>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Matura

Status
Zamknięty.
kanas 400

kanas

"Gram grubo"
Ok, Rozpoczynam przygotowania do matury. Na początek Polski na rozkminienie:
Z Lektur które umiem to:
Werter, Ludzie bezdomni, Kordian, Opowiadania Borowskiego, Dzieje Tristana i Izoldy, Jądro Ciemności.
Z Lektur które dziś sobie przypomne to:
Wesele, Dżuma.

Mam nadzieje że coś trafię na maturze ????

Macie jeszcze fajną nutkę odnośnie matury:
http://www.youtube.com/watch?v=txGZtMCIF4c&amp;amp;feature=related

boberek34 0

boberek34

Użytkownik
Ok, Rozpoczynam przygotowania do matury. Na początek Polski na rozkminienie:

Z Lektur które umiem to:

Werter, Ludzie bezdomni, Kordian, Opowiadania Borowskiego, Dzieje Tristana i Izoldy, Jądro Ciemności.
Przed powtarzaniem szukałem wykazu lektur i w pięciu pierwszych wynikach nie ma Tristana i Izoldy.

kanas 400

kanas

"Gram grubo"
A to dzięki ???? Ja to w 2006 roku omawiałem , to wtedy jeszcze chyba obowiązywała ????

julek 421

julek

Użytkownik
przemyslenia kolezanki :
matura 2005- POTOP ???? kordian
2006- MAKBET i CHŁOPI ????
2007 DZIADY CZ. 3 i Przedwiosnie &amp;Granioca ????
2008- oDA DO MŁODOSCI I LALKA ????
2009- CHŁOPI i Pan Tadeusz
2010- Świętoszek, Zdąrzyc przed Panem Bogiem
11:13:02 CHŁOPOW nie dadzą na 100%
wiec oby miala racje a ja poprosze o
dzuma i ludzie bezdomni porownanie lekarzy:jupi:

P 0

pavlinho

Gość
Jak tam, osrane dupy już? ????

Jutro dostaniemy arkusze, rzut okiem na ostatnie strony i...Ferdydurke oraz Potop :grin:

przeczytane: edyp, zbrodnia i kara, wesele, chłopi (chciałbym), ludzie bezdomni (chciałbym), jądro ciemności, przedwiośnie, pobieżnie ferdydurke i granica, opowiadania borowskiego i inny swiat i zdążyć przed panem bogiem też pobieżnie. Może jeszcze Lalkę ogarnę, Pana Tadeusza i Dziady a reszta wyyebka

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
http://www.epoki-literackie.pl/lista-lektur-2011.html stąd oprócz listów zostali mi Chłopi, których nie tykam reszta opcykana ;) Więc meczyk Barca vs Real można ogladac na lajcie hehe
Na podstawie nie ma sie czego bac jezeli chodzi o samo zdanie na 30%, a Ferdydurke panie Pavlinho nie trzeba całej czytac. Fanie jakby Potop się pojawił, ale raczej marne szanse tak samo jak Chłopi ???? chociaz kto wie...

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Inny swiat mogłbybyć
Wesele także.
Potopu nie będzie , miałem na próbnej ostatnio , wiec nie wypada zeby byla co chwile
Zbordnii i Kary oby nie było

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
http://www.epoki-literackie.pl/lista-lektur-2011.html stąd oprócz listów zostali mi Chłopi, których nie tykam reszta opcykana ;) Więc meczyk Barca vs Real można ogladac na lajcie hehe
Na podstawie nie ma sie czego bac jezeli chodzi o samo zdanie na 30%, a Ferdydurke panie Pavlinho nie trzeba całej czytac. Fanie jakby Potop się pojawił, ale raczej marne szanse tak samo jak Chłopi ???? chociaz kto wie...
tylko żeby nie popełnić błędu kardynalnego a wtedy jest izzi

t_goral 18

t_goral

Użytkownik
Ja typuję coś z trójki Wesele, Przedwiośnie i Potop. Podobno istnieje podobieństwo między egzaminem gimnazjalnym a maturą. W tym roku było coś o patriotyzmie i tej tematyki bym się spodziewał. Oby nie było Nie-Boskiej Komedii, Dżumy, Granicy. Z resztą jakoś będzie :grin:

boberek34 0

boberek34

Użytkownik
Inny swiat mogłbybyć
Wesele także.
Potopu nie będzie , miałem na próbnej ostatnio , wiec nie wypada zeby byla co chwile
Zbordnii i Kary oby nie było
Co do Zbrodni i kary, miałem to w listopadzie na próbnej. Nie czytałem, napisałem, że gościu zakochał się w Lizawiecie, że wspierała go duchowo. Zdałem na 48%.

szymonbee 110

szymonbee

Użytkownik
Na AGH z tego co wiem to nie ma problemów. Na innych uczelniach nie wiem
no własnie tam chce składać ale słyszalem coś, że trzeba mieć akt od notariusza napisany na kogoś ze reprezetuje mnie...

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Co do Zbrodni i kary, miałem to w listopadzie na próbnej. Nie czytałem, napisałem, że gościu zakochał się w Lizawiecie, że wspierała go duchowo. Zdałem na 48%.
hahaha no to KONKRET :cool: Chyba z zaświatów jak ją potraktował siekierą ???? ZiK nie będzie na 100%

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom