Chciałem nawiązać do posta, który cytowałem, i podałem kupon który już w połowie wszedł, ale zdaje się tylko w połowie, bo Day niestety potwierdził moje obawy: beznadziejna gra przed przerwą i już jest 7-5. I tak samo blisko ma Chińczyk do 11 frejmów jak Day do ogarnięcia typu.. Tymbardziej że Chińczyk idzie na 7-6, Day to jednak dziwny kolo.. Nieważne.Wsumie nie rozumiem po co opowiedziałeś nam mecz ktory tak naprawde sie już wydarzył. Dodałes spotkanie gdzie handi powinnien spokojnie dowiesć Day .
Generalnie miło , ale to nie temat w ktorym chwali sie znajomoscia wejscia na livescore .
Co do dwóch ostatnich typów sie zgodze. Można jakies handi połapać. Jednak z dwoma kolejnymi nie do konca sie zgadzam .Racja Osulivan bardzo dobrze zagrał w pierwszej rundzie .Chociaż Ebdon psuł poprostu dużo bil . Williams kontrolował też calkowicie swoj mecz , racja ze zdecydowanie słabszym rywalem.Masz racje , że Borsuk dostaje łomot ciagle od Ronniego . Ale coś czuje że moze dzis sie to zmieni .Zobaczymy dla mnie bardzo ryzykowny typ .
Co do drugiego Trump , nie wiem czy zdajesz sobie sprawe(bo chyba opierasz sie na wyniki z całego sezonu) miał zatrucie pokarmowe pod czas pierwszego meczu.Wiec ciekawe jak to bedzie wygladało.Urywkami grał naprawde na luzie , jest w tym meczu faworytem . Lecz Ali pokazał gromiąc , nie tak słabego Davisa 10-2 . Ja bym osobiscie grał tutaj handi w druga strone.
To nie tak do końca. Owszem Perry rozbił Dotta w 1 rundzie, ale sam w tym meczu grał bardzo przeciętnie, a Maguire zaprezentował się w swoim pojedynku całkiem solidnie. Dla mnie tutaj murowanym faworytem i tak był Szkot.Per analogiam, Perry zniszczył Dotta (10-1) w 1 rundzie, a w 2 nawet nie zagroził Maguirre'owi. Myślę, że tu może być podobnie.
Co do Cartera się nie wypowiadam, nie widziałem go w 1 rundzie. Zobaczymy.To nie tak do końca. Owszem Perry rozbił Dotta w 1 rundzie, ale sam w tym meczu grał bardzo przeciętnie, a Maguire zaprezentował się w swoim pojedynku całkiem solidnie. Dla mnie tutaj murowanym faworytem i tak był Szkot.
Jeśli chodzi o mecz Cartera z Trumpem to moim zdaniem będzie zupełnie inaczej. Ali faktycznie ten sezon ma beznadziejny, ale w 1 rundzie zaprezentował się naprawdę solidnie w przeciwieństwie do Trumpa, który wymęczył zwycięstwo z przeciętnym Dale'm. Gdyby przeciwnik Judda był troszkę skuteczniejszy to młodego Anglika mogłoby już nie być w Mistrzostwach Świata. Nie twierdzę, że ten mecz Trump przegra, ale jeśli Carter będzie górą to nie będę jakoś bardzo zaskoczony i nie będę odbierał takiego wyniku jako jakąś wielką sensację. Ale ten mecz raczej odpuszczę i po prostu obejrzę.
Na dzisiaj zdecydowanie popieram typ na Rakietę. Bilans ostatnich spotkań O'Sullivana i Williamsa z wręcz miażdżącą przewagą po stronie Ronniego. Widać, że Borsuk nie lubi grać z O'Sullivanem, a jego forma też jest raczej słaba. 1 rundę Walijczyk przeszedł, ale nic wielkiego nie zagrał. IMO Ronnie spokojnie wygra, może nawet dość wysoko.
Day bardzo słabo zagrał w 2 sesji. Jeśli powtórzy to wieczorem to może mieć problemy. Dzisiaj grał typowo po walijsku czyli na odwal się. Powinno być minimum 10-6, ale kilka prostych błędów zadecydowało o tym, że wynik nieco się wyrównał. Zwycięstwo jednak moim zdaniem Day dowiezie, bo Chińczyk chyba coraz bardziej odczuwa presję i raczej nie wytrzyma do końca meczu.
Narazie .Nie ma ani jednej setki .A ja sie zastanawiałem na +4 ,@fcbialas - zakładasz 22 frejmy i tylko 2-3 setki? Nie wiem, czy to zbyt bezpieczny bet
Pojedynek emocjonujący. Były i duże breaki i walka. Trump grtał na dużym ryzyku, chyba zbyt dużym, ale to taki gracz. Carter wczoraj mnie zaskoczył, sporo bardzo dobrych długich trafień.Narazie .Nie ma ani jednej setki .A ja sie zastanawiałem na +4 ,
no zobaczymy .
Narazie zgodnie z planem .Mam nadzieje że Carter nie rozwali np Trumpka do 8 , bo bym był zły , że handi nie grałem .Chociaż pewnie raczej tak nie bedzie .
Szkoda że nie miałem mozliwosci ogladania , jak spotkanie wygląda , Panowie?
Bo kursy ładne teraz sa na Trumpa.
Na Twoje życzenie ~2.50 kurs Bilans 0-2 dla Maguire. Hendry bardzo pozytywnie zaskoczył ale czy da radę? Niech ktoś się wypowie, kto oglądał ich spotkania bo ja nie widziałem jak gra Maguire.Ja jak do tej pory miałem 3 dobre strzały: Hendry z Binghamem, Hendry z Higginsem i Day z Dingiem i jedną wtopę: Goulda z Gilbertem. Jak na razie mam trochę na plus i poluję jeszcze na kurs Hendry'ego z Maguirem, jeżeli będzie wyższy niż 2.2 to pakuje ostro.
A jednak Day ogarnął w wieczornej sesji ???? Normalnie zagrał jak nie on, widać było dużą pewność siebie, diametralna różnica w stosunku do drugiej sesji.. Może on po prostu woli grać wieczorem niż rano? Kto wie, to też może mieć znaczenie.. pierwsza sesja zdaje się też nie była poranną.. Bo wczoraj praktycznie ani razu nie zgubił białej, pewne wbicia (po banalnym pudle w 1 frejmie, czego nie wykorzystał Cao) i szybkie 4 frejmy prosto do QF. I jeszcze świetna setka na koniec jako wisienka na torcie ???? Świetnie zagrał, to mu trzeba przyznać. Na dobrą sprawę Chińczyk nie miał kiedy się nawet wykazać. Dobre i to, bo trzeba odrabiać straty z pierwszego tygodnia mistrzostw.Day to jednak jest strasznie dziwny zawodnik. Niby wszystko ma, właściwie cały arsenał uderzeń, nieźle wbija itd ale ta głowa! Koncentracji nie umie utrzymać, nie dziwota że on jeszcze nic wielkiego nie wygrał a czas leci, już nie jest "młodym utalentowanym". Nie do końca się zgodzę, że powinno być 10-6, tylko mogło. Tak po prawdzie Cao Yupeng "oddał" ze 2 partie, gdzie prowadził 40-50 pkt, nieźle prowadził białą (swoją droga to ciekawy zawodnik chyba z niego będzie) i błąd na jakimś banalnym trafieniu + łatwy układ dla Daya. Tak że Walijczyk może być zadowolony że przegrał tylko 3-5 tą sesje. A piszę to wszystko będąc żywotnie zainteresowany zwycięstwem Daya z handi -2.5 (mam go w dublu z Hendrym+3.5). I w tej chwili to się mocno o niego obawiam. Jest dokładnie tak jak mówisz: jeśli teraz w tej finałowej sesji zagra tak jak w drugiej, to nie tylko nie ma mowy o ogarnięciu handi ale będzie musiał się pożegnać z turniejem. Mam nadzieję, że się weźmie w garść i chociaż dobrze zacznie, jak już wyjdzie poza dychę to już będzie bliżej niż dalej do QF. Na razie jest daleko.
John Higgins - Stephen Hendry(+3.5) @1.89
Ryan Day(-2.5) - Cao Yupeng @2.01
ako 3.79 | Expekt
Jako, że będzie bardzo ciężko, żeby Carter nie ugrał co najmniej 10 frejmów, powtarzam w dublu 2 najpewniejsze moim zdaniem typy, czyli Higginson + Stevens. Żadnych wielkich analiz tutaj nie trzeba przedstawiać: po prostu obaj są lepsi od swoich oponentów, bardziej pewni, regularni, co na przestrzeni dłuższego dystansu powinno się unaocznić wyraźnymi wygranymi. A jak będzie to zobaczymy. Oczywiście ideałem byłoby że wszedł i dubel i 4pak ale tak jak mówiłem, czteropaka spisałem już na straty: tak jak Ronnie przy odrobinie szczęścia może ogarnąć handi, tak Trumpowi będzie o to bardzo bardzo trudno. No ale może zdarzy się jakiś cud i wejdą oba, czego sobie i państwu życzę ????I jeszcze czteropak na mecze zaczynające się weekend. W pierwszym szlagierze stawam zdecydowanie na Anglika. Ostatnio wygrywa z nim jak chce, zdaje się że wygrał z nim 8 ostatnich spotkań, zwykle bardzo wysoko, w tym tuż przed mistrzostwami w China Open 5-1. Biorąc pod uwagę formę w 1 rundzie Osa powinien to spokojnie wygrać. Podobnie rzecz się ma z Trumpkiem: wprawdzie w 1 rundzie męczarnie zapewnił mu Dale, ale jakoś udało się awansować do 2 rundy w której czeka beznadziejny w tym sezonie Carter. Wydaje mi się, że warto postawić na to, że Trump nie pozwoli rywalowi ugrać 10 frejmów. W 2 kolejnych typach postawiłem po prostu na wyżej notowanych zawodników, którzy zanotowali dobre występy w 1 rundzie.
Ronnie O'Sullivan(-3.5) - Mark Williams @2.06
Judd Trump(-3.5) - Ali Carter @1.85
Andrew Higginson - Jamie Jones @1.61
Matthew Stevens - Barry Hawkins @1.70
ako 10.43
Maguire nie ma jakieś wielkiej formy, popełnia błędy, do tej pory miał raczej łatwych przeciwników: Brecel i Perry, więc się specjalnie nie musiał wysilać by wygrać. Hendry może i ma gorszy bilans, ale jest w bardzo dobrej formie.Na Twoje życzenie ~2.50 kurs Bilans 0-2 dla Maguire. Hendry bardzo pozytywnie zaskoczył ale czy da radę? Niech ktoś się wypowie, kto oglądał ich spotkania bo ja nie widziałem jak gra Maguire.
Masz racje , tylko że Maguire chwilami olewał podchodzenie do parti gdzie potrzebował np dwoch snookerów . A gdy podchodził do stołu raczej pewnie rozgrywał.Bardzo pewne wbicia .Ja właśnie nie widziałem Heńka jak gra .Ciezko bardzo wytypować ale przy kursie 2.50 jednak value na Hendrego .Ciezko mi oceniać ten mecz bo kibicuje Maguireowi. jeszcze jes czas żeby lepiej przeanalizować to spotkanieMaguire nie ma jakieś wielkiej formy, popełnia błędy, do tej pory miał raczej łatwych przeciwników: Brecel i Perry, więc się specjalnie nie musiał wysilać by wygrać. Hendry może i ma gorszy bilans, ale jest w bardzo dobrej formie.
Nie wierzę, że Maguire będzie czyścił stół za stołem, będą sobie dawać wzajemne szanse i warto spróbować po 2.5. Nie ma raczej ryzyka, że to będzie mecz do jednej bramki. Nie wierzę w to, że Hendry spocznie na laurach, ponieważ dla niego QF to żadne osiągnięcie, jako iż nawet jak nie był już w życiowej formie - np. w 2008 roku doszedł do SF, gdzie dopiero Ronnie go sprowadził na ziemię (analogicznie w 2004 roku).
Tak po prawdzie to niewiele brakowało, żeby ten kupon wszedł. Ronnie i Matthew generalnie bardzo pewnie. Trumpek prowadzi 12-9, jest przy stole ma kilkanaście punktów przewagi.. i pudłuje łatwą czerwoną.. Zostawia dogodny układ Carterowi a ten to wykorzystuje i to nie tylko w tym frejmie.I jeszcze czteropak na mecze zaczynające się weekend. W pierwszym szlagierze stawam zdecydowanie na Anglika. Ostatnio wygrywa z nim jak chce, zdaje się że wygrał z nim 8 ostatnich spotkań, zwykle bardzo wysoko, w tym tuż przed mistrzostwami w China Open 5-1. Biorąc pod uwagę formę w 1 rundzie Osa powinien to spokojnie wygrać. Podobnie rzecz się ma z Trumpkiem: wprawdzie w 1 rundzie męczarnie zapewnił mu Dale, ale jakoś udało się awansować do 2 rundy w której czeka beznadziejny w tym sezonie Carter. Wydaje mi się, że warto postawić na to, że Trump nie pozwoli rywalowi ugrać 10 frejmów. W 2 kolejnych typach postawiłem po prostu na wyżej notowanych zawodników, którzy zanotowali dobre występy w 1 rundzie.
Ronnie O'Sullivan(-3.5) - Mark Williams @2.06
Judd Trump(-3.5) - Ali Carter @1.85
Andrew Higginson - Jamie Jones @1.61
ako 10.43
Zaś Higginson to największa moim zdaniem porażka.. Ok, mecz przegrał w 2 sesji którą przegrał 2-6 a powinno być co najmniej remisowo.. no ale jak można wygrywać mecze jak się nie umie 2 razy wyczyścić stołu na kolorowych ustawionych na swoich miejscach??? Te 2 frejmy zadecydowały moim zdaniem, zamiast 8-8 zrobiło się 6-10... a mimo tego w ostatniej sesji Higginson doprowadził do remisu 10-10, wprawdzie bardzo pomagał mu Jones ale zawsze. Wychodzą po przerwie, remis 10-10, tym razem Jones dobrze zaczyna, ale pudłuje czerwoną do środka... ale biała fuksem ustawia się w potwornego snookera za żółtą! Dostaje szanse na brejka ale znowu pudłuje i Higginson ma szanse wyjść na prowadzenie, czego oczywiście nie wykorzystuje..:sad: No naprawdę, wystarczyło tylko ugrać ładnego brejka, nawet nie wygrywającego ale kilkadziesiąt pkt i Jones stałby już na krawędzi, wystarczyłoby go tylko popchnąć.. A tak, sytuacja się odwróciła i po ptokach.. Szkoda wielka...Jako, że będzie bardzo ciężko, żeby Carter nie ugrał co najmniej 10 frejmów, powtarzam w dublu 2 najpewniejsze moim zdaniem typy, czyli Higginson + Stevens. Żadnych wielkich analiz tutaj nie trzeba przedstawiać: po prostu obaj są lepsi od swoich oponentów, bardziej pewni, regularni, co na przestrzeni dłuższego dystansu powinno się unaocznić wyraźnymi wygranymi. A jak będzie to zobaczymy. Oczywiście ideałem byłoby że wszedł i dubel i 4pak ale tak jak mówiłem, czteropaka spisałem już na straty: tak jak Ronnie przy odrobinie szczęścia może ogarnąć handi, tak Trumpowi będzie o to bardzo bardzo trudno. No ale może zdarzy się jakiś cud i wejdą oba, czego sobie i państwu życzę ????
Andrew Higginson - Jamie Jones @1.61 ????
ako 2.74 | stawka 40 | wygrana 109.60 | Expekt