Orlando Magic - Brooklyn Nets
Nets -4 86:98
1.95
Pinnacle
5/10
Gospodarze tego pojedynku prezentują się - mówmy szczerze -fatalnie. Grając na własnym parkiecie mają bilans 4-4. Nets na wyjazdach mają bilans 3-3.
Nets towarzyszy seria 4 zwycięstw z rzędu, zaś Magicy do tego meczu podejdą po dwóch porażkach.
ATS Brooklyn Nets na wyjazdach to 4-2, Orlando u siebie 3-5.
Kontuzjowany jest Brook Lopez. Czekają go dwa mecze przerwy. W nadchodzącym starciu, jego brak nie musi być aż tak bolesny dla zespołu Avery Johnsona, bo zestaw podkoszowych graczy Humphries - Blatche - Evans powinien sobie spokojnie poradzić.
Szczególnie liczę na Humphriesa, który w niedawnym starciu z drużyną z Florydy zgarnął z tablicy aż 21 piłek. Mecz odbył się 11 listopada na Brooklynie, gdzie gospodarze wygrali 82:74.
W dzisiejszy meczu sądzę, że najważniejszy będzie dystans. Jeśli Nets dotrzymają kroku gospodarzom ze skutecznością zza linii 7,25m, to powinni ograć ich gładko. Styl gry Nets bardzo mi się podoba. Nie ma "wściekłej" koszykówki z parciem na
kosz przeciwnika, ale widać taktykę i obronę. Wyróżnia się ten zespół w NBA i imponuje swoim charakterem - w końcu drugie miejsce w Konferencji Wschodniej do czegoś zobowiązuje.
W ostatnich pięciu meczach zespół w roli faworyta pod względem ATS prezentuje się 4-0-1.
Liczę, że Nets przeciwko zespołowi z jedną z najgorzej atakujących zespołów w całej lidze nie będzie miała problemów, a już nie chcę myśleć o zatrzymaniu 4 zwycięstw z rzędu w Orlando. Jednak, to jest NBA i wszystko jest możliwe i mnie nic nie zdziwi, ale tak zorganizowany zespół jak Nets musiałby zagrać totalną "kaszanę", by przegrać z Orlando Magic.
Oklahoma City Thunder - Utah Jazz
Jazz +10 106:94
1.86
Marathonbet
5/10
Ameryki przy tym typie nie odkryję. Na kogo można liczyć w meczach wyjazdowych w szeregach Jazzmanów, jak nie na duet podkoszowych graczy Al Jefferson - Paul Millsap. To z nimi gospodarze będą mieć największe problemy.
Jeśli goście nie dadzą narzucić sobie szaleńczego stylu gry gospodarzy, to mecz powinien być zacięty. Najważniejszą kwestią dla zespołu z Utah będzie prócz kontrolowania zbiórek, skuteczność na dystansie. Choć niepewny jest występ Mo Williamsa, to obstawiłem ten mecz zamykając oczy i wierząc, że podstawowy rozgrywający jednak zagra już w dzisiejszym meczu, bo bez niego szanse ogromnie maleją, zważywszy, że to wyjazdowy mecz, gdzie Jazz mają bilans 3-7.
Ich ATS na wyjeździe to 3-6-1.
Los Angeles Lakers - Denver Nuggets
Lakers -4 122:103
1.83
Pinnacle
5/10
Lakers wydawało się, że odbili się od dna, lecz ostatnia porażka na własnym parkiecie z Indianą nieco ostudziła optymizm. Nawet narodziły się plotki, że Pau Gasol miałby opuścić zespół w ramach wymiany.
Lakers na własnym parkiecie legitymują się bilansem 6-4, zaś Nuggets na wyjazdach mają ujemny bilans 4-7, choć ich ATS to 6-5-0, a Lakers 5-5-0, to stawiam dziś na Jeziorowców.
W tym meczu nie trzeba być Philem Jacksonem by dostrzec przewagę Lakers. Gra pod
kosz. Jeśli Kobe Bryant nie będzie na siłę pracować, by postawić jego portret tuż przy napisie Hollywood , to ten mecz gospodarze są w stanie wygrać jak najbardziej, jeśli BlackMamba będzie szukać podań do swoich podkoszowych zawodników, bo Gasol i Howard mają ogromną przewagę nad swoimi rywalami i mam nadzieję, że taki mocarz D'Antoni również będzie chciał zaszczepić to w Bryancie, by zagrał dziś z zespołem, bo Denver są po ciężkim meczu, gdzie ulegli po bardzo nerwowej końcówce w Golden State 106:105. A przecież porażka z Indianą była mega sensacją, więc dwie sensacje z rzędu w Staples Center ?! Tego chyba już sam Bryant by nie zniósł przy tak fatalnym starcie sezonu dla Jeziorowców.
Nuggets mają solidny bilans jeśli chodzi o grę b2b w ostatnich siedmiu meczach, ich bilans wynosi 7-0. 7 to ponoć szczęśliwa liczba, więc dziś sądzę, że Lakers powinni wykorzystać fakt, że mecze wyjazdowe dla Nuggets robią ogromną różnicę i jeśli zespół Georga Karla nie wstrzeli się na dystansie, to Lakers powinni ten mecz spokojnie wygrać.
Powodzenia!
----
a na 2.12
New Orleans Hornets - Oklahoma City Thunder 1 (+8.5) @ 1.85 Pinancle 5/10
Golden State Warriors - Indiana Pacers 1(-3) @ 1.82 Pinnacle 5/10
/E:blaise i karmol... o czym innym myślałem i co innego napisałem. zdarza się. dzięki za zwrócenie uwagi.