>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Mistrzostwa Świata Mężczyzn - Hiszpania 11-27.01.2013

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Kursy​

Rodrigo Alonso Salinas Muñoz over 5.5 @ 1.75✅ Tobet
No to zaczynamy dzisiejsze typy od egzotyki. Stawiam na Chilijczyka, więc to samo w sobie jest już dziwne;)
No ale do rzeczy...
Salinas to największa strzelba Latynosów.
W Mistrzostwach Ameryki rzucał odpowiednio :
6 - z Grenlandią
2 - z Wenezuelą, ale tu dużo grała ławka
5 - z Argentyną w underowym meczu (23:23)
7 - z Brazylią.
A jak jest na obecnych MŚ ?
z Macedonią 8/17 (0/1 z karnych) 39minut,
z Islandią 3/5 (0/1 z karnych) 23 minuty, jednak tu dużo grały rezerwy, choć głupio to brzmi w przypadku tej reprezentacji:razz:
z Danią 10/15 (1/2 z karnych) 40 minut.
Widzimy więc jaką ilość rzutów oddaje Rodrigo... Kilkanaście z gry, rzuca karne, mimo tego, że w każdym meczu pudłował po jednym razie...
Dziś Chile gra z Katarem, więc słabi ze słabymi.
Obrona Kataru jest bardzo słaba, na pewno słabsza od macedońskiej, czy też duńskiej, a tam Salinas rzucał aż miło...
Dziś nie grozi mu odpoczywanie, bo mecz powinien być w miarę wyrównany, tzn.raczej Chilijczycy będą starali się dochodzić rywali, więc Salinas kilkanaście rzutów odda na bank, więc bariera 6 bramek powinna pęknąć w miarę szybko.

Otrzymane punkty reputacji: +11
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Islandia - Dania
Typ : Thorir Olaffson Over3,5 gola @ 1,75 Tobet
Najciekawszy mecz dzisiejszego dnia. Fawyrotem rzecz jasna Dania. Ale Islandczycy nie poddadzą się łatwo. Ich siłą jest głównie gra skrzydłami. A mają tam specjalistów dobrych, szybko wyprowadzają także kontrataki. A jak skrzydła to od razu na myśl przychodzi Thorir Olaffson.
Przeciwko Rosji : 5 goli /8 rzutów
Przeciwko Chile nie grał, odpoczywał bo rywal słaby
Przeciwko Macedonii : 6goli/8 rzutów
Dzisiaj z Danią powinien zagrać, a odpoczynek pewnie dostanie z kolejnym słabym rywalem tj z Katarem. Linia nie jest wcale zbyt wygórowana, rzekłbym nawet że o tego jednego gola zaniżona. Wczoraj bramkarz Islandii bronił świetnie przeciwko Macedonii więc gdyby tak jeszcze dzisiaj łapał to okazja do szybkich kontr będzie.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Brazylia - Tunezja (HC 2-drogowy 0/-1) --&gt; 2 - 1,45 Tobet ⛔ 27-22 :;/:
Muszę przyznać, że początkowo nie doceniłem Tunezji. Po 1wszym spotkaniu z Francją byłem przekonany, że to słaba postawa Francji i ich odpuszczanie w 1wszych meczach dało pozytywny wynik Tunezji. Pozytywny w sensie długiego wyniku remisowego a nawet prowadzenia przez pewną część spotkania, bo finalnie Tunezyjczycy przegrali. Ale jak się okazało w dalszej części turnieju drużyna z Afryki potwierdza swoją można chyba napisać bardzo dobrą formę jak na drużynę z Afryki. Pokonali przecież Niemców
25-23. Do tego wygrali też z Czarnogórą też 2ma bramkami 27-25. Dla mnie osobiście Tunezyjczycy są największym pozytywnym zaskoczeniem i niespodzianką na tym turnieju. Dzisiejsza wygrana - o ile do niej oczywiście dojdzie - postawi ich w bardzo dobrej pozycji jeśli chodzi o układ tabeli. Ostatni mecz jaki mają po tym dzisiejszym to spotkanie z zawsze nieobliczalnymi Argentyńczykami. Co by nie mieć noża na gardle dziś powinni wygrać i w zasadzie mieć pewny awans dalej. Brazylia niczym specjalnym nie zaskakuje. Wysoka przegrana z Niemcami - aż 10 bramkami. Na plus można im zapisać wygraną z Argentyną, ale Argentyńczycy chyba byli trochę zmęczeni po spotkaniu dzień wcześniej z Czarnogórą dość zaciętym. Generalnie Tunezja wygląda naprawdę lepiej na tym turnieju niż Brazylia. I będzie to dla mnie niespodzianką jeśli po naprawdę bardzo dobrych 3 spotkaniach dziś przegrają z Brazylią i skomplikują sobie sytuację w tabeli. Na czysty win kursy ok. 1.35-1.40. Tobet daje 2-drogowy HC -1 po kursie 1,45 i myślę, że można skorzystać. Jak dla mnie Tunezja powinna wygrać 2-3 bramkami, ale dla bezpieczeństwa -1.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Tunezja-Brazylia: Wael Jallouz over 4,5 @1,62 Tobet

