dziś liczę, że również to zrobią i pokryją handicap.
edit:
lipa, do meczu gwiazd moze lepiej odpuscic

toudi 715

toudi

Użytkownik
Sacramento Kings 2.52 Panbet (bez dogrywki)✅

Taki kurs na Kings to jest po prostu value. Dwie słabe druzyny ale to jednak Kings sprawiają lepsze wrazenie, przede wszystkim pod względem mentalnym. Jest to ekipa, która od czasu do czasu potrafi się zebrać, zagrać twardo i zespołowo. Co do Wizards to wydawało się jakiś czas temu, ze wszystko idzie ku lepszemu, zmiana coacha, kilka dobrych meczów w tym rewelacyjny z Portland na wyjezdzie, jakieś zalązki gry zespołowej i solidnej defensywy. Ostatnio jednak dostali 3 blowouty z rzędu i chociaz Kings mają serie 6 porazek z rzędu to prezentowali się w ostatnim czasie lepiej. Druga połowa meczu z Phoenix to juz było totalne dno w wykonaniu ekipy z Waszyngtonu, obrony praktycznie nie było, atak to tylko próba nabicia indywidualnych statsów.

Popieram typ na over Gortata
Gortat over 17 1.96 Pinnacle✅

Jeszcze bez analizy:
OKC Thunder -8 1.85 Pinnacle✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom