Jak widać taśma zakończyła się totalną klęską.Postanowiłem grać rundami podczas tych mistrzostw świata i oto takie typy na I rundę:
Higgins J. - Wen Bo L. 1 1,20 10-9
Gould M. - Gilbert D. 1 1,30 8-10
Robertson N. - Doherty K. : 1 1,15 10-4
Allen M. - Yupeng C. 1 1,15 6-10
Maguire St. - Brecel L. 1 1,20 10-5
Murphy S. - Jones J. 1 1,15 8-10
O´Sullivan R. - Ebdon P. 1 1,25 10-4
Trump J. - Dale D. 1 1,10 10-7
Selby M. - Hawkins B. 1 1,20 3-10
Lee St. - Higginson A. 1 1,25 6-10
Całkowity kurs 5,87
Całkowita stawka 17,03 PLN
Maks. wygrana 100,00 PLN
Analizować meczy za bardzo nie ma co, Dałem po prostu na faworytów. Mniej lub bardziej pewnych.
Myślałem,że uda mi się zagrać za więcej,ale szkoda kasy po ostatnich klopsach i wpłaciłem tylko 100zł,a że trzeba pograć też inne dyscypliny to tutaj gram taką pewną taśmę.
Ewentualna stówa drogą nie chodzi,więc jeżeli obejdzie się bez niespodzianek to się wygra.
Pewność kuponu to 8/10
Bukmacher:bet-at-home.
Może zanim ktokolwiek pójdzie śladem ozborna i sprzeda dom:wink: ,warto przypomnieć że rok temu Hawkins w I rundzie wyeliminował Maguire'e,a potem przegrał zaledwie 13-12 z Allenem.Nie odradzam od razu grania na Selbyiego ale radzę ostrożność,tym bardziej że do MŚ Mark też szczęścia za bardzo nie ma.Największy sukces w jego karierze na tej imprezie to finał w 2007r,a w 2008 sam odpadł w I rundzie z Kingiem.W tym roku po za finałem w Welsh Open też nic nadzwyczajnego nie prezentuje. A przy okazji polecam kurs od WillHilla 1,28 na Selby'ego,starczy na jeszcze dłużej...
ozborn86 proszę Cię... czytam czasem Twoje ciekawe typy ale tym razem nie kompromituj się!.. Jak to? Polecasz komuś typ, którego sam boisz się zagrać? A teraz wypisujesz takie bzdury? Sam szukałem zysków na live bo jak pewnie zauważyłeś nie bardzo mnie przekonywał Selby,ale zarobić tam się wiele nie dało,chyba że w pierwszej sesji, a z tego co sam napisałeś Mark miał byc faworytem nawet przy 0-5,więc nie sądzę aby udało Ci się wyjść choćby na zero. Przez takie farmazony odechciewa się człowiekowi udzielać w temacie...Dodam jeszcze, że moje sugestie przed meczowe są mają charakter wyłącznie poglądowy, sam nie gram wszystkiego co piszę. Jeśli chodzi o tą dyscyplinę to konkretniejsze pieniądze zarabiam na livach typując poszczególne framy itp. Lubię przypatrzeć się danemu spotkaniu w jego trakcie i wyciągać wnioski w ten sposób np udało mi się zarobić na meczu Selby - Hawkins chociaż przed meczem rzeczywiście sporo postawiłem na zwycięstwo Marka.
Higgins - Hendry (+3.5) t yp 2 kurs 1.83 | sportingbetWilliams-Chuang (+5,5,) kurs 1.53 typ 2
Borsuk w tym sezonie nie rozpieszcza , raczej forma nie jest najwyższa .Patrzac na wczensiejsze wyniki czołówka nie jest jakos rewelacyjnie przygotowana do tych mistrzostw swiata. Mamm nadzieje , że Azjata bedzie w stanie ugrać chociaż te 5 freamy .Mam nadzieje , ze na przekór tutaj Williams nie rozbije Chuanga .Widać ze jakoś Azjaci w tych mistrzostwach swiata czują sie dobrze , a może i tutaj bedzie jakas niespodzianka mała , w postaci powalczenia chociać o te 6-7 freamów , Wtedy handi spokojnie zostanie pokryte.
