Ostatnia linijka drabinki i zdecydowany faworyt
Graeme Dott. Nie widzę aby kto mógł Szkotowi przeszkodzić. Najgroźniejszy wydaję się Andy Hicks, ale to i tak inna półka niż były mistrz świata. Kurs na awans do mistrzostw Dotta (1.25) nie powala ale wydaję się być pewniakiem.
Typ: Dott (awans) - 1.25
Następny zestaw to grupa zawodników w której znajdują się
Milkins, Dunn i Lee. Wymieniłem tych trzech zawodników bo moim zdaniem tylko między nimi może rozstrzygnąć się sprawa awansu. Faworytem bukmacherów Lee, ale ja na zamieszanego w ustawianie meczów snookerzystę nie stawiam. Osobiście chciałbym widzieć na MŚ Milkinsa, który w tym sezonie swoją postawą na to zasłużył. Jeżeli pokona Dunna to w meczu z Lee według mnie będzie faworytem. Kurs na awans Roberta to aż 4.00. Warto.
Typ: Milkins (awans) - 4.00
Kolejna rywalizacja i kolejny zadecydowany faworyt. Judge, Joyce czy Robertson nie mają szans z
Copem, który ostatnio gra całkiem nieźle. 1.30 na Cope'a, cóż. Nie ma innej opcji.
Typ: Cope (awans) - 1.30
Dalej ciekawy zestaw z Binghamem, Pettmanem i Woolastonem. Młody Ben raczej jeszcze nie teraz, chyba za wcześnie na tak wielki sukces. Zostają więc Pettman i Bingham. Obaj słabo ale mimo wszystko jednak Stuart Bingham powinien zagrać w Crucible. Pewnie znów skonczy sie na jednym meczu no ale.. awans będzie. 1.28 to jednak za mało abym zdecydował się zagrać na tego zawodnika.
W następnej kolejności
Rory McLeod. Jedynym godnym rywalem czarnoskórego zawodnika może być Greene, ale to na będącego w świetnej formie Rory'ego za mało. 2.10 biorę z pocałowaniem ręki.
Typ: McLeod (awans) - 2.10 :|
Parrott nie ma większych szans z Higginsonem i Waldenem. Obecnie jest w tak tragicznej formie, że w Sheffield wystąpie tylko jako konferansjer i ekspert. Sprawa awansu rozstrzygnie się pomiędzy Andrew i Rickym. Który wygra? Nie wiem. Lepiej gra Higginson ale na pewno Walden będzie chciał zrobić wszystko aby zagrać na MŚ. No bet.
Mam więlką nadzieję, że nie będe zmuszony po raz kolejny w Crucible Theatre oglądać Jamiego Burnetta. I oby
Holt mu w tym przeszkodził. Szkoda, że tylko "Hitman" jest dla niego prawdziwym rywalem. Doszedł do finału w Pro Challenge Series, gra nieźle. Mam nadzieję, że po 1.50 awans Holta okaże się trafionym.
Typ: Holt (awans) - 1.50
Niezwykle ciekawa rywalizacja. Genialnie grający
Tony Drago, który przeszedł ostatnie
eliminacje jak burza na drodze do czwartej rundy będzie musial pokonać dwóch Chińczyków Gudonga i Songa, a także McCullocha, jeśli mu się to uda w co nie wątpie bo w obecnej formie tak być powinno trafi na Hawkinsa. Barry wygrał wspominany wcześniej przeze mnie turniej z cyklu PCS i na pewno bardzo mocno się podbudował. Ciężko będzie mojemu ulubieńcowi Drago awansować ale po przeliczniku w wysokości 17.00 ja na pewno zaryzykuję choć z Hawkinsem chyba niestety nie da rady.
Typ: Drago (awans) - 17.00
Trump i nie ma innej opcji. Beznadziejny Hamilton i niezły ale nie na tyle, zeby wygrać z Trumpem (ostatnio wysoko z Juddem przegrał) Ford nie mają większych szans z młodym Anglikiem, a kurs nienajgorszy, 1.50.
Typ: Trump (awans) - 1.50
White i
Doherty. Całkiem możliwe, że oni zagrają w 3 rundzie chyba, że Jimmy znów odwali coś niespodziewanego. Faworytem będzie Doherty bo jest po prostu lepszy. W 4 rundzie zagra ze Swailem. Joe w tym sezonie słabo. Doherty co prawda ostatnio nie może awansować do turnieju głownego, ale być może dlatego, że dwa razy na drodze stawał Dott, tym razem jeśli pokona rywala z 3 rundy ze Swailem powinno być łatwiej. Na awans Ken-Do 2.25.
Typ: Doherty (awans) - 2.25
Kolejny zestaw do odpuszczenia. Sensacyjny kwalifikant do CO Haneveer, nieobliczalny Gilbert i Gould, a w czwartej rundzie Bond. Ciężko ocenić kto tu uzyska awans. Najbardziej liczę na Goulda ale nie podejmuję się typowania.
Wenbo. Jeżeli nie zagra w Sheffield to ten sezon mimo świetnego początku będzie dla Lianga tragiczny. Nie awansował do China Open, musi więc zagrać w MŚ. Lawler sukcesu z kwalifikacji do CO nie potwórzy, pozostaje Dale, który co prawda raz już z Liangiem w tym sezonie wygrał ale drugi raz nie sądze aby mu się to udało. Na Chińczyka 1.33.
Typ: Wenbo (awans) - 1.33
Słaba rywalizacja. McManus bez formy, Davies też. O'Brien również nie gra rewelacyjnie. Mimo to, to właśnie Fergal powinien zagrać w MŚ. 1.44 jednak mnie nie przekonuje.
Jedna z ostatnich szans na awans do MŚ
Steve Davisa. Rywale słabi, najgroźniejszy może być Gunnell, ale z nim Davis powinien sobie poradzić. 1.72 niezbyt dużo ale ostatecznie może być.
Typ: Davis (awans) - 1.72
Chyba najrówniejszy zestaw ze wszystkich. Selt, Pinches, Davis i Harold. Oj szkoda, że na MŚ zagra O'Brien albo McManus a nie będzie tam Pinchesa albo Selta. Nie do grania choć 8.00 na Pinchesa kusi to konkurencja zbyt duża.
Stevens bez formy, wyszedł mu tylko jego turniej czyli WO, Campbell beznadziejny, Lines błysnął tylko w UK
Championship więc może kwalifikant
Wattana? Do China Open wszedł a też nikt na niego nie stawiał. Po kursie 21.00 na pewno warto lekko na Taja zagrać.
Typ: Wattana (awans) - 21.00