Tunezja dziś ten mecz musi wygrać.Nie po to bili się z Francją,Niemcami i Czarnogórcami żeby dziś stracić punkty z Brazylią.
W zespole z Tunezji mamy dwie młode &quot;armaty&quot; na rozegraniu: właśnie Jallouz&#39;a i minimalnie starszego Bannour&#39;a. Ja wybieram tego ciemniejszego,bo widzę w nim większy potencjał jednak. Podobnie chyba myślą działacze THW Kiel,którzy w grudniu podpisali z nim 3-letni kontrakt.
Do tej pory zawodnik ten rzuca ze skutecznością 14/22 czyli 63%.Trener stawia na niego głównie w ofensywie,jedynie w meczu z Niemcami grał również w obronie. Dziś zmierzy się ze słabszymi obrońcami,dlatego przemawia do mnie ten jego over. Facet ma niesamowitą dynamikę,warunki również wyśmienite-197 cm wzrostu.Oczywiście sporo zależy od tego jak będzie pilnowany przez rywali.W meczach z Francją i Czarnogórą oddał odpowiednio 5 i 4 rzuty,natomiast z Niemcami aż 13. Jeśli dziś zbliży się do tej liczby oddawanych prób z meczu z Niemcami,jestem spokojny o over.*

*-analiza laika,więc wybaczcie jakieś brednie jeśli się pojawiły ????
------------------------------------
Jak chcecie sure beta to Unibet ma over 4,5 @2,20 a Tobet under 4,5 @2,15 ????

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Macedonia-Rosja: Rosja under 28,5 @ 1,85 Tobet⛔29...
Po dwóch słabych meczach z ekipami słabymi, przyszedł czas na dobry w defensywie mecz z Islandią. Teraz mecz z Rosją, lub jak kto woli ze Związkiem Radzieckim. Macedonia na takie mecze to widać, że się spina w defensywie niesamowicie i też Ristovski potrafi swoje wyjąć w bramce. Wiele też zależy od tego jak Macedonia w ataku zagra ale wczoraj wyglądało to tragicznie, szczególnie w drugiej linii i Lazarov sobie z tym kompletnie nie radził, a jedynie Manaskov z kontr i Stoilov na kole zrobili swoje. Dzisiaj też czuje, że czeka nas taki underowy mecz więc linia na ekipę zza naszej wschodniej granicy jest dość wysoka, bo jednak w takich spotkaniach, to myślę, że Macedonia na pełnym skupieniu w defensywie, to nie powinna zbyt wielu bramek tracić.
Anders Eggert over 6,5 @ 2,00 Tobet✅7
Gudjon Valur Sigurdsson over 6,5 @ 2,00 Tobet⛔5 - popraw tą skuteczność, bo cienizna...

Nie mogłem się zdecydować na kogo tutaj dać więc wybrałem obu liderów strzelców w tych reprezentacjach. Na początek chyba podam statystyki dotychczasowe obu panów:
Eggert:
8 goli(3/3 karne, 4/5 skrzydło i 1/1 kontry) vs Katar
5 goli(4/4 karne, 1/2 skrzydło) vs Rosja
9 goli(1/1 koło, 2/3 skrzydło, 4/4 karne, 2/2 kontry) vs Chile
GVS:
7 goli(0/4 skrzydło, 0/2 9m, 2/3 karne, 5/5 kontry) vs Rosja
6 goli(2/4 skrzydło, 0/1 9m, 2/3 karne, 1/1 kontry+1) vs Chile
9 goli(1/2 skrzydło, 1/3 9m, 4/4 karne, 1/1 kontry) vs Macedonia
Jak widać sporo goli pada po rzutach obu tych zawodników, co nie może dziwić, gdyż są liderami w klasyfikacjach strzelców w swoich drużynach. Najważniejsza sprawa to rzuty karne, które obaj wykonują i tutaj jak na razie Eggert jest bezbłędny, podobnie jak w kontrach. GVS oddaje więcej rzutów ale też i więcej się myli. Jeśli chodzi o ich zdobycze to tylko po razie nie przeskoczyli tej linii, jaką mamy dzisiaj ale też warto wspomnieć, że GVS w starciu z Chile grał tylko 20 minut, a Eggert z Rosją całą połowę. Dzisiaj można się spodziewać, że obaj dostaną sporo minut na parkiecie, bo mecz dla jednych, jak i drugich niezwykle ważny w kontekście rozstawienia przed 1/8 finału. Jako liderzy więc nie powinni zawieźć na co liczę. Po 7 goli od obu tych zawodników, to chyba nie jest jakieś ogromne wymaganie ode mnie...

