>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Matura 2010

Status
Zamknięty.
jako47 130

jako47

Użytkownik
majkello opisza ta ustna z anglika jak to wygladalo bo sie coraz bardziej boje jak to wszystko wygladalo ??

luniu 20

luniu

Użytkownik
raczej na akademie ekonomiczną w krakowie:p,

z wosu bez wypracowania bedzie jakies 24-26/30, wiec sie ciesze

przegladalem poziom podstawowy, to byl strasznie prosty, nie wiem co ludzie wygadują..
Ja mówiłem, że podstawa dzisiaj z WOSU była dosyć prosta. Ciekawi mnie tylko ile za ten artykuł dostane. Liczę tak na 10 -12 pkt.

lolek1 0

lolek1

Użytkownik
A tak poza tym moim zdaniem warto powtórzyć:
- skala
- gleby (profile)
- wiatry wszelakie
- ustroje rzeczne
- ośrodki przemysłowe
- procesy urbanizacyjne (aglomeracje, megalopolis itp.)
- z demografii mogą dać jakieś piramidki
- obiekty UNESCO
- organizacje (takie jak. FAO, ASEAN, Mercosur, ONZ, NATO, UE, WTO, WHO, MFW, Rynek Południa, ANZUS, Bank Światowy, UNESCO, UNICEF, OJA, WNP, CEFTA, EFTA)
- może jakieś parki narodowe w Polsce, przyporządkowanie do opisu.
- subdukcja, strefa ryftowa...
- wybrzeża (opis + rysunek)
- działalność rzeczna
- jednostki tektoniczne w Polsce i na świecie
- wulkanizm, plutonizm (intruzje z oznaczeniem na rysunku: batolit, lapolit, lakolit, silla, dajki)
- może budowa wulkanu albo góry (np. zrębowej)
- choroby (malaria, aids, febra, sars)
- religie i co z nim związane ( dlaczego Hindusi hodują tyle bydła, dlaczego wyznawcy protestantyzmu są tacy pracowici)
- konflikty na świecie, wojny domowe, rozpad ZSRR i Jugosławii.
- wietrzenie, intensywność w danym regionie.
- ery z przyporządkowanie wydarzeń, skamieniałości przewodnich
- przekroje geologiczne z opisy co kiedy nastąpiło
- izostazja, ruchy epejrogeniczne, denudacja, orogeneza (przyporządkowanie do pojęć)
Pewnie o czymś zapomniałem. Jak coś można pisać na PW, w celu wymiany informacji

matex 0

matex

Użytkownik
majkello opisza ta ustna z anglika jak to wygladalo bo sie coraz bardziej boje jak to wszystko wygladalo ??
wchodzisz losujesz , dostajesz 3 zestawy (uzyskiwanie info, relacjonowanie, negocjowanie) + obrazek do opisania a do tego 2 pytania. masz 5 min na przygotowanie tj. dostajesz te karte z zestawami napisanymi po polsku i sie zastanawiasz co powiedziec, ew. szybciutko sobie zapisujesz

2 zasady:

- podejdz do tego na luzie ( u mnie wklasie nawet niezby ogarnięci jezeli chodzi o j. angielski dostwali po 14 -15 pkt)
- usmiech na twarzy i od progu do komisji &quot;guuuudmorning ! hałer ju tudej ?!&quot; :p

p.s. nie mowiliscie o tym jak to ma wygladac na lekcjach ?

C 0

chudzinka

Użytkownik
&quot;guuuudmorning ! hałer ju tudej ?!&quot; =. mogę tak powiedzieć jak zdaję o godzinie 19?? ... hahahaha :jezora: żart

a na &quot;normalnych&quot; lekcjach to nie byłam od dawna :-D

novo 203

novo

Użytkownik
i jak stoisz? ja to cienko, z probnej mialem nie całą połowę ale troche sciągalem, chyba trzeba od jutra przysiasc nad zadaniami..

lolek1 0

lolek1

Użytkownik
od piątku się biorę do zadań, myślę, że 5 dni ( tak 5-6 h dziennie) wystarczy aby przyzwoicie się przygotować.
w sumie cały rok jakoś pracowałem, w szkole 8 matematyk tygodniowo...

radek03 90

radek03

Forum VIP
No tak, ale w jakim sensie z nich mogę korzystać ? Że czytam z kartki odpowiedź czy co ?
W 5 min nie zdążysz przecież napisać całego dialogu, tam piszesz sobie hasłami w skrócie co chcesz mniej więcej mówić i potem możesz sobie zerkać.

majkello 0

majkello

Użytkownik
Na co najbardziej patrzą egzaminatorzy? Na gramatykę czy na wymowę ... bo mam czasami problem z wymówieniem słówek
Na to i na to ale bardziej chyba o sens Twoich wypocin.. gadaj z sensem zeby kropki zaliczyc ???? :spokodfhgfh:

akarin 0

akarin

Forum VIP
Obcy to sama przyjemnosć. Ja mam rozszerzony i żadnego stresu.

Jeśli chodzi o te notatki to nie możesz perfidnie z nich czytać, bo komisja objedzie Ci po punktach. Przeczytaj je sobie przed odpowiedzią i od czasu do czasu możesz zaglądnąć :wink:

Ja zdaje matme rozszerzoną jako przedmiot dodatkowy. Na razie średnio stoję, ale do środy powinno byc lepiej :wink: mam mnóstwo zadań do zrobienia, zabieram sie za nie od piatku (po gegrze).

lolek1, sporo rzeczy powypisywałeś. ja o niektórych zapomniałem, wiec dzieki :wink: sam obecnie robie zadania z gegry, jutro jeszcze wpadam do szkoły zapytać sie o te zadania nauczycielki i jeszcze jutro powtarzam :wink:

majkello 0

majkello

Użytkownik
W 5 min nie zdążysz przecież napisać całego dialogu, tam piszesz sobie hasłami w skrócie co chcesz mniej więcej mówić i potem możesz sobie zerkać.
Oj zdziwiłbys sie :-D:-D:-D 2 rozmowy sterowane napisałem 3 - zmyslalem na żywca, miałem o teatrze i kinie co lepsze wiec tu problemu nie było. Co do obrazka to - od ogółu do szczegółu. Tak żeby to jakoś wyglądało. I powiem wam tyle - NIE MA SIE CZEGO BAĆĆ!!!! i Dzieki tam Panu wyżej że zamnie odpowiedział w spr jak wygląda maturka ustna:-D

matex 0

matex

Użytkownik
jeszcze sie upewnie jeżeli chodzi o czasy:

uzyskiwanie info - present simple
relacjonowanie - past simple
negocjowanie - presetn simple
obrazek - presetn continuous

tak ?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom