>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Matura

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
kolega tak miał, 3x powtórzysz błąd rzeczowy i nie zdajesz, poprawka w sierpniu, chyba, że nazbierasz punkty z tekstu ????
Trochę dziwne, że biorą treść jaką napisałeś i analizują pod kątem poprawki, moim zdaniem nierealne trochę.

Jak mogą Cię nie dopuścić z Polaka do poprawki ?
Moj kolega w zeszłym roku olał Polaka, miał blisko 0 jesli chodzi o punktacje w ogóle wypracowania nie pisał, i dostał poprawke normalnie.
Też tak myślę, nawet jakbyś napisał w tym, że egzaminator jest głupi to powinni Cię dopuścić do poprawki, raczej treść merytoryczna nie wpływa na możliwość pisania bądź nie poprawki, ona po prostu determinuje zaliczenie wypracowania w tym terminie.

Danny, wyluzuj, będzie dobrze, zdasz.98 % ludzi zdaje maturę, głupia sprawa być w tych 2 %, ale wystarczy, że jesteś ogarnięty to dasz radę.

Ja rok temu pisałem o Świętoszku, czytałem w I LO, ale sobie nie powtórzyłem i po prostu omijałem skrzętnie fakty, których nie byłem pewny.

Na próbnej też była Lalka, zapomniałem jak miała na imię ta lafirynda od Wokulskiego i użyłem tysiąca zamienników, a ani razu nie napisałem Izabela.Chłopaki, sprytu więcej,a będzie dobrze.

Danny zdasz, będzie średnie.

akselek 552

akselek

Użytkownik
Trochę dziwne, że biorą treść jaką napisałeś i analizują pod kątem poprawki, moim zdaniem nierealne trochę.

Też tak myślę, nawet jakbyś napisał w tym, że egzaminator jest głupi to powinni Cię dopuścić do poprawki, raczej treść merytoryczna nie wpływa na możliwość pisania bądź nie poprawki, ona po prostu determinuje zaliczenie wypracowania w tym terminie.
Danny, wyluzuj, będzie dobrze, zdasz.98 % ludzi zdaje maturę, głupia sprawa być w tych 2 %, ale wystarczy, że jesteś ogarnięty to dasz radę.
Ja rok temu pisałem o Świętoszku, czytałem w I LO, ale sobie nie powtórzyłem i po prostu omijałem skrzętnie fakty, których nie byłem pewny.
Na próbnej też była Lalka, zapomniałem jak miała na imię ta lafirynda od Wokulskiego i użyłem tysiąca zamienników, a ani razu nie napisałem Izabela.Chłopaki, sprytu więcej,a będzie dobrze.
Danny zdasz, będzie średnie.
No jak napiszesz 3x ten sam błąd, który jest twoim wymysłem i nie ma pokrycia z treścią lektury to niestety, ale z wypracowania jest automatycznie 0 punktów, co raczej równa się poprawką.

gmark 765

gmark

Użytkownik
No jak napiszesz 3x ten sam błąd, który jest twoim wymysłem i nie ma pokrycia z treścią lektury to niestety, ale z wypracowania jest automatycznie 0 punktów, co raczej równa się poprawką.
Której też pewien nikt nie moze być, bo jeszcze troche egzaminów jest ;)

Ja dziś w sumie też nie dałem rady z wypracowania, pisałem temat 2 &quot;Granica&quot; szczerze nie czytałem tego, ale dało się coś tam wyciągnąć z fragmentów i lać wode, może jakieś kilka przydatnych punkcików wleci.

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
W ogóle jest jakakolwiek możliwość, żeby nie dopuszczono do poprawki dla osoby piszącej? Hmm, nie sądzę.
Ale tak jak akselek pisze, 3 razy powtórzony błąd rzeczowy MOŻE równać się zeru z całego wypracowania, ale wiadomo, że tu jest interpretacja ludzka, więc możesz liczyć na jakiegoś nieogarniętego egzaminatora.
Qozi, to tak jak moja siostra cioteczna na teście gimnazjalnym, która zapomniała jak na imię miał Lech Kaczyński i cały czas pisała Kaczyński, Kaczyński, prezydent. ????

homel 918

homel

Użytkownik
na zadne dobre studia sie po poprawce nie dostaniesz, lepiej do roboty isc , chyba ze chcesz sie poobijać 5 lat i na rodzicach pasożytować do 25 roku zycia...

kanas 400

kanas

"Gram grubo"
Łoo ja pisałem o wierszach, bo granicy nigdy w szkole nie omówiłem (chodziłem do zaocznej i po prostu tego dnia mnie nie było) , więc wybrałem wierszę, a że rozkminke zawsze dobrą miałem, to i chyba zdam tę maturę patrząc klucz odpowiedzi. Napisałęm ok 350 słów, a po testowych brakować będzie mi ok 8 pkt do zdania. Chyba się uda ????

U 4

ukasz

Użytkownik
Ja również dziś pisałem maturę z polskiego (chodziłem do technikum geodezyjnego), temat wypracowania wybrałem ten 1- analizę porównawczą wierszy(napisałem na 3 strony), lektur wogóle nie powtarzałem ???? . Po pobieżnym przejrzeniu odpowiedzi tekstu czytania ze zrozumieniem Jestem dobrej myśli ????

kanas 400

kanas

"Gram grubo"
Panowie jak to teraz jest z matmą ? kalkulator , Tablice , Ołówek , Ekierkę , Kontomierz , linijkę i cyrkiel mogę zabrać ? :p

ste 21

ste

Użytkownik
Panowie jak to teraz jest z matmą ? kalkulator , Tablice , Ołówek , Ekierkę , Kontomierz , linijkę i cyrkiel mogę zabrać ? :p
Bez przesady.Wystarczy linijka i kalkulator prosty,reszty nie iwem czy nie mozesz ale napewno Ci sie nie przyda

edit: a tablice sa na ,,miejscu&#39;&#39;

boberek34 0

boberek34

Użytkownik
Tablice raczej dostaniemy, a ołówka nie bierz, bo nie można go mieć. Wszystkie rysunki długopisem.

kanas 400

kanas

"Gram grubo"
Ok dobra znalazłem w necie:
1. Każdy zdający powinien mieć na egzaminie następujące przybory pomocnicze:
długopis (lub pióro) z czarnym tuszem (atramentem), przeznaczony do zapisywania rozwiązań (odpowiedzi), linijkę oraz cyrkiel.
2. Każdy zdający może ponadto korzystać podczas egzaminu z następujących materiałów i przyborów pomocniczych, stanowiących wyposażenie konieczne każdej sali egzaminacyjnej:
wybrane wzory matematyczne - dla każdego zdającego.
3. Każdy zdający może ponadto korzystać podczas egzaminu z następujących przyborów ‎pomocniczych:
kalkulator prosty*
* Kalkulator prosty – jest to kalkulator, który umożliwia wykonanie tylko dodawania, odejmowania, mnożenia, dzielenia, ewentualnie obliczanie procentów lub pierwiastków kwadratowych z liczb.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Kątomierz lepiej przemycić, bo czasem są zadanie z kątami i można elegancko &quot;sprawdzić&quot; :jezora:

dominikus_92 0

dominikus_92

Użytkownik
Kątomierz zawsze na próbne matury brałem i teraz tez wezmę,bo przy zadaniach za 1 pkt często jest oblicz miarę kąta i tam podkładam sobie kątomierz i mam ;-)
Edit: Dokładnie Jacekk.

kanas 400

kanas

"Gram grubo"
Ja wszystko na podstawie zdaję, z tego względu że mało już ze szkoły pamiętam, a w szkole w jakiej się znalazłem , nie było ocen, tylko końcowe egzaminy. Mianowicie przychodziło się na egzamin dajmy na to z biologi, losowało się 3 pytania, siadało do ławki, włączało google i po 30 minutach szło się na nie odpowiedzieć, Dzięki temu mam m.in piątkę z biologii , chemii , fizyki , wosu i podstaw przedsiębiorczości na świadectwie maturalnym.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom