>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NBA Luty 2011

Status
Zamknięty.
vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Chicago Bulls - Portland TrailBlazers
Blazers 2,17 Pinnaclesports ✅
A ja się dziwię tym typom. Dla mnie to jedyne z dzisiejszych spotkań o kursach 50/50, w którym zespół gości nie jest wyraźnie mocniejszy na papierze od gospodarzy. Z Royem, Odenem, Cambym, faworyt byłby tutaj tylko jeden. Tak myślę, Blazers mogliby walczyć o mistrza. Bez nich, cóż, ciężko, ale zespół jest nadal bardzo mocny i potrafi zagrać świetny mecz. Szkoda, że nie ma choć Camby&#39;ego, który centrem jest fantastycznym, inteligentnym, nikt chyba nie lubi przeciwko niemu grać. Bulls zagrają bez Noaha, a na wyjazdach prezentują często mizerię. Niestety, ich bilans jest bardzo mylący. Mieli po prostu łatwy terminarz, szalenie łatwy. Ostatnio mieli też świetną serię, wygrali w LA z Clippersami, także z Magic, porażka w GS jednak nie wróży najlepiej. Dalej brakuje Noaha, a Kurt Thomas z każdym meczem udowadnia coraz bardziej, że długoterminową opcją na centra startera po prostu być nie może. Całość napędzają Boozer, Rose i Luol Deng, który często nie odstaje od będącej wyżej w alei gwiazd dwójki. Korver, Brewer, Gibson to cenni rezerwowi, jednak dziś będą musieli się wznieść na wyżyny. Zespół Portland jak zwykle ma problemy, ale po raz kolejny sobie z nimi radzi. Dobrze gra Andre Miller, rewelacyjnie Matthews, który był jednak fantastycznym ruchem. Batum, Aldridge, no i wreszcie mogą wystawić centra, wprawdzie tylko Paczulię po przejściach, ale jednak da swoją masę i nie tylko. To będzie ważne. 2/3 Batum, Matthews dają nieograniczone możliwości w obronie. Jakby jeszcze był Camby... O Odenie do tego już głupio marzyć. Na ławce swój czas ma ostatnio Rudy Fernandez, który jest niezwykle ważny i jest w formie. Czasem pokaże się Cunningham. Blazers to mocna drużyna, mocniejsza od tych, z którymi na wyjazdach nie radzili sobie Bulls. Powiem nawet, że nie słabsza od tej z Chicago i choć chwilowo nie mają zawodnika, którego mogliby nazwać ich Derrickiem Rose&#39;m (brak Aldridge w All-Star Game? Ścisk, ale nie musiał być to on), to jednak grają u siebie, nie pękają, bo przecież radzili sobie nie z takimi zespołami z jeszcze większymi osłabieniami.

Otrzymane punkty reputacji: +6
D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Tak myślę, Blazers mogliby walczyć o mistrza.
No to dość odważna teza ????
Weź tylko pod uwagę ostatnie spotkania PTB. Wg mnie nie są w swojej formie...Porażki z Indianą, Denver, a wcześniej jeszcze pod koniec stycznia z Kings i Bostonem i wymęczone zwycięstwo z fatalnymi Cavs tylko 6 pkt...No i wygrana z Spurs. Więc nie wygląda to najlepiej w ostatnich dniach.
Co do terminarza Bulls...Szalenie łatwy terminarz. Nie wiem - nie śledzę aż tak terminarzu, ale Bulls np w styczniu wygrali z Miami, Bostonem, Orlando czy Dallas...Tak że bilans nie wziął się tylko ze zwycięstw ze słabszymi. Więc z tym szalenie łatwym terminarzem nie do końca bym się zgodził, ale no nie wiem co dokładnie miałeś na myśli.
Nie mówię, że dziś na pewno wygrają, ale patrząc na ostatnie mecze i formę to jednak Bullsi prezentują się lepiej.

edyp 186

edyp

Użytkownik
Charlotte - Boston
Typ: Charlotte + 9
Kurs: 1.50
buk: bet365

Na dzisiaj wybrałem 2 mecze NBA. Pierwszy z nich to Charlotte - Boston. Charlotte jest na 9 miejscu na wschodzie, Boston na 1. Faworyt na papierze to oczywiście Boston. Jednak moim zdaniem Boston to spotkanie odpuści. Następny mecz mają z Lakers i myślami będą już przy tym meczu. Niedawno miejsce miała podobna sytuacja. Boston grał dzień po dniu z Phoenix i Lakers. Spotkanie z Phoenix odpuścili i przegrali 17 pkt! By potem pokonać Lakers na ich parkiecie. Dziś będzie podobnie. Spotkanie z Charlotte dla Bostonu nic nie znaczy. A Charlotte wręcz przeciwnie. Mają 9 miejsce i walczą o PO. Warto podkreślić, że jeśli uda im się awansować to będzie 1 PO w historii klubu więc jest o co walczyć. Ostatnie mecze Charlotte to mecze przeciwko Miami i Dallas. Ciężkie mecze niestety przegrane ale walczyli długo jak równy z równym z tymi klubami. Dziś stawiam na Charlotte!