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Wg mnie trochę wciąż ta Tunezja jest przeceniana, aczkolwiek Brazylia też nie zachwyca. Nie lubię grać takich spotkań toteż i odpuszczam. Oczywiście Tunezja to faworyt, może nawet do 2. miejsca w grupie - a wygrana pewnie ich do tego przybliży. Brazylia też grać potrafi czego dowodem niech będą końcowe minuty z Francją czy też początek z Niemcami, aczkolwiek wiadomo, że to argument na siłę. Niemniej, w starciu takich ekip - czego sam uświadczyłem - raczej value ciężko złapać grając faworyta, szczególnie przy takim kursie.
Mamy jednak nieco innych faworytów i o nich parę słow. Islandia zdecydowanym dogiem w starciu z Danią. Wczoraj Islandia zagrała solidne zawody, bardzo dobra obrona przede wszystkim i odcięcie Lazarowa, co udaje się można powiedzieć nikomu. No i bardzo fajnie, Kirył stracił trochę w klasyfikacji strzelców i ogląda póki co Rutenki plecy. OK. Ristowski wczoraj zagrał bardzo dobre zawody, parę razy sam na sam wyłapał choćby Gudjona. Mimo to Islandia większość meczu kontrolowała jego przebieg, szybko odskakując na początkach obu połów. Duńczycy mieli jeden dość poważny mecz - z Ruskimi i nie powiedziałbym, że zagrali jakoś fajnie. Dobrze pobronił Landin, chyba Hansen ładnie pościągał rywali i Markussen czy Sondergaard mieli z czego rzucać. Dobra gra obu bramkarzy w tym meczu.
Generalnie uważam, że Islandia po prostu padła ofiarą dobrej obrony w sobotnim meczu z Rosją. Teraz wiedzą, że porażka nie powinna się przytrafić, bo jest o co grać. Dość dawno te zespoły nie grały między sobą w turnieju. Prezentują jednak podobny handball, może minimalnie lepsza jest Dania. Nie na tyle jednak by wystawiać na nią żenujący kurs 1.20. Korzystam z takiego obrotu spraw.
Islandia +4.5 @ 1.92 Pinnacle ⛔
Macedonia trochę słabiej prezentuje się w tegorocznym turnieju, ale to wiadoma sprawa. 2 słabe mecze z Chile i z Katarem, ale dobra - tych meczów, tak jak pisaliśmy wczoraj przy okazji Chorwacji - jakby nie było. Macedonia z dobrym Ristovskim w bramce, z na pewno lepszym Łazarowem - dziś 0/6 z 9 metrów nie ma prawa się powtórzyć. Jak jest z Ruskimi? Trochę nieobliczalna ekipa, trójka ciekawych bramkarzy o niby podobnych warunkach fizycznych, ale bronią różnie, więc ciężko może Macedonii być.
Rosjanie nie są absolutnie wielką firmą, jeden lepszy mecz z Islandią sprawił, że buki mocno w Ruskich uwierzyły, można to zrozumieć, można to poprzeć przykładem choćby Węgier. No i później Rosjanie przegrywają z Danią w miarę wyraźnie, bo jak pamiętam to Dania od początku 2. połowy to kontrolowała. Na fatalnej skuteczności gra Timur Dibirov. Ze skrzydeł ma skuteczność 4/13! Ristovski potrafi bronić skrzydła, to chyba jedna z jego mocniejszych cech, a Dibirow oddaje mnóstwo rzutów w meczu. Druga linia Rosjan jest na pewno do powstrzymania, aczkolwiek Atman bardzo dobrze rozgrywa, a Szelmienko, Harbok i Igropulo to dobrzy strzelcy. O Czipurinie cięzko nie wspomnieć. Jak ja widzę mecz? Generalnie to dziś pewnie Kirył pociągnie mocno grę Macedonii, Stoiłow, Mojsowski i Ristowski powinni dobrze sobie poradzić na swoich pozycjach i Kiryłowi pomóc. U Rosjan jeżeli nie wstrzelą się Szelmienko, Igropulo, Dibirow to ja myślę, że Macedonię stać na wygraną.
Macedonia +3 @ 1.96 pinnacle ✅
Macedonia win @ 4.2 sb

