Wg mnie poza meczem
Dania - Węgry te overy można śmiało, bo
Dania sporo bramek rzuciła choćby Tunezji nie licząc początku i końcówki jakieś 28 w 45 minut, a te fragmenty gry to po prostu rozluźnienie.
Polska tak beznadziejnie zagrała ten mecz, że po prostu Węgry musiały to wykorzystać i nie ma dziś mowy, że wszystko będzie się rozgrywało na 10 metrze na zasadzie krzyżówki na środku defensywy. Tak wygrać meczu teraz nie można i Duńczycy tak nie zagrają na pewno. Hansen nie miał dotąd jakiegoś meczu mega i pewnie dziś może odpalić, bo faza już słuszna. Nagy pewnie dziś znowu może nie pograć, zresztą z Polską też cudów nie zagrał, ale przy tak biernej obronie to coś musiało wejść. Landin jest jednym z lepszych bramkarzy broniących drugą linię, a na tym pewnie się będzie opierała gra Węgier, pierwszą myślę, że Mollgard, Eggert i Lindberg są w stanie odpowiednio ogarnąć. Wg mnie tu Węgry jadą do domu, kursy na Danię teraz rozumiem, jakiś handicapek można śmiało pobrać, np. najniższy z możliwych
Dania -1.5 @ 1.34 b365
Hiszpania absolutnie wygląda na ciekawy zespół w tym roku, chyba czas na ich triumf, a przynajmniej na finał, w którym i tak dawno nie byli odkąd sięgam pamięcią czyli pewnie z 6 lat
Niemcy w tym roku nie grają źle, dobry mecz z Macedonią gdzie najlepzy z grupy przeciętnych bramkarzy czyli Heinevetter trochę pobronił.
Niemcy ładnie ciągną kontrę, dobrze biega Grecki i efekty są. Jednak
Hiszpania dobrze wraca do obrony, dysponuje zagrożeniem z każdej pozycji, groźne są skrzydła, koło, dobra bramka, drużyna kompletna.
Niemcy wg mnie tutaj już niestety muszą się pożegnać z turniejem z uwagi na po prostu mniejszy potencjał i żadne zlekceważenie tutaj akurat nie wchodzi w grę.
Hiszpania @ 1.26 bwin
Chorwacja -
Francja,
Francja - Chorwacja - mecz odmieniany przez wszelkie przypadki, absolutny hit. Zdaje się, że bramkarze tutaj zdecydują, ale atak jest jak najbardziej dla Chorwacji, bo skuteczni są jak rzadko no i dodatkowo co ważne potrafią zamurować bramkę, co Francji w żadnym poważnym (Tunezja,
Islandia i
Niemcy) meczu się nie udało, a Chorwacja traci lekko ponad 20 bramek w meczach ze średniakami - z takimi też
Francja się mierzyła, bo
Islandia w takim składzie personalnym nie jest drużyną o dużym potencjale.
Alilović w meczu jedynym, w którym wykazać się musiał - Węgry - pokazał się z dobrej strony broniąc na 41%. Chorwacja gra dobry
handball ze zdecydowanie najlepszą pierwszą linią chyba - chciałbym, żeby
Francja zaczęła grać na swoim poziomie, ale w żadnym meczu się do tego nie zbliżyli tutaj,
Islandia zaprezentowała za dużą liczbę błędów by wygrać - Chorwaci powinni się tego wystrzec.
Chorwacja @2.25 b365