Mecz: Memphis - Lakers
Typ: Memphis +8
buk: bet365

Drugi mecz i analogiczna sytuacja. Lakers myślami przy meczu z Bostonem. Sytuacja wcześniej? Dzień po dniu mecz z Sacramento, a potem Boston. Przegrana u siebie z Sacramento. Lakers nie będą się przemęczać w tym meczu! A Memphis 9 miejsce na zachodzie i walka o PO w każdym meczu bo każdy pkt jest na wagę złota. Memphis dodatkowo w bardzo dobrej formie. Ostatnie 10 meczy to 8 wygranych. Mógłbym przepisać wszystkie argumenty z meczu wyżej bo sytuacja jest praktycznie identyczna. Stawiam na Memphis!

tu się z Tobą nie zgodzę Edypie...
Lakersi są moim zdaniem &quot;rozjuszeni&quot; - zaliczyli ostatnio kilka dużych spadek, co działa
na nich motywująco, gdyż, jest to ekipa championów. Ostatnia wygrana z silnym Nowym
Orleanem to pokazała. Uważam, że goście kolokwialnie mówiąc &quot;zepną solidnie rowczyki&quot;
na to spotkanie, tym bardziej, że przegrali z miśkami ostatni mecz u siebie, co również
uważam podziała na nich jak płachta na byka. Na mecz z Bostonem mają spokojnie dwa
dni, także do niego jeszcze się przygotują... w swoim czasie.
Dzisiaj gram away win grubiej
Baqu

Gortat gwiazdą tygodnia

Jeden ze sponsorów drużyny z Phoenix - Arizona Lottery co tydzień wybiera spośród graczy Suns jej zdaniem gwiazdę ostatnich siedmiu dni. Tym razem wybór padł na Marcina Gortata, który w poprzednim tygodniu notował średnio 18 punktów i 10 zbiórek na mecz przy 61-procentowej skuteczności.

alanex 432

alanex

Użytkownik
na dzisiaj 2 typy, zapraszam do dyskusji:
Atlanta Hawks(-4) - Philadelphia 76ers [1.91] ⛔
Dość słabo grająca na wyjazdach Philadelphia podejmie dzisiaj mocną u siebie Atlantę. Faworyt tego spotkania jest tylko jeden jednak wystawiona linia jest dosyć niska ponieważ 3 gwiazdy Hawks: Horford, Johnson i Smith wczoraj nie trenowały. Cala trójka dzisiaj zagra i oczywiście liczę na ich dobra grę. Szczególnie Josha Smitha i Ala Horforda bo w dobrej formie ostatnio jest Elton Brand. W kratkę gra Jrue Holiday a Andre Iguodala rozgrywa najsłabszy sezon od 5 lat. Pierwszą piatkę dobrze wspierają Lou Williams i Thaddeus Young jednak Atlanta na ławce ma najlepszego oprócz Lamara Odoma 6th mana w NBA, Jamala Crawforda. Ogólnie licze że ze dobra obrona Hawks powstrzyma czasem nierozważnie grających 76ers. Jastrzebie muszą wygrywać takie mecze jeśli chcą utrzymać 4 miejsce na wschodzie.

Orlando(-9,5) - LA Clippers [1.91] ✅
Orlando ma coś do udowodnienia swoim kibicom po porażkach z Bostonem, Miami i Memphis, mam nadzieję że więcej pogra dzisiaj Arenas bo Nelson to taki jeździec bez głowy. Clippersi nadal bez Gordona, liczę ze Superman zmiażdży dzisiaj Blake i Magikom będzie siedział rzut z dystansu.

dodatkowo gram na win Spursów ✅, Miami(-4,5) ✅ i Milwaukee(-7,5) ✅
powodzenia.

