Charlotte Hornets - Denver Nuggets under 199,5 2,00 110:82
Charlotte w ostatnich spotkaniach zagrało solidniej w obronie i wg. mnie widać pewne postępy. Ofc, drużyny z dolnej półki, ale od czegoś trzeba zacząć. Denver potencjał w ofensywie ma ale kontuzje niestety ich nie oszczędzają. Zaczynają dwudniowy maratonik i mając to na uwadze nie powinni forsować bardzo tempa biorąc pod uwagę, że ławka robi się znowu krótsza bo jakby kontuzji było mało wypada im Gallinardi, tuż po jego najlepszym występie w tym sezonie przeciwko Indianie.
Linia i tak już poleciała ale jeszcze widzę tu małe value.
Houston Rockets - Portland Trail Blazers 2,40 110:95
Houston Rockets - Portland Trail Blazers +3,5 1,917 110:95
Przyznam szczerze nie przepadam za Rockets, ale po prostu ich gra totalnie mi się nie podoba. Dzisiaj trafiają na niewygodnego rywala w postaci Portland i wg. mnie stawianie ich w roli faworyta na 3,5 jest błędem. Goście grają bardzo solidnie, bronią coraz lepiej, a jakby tego mało na nieszczęście Rockets najlepiej bronią tam gdzie siła rażenie gospodarzy, przynajmniej w teorii, jest największa i wg. mnie może mieć ogromne znaczenie. Houston nie leżą takie ekipy a po powrocie Howarda, gra z nim jakby się nie klei w moim odczuciu.
Chicago Bulls - Toronto Raptors 2,53 129:120
Chicago Bulls - Toronto Raptors +4 1.925 129:120
Znowu nie bardzo rozumiem i wchodzę w to trochę mocniej. Ok Raptors b2b ale wczoraj to oni się nie nagrali się za wiele+plus grali popołudniu a nie wieczorem.
Bulls dla mnie grają przeciętnie. Widziałem ich mecz z Knicksami oraz Netsami(gdzie wpadały im wszystkie trójki i to ustawiło mecz) i naprawdę nie wiem czy tutaj się zachwycać. Rose sporo samowolki. Do tego tak naprawdę do końca nie wiadomo czy zagra dzisiaj Gasol i Noah a i występ Gibsona jeszcze nie jest przesądzony w 100% ale jak podaje rotoworld wczoraj już trenował normalnie.
Toronto świetnie zbilansowane, znakomita atmosfera w drużynie jak i na trybunach(za drużyną jeździ spora grupa kibiców). Naprawdę bez DeRozana zapowiadało się, że będzie ciężko a oni grają świetny basket, nie mają dłuższych przestojów i nie widzę powodów, dla których Bullsi mieliby być aż takimi faworytami w tym spotkaniu.
Dallas Mavericks - Atlanta Hawks 2,60 102:105
Dallas Mavericks - Atlanta Hawks +4 1,97 102:105
Dla mnie mimo wszystko value. Atlanta naprawdę gra solidny basket. Dallas u siebie zawsze mocne ale czy jest aż takim faworytem ? Osobiście pewnie bym wystawił coś w okolicach +2,5-3pkt maksymalnie. Hawks w ostatnich meczach, gdzie grali przeciwko Cavs, Houston i Bulls, potrafili nieźle limitować ofensywy i wg. mnie są w stanie zrobić to przeciwko Dallas bo mają do tego predyspozycje.
edit/ ciekawe, że po ukazaniu się info, że Teaque jest doubtful nagle kursy skoczyły, tylko że w ostatnich 2 meczach Teaque nie zagrał i w sumie było mało prawdopodobne by dzisiaj zagrał.
Golden State Warriors - Sacramento Kings over 210 1,952 128:108
Wydaje się obv bet. SAC b2b ale mimo wszystko wejdę bo tutaj może się skończyć sporym overem i pewnie tylko dlatego, że SAC b2b to linia nie jet na poziomie 215. SAC przy nowym trenerze ma grać szybciej, oddawać więcej rzutów a to woda na płyn przeciwko GSW którzy są w stanie sami rzucić ze 120pkt.
San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 2,02 125:118
Parker zmienił status na questionable, więc istnieje spora szansa, że zagra, chociaż pewnie limitowane minuty. Mimo to Spurs u siebie dogiem z tragicznymi Clipsami ?? Śmiech na sali. Oglądając ostatnie spotkania Clippersów naprawdę można było się nieźle ubawić, bo grali fatalnie. Bez pomysłu na grę, wystarczyło przytrzymać Griffina 2-3 razy i ten zaczynał totalnie się spalać robiąc kretyńskie akcje bez pomysłu. CP też jakby bez błysku, gra w cieniu. Ławka nie wnosi tyle ile powinna. Nawet bez Parkera i Leonarda dla mnie Spurs nie powinni być dogiem u siebie. A jeżeli jeszcze Parker zagra to tym bardziej te kursy są dla mnie nieporozumieniem.
NBA 2014:2015 7:5