nbd
Użytkownik
Tunezja v Czarnogóra
Słabo póki co idzie mi przewidywanie wyników na tym turnieju, ale może tym razem będzie lepiej. Dla mnie kursy na ten mecz są szokiem. Tunezja po 1.30? Wow. Ale domyślam się skąd się to bierze. Wyrównany mecz z Francuzami (przegrany 27:30) - owszem, walczyli do 50 minuty jak równy z równym, ale jak Trójkolorowi nagle zaczęli grać na swoim poziomie, no to szybko ich odstawili. Więc bardziej będę się skłaniał ku stwierdzeniu, że to Francuzi nie podeszli poważnie do tego spotkania i tak oto skończyło się lekceważenie rywala.Później była wygrana z Niemcami. Absolutnie nie chce umniejszać im tego osiągnięcia, ale ręka do góry kto przyzna, że Niemcy zagrali dobry mecz. Z Brazylią zagrali nieźle, a z Tunezją: przestrzelone karne, baaardzo słabe skrzydła, wątpliwa druga linia. Więc Niemcy w dużym stopniu sami ten mecz przegrali.
Czarnogóra w sumie nie lepiej - porażka z Francją wkalkulowana (a tu już nie było takiego olewania, jak z Tunezją), z Argentyną spora niespodzianka. Ale bez przesady - to, że Tunezja jeden mecz wygrała i ma w składzie Waela Jallouza nie znaczy, że są aż takim faworytem. Według mnie to powinno być dużo bardziej wyrównane spotkanie, niż wynika to z kursów. Do tego nie przekreślałbym szans Czarnogóry. To, że nie mają wielkich nazwisk o niczym nie świadczy. W dalszym ciągu uważam, że są to drużyny o w miarę zbliżonym potencjale i szanse w dzisiejszym meczu mają podobne. A po takim kursie zdecydowanie warto zaryzykować na drużynę z Europy.
Czarnogóra @5.50 WilliamHill 27:25