edit:
Bardzo ładnie siadło, jednak nie zagrał Horford, który czuł jeszcze ból pleców ale raczej z nim Atlanta tez by przegrała. Zagrali bardzo slaby mecz, rzuty z gry 35-83 i 16% skuteczności za 3, a Philadelphia wręcz przeciwnie. Zagrali na dobrym % z gry i mieli dużą przewagę na tablicach(35-50 w zbiórkach). 76ers do końca będą walczyć o udział w play-offach z Charlotte, Indianą i Milwaukee.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - NBA
Spotkanie: Detroit Pistons - San Antonio Spurs (-6,5) ✅
Typ: 2
Kurs: 1,91
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Jutro o godzinie 1:30 naszego czasu rozpocznie się mecze pomiędzy Detroit a Spurs. Faworytem tego meczu są oczywiście Spursi, i moim zdanie wygrają ten meczy co najmniej 7 punktami. Zacznę od tego ze Detroit gra w kratkę dobre występy przeplatają złymi co pokazuję ich 6 ostatnich meczy:

Milwaukee vs. Detroit - 78:89
Detroit vs. New Jersey - 92:82
Detroit vs. Charlotte - 87:97
NY Knicks vs. Detroit - 124:106
Miami vs. Detroit - 88:87
Detroit vs. Denver - 100:109

Podsumowując ich ostatnio formę, przegrywają u siebie z Denver 9 punktami, żeby w kolejnym meczu z Miami na wyjeździe przegrać zaledwie punktem i dać rzucić jednej z najlepszych drużyn NBA zaledwie 88 punktów, żeby za dwa dni przegrać NYK aż 18pkt, później przechodzą 2 dość zdecydowane wygrane i a ta ostania z Bucksami na wyjeździe.

Sacramento vs. San Antonio - 100:113
LA Lakers vs. San Antonio - 88:89
Portland vs. San Antonio - 99:86
San Antonio vs. Houston - 108:95
Utah Jazz vs. San Antonio - 105:112
Golden State vs. San Antonio - 102:113

Formą Spursów na pewno jest o wiele bardzie ustabilizowana, na 6 ostatnich spotkań wygrali 5, jedyna porażka była z Portland, ale można to argumentować tym że SAS było skoncentrowane na Lakersach i to bardziej z nimi chcieli wygrać.

Bardzo ważnym argumentem na granie SAS są kontuzję, w Detroit jest po prostu plaga kontuzji, nie zagra aż 5 zawodników:

-Jonas Jerebko
-Jason Maxiell
-Rodney Stuckey
-Terrico White
-Chris Wilcox

A w SAS nie zagra jedynie Matt Bonner.

Bilans tych drużyn w tym sezonie w rundzie zasadniczej:

SAS: 42-8 Detroit: 19-32

Jedynie 8 porażek Spursów na okrągłe 50 meczy, Detroit, 32 i zaledwie 19 zwycięstw.

I 6

insaner

Użytkownik
Spotkanie: Detroit Pistons - San Antonio Spurs (-6,5)
Dawid1892 - niestety nie popieram typu. Detroit to w tym sezonie strasznie dziwna i niewygodna drużyna - potrafiła ograć Orlando (wyjazd), Boston i Nowy Orlean , 1pkt przegrali z Miami. Hamilton i Stuckey nie są już najważniejsi w tej drużynie - bez nich też sobie radzą całkiem nieźle (McGrady!). W domu są 17-7 (!) ATS. Bilans H2H też bardzo nieciekawy dla Spurs:
Spurs are 3-7 ATS in the last 10 meetings in Detroit.
Spurs are 2-5 ATS in the last 7 meetings.
Underdog is 7-2 ATS in the last 9 meetings.
Nie tykam tego meczu.
Podobnie mimo iż wszystko wskazuje na Atlantę w meczu z PHI coś ten mecz mi śmierdzi i się trochę boje go ruszać. ATL są tylko 2-5 ATS po 2 dniach odopczynku i tylko 9-15 ATS Home, przy 16-9 ATS AWAY Filadefi. Co ciekawsze statystyki:
76ers are 6-0 ATS in their last 6 games vs. a team with a winning % above .600.
76ers are 12-3 ATS in their last 15 games following a S.U. loss
Hawks are 5-1 ATS in their last 6 vs. Eastern Conference.
Hawks are 0-5 ATS in their last 5 games following a ATS win.
H2H: 76ers are 5-2 ATS in the last 7 meetings.
Chociaż poza tym logika wskazywałaby na to że jednak ATL powinna spokojnie pojechać PHI... ciężka sprawa