Linia na Żeroma Fernandeza jest bardzo nieduża. Dzisiejszy mecz to pewnie i tak jego ~30 minut. Jak dotąd godiznka gry i przez ów czas aż 15 bramek. Jest w tym turnieju pierwszym do karnych, Michel Guigou raczej odszedł minimalnie w tym elemencie w cień, choć wczoraj to on te karne wykonywał po missie Fernandeza. Dziś raczej powrót do Fernandeza, co powinno oznaczać te 2-3 bramki. Sorhaindo wydaje się rozkręcać, zatem karne są dla Jerome&#39;a. Z gry jak nie musi to raczej on nie rzuca, no powiedzmy to szczerze, ale Argentyna jest na tyle przeciętnym rywalem, że &quot;kręcący&quot; nimi rozgrywający Francji powinni robić przewagę za przewagą i pozycje się dla Fernandeza pojawią. Wg mnie jeden z fajniejszych betów na dziś.
Jerome Fernandez Over 3.5 @ 1.75 tobet
Zgodnie z wcześniejszym akapitem, warto chyba jednak zagrać over Kirila, linia standardowa i kurs w dublu z Jeromem w miarę solidny.
Kiril Lazarov Over 7.5 @ 1.72 tobet ✅ (dostępne też w unibet)

Otrzymane punkty reputacji: +10
the-citizens 111

the-citizens

Użytkownik

Islandia vs. Dania

Dzisiaj mecz pomiędzy Islandią, a Danią, zdecydowany hit dnia.
Pierwszy raz pokuszę się o bet na zawodnika. A zatem chodzi o Islandzkiego skrzydłowego Thorira Olaffsona, który rzuca na tych mistrzostwach przeciętnie ponad 5 goli na mecz(na tych mistrzostwach). Faworytem spotkania jest oczywiście Dania, ale drużyna Arona Kristjanssona, napewno się nie podda. Liczę na dobrą grę bramkarza Gustavssona(Islandia), myślę, że udowodni swój charakter na boisku tak samo jak w meczu z Macedonią. Po udanych obronach, liczę na szybkie kontry, które pewnie będą zagrywane na skrzydła. Mój typ na to spotkanie nasuwa się tylko jeden. Linia overowa na Olafssona jest dosyć zachęcająca i myślę, że rzuci około 5 goli.

Thorir Olafsson over 3.5 @1,75 Tobet 2/10

anzelmo 268,5K

anzelmo

Użytkownik
Islandia - Dania 16/01/2013 20:15 :Aron Pálmarsson (Total Goals) Twój typ: Under 4.5 2.10 tobet ✅

Dzisiaj jak dla mnie bardzo trudny dzień do typowania, sporo spotkań egzotycznych lub dość slabe kursy. Myślę nie warte grania,Underek na Arona wygląda bardzo ciekawie- pewnie dostanie sporo minut grania i odda sporo rzutów, ale ze skutecznością bywa rożnie. Jak na razie z Rosja 6 goli, ale bardzo słaba skuteczność oddanych az 20 rzutów, co daje 30% z gry. Z Chile dość spokojny mecz mało grania 2 gole na 3 rzuty i wczorajsze dość trudne mimo wszystko spotkanie z Macedonia, gdzie nie było kanonady z obu stron -bardzo niski wynik 5 goli na 13 rzutów.Dania jak na razie rozbiła autsajderów grupy i pokonała w bardzo ciekawym meczu Rosjan,graja dobrze w ataku bardzo dużo opcji ma Vibek, dobrze wygląda gra w defensywie. Wczoraj dali pograć ławce sporo, myślę ze będą świeżsi- wiedza kto w ekipie wyspiarzy kreuje gre i myślę ze obrona dzisiaj to będzie klucz w tym meczu. Szczegolnie w drugich 30 minutach bo może troszkę pary zabraknąć Islandii.

nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Na szybko, bo za chwilę zaczyna się mecz. Zupełnie nie zgadzam się z adqsem i sądzę, że Rosjanie są zdecydowanym faworytem. Szczelna obrona i wreszcie jakaś finezja w ataku sprawiają, że ogląda się ich bardzo dobrze. Chyba widzieliśmy inny mecz, bo dla mnie to Ulrik oddychał ciężko i większej kontroli Dania nie miała, bo wynik zmieniał się falami. Jedna wykorzystana kontra Dibirova i mogło być różnie. Na tę skuteczność jego rzutów złożyło się pewnie spotkanie z Katarem, którego wolałbym nie oceniać, bo widziałem tylko fragmenty. Gra świetnie na jedynce i dzisiaj może poprzeszkadzać rozgrywającym Macedonii, a to przecież ich główna siła w ataku. Dla mnie Rosjanie mają jasną sytuację i dzisiejsza wygrana przybliży ich do...półfinału, tak, widzę ich w półfinale.
Rosja @1.37 Betsafe ⛔, handicapów nie gram bo nie robię tego prawie nigdy
Co do kursu na Danię, to uważam, że jest odpowiedni. Henrik Molgaard wniósł według mnie sporą zmianę w defensywie ze względu na zabójcze szybkie wznowienia. Tak jak gra Duńczyków była bardzo szybka, tak jeszcze przyspieszyła. Jestem pod wrażeniem tego, co pokazali z Rosją i Islandia wypada przy nich blado, wręcz bardzo blado. Nie widzę żadnego argumentu po ich stronie i nie powinni w ogóle zagrozić Hansenowi i spółce.
Dania @1.23 Betsafe ✅
AKO: 1,69 ⛔

crossmen 8,1K

crossmen

Użytkownik
Odnośnie wczorajszego meczu to moim zdaniem nie Słowenia go wygrała tylko my go przegraliśmy,straszna ilość niewykorzystanych tzw czystych sytuacji rzutowych po bardzo ciekawych akcjach,i ile w grze ofensywnej widać postęp w postaci ładnych kombinacji,to niestety nasza defensywa nie potrafi ustać całego meczu.Szkoda ,ale turniej zaczyna się dopiero po wyjściu z grupy i wtedy zobaczymy prawdziwą wartość naszych.
Jakby ktoś mógł wkleić parę zdań o meczach Węgrów na tej imprezie i ewentualną dalszą ich karierę na mistrzostwach

P 2,4K

promark

Użytkownik
Chile - Katar under 27,5 HT @2,02 Sportingbet
Cóż na pewno jest to najmniej ciekawy mecz ze wszystkich, względem takich hitów jak Islandia-Dania, jednak myślę że nad powyższym typem można się śmiało zastanowić i pograć. To pomiędzy tymi drużynami rozstrzygnie się miejsce 5 i 6 w grupie B. Obie drużyny mają bilans 3 porażek, i nie zanosi się na to aby zdobyli punkty w innych meczach prócz dzisiejszego. Na pewno obie będą chciały wygrać dzisiejsze spotkanie i pożegnać się z turniejem godnie. Chile to drużyna underowa, gdy gra z drużyną z niskiej lub średniej półki(a do takiej na pewno należy Katar). Moim zdaniem w tym spotkaniu nie zanosi się na dużo bramek, będzie to mecz walki o każdego gola, o każdą piłkę jednak ze sporą ilością błędów, fauli itp.

Otrzymane punkty reputacji: +1
siemawks 8

siemawks

Użytkownik
Wczoraj pięknie gdyby nie Polacy ... jedziemy dalej

1. Chile - Katar (Poniżej/powyżej: 57.0) ponizej 1,85 Tobet
✅
Spotkanie dwóch outsiderow. Mecz o honor dla obu drużyn i każda bedzie chciała wrócic do domu z nawet minimalnym dorobkiem punktowym. Jak narazie po 3 meczach obie drużyny miały bardzo wysokie wyniki, ale i zazwyczaj bagaż bramek w plecy. teraz szykuje sie mecz walki i podejrzewam ze nie bedzie ich wiecej niż 57.

2. Niemcy - Czarnogóra H(0 - 4.5) 2 1,57 ⛔ jak zwykle szkopy cos wymysla ????
Niemcy grają padło. Niemcy przegrywaja i męczą sie niemiłosiernie z każdym. Może troche ryzykowny typ, ale nie zapowiada sie na poprawe gry drużyny naszych zachodnich sasiadów, a Czarnogora tanio nie odda 2 pkt. Dodatkowo mają patent na Niemców bo raz (rok temu) już pokazali ze potrafia z nimi wygrac. Może i Niemcy wygraja, ale mysle ze bedzie to 2-3 bramkowa różnica.

