Król Julian, dokładnie, na tych samych zawodników dziś liczę.
snajp, wcześniej pisałeś o Gilbercie jako o tym, na którego awans byś stawiał, stąd moje pytanie..
_________
Na potrzeby TD napisałem jeszcze trochę więcej, dlaczego dziś Wattana.
Mecz: Lines - Wattana
Typ: 2
Kurs: 2.12
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Narazie te kwalifikacje nie idą po mojej myśli, czas więc to zmienić.
Dziś kilka ciekawych pojedynków ja jednak zdecydowałem się na potrzeby konkursu wybrać mecz Petera Linesa i James Wattany.
Lines z postaci anonimowej stał się zawodnikiem znanym. Wszystko to z powodu jego występu w UK
Championship gdzie sensacyjnie dotarł aż do ćwierćfinału pokonując Marco Fu i Marka Williamsa. Od tamtego czasu, 40 letni Anglik nie wygrał ani jednego mecz w kwalifikacjach. Najpierw w turnieju eliminacyjnym do WO nie sprostał Tony'emu Drago przegrywając 2-5, a następnie 4-5 w walce o CO uległ Joe Jogii. Czemu więc dziś w pojedynku z będącym w wyśmienitej formie Wattaną miałby przegrać? Azjata
eliminacje do CO przeszedł jak burza tracąc tylko kilka frejmów, w obecnych też nieźle wystartował wygrywając z Paulem Wykesem. Kurs spory bo Wattana nadal nie jest doceniany, a Lines przeceniany, a gdyby nie to co się stało w Telford to Linesa stawialibyśmy w szeregu z Delaney'em, Morrisem czy też Couchem, a jego dzisiejszego rywala nigdy w takim szeregu nie postawimy, szczególnie gdy gra tak jak teraz.
Dla mnie najlepszy typ ze snookera na dziś.