fab 48

fab

Użytkownik
Spotkanie: Detroit Pistons - San Antonio Spurs
Typ: Detroit Pistons(+10)
Buk: Bet365
Analiza:
Po kolei, Defense Sorted By Scoring wynosi 94.19ppg x 95.25ppg, last10 równe jest 86.50ppg x 84.30ppg i pięć spotkań w Detroit kończyło się 84.40ppg x 83.20ppg. Wynik: 88.37 x 87.59, tj 88 : 88. Wliczając nieobecności 78.93ppg x 94.50ppg mamy 83.28 x 87.34, tj 83 : 87. Handi w granicach do 4 pts margin win, przy wystawionych 6.5 w Bet365. Ide dalej, z ostatnich dziesięciu spotkań, Ostrogi wygrały tylko cztery, z tego 2 wyjazdy. Wyjazdowe wygrane nie pokryły handicapu 10 pts(max 9), a ogółem z 4 wygranych, jedna pokryła handicap. Dla SAS to pierwsza sytuacja w bieżącym sezonie, gdzie grają czwarty, kolejny mecz wyjazdowy. W sytuacji gdy Detroit wygrywali jak underdog, w następnym meczu, jeśli już przegrywali, nie było to więcej niż 9 pts w plecy. Do dubla typ jak znalazł.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
???? Miami Heat - Indiana Pacers (HC I połowa -5,5/0) --&gt; 1 - 1,85 ⛔⛔⛔
Typ podobny do tego typu z wczoraj - HC do połowy Dallas Cavs. Różnica taka, że Miami grają u siebie, choć z dużo groźniejszym rywalem niż Cavs. Pacers po zmianie trenera odżyli. Póki co maja passę 4 zwycięstw z rzędu. Miami podobnie tyle, że Miami ma serię 6 zwycięstw z rzędu. tak więc któraś z serii dziś się zakończy. Osobiście jestem przekonany, że ta Pacers. W Heat wielka trójka J-B-W gra. W Pacers natomiast nie pewny jest występ ważnego zawodnika - Brandona Rusha. Pełnego HC nie do końca jestem pewien. Może się powtórzyć scenariusz z wczoraj z meczu Dallas Cavs, gdzie tak jak myślałem Mavs do połowy będą cisnęli, a później mogą przystanąć, a Cavs jak to mają w zwyczaju powalczą w 2 połowie. Tak też się stało i ledwo Mavs wywalczyli wygraną. Myślę, że dziś może być podobnie. Heat w roli gospodarza powinni do połowy spokojnie wygrywać. W 2giej też powinni utrzymać przewagę, ale czy wygrają więcej niż 11 to ciężko powiedzieć. Natomiast uważam, że do połowy powinni prowadzić 6 pkt.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Miami Heat -10 @ 1.83⛔⛔⛔
Patrząc na wypowiedzi zawodników Miami na temat meczu z Indianą, zanosi się that Heat will squeeze shit out of Pacers. Revenge game dla Miami za sromotną porażkę na własnym parkiecie 22 listopada 77-93. Dodając do tego fakt, że Pacers są dzisiaj bardzo popularnym betem, można śmiało stawiać na Miami wg mnie.

“We felt that we let them get away with one, especially in our house,” Chris Bosh said. “Sometimes a sense of payback is in order. That brings more motivation and more focus to the team, and usually it helps us out.”
“I haven’t forgotten that game,” Erik Spoelstra said. “It was a miserable game, here at home, in front of our fans. I know the players haven’t forgotten about that. Both teams are different teams right now. That was so early on in our development. I watched part of the game this morning, and I cringed watching it.”

Prince de Belial 1,5M

Prince de Belial

Forum VIP
09 Feb 2011, 00:30
Detroit Pistons - San Antonio Spurs

Pistons +6.5⛔
1.962
Pinnacle

San Antonio nadal w turne na rodeo drive, pokonali już Lakersów oraz Kings i w obu spotkaniach pokrywali hc, dziś w The Palace of Auburn Hills spotkają się z Detroit Pistons, którzy nabierają wiatru w żagle i po ostatnich wynikach oraz powrotach czołowych zawodników moim zdaniem stawią solidny opór przeciwnikowi z Texasu. Nadal nie jest wiadome na 100% czy zagra dla gospodarzy Hamilton oraz Stuckey, aczkolwiek czytałem wypowiedzi trenera, iż jest to dla niego ważne spotkanie i uważam, że zdecyduje się mimo wszytko na powołanie tych zawodników, gdyż jego kadra nie należy do licznej. Co innego u Ostróg, gdzie Gregg Popovich stosuje sporą rotację i ze względu na kolejne jutrzejsze spotkanie Spurs z w Toronto, myślę, ze znowu zastosuje swoją &quot;taktykę&quot;. Pistons mają to do siebie, że solidnie mobilizują się na spotkania z najlepszymi drużynami, a hala zapewne będzie zapewniona, gdyż dla kibiców jest to spotkanie na szczycie, nawet mimo to, iż ich drużyna &quot;cieniuje&quot;. Liczę na motywację i ambicję gospodarzy, goście powinni wygrać, ale moim zdaniem nie pokryją handicapu.

