Grudzińskiego nie było. Co prawda tematyka podobna, niemniej był tekst Hanny Krall.moje 'przecieki':
matematyka - trudniejsza niż rok temu, bo łatwiejszej się już nie da stworzyć;
język polski - jakaś grubsza lektura bo na poprzedniej był "Świętoszek" i Herling Grudziński, a z tego co się orientuję to zawsze było coś z tych wielkich utworów, mam na myśli Pana Tadeusza, Potop, Chłopów, Quo Vadis, Lalka, Ludzie bezdomni. Jako drugi utwór coś typu Granica/Kordian i każdy zadowolony.
P.S. zda trochę mniejszy odsetek niż rok temu, trudno oczekiwać żeby każdy rocznik był tak wyjątkowy jak 91'![]()
Szczerze mówiąc to nie wiem czemu miał ten wpis służyć? Kpina z polskiego systemu szkolnictwa? Czy może mamy ci kwiaty kupićJa zaraz śmigam na zakończenie roku u mnie w szkole (uczyłem się zaocznie) i powiem wam że swoje przygotowania do matury, rozpocznę we wtorek 3 maja. Prace na ustny polski pozyskałem z pewnego źródła za kilka srebrników, wcześniejsze matury próbne, zarówno z polaka , matmy i angola zdałem na poziomie ponad 50% (poziom podstawowy), więc nie sądzę by i teraz było inaczej. Po maturze do Hogwartu się nie wybieram, więc i na wyniku tejże matury mi zbytnio nie zależy. Pracuje na co dzień, więc jeżeli bym wybrał jakieś studia to tylko zaoczne za grube $$$ , a na tych zaocznych to czy ma się 30% czy 50% to i tak Cię przyjmą, byle byś tylko terminowo płacił![]()