>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Matura

Status
Zamknięty.
ste 21

ste

Użytkownik
z 10 naskrobalem z pierwszej czesci to jeszce 11 z drugiej i z gorki bedzie ;p
tez mam nadzieje,ze te 10 z pierwszej czesci bedzie.Szczerze nie spodziewalem sie granicy ,bowiem mialem na probnej,no ale coz moze jakims fartem sie uda...

telewizor 24

telewizor

Użytkownik
Z tego co wyczytałem, to za błąd kardynalny nie można poprawiać matury w sierpniu... o fuck :/
co najgorsze to napisałem, że to Elżbieta jest kochanką Zenona a nie Justyna, więc teraz to już wszystko jasne. Poprawka.
Kto Ci takich głopot nagadał nie wierze , żebyś nie mógł pisać poprawki przez takie coś po za tym się nie przejmuj zdasz na pewno jak masz tyle pkt z czytania to za styl dostaniesz na pewno z 10 ! nie pękaj ????

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
no to tekst mi ładnie poszedł, ze 3 pkt odpadną, może 4, ale to wypracowanie...

teraz wiem, że na 100% nie zdam, bo pisałem cały czas, że to Elżbieta jest jego kochanką a nie Justyna... I podobno wtedy nie można poprawiać w sierpniu przez taki błąd
To jest liczone jako błąd rzeczowy z kolei nie wiem jak potraktuja to, że napisałeś, że Justyna go zabiła. Moim zdaniem nie powinieneś dramatyzowac dopoki nie zobaczysz wyników bo zapewne (F)ch.. osob popełniło taki błąd sadząc po opiniach na rożnych forach.
A z pisaniem analizy tych wierszy życzę powodzenia tym co sie zdecydowali zamiast Granicy bo wstrzelic się w ich model odp to będzie cud ;)

danny1992 514

danny1992

Użytkownik
Jeżeli nie dostanę automatycznie 0 za wypracowanie to zdam, zresztą w czerwcu się zobaczy ???? w razie czego jak nie zdam to się nie zdziwie, mam nadzieję, że jakiś spoko koleś będzie mi sprawdzał i na 30% wyciągnie to ????

telewizor 24

telewizor

Użytkownik
http://kwejk.pl/obrazek/69513/matura,z,polskiego.html
???? któż tak nie wyglądał pisząc dzisiaj z Granicy
danny1992 - nie histeryzuj, u mnie kumple jeszcze lepsze błędy robili, a nauczycielka od polskiego mówiła że to są błędy rzeczowe więc masz co najwyżej chyba 4 punkty w plecy ;)
Dokładnie, bez paniki ważne, że masz za czytania pare pkt a, jeśli już wypracowanie napisałeś na te 250słów to masz bankowe zdanie, nie wazne co za głupoty byś tam nie napisał ????

szymonbee 110

szymonbee

Użytkownik
no trzeba przyznac ze tematy były meeega głupie. A ja to wogóle geniusz jestem. Już brałem sie za pisanie o granicy bo myslalem ze cos tam wiem na ten temat, po czym uswiadomilem sobie ze to nie ta lektura o której myśle wiec chcąc, nie chcąc musiałem pisac o wierszach. Oczywiscie nie przeczytalem se dokładnie polecenia i dopiero jak pisałem zakończenie wypracowania to se pomyslałem: &quot;a właściwie jakie było polecenie?&quot; ????
no ale ogólnie polałem wody fest i myśle ze zdane bedzie. Z zamknietych mam cos kolo 12pkt wiec jeszcze 10 z wypracowania i bedzie gitara. Najgorsze za nami, teraz juz bedzie z górki.. ????

danny1992 514

danny1992

Użytkownik
Dokładnie, bez paniki ważne, że masz za czytania pare pkt a, jeśli już wypracowanie napisałeś na te 250słów to masz bankowe zdanie, nie wazne co za głupoty byś tam nie napisał ????
jeżeli tak piszesz to mi trochę ulżyło bo wypracowanie mam over 350 ????

porky 104

porky

Użytkownik
jeżeli tak piszesz to mi trochę ulżyło bo wypracowanie mam over 350 ????
Masz Yield ponad 20% więc maturę masz bankowo zdaną. :cool:

W tamtym roku tematy były łatwiejsze bo o Edelmanie można było napisać nie znając w ogóle lektury. :razz:

lukaszpaw 3

lukaszpaw

Użytkownik
Danny, jesteś kozak ???? . Oczywiście życzę zdania już teraz, ale ciężko to widzę. Granica w miarę, dobrze że dużo można było wynieść z załączonych tekstów, jeżeli znało się przynajmniej zarys książki i podstawowe fakty. Pytania do tekstu też spoko, zajęcia z komunikacji się przydały.
Pozostaje mieć nadzieję że udało się trafić w klucz.

julek 421

julek

Użytkownik
-uważał, że Justyna jest ulubienicą matki (ma klasę, jej wygląd nie wskazuje na niskie pochodzenie)
a ja napisalem ze matka uwaza ze on nie ma gustu i dyskrymnuja ja poprzez roznice klas spolecznych ...
,,grozi&quot; mi cos za to ?

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
-uważał, że Justyna jest ulubienicą matki (ma klasę, jej wygląd nie wskazuje na niskie pochodzenie)
a ja napisalem ze matka uwaza ze on nie ma gustu i dyskrymnuja ja poprzez roznice klas spolecznych ...
za taki błąd myślę że matura niezdana...
ludzie za każdy błąd odejmowane są po prostu punkty, jak będziesz robił byki to za orty masz 0, jak takie błędy jak wyżej to są błędy rzeczowe więc &quot;tylko&quot; 4? w plecy, nie róbcie tragedii ????

julek 421

julek

Użytkownik
dawid.400 wez mnie nie strasz...
no moze nie dyskryminuje ale troche w ,,lzejszym&quot; stopniu

eeee widze ze sobie zarty robicie z matematyka????
a juz sie przestraszylem ale w klucz bardzo kiepsko trafilem

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
a ty nie zapomniałeś czegoś na maturę? Nie wiem..okularów? albo..mózgu?
Przecież tam był fragment, w którym jasno było napisane, że matka ją lubi i nie widać u niej znaków pochodzenia chłopskiego.. jeżeli startujesz w zawodach &quot;jak najwięcej pkt stracić na maturze przez głupotę&quot; to chyba jesteś w czołówce:?
sorry, za ostre słowa, bo to nie moja matura, ale dziwię się, że jeszcze chwalisz się swoją głupotą..

akselek 552

akselek

Użytkownik
no to tekst mi ładnie poszedł, ze 3 pkt odpadną, może 4, ale to wypracowanie...
teraz wiem, że na 100% nie zdam, bo pisałem cały czas, że to Elżbieta jest jego kochanką a nie Justyna... I podobno wtedy nie można poprawiać w sierpniu przez taki błąd
kolega tak miał, 3x powtórzysz błąd rzeczowy i nie zdajesz, poprawka w sierpniu, chyba, że nazbierasz punkty z tekstu ????

julek 421

julek

Użytkownik
@up blaise
no cos mi sie w glowce upierdzielilio miedzy innymi o roznicy pomiedzy wsia miastam klasami spolecznymi itp dojrzalem tam jakas ironie czy cos i wyszla z koziej dupy trąba

gmark 765

gmark

Użytkownik
Jak mogą Cię nie dopuścić z Polaka do poprawki ?
Moj kolega w zeszłym roku olał Polaka, miał blisko 0 jesli chodzi o punktacje w ogóle wypracowania nie pisał, i dostał poprawke normalnie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom