Widzę idzie ostra masówka na Szwecję ???? Nie jestem ekspertem, także nie będę się jakoś specjalnie wymądrzał, ale wydaje mi się, że kursy jakie niektóre buki oferują na naszych to trochę value. Patrząc na h2h to w ciągu ostatnich 3 lat graliśmy ze Szwedami pięciokrotnie.
21.01.14 EUR Poland Sweden 35 : 25
02.11.13 FRI Poland Sweden 29 : 28
04.06.13 FRI Sweden Poland 29 : 27
07.04.13 EUR Poland Sweden 22 : 18
04.04.13 EUR Sweden Poland 28 : 21
Patrząc po wynikach jakie Skandynawowie osiągają na większych turniejach wydaje mi się, że jest to drużyna solidna choć nieregularna. Potrafili zdobyć srebro na igrzyskach w Londynie by nie awansować w 2013 do mundialu po porażkach z niezbyt silną Czarnogórą. Ostatnio wygraliśmy z nimi na Mistrzostwach Europy dosć wysoko. W grupie Szwedzi ograli niezłe zespoły Czech i Islandii. W ostatnim meczu nastraszyli nawet Francję. Wpadką niewątpliwie jest remis z Egiptem. Nasi nic wielkiego nie grają, męczarnie z Argentyną i Rosją, z poważniejszymi przeciwnikami porażki. Oprócz tego brak czwórki zawodników w tym Lijewskiego i Jurkiewicza. Faworytem zatem Szwedzi, ale nie można przejść obojętnie obok 3,57 w pinku. A było już i 3,7.
W razie czego można próbować handi +3,5, jakby faktycznie Szwedzi mieli spokojnie wygrać to nie będzie to raczej wielkie forsowanie tempa bo w końcówce meczu będą już mieli w głowach Chorwatów i strata może spaść do 2-3 bramek.
Tak więc:
Polska - Szwecja 1 @ 3,57 PinnacleSport
Polska (+3,5) - Szwecja 1 @ 1,56 Marathonbet