>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Matura

Status
Zamknięty.
szymonbee 110

szymonbee

Użytkownik
orientuje sie moze ktos jak wyglada sprawa dostarczania papierów na studia jeżeli sie dostane. Sprawa u mnie wyglada tak, ze zaraz po maturze wyjezdzam za granice i wracam we wrzesniu no a na studia chcialbym sie wybrac. Jak to jest z tymi papierami? Jest taka opcja zeby ktos za mnie dostarczyl je, czy musi byc osobiscie?

kanas 400

kanas

"Gram grubo"
Szczerze mówiąc to nie wiem czemu miał ten wpis służyć? Kpina z polskiego systemu szkolnictwa? Czy może mamy ci kwiaty kupić :p ?
Za kwiatki to ja dziękuje, a co do mojego wpisu , to uwierz że jak by inne osoby podchodziły do matury jak ja, tj na wyjeb... To za pewność siebie i skuteczne ogarnięcie sytuacji , dostaną kilka pkt. Znam sam osoby z zeszłego roku, które na maturze z matmy takie błędy popełniły że potem się w głowę pukały jak tak łatwo stracili punkty. A wszystko idzie przez stres. A co do kpiny z polskiego sytemu szkolnictwa to jest na każdym kroku. Przeanalizujcie sobie tę tabelkę:
http://www.wykop.pl/ramka/165254/czego-uczy-nas-szkola/

P 0

pavlinho

Gość
Ja mam zamiar nie długo zacząć streszczenia czytać. Ogólnie pełen lajt bez stresów.
E: Ja tam podobnie jak Kanas, na zaoczne raczej. Wolę pracować + studiować zaocznie + porobić kursy i zdobywać doświadczenie, niż po 5 latach studiowania wyższej szkoły lansu i baunsu i bezsensownego siorbania kasy od rodziców na jakiś *****owy kierunek, mieć zerowe doświadczenie i dużo mniejsze szanse na zatrudnienie. Ale co ja tam wiem.

kanas 400

kanas

"Gram grubo"
Ja mam zamiar nie długo zacząć streszczenia czytać. Ogólnie pełen lajt bez stresów.
E: Ja tam podobnie jak Kanas, na zaoczne raczej. Wolę pracować + studiować zaocznie + porobić kursy i zdobywać doświadczenie, niż po 5 latach studiowania wyższej szkoły lansu i baunsu i bezsensownego siorbania kasy od rodziców na jakiś *****owy kierunek, mieć zerowe doświadczenie i dużo mniejsze szanse na zatrudnienie. Ale co ja tam wiem.
I to jest myśl. Pracuje teraz w pewnej firmie od pół roku, i na rozmowie kwalifikacyjnej na 30 osób, tylko ja byłem bez matury, a nawet bez zakończenia szkoły średniej. Reszta maturę miała, nawet kilka osób po studiach było, jednak w trójce przyjętych znalazłem się ja, i się tym odpłacam bo w przeciągu 6 miesięcy zawsze miałem wyniki w czwórce najlepszych zespołu (na 22 os). U mnie różnica była taka że od 18 roku życia pracowałem i to chyba zaowocowało że mnie przyjęli. Sam uważam, że matura to bzdura, ona jest tylko potrzebna dla naprawdę geniuszy takich co na uniwersytety startują. Bo jak by nie patrzeć, jak zobaczymy ile osób teraz w Polsce jest po studiach to szok ... Jest taki napływ ludzi z wykształceniem wyższym w naszym kraju, że jak przejdziecie się do najbliższego hipermarketu, to na kasie znajdziecie co najmniej 3 osoby po ukończeniu studiów.

P 0

pavlinho

Gość
No jak się kończy takie kierunki jak europeistyka czy turystyka i rekreacja czy coś w ten deseń to ---&gt; ????

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Ja słyszałem o Weselu, bądź coś o Miłoszu ????

hahaha ????
Ja o tym samym słyszałem. Z wierszy Miłosza jak już to: albo Campo di Fiori albo Który skrzywdziłeś, jak również Piosenka o końcu świata.
Moim zdaniem będzie to Wesele Wyspiańskiego, bo w szkołach w tym roku było duże ciśnienie na patriotyzm i ruchy narodowowyzoweńcze. Dużo mowi się także o tym, że moze pojawic się temat związany z Janem Pawłem II.

midel 189

midel

Użytkownik
orientuje sie moze ktos jak wyglada sprawa dostarczania papierów na studia jeżeli sie dostane. Sprawa u mnie wyglada tak, ze zaraz po maturze wyjezdzam za granice i wracam we wrzesniu no a na studia chcialbym sie wybrac. Jak to jest z tymi papierami? Jest taka opcja zeby ktos za mnie dostarczyl je, czy musi byc osobiscie?
Na AGH z tego co wiem to nie ma problemów. Na innych uczelniach nie wiem

panmam2 78

panmam2

Użytkownik
Bodajże na PG można kurierem dostarczyć,ale nie jestem pewień

P 0

pavlinho

Gość
Bierzecie jakieś ściągi na polski? ????
Jakby dali wiersz Miłosza &quot;Który skrzywdziłeś&quot; to wixa bo mam to w pracy maturalnej ???? tylko że wtedy pewnie jeszcze jakiś utwór z romantyzmu dotyczący walki narodowo wyzwoleńczej.
Co roku mówią że będzie Dżuma, Jądro Ciemności i Wesele więc pewnie znowu tego nie będzie :]
Niech dadzą Ferdydurke he he he ????

P 0

pavlinho

Gość
To już chyba lepiej wyciągnąć kartę sim i wgrać zdjęcia na telefon. Przynajmniej głośniki nie będą buczeć jak będzie zasięg łapać...

piotrex007 114,3K

piotrex007

Użytkownik
Dobry joke! :grin:

Streszczonka przeczytane, zobaczymy co się wydarzy. Na wiersze nawet nie spojrzę!
Jakie streszczenia czytałeś? Te krótkie czy szczegółowe?:jezora: ja wszystkich nie zdąże przeczytać, ale dziś kilka przeczytałem, jutro kilka i obym trafił na te dobre ????

boberek34 0

boberek34

Użytkownik
Jakie streszczenia czytałeś? Te krótkie czy szczegółowe?:jezora: ja wszystkich nie zdąże przeczytać, ale dziś kilka przeczytałem, jutro kilka i obym trafił na te dobre ????
Te długie czytalem na ostatnidzwonek.pl.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
e tam ściągi, liczy się to co jest w głowie :jezora:
Ja dzisiaj wybieram się jeszcze na finał PP, ale to się ogarnie ????

T 22,6K

tadzin

Użytkownik
Sam uważam, że matura to bzdura, ona jest tylko potrzebna dla naprawdę geniuszy takich co na uniwersytety startują
Na politechnike bez matury biora ????

Jesli matura jest dla &quot;geniuszy&quot; to wszystkich gimnazjalistow nalezaloby za takowych uznac, gdyz wlasnie matura stoi na poziomie gimnazjalisty (mowa o podstawowej rzecz jasna, bo do zdania tylko ona potrzebna)

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Wiadomo, że zdac to się zda, ale pytanie brzmi na ile %:?: Bardziej niż polaka obawiam się rozszerzonej historii czy rozszerzonego wosu, ale damy radę. Co do streszczeń polecam ostatnidzwonek.pl bardziej szczegółowe streszczenia mają niż kpl ???? Połamania piór!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom