Wg mnie trochę wciąż ta Tunezja jest przeceniana, aczkolwiek
Brazylia też nie zachwyca. Nie lubię grać takich spotkań toteż i odpuszczam. Oczywiście Tunezja to faworyt, może nawet do 2. miejsca w grupie - a wygrana pewnie ich do tego przybliży.
Brazylia też grać potrafi czego dowodem niech będą końcowe minuty z Francją czy też początek z Niemcami, aczkolwiek wiadomo, że to argument na siłę. Niemniej, w starciu takich ekip - czego sam uświadczyłem - raczej value ciężko złapać grając faworyta, szczególnie przy takim kursie.
Mamy jednak nieco innych faworytów i o nich parę słow.
Islandia zdecydowanym dogiem w starciu z Danią. Wczoraj
Islandia zagrała solidne zawody, bardzo dobra obrona przede wszystkim i odcięcie Lazarowa, co udaje się można powiedzieć nikomu. No i bardzo fajnie, Kirył stracił trochę w klasyfikacji strzelców i ogląda póki co Rutenki plecy. OK. Ristowski wczoraj zagrał bardzo dobre zawody, parę razy sam na sam wyłapał choćby Gudjona. Mimo to
Islandia większość meczu kontrolowała jego przebieg, szybko odskakując na początkach obu połów. Duńczycy mieli jeden dość poważny mecz - z Ruskimi i nie powiedziałbym, że zagrali jakoś fajnie. Dobrze pobronił Landin, chyba Hansen ładnie pościągał rywali i Markussen czy Sondergaard mieli z czego rzucać. Dobra gra obu bramkarzy w tym meczu.
Generalnie uważam, że
Islandia po prostu padła ofiarą dobrej obrony w sobotnim meczu z Rosją. Teraz wiedzą, że porażka nie powinna się przytrafić, bo jest o co grać. Dość dawno te zespoły nie grały między sobą w turnieju. Prezentują jednak podobny
handball, może minimalnie lepsza jest
Dania. Nie na tyle jednak by wystawiać na nią żenujący kurs 1.20. Korzystam z takiego obrotu spraw.
Islandia +4.5 @ 1.92 Pinnacle
Macedonia trochę słabiej prezentuje się w tegorocznym turnieju, ale to wiadoma sprawa. 2 słabe mecze z
Chile i z Katarem, ale dobra - tych meczów, tak jak pisaliśmy wczoraj przy okazji Chorwacji - jakby nie było. Macedonia z dobrym Ristovskim w bramce, z na pewno lepszym Łazarowem - dziś 0/6 z 9 metrów nie ma prawa się powtórzyć. Jak jest z Ruskimi? Trochę nieobliczalna ekipa,
trójka ciekawych bramkarzy o niby podobnych warunkach fizycznych, ale bronią różnie, więc ciężko może Macedonii być.
Rosjanie nie są absolutnie wielką firmą, jeden lepszy mecz z Islandią sprawił, że buki mocno w Ruskich uwierzyły, można to zrozumieć, można to poprzeć przykładem choćby Węgier. No i później Rosjanie przegrywają z Danią w miarę wyraźnie, bo jak pamiętam to
Dania od początku 2. połowy to kontrolowała. Na fatalnej skuteczności gra Timur Dibirov. Ze skrzydeł ma skuteczność 4/13! Ristovski potrafi bronić skrzydła, to chyba jedna z jego mocniejszych cech, a Dibirow oddaje mnóstwo rzutów w meczu. Druga linia Rosjan jest na pewno do powstrzymania, aczkolwiek Atman bardzo dobrze rozgrywa, a Szelmienko, Harbok i Igropulo to dobrzy strzelcy. O Czipurinie cięzko nie wspomnieć. Jak ja widzę mecz? Generalnie to dziś pewnie Kirył pociągnie mocno grę Macedonii, Stoiłow, Mojsowski i Ristowski powinni dobrze sobie poradzić na swoich pozycjach i Kiryłowi pomóc. U Rosjan jeżeli nie wstrzelą się Szelmienko, Igropulo, Dibirow to ja myślę, że Macedonię stać na wygraną.
Macedonia +3 @ 1.96 pinnacle
Macedonia win @ 4.2 sb
Linia na Żeroma Fernandeza jest bardzo nieduża. Dzisiejszy mecz to pewnie i tak jego ~30 minut. Jak dotąd godiznka gry i przez ów czas aż 15 bramek. Jest w tym turnieju pierwszym do karnych, Michel Guigou raczej odszedł minimalnie w tym elemencie w cień, choć wczoraj to on te karne wykonywał po missie Fernandeza. Dziś raczej powrót do Fernandeza, co powinno oznaczać te 2-3 bramki. Sorhaindo wydaje się rozkręcać, zatem karne są dla Jerome'a. Z gry jak nie musi to raczej on nie rzuca, no powiedzmy to szczerze, ale
Argentyna jest na tyle przeciętnym rywalem, że "kręcący" nimi rozgrywający Francji powinni robić przewagę za przewagą i pozycje się dla Fernandeza pojawią. Wg mnie jeden z fajniejszych betów na dziś.
Jerome Fernandez Over 3.5 @ 1.75 tobet
Zgodnie z wcześniejszym akapitem, warto chyba jednak zagrać over Kirila, linia standardowa i kurs w dublu z Jeromem w miarę solidny.
Kiril Lazarov Over 7.5 @ 1.72 tobet (dostępne też w
unibet)