3. Islandia - Dania H(5.5 - 0) 1 1,55
4. Rasmus Lauge Schmidt (Total Goals) Under 2.5 1,62
5. Anders Eggert Jensen(Total Goals) Over 6.5 2,0
Najciekawszy pojedynek dzisiajszego dnia. Myśle ze dania jest faworytem ale jest to pojedynek druzyn skandynawskich i wszystko jest mozliwe. Jednak nawet jeśli wygraja to nie bedzie to pogrom. Islandia w koncu weszla w turniej a pojedynki miedzy druzynami zazwyczaj koncza sie roznica 3-4 bramek. Lauge Schmit zawodzi i w pojedynku nie powinien dostac za duzo minut grania. Co do Eggerta to mysle ze wlasnie do takich pojedynkow zostal stworzony, a jako ze bedzie dzisiaj duzo kontr oraz karnych mysle ze przekroczy linie 6,5 bramki.

Powodzenia , wszystko tobet

D 224

dboniem

Użytkownik
Polska - Serbia 2,00 Bet365
W dalszym ciągu mamy szanse na zajęcie 1 miejsca w grupie, które pozwoli mieć w 1/8 finału za przeciwnika słabych Algierię lub Egipt.
2 miejsce w naszej grupie zapewni mecz o ćwierćfinał najprawdopodobniej z Węgrami, natomiast 3 i 4 to starcie z faworytami Chorwacją bądź Hiszpanią.
Minimum te 2 miejsce trzeba wręcz zająć, wtedy zagramy z zespołem na swoim poziomie, 3 miejsce stawia nas w bardzo złej sytuacji, bo to rywal będzie faworytem.
Jakby nie patrzeć trzeba ten mecz wygrać, a z Serbami mamy rachunki do wyrównania, jak porażka na ME 2012 22-18, czy remis w kluczowym meczu kwalifikacji do IO 2012, który pozbawił nas awansu, gdzie to my we frajerski sposób straciliśmy piłkę po czym poszła kontra w ostatniej akcji meczu (jak db pamiętam Jurecki zamiast wyp***yć piłkę byle gdzie, nawet w trybuny, to próbował jeszcze strzelać, do tej pory to pamiętam).
Serbia do tej pory komplet punktów, jednak grali ze słabszymi rywalami i tak naprawdę nie wiadomo do końca w jakiej są dyspozycji, jak np. ostatni ich mecz z Arabią, gdzie w 1 połowie męczyli się strasznie, ale tylko dlatego, że byli zbyt pewni wygrania tego meczu przed pierwszym gwizdkiem.
Na pewno w dalszym ciągu trzeba zwracać uwagę na Vujina, Ilicia, szybkiego Nikcevica.
Polacy w meczu ze Słowenią w 1 połowie rewelacja, z 6-7 strzałów więcej oddanych, sporo również przestrzelonych &quot;setek&quot; (np. karny Kubisztala, Orzechowski, Lijewski) a mimo to prowadzliśmy 14-11. W obronie Jurecki świetnie zastąpił Jurkiewicza, niestety w 2 połowie grał rzadziej (prawdopodobnie nie był gotowy fizycznie na grę w ataku i obronie, zazwyczaj grywa tylko w ataku) a rezerwowi zagrali niemrawo, na Syprzaka momentami nie można było patrzeć taki wielki chłop (116kg 208cm) a dawał się łatwo przepychać (można to zrzucić jeszcze na jego wiek 21 lat).
Dodać trzeba jeszcze wyborną grę bramkarza Słowenii Prosta, miał swój dzień, a obroniony rzut sam na sam na remis Jureckiego w 59minucie...
Polska do meczu z Serbami przystąpi wzmocniona. Grabarczyk godnie zastąpi Jurkiewicza, z tego powodu od razu w ataku będziemy mieli więcej B.Jureckiego, Marcin Lijewski zmieni brata, by trochę Krzysztof odetchnął, bo nie mieliśmy wcześniej godnego jego zastępcy, stąd musiał grać cały mecz, na nasze nieszczęście dosyć słaby w ataku, bodajże 4/15, katastrofalna skuteczność.
Jeśli chodzi o przygotowanie mentalne, wczorajsza porażka nie może wpłynąć destrukcyjnie na naszą grę, to my bardziej sami przegraliśmy, niż rywale wygrali.
Jeśli trener Biegler przygotuje zespół taktycznie pod różne warianty gry obronnej Serbii powinno być dobrze, spodziewam się minimum wyrównanego meczu, jak nie spokojnej przewagi Polskiego zespołu 2-3 golami.

