jeden zestawile bylo zestawów na pisemnej z angielskiego,podstawa,ktoś wie??????????
Hmmm na prezentacje masz 15 min. +/- 3 min. ale raczej Ci nie przerwą, mogą jedynie urwać jakieś pkt.Mam pytanie na prezentacje mamy 15 minut, a jeśli ktoś ma np prace na około 19 minut. To mogą przerwać ?
Jakich zestawów ? ;>ile bylo zestawów na pisemnej z angielskiego,podstawa,ktoś wie??????????
Jak mówisz trochę dłużej (np 1 może 2) to nic ci nie powiedzą ale jak zaczynasz już 3 min ponad regulaminem, to ci komisja mówi proszę podsumowywać i wtedy masz kilka sekund na zakończenie, więc lepiej się zmieścić w czasie bo jak nie zdążysz czegoś powiedzieć to tracisz punkt. Ale jak za krótko to też źle, bo potem ten czas co ci pozostał to tak siedzisz bez słowa przed komisją.Mam pytanie na prezentacje mamy 15 minut, a jeśli ktoś ma np prace na około 19 minut. To mogą przerwać ?
Bo ja mam prace i mówi ją wraz z zakończeniem około 19 minut i kurde próbowałem troche skrócić, ale nie mam co skrócić ????Jak mówisz trochę dłużej (np 1 może 2) to nic ci nie powiedzą ale jak zaczynasz już 3 min ponad regulaminem, to ci komisja mówi proszę podsumowywać i wtedy masz kilka sekund na zakończenie, więc lepiej się zmieścić w czasie bo jak nie zdążysz czegoś powiedzieć to tracisz punkt. Ale jak za krótko to też źle, bo potem ten czas co ci pozostał to tak siedzisz bez słowa przed komisją.
Ja pisałem wypracowania łatwe na podstawie, jak dla mnie czytanie łatwe i słuchanie to 1 zadanie łatwe a następne troche trudniejszePisał może dzisiaj ktoś z j.niemieckiego ? Ja pisałem, i myślę, że nie była trudna maturka. Troszkę miałem problemy z ostatnim słuchaniem troszkę strzelałem . List i krótka wypowiedz wg. mnie proste.
to powodzenia:spokodfhgfh:, ja jaszcze nie zacząlem się prezentacji uczyćkurcze ja zaraz ide na ustny polski;//////////////
możesz troszkę poudawać, że się źle czujesz to może Ci doliczą czas :jezora:Mam pytanie na prezentacje mamy 15 minut, a jeśli ktoś ma np prace na około 19 minut. To mogą przerwać ?
jak znasz prezentację to gadaj ją na spokojnie, a nie tak, jak byś miał recytować wierszno ja dzis sie zaczołem uczyc ; p o 15;30 mam ale znajac zycie to penwie kolo 15 wejde ale podobno w miare fajną komisje mamy wiec moze jakos dam rade ; p(radek nie dziekuje ; p)
z tamtego roku...Znacie jakoś strone/forum o scenkach z angielskiego ustne
łódzkie????
ja też ???? mam dopiero 18.05 ustnego polaka, to w sumie mam czas... jeszcze sporo poprawek pewnie zrobię. Ty kiedy masz ustnego polaka?to powodzenia:spokodfhgfh:, ja jaszcze nie zacząlem się prezentacji uczyć