i coś ad hoc z NCAAB

09 Feb 2011, 02:05 Evansville - Northern Iowa
Evans✅
2.02
Pinnacle

mateo5555 1K

mateo5555

Użytkownik
Ja prędzej na Twoim miejscu postawiłbym over na Bargnaniego +20,5pkt...
Poza tym uważam, że lepiej postawić kombinacje, czyli puścic na kuponie Hawks i Thunder, co da łączny kurs 2,2 (na bet365)...
Z Hawks jest ten problem, że niewiadomo czy zagra Horford...
Thunder są w gazie, Durant ostatnio szaleje, więc powinni sobie poradzić

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Over punktowy Griffina nie wygląda najgorzej. Biorąc pod uwagę &quot;siłę&quot; Orlando pod koszem i pracę nóg Blake, Howard/Magic powinni mieć z nim sporo problemów, a co za tym idzie Griffin powinien często stawać na linii wolnych. Ze skutecznością wolnych bywa różnie, ale powiedzmy, że na kilkanaście prób wykorzysta połowę, wtedy over punktowy powinien wejść bez problemu.

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Ja dziś trafiłem rano nice zestaw z Bogut over 13,5 i Nelson over 10,5, oba za 1,85 bodajże, teraz Bogut 15,5, ale powinien dać radę, choć oczywiście już nie tak atrakcyjna linia.
Philadelphia Sixers - Atlanta Hawks
Hawks -3,5 2,02 Pinnaclesports ⛔
Al Horford wraca do gry, dziś już wystąpi w piątce zespołu Hawks. Właściwie wypada od razu zaznaczyć, że jest to zespół sporo lepszy, niż Philly. Sixers ostatnio grają naprawdę dobrą koszykówkę jak na ich możliwości i play-offy ze sfery marzeń przeszły do czegoś, o co z całych sił teraz trzeba walczyć. Kto wie, powinno się udać, choć oczywiście muszą być przygotowani na to, że Pacers i Bucks poprawią swoje bilanse. Mają jednak na ławce Thaddeusa Younga i Lou Williamsa, czyli spore atuty, odróżniające ich od mizernych zespołów, którym sami do niedawna byli. Mówiło się przed sezonem, że żeby walczyć o play-offy, potrzeba Branda w formie sprzed 4 lat. Brand jest w formie. Może jeszcze nie w takiej, ale gra naprawdę świetnie, zdecydowanie powyżej oczekiwań. Coraz mniej głosów, uderzających w jego kontrakt. Może inaczej, mniej niż w poprzednim roku. Przyzwoicie ostatnio zaczął się prezentować Iguodala, jednak notuje słaby sezon. Jrue Holiday jest także ważnym ogniwem, ale ostatnio zupełnie nie wyszedł mu mecz. Meeks odpali raz na jakiś czas, ale super starterem absolutnie nie jest, nie ma co do tego wątpliwości. Za to minuty od niego przejmuje Evan Turner, wydaje się, dopiero trzecia opcja z ławki. Jeszcze słówko o centrze, bo choć oddanie Dalemberta wydawać się może nie tak złe, bo Samuel strasznie obniżył loty, to jednak wzięcie za niego Hawesa spowodowało, że Philly mają na tej pozycji po prostu pewien kłopot. Spencer absolutnie nie jest i nie będzie twardzielem, nie może nawet udawać twardziela, jak wg Duranta robił to niedawno Bosh. Sixers na wyjazdach są 7-19, czyli raczej na takim sobie poziomie. Mogą odpalić jedno nieoczekiwane zwycięstwo, wiadomo, ale Hawks ustabilizowali grę. Wrócili kontuzjowani, nawet Marvin Williams gra. Brak wielkich kłopotów ze składem powinien się przełożyć na wyniki. Kilku zawodników ma małe urazy, ale nie stawiające pod znakiem zapytania występów. Joe zaczął wreszcie wywiązywać się z zadania, które wytyczył mu jego kontrakt, jego wielkość. Josh Smith miał ostatnio wielką noc, Horford do niego dołączy i znów stworzą duet niskich, nieprzyjemnych dla rywali podkoszowych. Są Marvin, Crawford, Bibby pewnie trafi czyste trójki, da kilka asyst. Dlaczego tylko, do cholery, Teague i Powell nie dostają minut z ławki, a mają je Wilkins, Evans? Lub też inaczej, Wilkins, Collins. Słaba ławka i tak raczej nie powinna przeszkodzić dziś Hawks. Jest przecież na niej jeden gracz, który może w ataku robić za resztę, gdy tylko ma niezły dzień. A gdy uzupełnia go piątka z 2-3 graczami z poziomu All-Star, to łatwo stwierdzić, że takie mecze muszą być wygrane.
//Cóż, bywa i tak. Z Horfordem, czy bez, i tak nic by z tego nie było. Przed 1:00 byłem nastawiony, by oglądać to. W ostatniej chwili zmieniłem zdanie, włączyłem Magic. Całe szczęście.

