Mówisz i masz ????albo syfu jak np Granica
0 nie dostanie,podjąłeś się napisania pracy ,mogą to zaliczyć jako "nadinterpretację(?)".Ja nie zdam, napisałem, że Justyna zabiła Zenona i poszła się leczyć psychiatrycznie. Czyli 0 pkt za wypracowanie i w sierpniu poprawka... już mogłem te wiersze wziąć
W nawale prac i twoja obleci, wytną ci akapit, resztę sprawdzą to tylko 21 punktów razem z tekstem, wiec licz że będzie dobrze.Ja nie zdam, napisałem, że Justyna zabiła Zenona i poszła się leczyć psychiatrycznie. Czyli 0 pkt za wypracowanie i w sierpniu poprawka... już mogłem te wiersze wziąć
Nie ma jak pewniak ???? Jak zobaczyłem tematy to od razu mi się ciśnienie podniosło. Przeczytałem wiersz Mickiewicza i podziękowałem. Wierszy w ogóle nie umiem analizować i nie wiem co by się musiało stać, żebym wybrał ten temat. Jednak Granicy nie przeczytałem, a tu jeszcze odniesienie do całości, czego nie było w poprzednich latach. Jednak jakoś ogarnąłem te fragmenty, dużo lania wody, trochę pamiętałem z lekcji i jakoś wyszło mi dość trochę tego. Myślę, że spokojnie zdane, a jutro prawdziwy test, matma podstawa + rozszerzenie :grin:Ja typuję coś z trójki Wesele, Przedwiośnie i Potop. Podobno istnieje podobieństwo między egzaminem gimnazjalnym a maturą. W tym roku było coś o patriotyzmie i tej tematyki bym się spodziewał. Oby nie było Nie-Boskiej Komedii, Dżumy, Granicy. Z resztą jakoś będzie :grin:
Zamiast wywalić , to na maturze jest .... :roll:Granice to ja bym wywalil z podstawy programowej.
SYF przez duże S.
Ludzie bezdomni to samo , ale idzie przeczytać.
Z tego co pisales wczesniej dobrze ci nie wroze, 0 pkt nie dostaniesz ale raczej szykuj sie na sierpien.Liczę na to, że będzie dobrze ale jak będzie to nie wiem...