Hmm z tego co gadałem z ludźmi to wszyscy zaznaczyli wspólnota, ja też ->to powinno być dobrze ???? a z tymi definicjami to naprawde nic do tej pory nie wiadomo " co autor miał na myśli " XDI dalej jeszcze pierwsze zadanie chyba :/ :/ Chyba najłatwiejsza rzecz w całym arkuszu :/ Zaznaczyłem "wspólnota". Ma być grupa społeczna, nie?
Dokładnie, ja tak samo.. A tu prawo i konstytucja :/trzeba przyznać, że spodziewałem się czegos innego i pod innym kontem się uczyłem (org międzynarodowe, stosunki itp)
Ale trwałych? :/Wspólnota — typ zbiorowości oparty na silnych, emocjonalnych więziach,.... wiec anrazie jestem dobrej myśli ????
skąd masz odp ?Mam około 70%. Jeśli liczyć pracę za 14 punktów. Ku#wa, liczyłem na sporo więcej, bo to najważniejszy przedmiot u mnie :/
http://matura.gazeta.pl/matura/1,79505,6575878,Matura_2009__WOS___arkusze_i_rozwiazania.htmlskąd masz odp ?
Nie widziałeś żadnych kontrargumentów i tyle.. Tak można powiedzieć, ale jak będzie oceniane to nie wiem.. Też wybrałem drugi i raczej opowiadałem się za zmniejszeniem różnic, ale odwoływałem się też do tego tekstu B, a tam były poglądy bardziej liberalne, więc mam i +, i - ..bystrzak jesteś, naprawde pogratulować..... nie wiem czy zauwazyles ale mam tam sporo błedow gdyz sie spieszyłem....
odnosnie eseju. tak sie teraz zastanawiam i mam pytanie do osob ktore wybral temat 2. w poleceniu bylo słowo "rozważ", i wydaje mi sie, ze mozna przez to zrozumiec , ze nalezy zaprezentowac plusy i minsy opcji ktora wybralismy. ja natomiast wybrałem iz nalezy zwiekszyc roznice, i wypisalem argumanty za tym stanowiskiem tylko. co o tym sadzicie ?
Również opowiedziałem sie za zmniejszeniem różnic, odwołałem się do obydwóch tekstów ... wypisałem za i przeciw, postawiłem sobie pytania na które odpowiedziałem... myśle że chyba źle z tym akurat nie powinno być, ale reszta... jak dla mnie będzie pogrom :/ obym się myliłNie widziałeś żadnych kontrargumentów i tyle.. Tak można powiedzieć, ale jak będzie oceniane to nie wiem.. Też wybrałem drugi i raczej opowiadałem się za zmniejszeniem różnic, ale odwoływałem się też do tego tekstu B, a tam były poglądy bardziej liberalne, więc mam i +, i - ..