stevenash13 140

stevenash13

Użytkownik
Nie wiem dlaczego gracie na Hawks skoro Horford out dzisiaj? Odradzam grania na Hawks, jedynie jak ktoś musi, to +handi na gości lepszy wybór w tym meczu jak dla mnie. ✅✅✅
vs.

Typ: Bucks -7
Kurs:1.94✅✅✅
Buk: Pinnacle
Bucks cztery porażki z rzędu i ostatnio nawet w fatalnym stylu przeciwko Detroit Pistons przed własną publicznością.
Dzisiaj idealna okazja na przełamanie. Dlatego, że Toronto Raptors, to bardzo słaby zespół na wyjazdach. Nie potrafi bronić. Cztery porażki z rzędu powinny podziałać na Bucks jak płachta na byka, bo kolejny raz przegrać przed własną publicznością, to nie byłaby najlepsza opcja. Jak wspomniałem Raptors nie broni, a Bucks powinni zaciekle walczyć w tym meczu o zwycięstwo. Przewaga pod koszem ogromna. Bogut powinien w końcu wykorzystać, że gra z zespołem, który nie ma prawdziwego centra. Dodatkowo Toronto osłabione brakiem Linasa Kleizy oraz Jerryd Baylessa, a decyzja, czy wystąpi Leonardo Barbosa zapadnie przed meczem.
Jak wspomniałem przy okazji wcześniejszego typu Jennings i Delfino powrócili. W końcu czas na dobry mecz. Słabsza dyspozycja może ich tłumaczyć brakiem rytmu meczowego, ale zdążyli wrócić już dawno. Nadszedł czas teraz na ich dobre mecze.
vs.

Typ: Magic -10
Kurs: 2.03✅✅✅
Główna ozdoby będzie pojedynek zawodnikaAll - Star vs Rookie. Mowa o pojedynku pod koszem Dwighta Howarda z Blake Griffinem.
Oba zespoły mają serię porażek. Clippers trzech z rzędu, a Orlando jest po porażce z Celtics.
Znacznie większa siła rażenia jest po stronie gospodarzy, którzy powinni się spiąć i pokazać, że mają jaja i potrafią grać swój basket. Niepewny występ Hedo Turkoglu, ale po drugiej stronie brak Erica Gordona i to będzie kluczowe w tym meczu. Davis - Griffin nie pociągną we dwójkę meczu.
Clippers znacznie gorzej radzą sobie w meczach wyjazdowych co potwierdza, że tracą w obronie 105 punktów, a zdobywają tylko 97. Orlando u siebie traci 92, a zdobywa 102.
vs.

Typ: Miami -11
Kurs: 2.09⛔⛔⛔

Koszykarze Miami mają w pamięci ostatnią porażkę z listopada, gdzie wielkie trio z Miami Heat dopiero się zgrywali.
Dziś zapowiadają rewanż i jeżeli dotrzymają słowa i podejdą poważnie do meczu, to Indiana Pacers, która na wyjazdach gra znacznie słabiej niż przed własną publicznością, to wygrana podwójną ilością punktów jest możliwa, mimo przewagi pod koszem gości, to przewagą Heat jest ostatnio bardzo dobrze w mecz wchodząca ławka rezerwowych dzisiejszych gospodarzy.
Niepewny występ po stronie gości jest Brandona Rusha, który notuje średnio 11 punktów i 4 zbiórki.
Dodać warto, że LBJ zagrał jeden z najsłabszych meczy w poprzednim meczu, więc Indiana, to idealny przeciwnik na odbudowanie morali, ponieważ nie znajdą recepty na Bosh - LBJ - Wade ze względu, że nie potrafią bronić.
GL
/ Edit:
Setback forces Horford out: The Hawks announced that they ruled out C Al Horford for Tuesday&#39;s game against Philadelphia after he experienced some more soreness in his back after the team&#39;s shootaround. Horford said immediately after the morning shootaround that he hoped to return after missing Saturday&#39;s game against Philadelphia due to back spasms.
(Updated 02/08/2011)
????

lewy18 15

lewy18

Użytkownik
Tak na szybko na razie podam typ, a w niedługim czasie postaram się o nich trochę napisać:
Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers Joe Johnson Over 22.5 pkt (1,85) Tobet⛔

arapaczo 1,1K

arapaczo

Użytkownik
Witam, skoro wszyscy piszą i mówią o wielkiej chęci rewanżu Miami vs Indiana to może warto zagrać na hc w I q - Miami -3 pkt ok @1,91. ✅ Jedynie postawa Indiany w ostatnich meczach w 1q może martwić, ale dziś dojdzie czynnik psychologiczny. Miami pokaże kawał obrony i myślę, że Indiana nie wejdzie na 20 pkt w 1 kwarcie.
A coś mi się widzie wygrana ok 13-15 pkt Miami w całym meczu.

A co do 76ers at Hawks. Horford jest poważnym osłabieniem, ale to jednak Hawks są gospodarzem. Co daje im spory atut w tym meczu. Ostatnio pokonali Clipss i NY, a NY pokonał 76ers u siebie, co daje nam Hawks dom &gt;&gt;76ers away. Oczywiście analiza naciągana i z przymrużeniem oka. Ale może być celna.
EDIT: już po pierwszych 5 minutach wiedziałem, że Hawks ten mecz przewalą. Ehh.

Otrzymane punkty reputacji: +3
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Spotkanie: Sacramento Kings - Dallas Mavericks (-6,5) ⛔
Typ: 2
Kurs: 2,05
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Jutro nad ranem o 4:00, odbędzie się mecz pomiędzy Sacramento a Dallas, faworytem meczu są goście. Moim zdaniem wygrają jutro co najmniej 7 punktami, choć wygrana 10-15 punktami nie będzie na pewno żadną niespodzianką. Sacramento jest oczywiście gospodarzem tego meczu ale czy to jest dla nich jakiś przywilej? Moim zdaniem raczej znikomy, widać to po ich ostatnich meczach na własnym parkiecie.
Sacramento vs. Utah Jazz - 104:107
Sacramento vs. San Antonio - 100:113
Sacramento vs. Boston - 90:95
Sacramento vs. New Orleans - 102:96
Sacramento vs. Charlotte - 89:94
Sacramento vs. Portland - 85:85 90:94 (OT)
Na 6 ostatnich meczy wygrali aż jeden raz, 5 razy przegrali.
Dallas za to gra świetnie na wyjazdach, co pokazuje ich ostanie mecze:
Charlotte vs. Dallas - 92:101
Boston vs. Dallas - 97:101
NY Knicks vs. Dallas - 97:113
New Jersey vs. Dallas - 86:87
Chicago vs. Dallas - 82:77
Detroit vs. Dallas - 103:89
Na 6 ostatnich meczy wygrali 4, 2 razy przegrali, ale patrząc tylko na ostatnie 4 pojedynki wygrali wszystkie, i to nie byle z kim bo wygrana z Bostonem i NYK do łatwych nie należy, zwłaszcza z NYK wygrali aż 16 punktami.
Jeśli chodzi o kontuzję to zbytnich osłabień nie ma. W Sacramento nie zagra: Francisco Garcia i Hassan Whiteside. W Dallas nie zagrają Rodrigue Beaubois, Caron Butler i Dominique Jones. Moim zdaniem w obu drużynach nie poważniejszych kontuzji, a najważniejsze stawiając na Mavericks jest to że zagra największa ich gwiazda czyli Dirk Nowitzki.
Ważnym czynnikiem grania w tym meczu na gości jest to że z 20 meczy rozegranych między tymi drużynami aż 17 razy wygrywało Dallas! A te 3 zwycięstwa Sacramento były w marcu 2006r. oraz w styczniu 2008 i 2009r., czyli dość dawno temu.
W tym roku jeszcze ze sobą nie grali, ale w 2010r. tak wyglądały pojedynki między tymi drużynami:
Sacramento vs. Dallas 103:105
Sacramento vs. Dallas 108:126
Dallas vs. Sacramento 108:100
Sacramento vs. Dallas 91:99
Tylko razy linia z handicapem (-6,5) nie weszłaby, ale dziś powinna wejść spokojnie bo Dallas jest naprawdę w gazie. Dodam jeszcze że od 9 meczy Dallas nie przegrało ani jednego spotkania.
Bilans Dallas w tym sezonie: 36-15, bilans Sacramento: 12-36.
E: Trudno żeby wygrali co najmniej 7 punktami jeśli Nowitzki rzuca 4 z 14 rzutów...