nbd 485

nbd

Użytkownik
Krótko i na temat, bo z czasem dzisiaj krucho. Onesta po wczorajszym meczu jest mocno poddenerwowany na swoich podopiecznych. W wywiadach mówił, że grali na stojąco i że dzięki jego drużynie był to nudny mecz. No to tak na zdrowy rozum powinno być dzisiaj trochę lepiej, bardziej dynamicznie. Rywal znowu nie jest wybitny, więc bramki powinny być. A linia na Fernandeza jakaś taka niska - do tej pory 3 rozegrane mecze i kolejno: 6 bramek, 6 bramek i 3 bramki (to akurat w tym &#39;nudnym meczu&#39;). Na pewno jest to zawodnik, którego stać na to, żeby rzucić minimum te 4 bramki. Jakieś podania dostanie, jakieś karne będzie pewnie rzucał, no i się powinno nazbierać. Ciężko mi napisać więcej argumentów - po prostu trafiła się okazja i warto korzystać.
Jérôme Fernandez over 3.5 @1.70 Tobet ⛔ 2

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Witam,ja podobnie jak ktoś wcześniej wspomniał kontakt z piłką ręczną mam tylko przy takich dużych imprezach i europejskie wojaże Naszych Polskich drużyn,ale patrząc na jutrzejszą ofertę jak już drużyny te europejske zaczynają grać pomiędzy sobą i tak Hiszpanie podejmują Węgrów i w takim meczu jak dla mnie faworyt jest tylko jeden a jeszcze patrząc na to,że Hiszpanie to gospodarze turnieju to już wogle nie mam pytań tak samo ma się rzecz z mecze w Naszej grupie Słoweńców z Sergiejem Rutenką a nie przepraszam z Białorusią. ???? Dla Słoweńców to zwycięstwo tylko doda pewności zajęcia miejsca 1-2 w grupie co powinni bez sprzecznie wykorzystać.W obu meczach kursy są takie same po 1,25 co w połączeniu daje 1,56 a zamierzam zagrać za nieco więcej co wygląda bardzo atrakcyjnie,chyba że z racji nie tak dużego doświadczenia coś tu nie wydaje się pewne jeśli tak to chętnie przeczytam jakieś wypowiedzi na nie.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
W obu meczach kursy są takie same po 1,25 co w połączeniu daje 1,56 a zamierzam zagrać za nieco więcej co wygląda bardzo atrakcyjnie,chyba że z racji nie tak dużego doświadczenia coś tu nie wydaje się pewne jeśli tak to chętnie przeczytam jakieś wypowiedzi na nie.
Tutaj nie trzeba żadnego doświadczenia, żeby powiedzieć, że w taki sposób się nie gra. Szukanie niskiego kursu, żeby zagrać za większą kwotę to najgorszy sposób typowania. Do znalezienia value w niskim trzeba naprawdę dobrze się znać na danym sporcie.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Ivan Čupić over 5.5 @ 1.65 Tobet
Dziś na rozkładówce po raz 2.w moim wykonaniu over 5.5 najlepszego strzelca Chorwatów - Ivana Cupica.
Zacznijmy od rywala. Otóż dziś Chorwaci mierzą się z Egipcjanami, więc zapowiada się kontrolowane zwycięstwo (czyt.Cupic zagra zapewne ok. 30 minut).
Ivan w dotychczasowych meczach imponuje skutecznością :
z Australią - 7/11 (w tym 2/3 karne i 3/5 kontry)
z Algierią - 8/10 (w tym 4/4 karne i o dziwo żadnej bramki po szybkim ataku)
z Węgrami - 8/10 (w tym 3/3 z linii 7.metra i 5/6 po kontrze).
Chorwaci ogólnie grają dużo z kontry : 15/19 z Australią, 6/8 z Algierią czy też 10/14 z Węgrami.
A jak wyglądają w tej kwestii dotychczasowi rywali Faraonów ?
Węgrzy z Egiptem 8/8, Hiszpanie 7/12 no i Algierczycy całe 2/3...
Wychodzi, że Chorwaci minimum 10 szybkich ataków przeprowadzą, więc już mamy ze 3-4 bramki Ivana.
Karne ? No akurat do overa 5.5 dobije w tym elemencie, a skrzydło mimo tego że niezbyt dużo zdobywają bramek w ten sposób, to po statystykach widzę, że rywale Egiptu w meczach z nimi po kilka bramek dokładali z boków, więc Chorwaci też coś dorzucą, ot żeby się nie stresować przy overze Cupica;)
Reasumując, niska linia, rywal niezbyt mocny, 1.etatowy wykonawca karnych wśród Chorwatów - powinien 6 bramek zaliczyć.

legia 122

legia

Użytkownik
Polska dziś powalczy. Gra nerwów będzie ale licze że podołamy. Wątpię żeby 3 kolejny mecz Serbowie utarli nam nosa. Aż takim hegemonem to oni nie są.

