>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Matura

Status
Zamknięty.
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Ja typuję coś z trójki Wesele, Przedwiośnie i Potop. Podobno istnieje podobieństwo między egzaminem gimnazjalnym a maturą. W tym roku było coś o patriotyzmie i tej tematyki bym się spodziewał. Oby nie było Nie-Boskiej Komedii, Dżumy, Granicy. Z resztą jakoś będzie :grin:
Granice to ja bym wywalil z podstawy programowej.
SYF przez duże S.
Ludzie bezdomni to samo , ale idzie przeczytać.

kanas 400

kanas

"Gram grubo"
Ściągnąłem sobie z pewnej strony arkusz maturalny niby pewniak &lt;hahaha&gt; ???? I za 3.66 dostałem coś co wygląda jak arkusz ???? Z tego tematu jaki tam jest , to przypomnijcie sobie króla edypa xD

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Powodzenie wszystkim.
Ważny miesiąc przed częścią z nas
Co racja to racja liczę że maj będzie przełomowy w walce z bukiem :razz:
A maturą nie ma co się przejmować, jak ktoś choć trochę się uczył przez te 3 lub 4 lata to napewno zda.
Oblukałem teraz Wesele i Lalkę i myślę że starczy ????

K 0

krakk

Użytkownik
Powodzenia
Ja liczę na Wesele, choć co będzie to nie ma co się przejmować. Inny świat też byłby ciekawy. Nie chciałbym Nie boskiej komedii, Dżumy i Jądra ciemności

kanas 400

kanas

"Gram grubo"
tematy wypracowań były następujące: rozterki uczuciowe Justyny, bohaterki &quot;Granicy&quot; Zofii Nałkowskiej oraz podejście do życia na emigracji w dwóch wierszach - &quot;Światło w ciemnościach...&quot; Marii Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej i &quot;Gdy tu mój trup...&quot; Adama Mickiewicza.

Ja Akurat pisałem o tym drugim, z tego względu że granicy nigdy nie omawiałem , i nie czytałem. Wiersze zanalizowałem, porównałem na 350 słów, pierwsza część była ona o komunikacji między ludźmi też mi poszła dobrze, więc raczej zdam xD

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Ouupss chyba co poniektórzy wykrakali tą Granicę, ale nie było tragedii temat jak ktoś ogarnął streszczenie był w zupełnosci osiagalny do napisania (fart ze wczoraj przeczytałem w ostatniej chwili) jednak niewiele osób się tego spodziewało. Jak zwykle można sobie gdybac a hejterzy dadzą co innego ????

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Ja też wybrałem wiersze ???? RCT w miarę lajtowe. Dało radę, teraz czas na rozszerzony :jezora:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom