Philadelphia 76ers - Detroit Pistons
Detroit Pistons under 90 # 1.87 Betsson
94
Philadelphia ostatnio zagrała chyba najgorszy swój mecz od dawien dawna, mam tutaj na myśli potyczkę z Milwaukee Bucks, w którym przegrali na własnym parkiecie 96:105. 76ers w mojej opinii byli i są uznawani za ekipę, która może w ofensywie nie jest potęgą, natomiast w obronie są całkiem nieźli. Sama porażka przeciwko Bucks jakoś mnie nie dziwi, ale fakt, że stracili aż 105 oczek, traktuję to jako wypadek przy pracy. Phila w tym sezonie jak narazie ma bilans 4:3 i co dziwne tylko raz wygrali na swoim parkiecie na inaugurację z Nuggets. Pistons to słabiutka ekipa w tym sezonie i jakoś nie widzę w tym zespole jakiś perspektyw. Jak narazie bilans "jeden z najlepszych" w lidze bo, 0:8. Jeszcze ani jednego zwycięstwa i nie zanosi się, żeby dziś to się zmieniło. Średnio w tym sezonie Pistons rzucają 91 punktów, natomiast Phila średnio traci 91. Dlatego dziś po dwóch porażkach we własne hali 76ers muszą się spiąć i wygrać ten mecz, bo co jak co, ale z takimi drużynami jak Pistons to muszą u siebie wygrywać. Liczę na dobrą obronę ze strony gospodarzy co przyczyni się do tego, że Detroit nie rzucą więcej, niż 90 oczek.
Houston Rockets - New Orleans Hornets
Houston Rockets(-6.5) # 1.90 Bet365 100:96
Houston ostatnio dość dobrze zaprezentowali się w spotkaniu z Miami. Cała piątka zagrała jak na ten zespół świetnie: Lin - 9,Harden - 22 pkt, Parsons - 25 pkt, Patterson - 17 oraz Asik 19 pkt i 14 zbiórek. Nie ma co pokazali, że potrafią grać. Choć sceptycznie byłem nastawiony do nich to powoli się przekonuję, że nawet z Linem może to być całkiem niezła drużyna. Jak wiadomo w swojej hali trzeba wygrywać z tymi słabszymi i walczyć z najlepszymi. Ostatnio jak wspomniałem walka z Heat, to dziś powinni wygrać z drużyna o trochę mniejszym potencjale. Przyjezdni z Nowego Orleanu przyjeżdżają do Houston z bilansem 3-2. Jak narazie radzą sobie całkiem całkiem. Ostatnio zwycięstwo z Bobcats, ale wcześniej przytrafiła się porażka z 76ers u siebie 62:77. Rakiety pokazały nie raz, że mają dużo do zaoferowania w ofensywie i w mojej opinii dziś powinni to pokazać. Hornets nie jest żadną potęgą, a jeśli Rockets myślą poważnie o play-off to takie mecze muszą wygrywać i to wygrywać pewnie. Dlatego uważam, że można spróbować zagrać na win Rockets z handi.
Phoenix Suns - Chicago Bulls
Chicago Bulls (-2.5) # 1.90 Bet365
106:112
Byki po pięciu spotkaniach w swojej hali opuszczają Chicago i wyruszają do Słonecznego Phoenix. W swojej hali Bulls nie szaleli ze zwycięstwami, zaledwie dwa zwycięstwa z Wolves i Magic, a porażki z Hornets, Thunder i Celtics. Rose'a nie ma i to widać jak h.., ta drużyna potrafi grać bez niego, ale ostatnio coś im to nie wychodziło, dlatego dziś powinni się przełamać, przecież ciągle w tej drużynie są zawodnicy nie tylko posiadający umiejętności, ale też sporotwe iq. Mam tu na myśli Deng, Belinelli, Gibson, Noah, Hamilton, Kirk czy Boozer jest kim grać, a Thibodeau zamiast narzekać niech poprawi co trzeba. Dziś w mojej opinii idealny rywal na małe przełamanie, mianowicie Suns, którzy jak dla mnie w tej chwili grają momentami taki piach, że na plaży by tego nie chcieli. Fakt wczoraj zagrali jak na nich chyba basket idealny i wygrali pewnie z Nuggets. Jednak Denver chyba na za dużo pozwoliło Suns i dlatego się tak skończyło. 7 zawodników Phoenix miało dwucyfrową zdobyć punktowa i mieli, aż 58% rzutów za trzy. Jestem pewny, że takie statystyki dziś nie mają prawa się powtórzyć przeciwko Bulls. Dla mnie Byki mają o wiele lepszy zespół, a zwłaszcza obronę, a to, że w takim stylu Suns wygrali z Denver to przypadek. Dziś liczę na Chicago i ze wygrają ten mecz z handi, bo przecież kiedyś muszą zacząć dobrze grać.
Golden State Warriors - Atlanta Hawks
Golden State Warriors under 96 # 1.89 Betsson
92:88
Jak dla mnie GSW po stracie w poprzednim sezonie Monty jakoś spadli w rankingu. Nie przepadam za tą drużyną. Skład mają całkiem ciekawy bo przecież jest Curry, Thompson, Landry, Lee czy Jack. W tym sezonie grają średnio i widziałem ich jeden mecz jak narazie i chyba był to ich najlepszy. Mianowicie rywalizację z LA Clippers, które wygrali na wyjeździe. Nie będę się rozpisywał o tej drużynie bo mija to się z celem. Rywalem GSW będą Jastrzębie z Atlanty, które wczoraj pokonały Balzers na wyjeździe 95:87. Atlanta to zespół z dobrą jak nie napisać bardzo dobrą obroną. Smith i Horford pod koszem, to chyba jedna z najlepszych par. Średnio tracą w tym sezonie 92 punkty. Linia jaką wystawił Betsson na drużynę GSW to 96 oczek. Jak narazie w siedmiu meczach Hawks tylko raz stracili więcej, a było to w meczu z Houston, który przegrali 102:109 i to na inaugurację ligi. Atlancie udało się zatrzymać poniżej ten linii między innymi takie drużyny jak: Heat 95, Thunder 95, Pacers 86 czy też Clippers 76. Jak widać już lepsze ekipy nie były wstanie pokonać tej granicy w meczach z Atlantą. Dlatego i dziś liczę na dobrą obronę ze strony gości i to, że zatrzymają GSW około 90 punktów.