>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Matura 2010

Status
Zamknięty.
matex 0

matex

Użytkownik
trzeba przyznać, że spodziewałem się czegos innego i pod innym kątem się uczyłem (org międzynarodowe, stosunki itp) szczerze mówiąc to cienko to widzę, również pomyliłem się z tą Austirią. co do tej tabellki z pojęciami, pierwsze wiedziałem, drugiego nie, a nad trzeci 2 godziny sie głowiłem, i nie mogłem sobie przypomniec choc miałem to na końcu języka. co do wypracowania, wydaje mi się, że nawet dobrze mi poszło. wybrałem 2 temat i opowiedziałem sie za tym, ze powinny być róznice czy jak to tam było zapisane. max. to z 60% torszke lipa
edit - lepiej ?

floxal 30

floxal

Użytkownik
I dalej jeszcze pierwsze zadanie chyba :/ :/ Chyba najłatwiejsza rzecz w całym arkuszu :/ Zaznaczyłem &quot;wspólnota&quot;. Ma być grupa społeczna, nie?
Hmm z tego co gadałem z ludźmi to wszyscy zaznaczyli wspólnota, ja też -&gt;to powinno być dobrze ???? a z tymi definicjami to naprawde nic do tej pory nie wiadomo &quot; co autor miał na myśli &quot; XD

matex 0

matex

Użytkownik
a jak dodam jeszcze od siebie, że gadałem dzis z kolega który zdawał dzis ustny polski, i dostał 7 pytan :eek: do tego w prezentacji miał jakies wiersze, a oni go pytali o Werter, Zbrodnie i kare i cos tam jeszcze. ale dostał 14/20 wiec nie było zle ????

sawas 27

sawas

Użytkownik
trzeba przyznać, że spodziewałem się czegos innego i pod innym kontem się uczyłem (org międzynarodowe, stosunki itp)
Dokładnie, ja tak samo.. A tu prawo i konstytucja :/
A w tym pierwszym chyba ma być grupa społeczna - nie pamiętam dokładnie regułki, ale chodziło chyba o sytuację, kiedy jest trwała więź między poszczególnymi osobami.. A to idealnie definicja grupy społecznej. Obym sie mylił. Ale jeśli nie to trochę krzywo, bo 1 punkt = 2% ...

floxal 30

floxal

Użytkownik
Wspólnota — typ zbiorowości oparty na silnych, emocjonalnych więziach,.... wiec anrazie jestem dobrej myśli ????

matex 0

matex

Użytkownik
jeszcze chciałem dodać, ze jak patrzyłem na maturę z tamtego roku, o której wszyscy mówili, że była taka trudna, to teraz wydaję mi się, że tegoroczna była trudniejsza.

sawas 27

sawas

Użytkownik
Wspólnota — typ zbiorowości oparty na silnych, emocjonalnych więziach,.... wiec anrazie jestem dobrej myśli ????
Ale trwałych? :/
Polaryzacja się zwiększyła ://// Ale pała ze mnie..
EDIT: Arkusze są, jak ktoś znajdzie odp. to proszę.

sawas 27

sawas

Użytkownik
Mam około 70%. Jeśli liczyć pracę za 14 punktów. Ku#wa, liczyłem na sporo więcej, bo to najważniejszy przedmiot u mnie :/

sawas 27

sawas

Użytkownik
Z rozszerzenia chyba nie ma jeszcze odp., ale po arkuszu leciałem i tyle naliczyłem.
EDIT: Zaraz będą na gazecie.pl

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Ja przeglądałem teraz pobieżnie tą maturę i powiem szczerze, że mnie zaskoczyła.Choć na pewno zdałbym, ale dość trudna, niektóre pytania [stróż nocny ] ocb. ? Pocieszam się tym, że w rok mogę się tego jeszcze nauczyć.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Dziękujemy Mentorze za pouczenie.
Uwaga ogólna do Ciebie - używaj normalniej czcionki bo nikt nie jest ślepy.

matex 0

matex

Użytkownik
odnosnie eseju. tak sie teraz zastanawiam i mam pytanie do osob ktore wybral temat 2. w poleceniu bylo słowo &quot;rozważ&quot;, i wydaje mi sie, ze mozna przez to zrozumiec , ze nalezy zaprezentowac plusy i minsy opcji ktora wybralismy. ja natomiast wybrałem iz nalezy zwiekszyc roznice, i wypisalem argumanty za tym stanowiskiem tylko. co o tym sadzicie ?

sawas 27

sawas

Użytkownik
bystrzak jesteś, naprawde pogratulować..... nie wiem czy zauwazyles ale mam tam sporo błedow gdyz sie spieszyłem....
odnosnie eseju. tak sie teraz zastanawiam i mam pytanie do osob ktore wybral temat 2. w poleceniu bylo słowo &quot;rozważ&quot;, i wydaje mi sie, ze mozna przez to zrozumiec , ze nalezy zaprezentowac plusy i minsy opcji ktora wybralismy. ja natomiast wybrałem iz nalezy zwiekszyc roznice, i wypisalem argumanty za tym stanowiskiem tylko. co o tym sadzicie ?
Nie widziałeś żadnych kontrargumentów i tyle.. Tak można powiedzieć, ale jak będzie oceniane to nie wiem.. Też wybrałem drugi i raczej opowiadałem się za zmniejszeniem różnic, ale odwoływałem się też do tego tekstu B, a tam były poglądy bardziej liberalne, więc mam i +, i - ..

jack4show 30

jack4show

Użytkownik
Nie widziałeś żadnych kontrargumentów i tyle.. Tak można powiedzieć, ale jak będzie oceniane to nie wiem.. Też wybrałem drugi i raczej opowiadałem się za zmniejszeniem różnic, ale odwoływałem się też do tego tekstu B, a tam były poglądy bardziej liberalne, więc mam i +, i - ..
Również opowiedziałem sie za zmniejszeniem różnic, odwołałem się do obydwóch tekstów ... wypisałem za i przeciw, postawiłem sobie pytania na które odpowiedziałem... myśle że chyba źle z tym akurat nie powinno być, ale reszta... jak dla mnie będzie pogrom :/ obym się mylił

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom