Gerę można napisać solidnie bez większego przygotowania. Nie wiem czy przeglądałeś kiedyś arkusze z rozszerzenia z poprzednich lat. Zadania z mapą, przecież to banał. Masa pytań z gatunku ekonomiczno społecznych. Wiadomo, że są rzeczy które trzeba wykuć, ale geografię się przyjemnie zdaje.Matma rozszerzona + fizyka podstawowa, bo tego w przeciwieństwie do geografii nie trzeba czytać i się uczyć i polibuda welcome :razz:
A ja pierwszy raz o takim czymś słyszę, i RESPECT dla Ciebie-będę zadowolony jak zdam podstawową ????Nic szczególnego w tym roku nie wymyślili ???? Na pierwszy rzut oka niektóre zadania sprawiały wrażenie dziwnych, ale liczyło się całkiem dobrze. Jedynie nad ostatnim musiałem trochę dłużej pomyśleć (tak już czasem bywa z dowodami), ale przypomniałem sobie o prawie de Morgana (1. klasa liceum, logika) i było po zadaniu ????
Logika jest raczej tylko w klasach z matmą na poziomie rozszerzonym (nie wiem, do jakiej klasy chodziłeś), więc po prostu mogło nie być o tym mowy u Ciebie na lekcjach. Poza tym jest to taki dział, do którego później się nie wraca, aczkolwiek z prawa de Morgana korzystaliśmy przy zadaniach związanych z prawdopodobieństwem.A ja pierwszy raz o takim czymś słyszę, i RESPECT dla Ciebie-będę zadowolony jak zdam podstawową ????