Jacekk,zamknięte dosyć proste, niektóre banalne. Miałem problem jakim równaniem obliczyć te kilometry jakie pokonuje turysta. W głowie mi wyszło, że 28km przez cztery dni, a w przypadku dodania trzech dni to 16 km dziennie ????
(4,6; 5,2)a ten pkt stycznej okregu z prostą? ile wam wyszlo
nie pamietam ile dokladnie, ale chyba tak samo(4,6; 5,2)
Oj nie pamietam dokladnie jak to bylo. Ale prostopadla do tej prostej podanej w zad. przechodzaca przez srodek. Pozniej punkt przeciecia tych prostych.nie pamietam ile dokladnie, ale chyba tak samo
-1/2 x + 17/2 = 2x-3 tak bylo co nie?
Tak, to jest bok.no no a bok tego trojkata rownobocznego w ost pierw 6 na 2? ;p cos takiego xd?
Tak, 100 stopni bylo.no to nie ma lipy haha ale chyba w zamknietych zrobilem zle jedno , jak tam srodkowy mial 160 tak? ale to powinno wyjsc 100 czy 80 ? xd bo 80 zaznaczylem a to chyba z drugiej strony i dopiero na pol xd
no wracajac do domu walnalem sie w leb ze tam odwrotnie a ja debil od razu na pol nie patrzac na rysunek xd doHTak, 100 stopni bylo.
U mnie 19/23 plus to zadanko za 5pkt zrobiłem i pare pojedynczych punktów wpadnie, więc licze na 60%.. a co jest Ci potrzebna gdzie sie wybierasz?15/23 z zamkniętych. Szału nie ma, ale mi tam matma nie jest do niczego potrzebna. Byle zdać :jezora: