Grudzińskiego nie było. Co prawda tematyka podobna, niemniej był tekst Hanny Krall.moje 'przecieki':
matematyka - trudniejsza niż rok temu, bo łatwiejszej się już nie da stworzyć;
język polski - jakaś grubsza lektura bo na poprzedniej był "Świętoszek" i Herling Grudziński, a z tego co się orientuję to zawsze było coś z tych wielkich utworów, mam na myśli Pana Tadeusza, Potop, Chłopów, Quo Vadis, Lalka, Ludzie bezdomni. Jako drugi utwór coś typu Granica/Kordian i każdy zadowolony.
P.S. zda trochę mniejszy odsetek niż rok temu, trudno oczekiwać żeby każdy rocznik był tak wyjątkowy jak 91'
Szczerze mówiąc to nie wiem czemu miał ten wpis służyć? Kpina z polskiego systemu szkolnictwa? Czy może mamy ci kwiaty kupić ?Ja zaraz śmigam na zakończenie roku u mnie w szkole (uczyłem się zaocznie) i powiem wam że swoje przygotowania do matury, rozpocznę we wtorek 3 maja. Prace na ustny polski pozyskałem z pewnego źródła za kilka srebrników, wcześniejsze matury próbne, zarówno z polaka , matmy i angola zdałem na poziomie ponad 50% (poziom podstawowy), więc nie sądzę by i teraz było inaczej. Po maturze do Hogwartu się nie wybieram, więc i na wyniku tejże matury mi zbytnio nie zależy. Pracuje na co dzień, więc jeżeli bym wybrał jakieś studia to tylko zaoczne za grube $$$ , a na tych zaocznych to czy ma się 30% czy 50% to i tak Cię przyjmą, byle byś tylko terminowo płacił