Owszem polecałem typ, zagrałem grubo i pomyliłem się to oczywiste i to napisałem więc nie wiem jaki problem masz. Na live można było bez problemu odegrać ten mecz wystarczyło wyczuć moment w którym było ewidentnie widać, że selby się po prostu poddał i chciał, żeby mecz się jak najszybciej zakończył a wtedy granie, po kursach koło 2,3 na to, że następne framy wygra hawkins było oczywiste. Jak widzisz cudów nie ma a to, że sam pewnie wtopiłeś to idź płakać gdzie indziej.Cytat:
ozborn86 proszę Cię... czytam czasem Twoje ciekawe typy ale tym razem nie kompromituj się!.. Jak to? Polecasz komuś typ, którego sam boisz się zagrać? A teraz wypisujesz takie bzdury? Sam szukałem zysków na live bo jak pewnie zauważyłeś nie bardzo mnie przekonywał Selby,ale zarobić tam się wiele nie dało,chyba że w pierwszej sesji, a z tego co sam napisałeś Mark miał byc faworytem nawet przy 0-5,więc nie sądzę aby udało Ci się wyjść choćby na zero. Przez takie farmazony odechciewa się człowiekowi udzielać w temacie...
Przeczytaj może sobie jeszcze raz to co napisałem o tym meczu i zastanów się czy wtopiłem...Po za tym ja swoje typy na pierwszą rundę podałem więc więc łatwo to sprawdzić.Jak widzisz cudów nie ma a to, że sam pewnie wtopiłeś to idź płakać gdzie indziej.
To delikatnie powiedziane, że to nie był dobry pomysł. Nawet przed meczem Hendry wydawał się faworytem.. świetna gra w 1 rundzie, maximum, parę ładnych brejków i przede wszystkim duży spokój i pewność siebie jaka powinna cechować jakby nie było 7-krotnego mistrza świata, a nie było to regułą w poprzedniej dekadzie.. W takiej formie i biorąc pod uwagę formę innych zawodników i kto pozostał w turnieju to Hendry wydaje się głównym obok O'Sullivana faworytem do tytułu.Granie Higginsa po tym kursie jaki na niego dawali nie było dobrym pomysłem. W tej chwili Hendryk katuje Johna i mam nadzieję, że tak zostanie do końca.
Wsumie nie rozumiem po co opowiedziałeś nam mecz ktory tak naprawde sie już wydarzył. Dodałes spotkanie gdzie handi powinnien spokojnie dowiesć Day .Dla jasności: podaje kursy jakie udało mi się złapać przed meczami. Żeby nie było żadnych nieporozumień. Hendry już wszedł, a Day mam nadzieję pójdzie jego śladem.
John Higgins - Stephen Hendry(+3.5) @1.89
Ryan Day(-2.5) - Cao Yupeng @2.01
Co do dwóch ostatnich typów sie zgodze. Można jakies handi połapać. Jednak z dwoma kolejnymi nie do konca sie zgadzam .Racja Osulivan bardzo dobrze zagrał w pierwszej rundzie .Chociaż Ebdon psuł poprostu dużo bil . Williams kontrolował też calkowicie swoj mecz , racja ze zdecydowanie słabszym rywalem.Masz racje , że Borsuk dostaje łomot ciagle od Ronniego . Ale coś czuje że moze dzis sie to zmieni .Zobaczymy dla mnie bardzo ryzykowny typ .I jeszcze czteropak na mecze zaczynające się weekend. W pierwszym szlagierze stawam zdecydowanie na Anglika. Ostatnio wygrywa z nim jak chce, zdaje się że wygrał z nim 8 ostatnich spotkań, zwykle bardzo wysoko, w tym tuż przed mistrzostwami w China Open 5-1. Biorąc pod uwagę formę w 1 rundzie Osa powinien to spokojnie wygrać. Podobnie rzecz się ma z Trumpkiem: wprawdzie w 1 rundzie męczarnie zapewnił mu Dale, ale jakoś udało się awansować do 2 rundy w której czeka beznadziejny w tym sezonie Carter. Wydaje mi się, że warto postawić na to, że Trump nie pozwoli rywalowi ugrać 10 frejmów. W 2 kolejnych typach postawiłem po prostu na wyżej notowanych zawodników, którzy zanotowali dobre występy w 1 rundzie.
Ronnie O'Sullivan(-3.5) - Mark Williams @2.06
Judd Trump(-3.5) - Ali Carter @1.85
Andrew Higginson - Jamie Jones @1.61
Matthew Stevens - Barry Hawkins @1.70
ako 10.43
Jakies szanse są , lecz naprawde w pierwszej rundzie widać było ze jak Trumpki chce to na luzie wygrywa freama . Nie podpalaj sie tutaj na wysoki kurs. Ja jest w ogóle zagram coś w tym meczu to over freamów 21.5 .Lub ten Handi 3.5 .Lecz jeszcze sie zastanawiam.No to wtopa. Rozum podpowiadał Hendry,ale serce Higgins i dałem na młodszego Szkota.
Drugi przegrany kupon. Mam nadzieję,że chociaż wyjdę do przodu po zakończeniu mistrzostw. Typ,że Neil zostanie mistrzem dalej w grze.
Jeszcze za 20zł zaryzykuję na Cartera. Czuję,że to może być jego turniej mimo fatalnego sezonu.