Macedonia powoli żegna się z rozgrywkami, nie grają już praktycznie o nic i wydaje mi się, że Norwedzy pójdą po łatwe zwycięstwo dziś, bo w kontraście do swoich dzisiejszych rywali mają o co grać, ale nie o tym mowa.
Zastanówmy się szczerze - czy 35-letni Lazarov, którego czeka jeszcze ciężka końcówka sezonu w Barcelonie będzie grał na 100%, aby za wszelką cenę utrudnić życie Norwegom? Czy trener Ivica Obrwan będzie go eksploatował? Lazarov to zasłużony dla reprezentacji gracz i sądzę, że należy mu się odpoczynek, dzisiaj jest czas na grę dla zmienników. Dodatkowo rzuty karne bardzo dobrze rzuca Dejan Manaskov, co pozwala mi stwierdzić, że linia jest najzwyczajniej w świecie przeszacowana. Co ciekawe - Lazarov taką linię ogarnął tylko dwukrotnie na tym turnieju, co zważywszy dzisiejszy okoliczności jest naprawdę słabym wynikiem. W ostatnim meczu z Chorwacją nie rzucił nawet bramki, czy to powód, aby wystawiać na Kirila linię 7,5? No moim zdaniem nie. Kurs nie za wysoki, ale ja uważam, że jest to naprawdę mocny bet.
Kiril Lazarov under 7,5 bramek @ 1,6 (Ónibet) 11
Wielu z Was pisze tutaj, że w naszym meczu mogą pojawić się zmiennicy przy korzystnym wyniku, okej, ja się z tym absolutnie zgadzam. Zadajmy sobie jedno pytanie - jak często w meczach Polaków nadarzają się okoliczności, aby zmiennicy mogli pograć? Taki urok naszej reprezentacji, po prostu nie potrafimy wygrywać łatwo, wyjątkiem był mecz z Francją, gdzie zagraliśmy na luzie, bez większej presji, a dodatkowo Francuzom nie wyszedł mecz. Gdy pojawia się presja otoczenia często gęsto jest nerwówka, co udowadniają mecze z Serbią i Macedonią. Moim zdaniem dzisiaj czeka nas kolejny ciężki bój i sądzę, że różnica bramek będzie niewielka, dlatego najważniejsze ogniwa naszej reprezentacji zagrają swoje minuty, ale do rzeczy:
Linia na Syprzaka już nieco poszła w górę, ale sądzę, że i tak warto pograć. Dlaczego? Ano dlatego, że Kamil jest w niebywałej dyspozycji na tych Mistrzostwach, dodatkowo - w odróżnieniu do Jureckiego, Lijewskiego, Bieleckiego znajduje się poniżej 30 roku życia, ba, ma zaledwie 24 lata, więc posiada tych sił witalnych trochę więcej, nie mówiąc już o tym, że wchodzi tylko do ofensywy. Syprzak robi niebywały progres i - moim zdaniem - w niedalekim czasie będzie topowym obrotowym na świecie, ba, jeśli już nie jest, w końcu w Barcelonie nie występują ogórki. Odkąd partnerzy z reprezentacji ogarnęli, że Kamil znajduje się w bardzo dobrej dyspozycji bardzo często obsługują go podaniami, a nasz obrotowy wykorzystuje zaufanie kolegów. Do tej pory w turnieju zdobył 16 bramek w 18 rzutach, co jest wynikiem nadzwyczajnym, można powiedzieć - jak dostaje piłkę, to okazji nie marnuje. Oczywiście zawsze jest ryzyko, bo obrotowy żyje z podań kolegów, ale sądzę, że linia 3,5 jest jak najbardziej do ogarnięcia. Ostatni mecz co prawda nie wyszedł, ale to ze względu na świetną grę Norwegów, którzy skutecznie odcięli nam koło. Cóż, moim zdaniem warto.
Kamil Syprzak over 3,5 bramek @ 1,65 (Ónibet) 3 bramki
Oprócz tego, że Lazarova zagram w singlu (
bo uważam to za równie mocny bet, co Abalo ostatnio, jeśli nie mocniejszy) polecam dubel złożony z overu Syprzaka i underu Lazarova. Warto pomyśleć także o overze Dejana Manaskova, bo nie tylko rzuca karne, ale ogólnie jest w wybornej dyspozycji, lecz tak, jak już pisałem wcześniej - Macedonia nie gra już o nic, a kurs w sumie niezbyt zadowalający.
Kiril Lazarov under 7,5 bramek @ 1,6
Kamil Syprzak over 3,5 bramek @ 1,65
2,64 (Ónibet)
Efekt czarnego kota :]