Do tego ciekawie wygląda handi na Hiszpanię -4,5. Jako gospodarzom nie wypada grać minimalnym nakładem sił i oszczędzać się. Chorwajca jeśli nie bęzie zbyt odprężona i nie potraktuje swojego meczu jako spacerek także powinna pokryć 7 bramkowe handi. Różnica klas znacząca.

unicaja 15,6K

unicaja

Użytkownik
Dragan Gajič over 6.5 @1,85 tobet ✅
Mimo, że w meczu z biało - czerwonymi słoweński skrzydłowy podobnej linii nie przekroczył to dzisiaj ponownie mu zaufam. Przypomnę iż Dragan w I meczu z Algierczykami pauzował, potem przeciwko Korei Południowej zaliczył 11 trafień no i ostatnio 6/8. Gajič spokojnie by tę normę wyrobił i ostatnio lecz na 1 karnego został zmieniony przez Lukę Zviżeja jako że sam był wówczas faulowany. Dotychczasowa skuteczność gracza francuskiego Montpellier z linii rzutów karnych jest doprawdy imponująca - 9/9. Pamiętajmy też że w spotkaniu z podopiecznymi Bieglera Słoweńcy bardzo kiepsko wypadli w swojej zdawałoby się podstawowej umiejętności czyli kontrze. Jakoś nie chce mi się wierzyć jakoby dzisiaj Rutenka i spółka uniknęli głupich strat, które bezlitośnie wykorzystają gracze słoweńscy. Także uważam że tąlinię Dragan jest w stanie spokojnie pokryć.
Fajna ta linia na Cupicia i sam ją pograłem w dublu z overem Dzidziusia. Ale trochę się obawiam o liczbę minut Ivana. Pewnie tak jak Obserwator pisze będzie się ona wahać w okolicach 30, zważywszy iż w sobotę czeka Hrvatską starcie o wygraną w grupie czyli mecz z gospodarzami, Hiszpanami. Mimo to pewnie te pół godzinki Cupić pogra i to powinno wystarczyć choć nie ukrywam, że wielkiej promocji w tym kursie nie widzę.
Natomiast chętnie pogram jakiś sensowniejszy overek Ivana Nikcevicia. Póki co tobet wystawił linię 4.5 i over po kursie 1,95. Czekam na propozycję unibetu i jeśli obniżą ją do 3.5 chętnie pobiorę a jeśli nie pozostanie zadowolić się ofertą tobetową. Ostatnie 2 mecze skrzydłowego OWP przeciwko Polakom to dwukrotnie po 6 goli skrzydłowego Serbów. Zatem widać że lubi on bezpośrednie mecze z naszą drużyną a poza tym ewidentnie daje się zauważyć że Ivan rozkręca się z meczu na mecz w tych MŚ - 3,5,7 bramek w kolejnych spotkaniach.

Otrzymane punkty reputacji: +9
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Chorwacja - Egipt
Typ : Chorwacja -5,5 @ 1,55 Tobet

Chorwaci robią swoje. Na pełnym gazie i determinacji pokonali zgodnie z planem Węgrów, wynik 30:21 nie pozostawia złudzeń kto był lepszy, a grali bez Blażenko Lackovica. Ale jako zespół funkcjonują świetnie. Doszły do tego interwencje Mirko Alilovica i Madziarzy nie mogli znaleźć recepty na Hrvatską. To czy Faraoni są w stanie powalczyc? Moim zdaniem nie bardzo. Ivan Cupić gra świetny turniej, sporo goli rzuca. Druga linia również ma się dobrze, Duvnjak bardzo mocny punkt zespołu. Kopljar dodaje swoje bramki. Jedyne co nie funkcjonuje jak trzeba to gra z kołem, ale skrzydła to nadrabiają. Egipt powalczy ale w pewnym momencie Chorwaci odjadą im i będzie po meczu, to mój scenariusz.

// Dzisiaj Lacković też ma nie grać. Hopkirk

Do góry Bottom