To widzę że w sportingbecie troszkę złodziejskie kursy mają. Na Ronniego wszędzie dają co najmniej 1,4. A myślałem że w bwin są najgorsze kursy ???? Mecz Ronnie-Williams szlagierem? Nie przesadzałbym. Szlagierem obecnie to może być Ronnie-Higgins,albo Ronnie-Ding ale z pewnością nie taki mecz. Jak dla mnie buki zwyczajnie przeceniają obecne możliwości Williamsa. Co do pary która jeszcze nie wyłoniona formalnie ale na pewno będzie to Mag-Dott bo nie daję szans Lee to można by się zastanowić nad jakimś handi dodatnim na Dotta. Całkiem fajnie grał w 1 rundzie.
Mecz Ronnie - Williams szlagierem? Oczywiście, że tak. Przypomnę Ci, że grać będą trzykrotny mistrz świata, zwycięzca 22 turniejów rankingowych i czterokrotny triumfator Mastersa z dwukrotnym mistrzem świata, laureatem 17 turniejów rankingowych i dwukrotnym triumfatorem "Turnieju Mistrzów".
Dodatkowo obaj są w wysokiej formie. U Williamsa potwierdza to świetny występ w Chinach, a u Ronniego to, że nazywa się O'Sullivan.
Nie wiem co jeszcze musiałoby się stać, żebyś ten mecz nazwał szlagierem. Dla Ciebie Ronnie - Ding to szlagier? No dobra, ale ten sam Ding przegrał ostatnio w finale z Williamsem.
Co do Dotta, to tak, gral dobrze, w 1 sesji, w drugiej gdyby Ebdon był tylko trochę mniej beznadziejny to calkiem możliwe, że Szkota by już w MŚ nie było.
Kurs: 4.50
Bukmacher: Bet365
Dla Davisa druga runda MŚ to spełnienie marzeń. Z Higginsem nie ma większych szans o czym doskonale wie on sam. Dodatkowo nałoży się spory stres, który towarzyszył mu już podczas meczu pierwszej rundy z Kingiem. Szkot to klasowy gracz, taki jakim kiedyś był Davis. Z tym, że Higgins to obecny król zielonego stołu. Ja nie widzę innej możliwości jak wygrana aktualnego lidera rankingu prowizorycznego. Typ lekko ryzykowny bo jednego frejma legenadrny Davis może urwać. Po takim kursie jednak warto zagrać bo za Higginsem przemawia absolutnie wszystko. No może poza doświadczeniem choć i to u szkockiego trzykrotnego mistrza świata jest bardzo duże. Kurs 1.05 na wygraną Czarodzieja z Wishaw nie powala, 1.66 na zwycięzce pierwszych czterech frejmów również więc DW wydaję się w tej sytuacji naciekawszym rozwiązaniem.