Otrzymane punkty reputacji: +1
lewy18 15

lewy18

Użytkownik
Wczorajszy typ nie wszedł i dobrze, że go nie opisałem a przy tym nie dałem dodatkowych argumentów, aby go zagrać. Po głowie chodziły mi wczoraj jeszcze lebrone 41,5 PKT+AST+REB, ale go nie podałem mimo, że miałem go już wpisanego w temacie, lecz go ostatecznie wykasowałem, bo nie zdawał mi się jakoś tak pewny jak Johnson, który zawiódł jak cała Atlanta i miał tylko 6 pkt przy 21 minutach gry.
Natomiast na sam początek na dziś proponuję typ na NOH, które jeśli dziś przegra to zanotuje już 4 porażkę z rzędu i będzie to ich najgorsza seria. NJ nie ma według mnie żadnych argumentów aby dziś pokonać zdeterminowaną drużyna z Nowego Orleanu i tylko jakiś genialny mecz drużyny z Nowego Yorku, lub naprawdę słaby wykonany przez szerszeni może sprawić, że odniosą zwycięstwo.
Szerzej opiszę to za chwilę. Jak i kolejne typy
Nie widzie także dzisiaj żadnych argumentów za Toronto. Jedynie wynik ich porażki będzie zależał od tego czy Spursom będzie się chciało. Jesli będzie im się chciało to Toronto może polec nawet 20 punktami
ps. Chyba zagram, za bardzo drobne takiego szalonego dzika
San Antonio Spurs wygrają różnicą 26 lub więcej+New Orleans Hornets wygrają różnicą 26 lub więcej
kurs 252:grin: w bwinie za symboliczne 5 zł

benqsimens 61

benqsimens

Użytkownik
Spotkanie :Toronto Raptors - San Antonio Spurs
pierwsza połowa
Typ : San Antonio Spurs -4
Kurs : 1,935
Bukmacher : Pinnacle
Data: 2011-02-10 01:00
Analiza:
Piękna seria ośmia trafień z rzedu z NBA,czas na kolejne.
Dla mnie to prezent od buka SAS -4 do połowy po takim kursie.Toronto grało dzis w nocy i zagrali fatalnie. Jak nie potrafili zagrac na przyzwoitym poziomie z Bucks to jak chca walczyć z Spurs na równi.
Skutecznosc z gry 36% , 0 na 10 za 3 pkt. i w sumie 74 pkt.
SAS wygrali 3 mecze z rzedu,a te dwa ostatnie w bardzo dobrym stylu. Z Sacramento w pierwszej kwarcie wchodziło im prawie wszystko i dzieki wysoko wygranej pierwszej kwarcie grali na luzie wygrywajac ostatecznie 113-100.Skutecznosc z gry na poziomie 57% i 7 na 18 za 3 pkt.Skutecznosc w meczu z Tlokami 52% z gry i az 55% za 3 pkt.
Do tej pewniejszej gry przyczynił sie DeJuan Blair ,ktory mial na koncie po 12 zbiórek w obu meczach.Również o niebo lepiej gra Tony Parker notując znacznie lepsza skutecznosc w ostatnich 2 meczach.
Myśle że wykozystaja swoje atuty i od początku meczu bedą odskakiwac rywalom skutecznie konczyc akcje pod koszem bo tutaj widze zdecydowaną przewage .
Sam Andrea Bargnani nie da rady uporać się z Duncanem wspieranym przez Blaira.Wiec Bargnani zostanie zdetronizowany w obronie jak i w ataku.
Jedynym plusem gospodarzy jest DeMar DeRozan ,ktory gra ostatnio naprawde bardzo dobrze na tle druzyny.Jednak po drugiej stronie bedzie Ginobili,ktory jest bardzo doswiadczonym koszykarzem i powinien uporac sie na tyle z DeMarem by ten nie szalał tak jak w poprzednich meczach.Polecam grac ten typ.

mateo5555 1K

mateo5555

Użytkownik
Wczoraj to był dopiero dzień niespodzianek, oby dzisiaj było ich mniej ????
Meczom w sumie się jeszcze zbytnio nie przygladalem, ale zwróciłem uwagę na coś innego...
Typ: Deron Williams powyżej 20,5 pkt
Kurs: 1,83
Buk: Bet365
Deron Williams to najważniejszy gracz Jazz, bez niego tracą połowe ze swojej wartości jako team, poza tym Derick Rose słabo broni, a Bulls graja w kratkę na wyjazdach, dlatego myśle, że spokojnie Deron zagra swoje. Poza tym, w zeszłym roku przeciwko Bulls grał bardzo dobrze.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom