Póki co te Mistrzostwa zawodzą poziomem sportowym. Faworyci nawet jak wygrywają to nie widzę w tym błysku. Jedyne plusy jakie dostrzegam do chwili obecnej to przyzwoita postawa Osy i wyeliminowanie Ebdona, który nie zamuli kolejnego meczu, bo MŚ są raz w roku i nie chce się oglądać czegoś takiego. Allen zagrał beznadziejnie aż sam nie dowierzam, że odradzałem taśmy między innymi z jego powodu a potem podałem na niego typ z handi, no cóż chyba za mocno chciałem.
Maguire - Poomjaeng stan 3-5
Podałem już typ na +4,5 dla Taja i brakuje jednej partii mam nadzieję, że nie będzie problemu z jej ugraniem. Piszę o tym meczu jeszcze raz gdyż pomimo tego co zobaczyłem w sesji pierwszej i jaki jest wynik to jednak nadal uważam, że to Szkot wygra ten mecz. Ewidentnie był zaskoczony bardzo dobrą postawą Taja i widać było, że ma ochotę zdzielić go kijem kiedy ten zamieniał się w wodzireja (ja te wybuchy radości i kontakt z publicznością odebrałem bardzo pozytywnie, widać tu czystą sportową radość z tego gdzie może grać i że ta gra mu się układa). Stephen przespał sesję ale myślę, że nie sfrajerzy się jak Allen i włączy wyższy bieg od początku drugiej sesji. Nie znalazłem w ofercie, żeby można było to zagrać już teraz ale jak tylko pojawi się
live to polecam zaatakować. Kurs za na zamknięciu sesji był chyba 1,53 co w porównaniu z kursem początkowym spokojnie nadaje się do gry.
Zwycięstwo w meczu: Maguire bet365 kurs 1,53(chyba)
Ładna patologia, M. White vs Poomjaeng w drugiej rundzie MŚ. Dingu ratuj poziom tym Mistrzostw bo na razie jest żenada;/
Junhui - McManus
Kolejny duży faworyt vs kolejny duży zamulacz z tym, że do Alana jakoś uprzedzony nie jestem bo czasami gra "normalnie". Ding to jak zwykle dość duża niewiadoma bo w formie jest terminatorem a bez gra na poziomie drugiej 50tki rankingu. Handicap wynosi 4,5 co jest dosyć wysoką linią ja jednak wierzę, że Ding nie zawiedzie bo po Selbym najbardziej na niego liczę w tegorocznych Mistrzostwach (no może jeszcze Osa ???? )
Wiadomo, że jak Ding wejdzie na obroty to pójdzie partia za partią na jego konto także jedyne pytanie czy na te obroty wejdzie. Może jestem naiwny ale wierzę, że tak
Handicap w meczu: Ding -4,5 bet365 kurs 2,0
Ledwo, ledwo ale jednak...
Stevens - Fu
O tym meczu sporo napisał psotnick jakieś 1,5h temu. Ja się pod tym podpisuję. Stevens z crucible wyniósł sporo doświadczenia ale jest zbyt nierówny dla Fu. Pójdę dalej i zaproponuję zwycięstwo zawodnika z Hong Kongu.
Zwycięstwo w meczu: Fu bet365 kurs 2,0
Trump - Dale
Podobnie jak w meczu Dinga z tym, że tu mamy faworyta i bardziej ciamajdę niż zamulacza. Pomimo tego, że Dale`a nie lubię bo widzę praktycznie od zawsze dużą nieporadność w jego grze, z wbijaniem nie jest jeszcze najgorzej bo czasami potrafi wbić naprawdę trudne bile tak jego największa bolączka techniczna to pozycjonowanie białej. Ze szczególną uwagą śledziłem jego mecz eliminacyjny, w którym wyglądał jak nie on. Bardzo dojrzała i skuteczna gra, oczywiście przeciwnikiem nie był Trump ale i tak zrobił na mnie chyba pierwszy raz duże wrażenie. Trump siadł i na chwilę obecną nie jest już wielkim faworytem Mistrzostw i kimś kim cały świat zachwycał się jeszcze stosunkowo niedawno, wygrać mecz wygra ale raczej nie rozgromi rywala. Jak jeszcze ubierze te swoje pedalskie buciki z kolcami to pewnie jak zawsze przegra 2 pierwsze partie, potem poleci do szatni i zmieni na normalne po czym zacznie grać jak człowiek;] Handi 3,5 i kurs 2,1 to bardzo wysoka linia. Pogromu nie przewiduję.
Handicap w meczu: Dale +3,5 bet365 kurs 2,1
Dale nawet przyzwoicie ale z tak dysponowanym Trumpem nie było szans na pokrycie linii. Plus taki, że może będzie z niego jakiś pożytek w dalszych rundach.